Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Κυθηρα Πασχα 1945

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αν.ΜΑΝΗΣ Δ/Τ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αν. Μάνης συμμετείχε απο την αρχή ενεργά στο Αγροτικό συλλαλητήριο της 8 Μάρτη στην Αθήνα. Περίπου 2000 αγρότες απο την Κρήτη ,την Πελοπόννησο και την Μακεδονία έδωσαν ένα βροντερό παρών. Η δε ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μας επιφύλασσε μια πολλή ευγενική υποδοχή ,τι κορίτσια με λουλούδια, τι δώρα για τους αγρότες , ό διος ο Υπουργός με δάκρυα στα μάτια μας περίμενε στην είσοδο του Υπουργείου παρακαλώντας μας να μπούμε για να συζητήσουμε γιατί κατάλαβε τι είδους προβλήματα έχουμε και ήθελε να έχει μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Δυστυχώς μερίδα αγροτών δεν συγκινήθηκε και με τα πρόσωπά τους κτυπάγανε τις ασπίδες των κακόμοιρων των αστυνομικών οι οποίοι τελείως τυχαία περναγαν μπροστά απο το Υπουργείο, άλλοι δε σηνηθισμένοι απο τα χωράφια εκλιπαρούσαν τους αστυνομικούς να τους ψεκάσουν για να τους θυμίσουν λίγο το χωριό. Γενικά περάσαμε πολύ ωραία. Το πιό σημαντικό ήταν όμως ότι αισθανθήκαμε ότι υπάρχει κατανόηση και ότι η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να λύσει τα προβλήματα μας.
Εμείς βέβαια θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμη πιο δυναμικά γιατί τα προβλήματα δεν τελειώνουν και συνέχεια μπαίνουν καινούργια όπως η τελευταία ανακοίνωση των δασικών χαρτών όπου όλη η Λακωνία είναι ενα δάσος  

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αν.ΜΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30, συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας με δέκα πέντε (15) θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. «Περί εγκρίσεως Συμφωνητικών Συνεργασίας – αντισταθμιστικά οφελήματα από την ανάπτυξη των δύο αιολικών πάρκων που εκκρεμούν από το έτος 2000 και εξουσιοδότηση για την υπογραφή τους».
Εισηγητές: κ. κ. Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος Μαυρομιχάλης Κων/νος.
2. «Περί εγκρίσεως εισηγητικής έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του δημοτικού προϋπολογισμού Δ΄ τριμήνου 2016»
Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος & κ. Χριστάκος Σταύρος.
3.  «Περί αναμορφώσεως προϋπολογισμού και τροποποίησης τεχνικού προγράμματος έργων οικ. έτους 2017».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
4. «Περί καθορισμού του τρόπου  εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Τσιμεντοστρώσεις Δ.Ε. Μονεμβασίας», προϋπολογισμού 60.700,00 €».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκος Σταύρος.
5. «Περί καθορισμού του τρόπου  εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Τσιμεντοστρώσεις Δ.Ε. Ασωπού», προϋπολογισμού 52.399,99 €».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σουρλάς Ιωάννης.
6. «Περί καθορισμού του τρόπου  εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Κατασκευή Στηθαίου στην Τ.Κ. Κυπαρισσίου Δ.Ε. Ζάρακα », προϋπολογισμού 14.999,99 €».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τραϊφόρος Παναγιώτης.
7. «Περί χορηγήσεως παράτασης για την εκτέλεση του έργου «Δημιουργία συστήματος ερμηνείας περιβάλλοντος του αίθριου και της αίθουσας υποδοχής του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης Νεάπολης, καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αυτού (Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του μουσείου Ναυτικής Παράδοσης Νεάπολης)».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
8. «Περί χορηγήσεως παράτασης για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή-Συντήρηση πρώην Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Λαχίου Δ.Ε. Βοιών».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
9. «Περί απευθείας αγοράς ακινήτου στην Δ.Κ. Νεάπολης».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
10. «Περί διοργάνωσης και διεξαγωγής προγραμμάτων πρόληψης υγείας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
11. «Περί διαθέσεως πίστωσης για την τουριστική προβολή του Δήμου»
Εισηγήτρια: κ. Τσαφατίνου Κατερίνα, πρόεδρος Επιτροπής Τ.Α.& Π. του Δήμου.
12. «Περί έγκρισης της αριθ. 6/2017 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας «Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.», η οποία αφορά  την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017».
Εισηγητής: κ. Πετράκης Χρήστος.
13. «Περί της από 14.12.2916 αιτήσεως του κ. Κορογόνα Αναστασίου, για κατασκευή πέργκολας 24 Μ2 στο Λιμάνι Γέρακα»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τραϊφόρος Παναγιώτης.
14. «Περί της από 01.03.2017 αιτήσεως του κ. Σούμπαση Ελευθερίου του Ιωάννου για χορήγηση άδειας ύδρευσης σε νέα οικοδομή εκτός  ορίων οικισμού Μαραθιά Τ.Κ. Ελίκας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σουρλάς Ιωάννης.
15. «Περί του από 20-02-2017 εγγράφου του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Μολάων».
Εισηγητές: κ.κ. Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Κολλιάκος Ιωάννης.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μονεμβασίας σε διπλή συνεδρίαση.

Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 π.μ. και αφορά τη συζήτηση δύο (2) θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
  1. Εκλογή Αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής.
  2. Περί καθορισμού αιτημάτων εκτέλεσης έργων-προμηθειών-εργασιών  προϋπολογισμού οικ. έτους 2017.

Η δεύτερη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. και αφορά τη συζήτηση δέκα τεσσάρων (14) θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
  1. Περί διάθεσης πιστώσεων –έγκριση τεχνικών προδιαγραφών διαφόρων προμηθειών του Δήμου οικ. έτους 2017.
  2. Εισήγηση προς το ΔΣ περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2017.
  3. Απευθείας ανάθεση του έργου με τίτλο { Συντήρηση –επισκευή κοιμητηρίου ΤΚ Κάμπου}, προϋπολογισμού 5.000,00€.
  4. Απευθείας ανάθεση του έργου με τίτλο { Αντικατάσταση σχαρών στα κανάλια απορροής όμβριων υδάτων της ΤΚ Κάμπου}, προϋπολογισμού 5.000,00€.
  5. Απευθείας ανάθεση του έργου με τίτλο { Αλλαγή κουφωμάτων δημοτικού κτηρίου ΤΚ Φαρακλού }, προϋπολογισμού 6.193,80€.
  6. Περί έγκρισης πρακτικών δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτελέσεως του έργου με τίτλο { Κατασκευή παροχών σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο ΔΚ Νεάπολης }, του Δήμου Μονεμβασίας.
  7. Περί έγκρισης πρακτικών δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτελέσεως του έργου με τίτλο { Ανάπλαση πλατείας ΤΚ Δαιμονιάς ΔΕ Ασωπού }, του Δήμου Μονεμβασίας.
  8. Απευθείας ανάθεση του έργου με τίτλο { Συντήρηση –επισκευή κοιμητηρίων ΔΕ Μολάων }, προϋπολογισμού 7.200,00€.
  9. Περί έγκρισης πρακτικών δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτελέσεως του έργου με τίτλο { Ανάπλαση πλατείας ΤΚ Μονεμβασίας }, του Δήμου Μονεμβασίας.
  10. Περί καθορισμού όρων δημοπρασίας μίσθωσης περιπτέρου ιδιοκτησίας του Δήμου Μονεμβασίας στην ΔΕ Μονεμβασίας.
  11. Περί αποδοχής ή μη παραχώρησης τμήματος οικοπέδου σε κοινή χρήση εντός οικισμού «Παραδεισίου» της ΔΚ Νεάπολης της ΔΕ Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας , ιδιοκτησίας του κ. Χαραμή Παναγιώτη.
  12. Περί αποδοχής ή μη παραχώρησης τμήματος οικοπέδου σε κοινή χρήση εντός της ΤΚ Βελανιδίων της ΔΕ Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας , ιδιοκτησίας του κ. Αντωνάκου Ιωάννη.
  13. Περί καθορισμού όρων συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια λαμπτήρων , Ντουί , ασφαλειών και λοιπών ειδών δημοτικού φωτισμού.
  14.  Απευθείας ανάθεση εργασιών επισκευής  οχημάτων και μηχανημάτων έργου του Δήμου, λόγω εξαιρετικά επείγουσα περίπτωσης (άρθρο 72 παρ.δ΄Ν.3852/2010).

