Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Πιστοποίηση νέων Εθελοντών Πυροσβεστών στην Π. Υ. Γυθείου

Με 24 νέους εθελοντές πυροσβέστες πρόκειται έμμεσα να ενισχυθεί η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας Πιστοποίησης με την σημερινή Πρακτική Εξέταση και την χθεσινή Γραπτή Εξέταση όπως αυτό απαιτείται από την σχετική νομοθεσία.
Το χαρακτηριστικό της 6 εκπαιδευτικής σειράς Εθελοντών Πυροσβεστών για την Π.Υ. Γυθείου ήταν οι Εθελοντές Πυροσβέστες της Δημοτικής Ενότητας Κροκεών που εντάχθηκαν στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό του Δήμου Ευρώτα στην Μυρτιά και ως συμπαγής και δυναμική ομάδα 23 πλέον ατόμων έχει βάλει τον ακρογωνιαίο λίθο για την δημιουργία και ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις Κροκεές περιλαμβάνοντας στην περιοχή το προστατευόμενο δάσος Βασιλακίου, τις πολύπαθες από πυρκαγιά περιοχές Κροκεών, Λάγιου, Στεφανιάς και πλήθος Τοπικών Κοινοτήτων που ήδη αισθάνονται την προσμονή μιας Πυροσβεστικής Δύναμης στην περιοχή τους.
Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους νέους Εθελοντές για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας αυτής καθώς και στον Διοικητή και τους εκπαιδευτές της Π. Υ. Γυθείου για την υπομονή την επιμονή, την κατάρτιση και την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.
Καλή Δύναμη στους νέους Εθελοντές Πυροσβέστες!!!





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Σύλλογος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Θεόδωρο Λουράντο και την κ. Μαίρη Λεοντσίνη, ιδιοκτήτες του S/M « Λεοντσίνη» στην Καρβουνάδα , για την ευγενική τους προσφορά, όπου για τρίτη συνεχή χρονιά προσφέρουν δωροεπιταγή του καταστήματός τους στο φλουρί της Βασιλόπιτάς μας. 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος
Μαρία Λουράντου

Ενίσχυση 330.000 € σε Δήμους για λειψυδρία και έργα υποδομής 80.000 Στο Δήμο Κυθήρων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα Δήμων της χώρας, ενέκρινε τις παρακάτω επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 330.000 ευρώ, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων ενεργειών αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας και για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές των Δήμων, λόγω των φυσικών καταστροφών από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Θα γίνει χρέωση των αντίστοιχων λογαριασμών του ΥΠΕΣ, που τηρούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.
  • Για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, αποδίδονται τα εξής ποσά:
Δήμος
Νομός
Ποσό
Αμυνταίου
Φλώρινας
45.000
Πύδνας - Κολινδρού
Πιερίας
25.000
Παγγαίου
Καβάλας
60.000
Κυθήρων
Πειραιώς
80.000
 
  • Για την αντιμετώπιση αναγκών και απαραίτητα έργα υποδομής, αποδίδονται τα εξής ποσά:
Δήμος
Νομός
Ποσό
Άργους Ορεστικού
Καστοριάς
60.000
Σερβίων - Βελβεντού
Κοζάνης
45.000
Έδεσσας
Πέλλας
15.000
ΠΗΓΗ https://www.epoli.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 25-26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Εντοπισμός Ι/Φ σκάφους με μετανάστες και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Νεάπολη Βοιών - Σύλληψη για ναρκωτικά στον Πειραιά

Στον εντοπισμό Ι/Φ σκάφους που μετέφερε είκοσι οκτώ (28) πρόσφυγες  καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 24 ετών αμφότεροι, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ακρωτηρίου «ΜΑΛΕΑ», Ι/Φ σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Το πλήρωμα του ανωτέρου πλωτού προέβη στην ακινητοποίηση του ιστιοφόρου, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δύο (02) αλλοδαποί διακινητές μετέφεραν είκοσι οκτώ (28) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το ιστιοφόρο σκάφος οδηγήθηκε στον λιμένα Νεάπολης Βοιών όπου προσέδεσε με ασφάλεια
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών.
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών  συνελήφθη, 32χρονος, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου  που διενεργήθηκε  στο λιμάνι του Πειραιά κατά την επιβίβαση επιβατών σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω, εντός εσωτερικής τσέπης του μπουφάν του, μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη μεικτού βάρους 2,3 γραμ. καθώς και έτερη πλαστική συσκευασία που περιείχε τρία φιξάκια ηρωίνης μεικτού βάρους 2,0 γραμ..
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.
ΠΗΓΗ  http://www.hcg.gr/

ΑΣΚΗΣΗ “ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ 1/17” στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικού Αιγαίου Πελάγους, νοτίου Κρητικού Πελάγους και στη θαλάσσια περιοχή Κυθήρων.

Στα περισκόπια των υποβρυχίων του Στόλου οι τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο


Περισκόπια στο Αιγαίο, “βλέπουν” κάθε ύποπτη κίνηση των Τούρκων! Όπως έγραψε από χθες το Militaire.gr  ο Στόλος το τελευταίο 10ήμερο βρισκόταν σε τριπλή επιχειρησιακή εκπαίδευση. Χθες το ΓΕΝ ,μετά από το δημοσίευμα του Militaire.gr  ανακοίνωσε τις ασκήσεις ΑΣΤΡΑΠΗ και ΒΡΟΝΤΗ. Σήμερα ανακοίνωσε και την τρίτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ “από 14 έως 23 Φεβρουαρίου 2017 διεξήχθη η εθνική τεχνική άσκηση μεσαίας κλίμακας “ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ 1/17” στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικού Αιγαίου Πελάγους, νοτίου Κρητικού Πελάγους και στη θαλάσσια περιοχή Κυθήρων.
Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του ΠΝ, για το 2017”.
ΠΗΓΗ  http://www.militaire.gr/