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Προληπτικοί έλεγχοι παθήσεων από το ΚΕΠ Υγείας

Δύο προληπτικούς ελέγχους υγείας για τους δημότες διοργανώνονται την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου.
Θα διεξαχθούν στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και αφορούν τις παρακάτω παθήσεις:
• Προληπτικός έλεγχος για παθήσεις των αγγείων των κάτω άκρων (Doppler αγγείων κάτω άκρων) την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ώρα 9:00-14:00.
Καλούνται γυναίκες χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο.
• Προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος (καρδιολογική εξέταση, καρδιογράφημα και μέτρηση σακχάρου), το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 ώρα 9:00-15:00.
Καλούνται δημότες χωρίς διαγνωσμένη καρδιολογική νόσο.
Οι έλεγχοι διοργανώνονται από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας σε συνεργασία με την Κεντρική Δομή ΚΕΠ Υγείας – ΕΔΔΥΠΠΥ και την Γ´ Πανεπιστημιακή Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».
Όσοι δημότες επιθυμούν να συμμετάσχουν στους προληπτικούς ελέγχους, παρακαλούνται να το δηλώσουν έως τις 24 Μαρτίου στο τηλέφωνο 2732 360536  (κα Μπατσάκη).
Επειδή ο αριθμός των εξετασθέντων θα είναι συγκεκριμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Δ/Τ ΠΡΟΣ ΚΥΘΗΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΟΥΣ



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΩΤΑ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στις 8 Μαρτίου δώσαμε βροντερό παρών στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ,και ενώσαμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους απ την Πελοπόννησο τη Κρήτη και τη Μακεδονία .
Δυστυχώς οι δυνάμεις του συστήματος φάνηκαν ακόμα μια φορά ανάλγητες και εχθρικές στις διαμαρτυρίες μας. Ενώ οι προθέσεις μας που δηλώθηκαν απο την αρχή ήταν ειρηνικές αυτοί απάντησαν με κατάπτυστα -συκοφαντικά δελτία τύπου και χτυπώντας μας με δακρυγόνα .
Φαίνεται πως ο διάλογος τους τελείωσε και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη τελείωσαν και αυτά.
Το σπίτι του αγρότη ήταν κλειστό για μας όπως και τα γραφεία του Σύριζα.
Σύντομα θα καταλάβουν όμως πως ο αγροτικός κόσμος δεν υποχωρεί απο τα δίκαια αιτήματα του.
Σύντομα θα ξαναβρεθούμε μπροστά σας. Δεν υπάρχει χαμένος αγώνας. Χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται.

ΛΑΚΩΝΙΑ.38χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας συνελήφθη στο Δήμο Ευρώτα με λαθραία τσιγάρα.

38χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας συνελήφθη στο Δήμο Ευρώτα με λαθραία τσιγάρα.
Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
Συνελήφθη,  (8.3.2017) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 38χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία της, στην οποία διαμένει και ένας (1) 37χρονος ομοεθνής της, που αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -14- πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε όχημα του 37χρονου, βρέθηκαν ακόμη -240- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.
 http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Super Market - Αφοί Παναγιωτόπουλοι ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