Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση Εφημερίδας "ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους συνδρομητές μας στην περιοχή της Αττικής ότι, εξ αιτίας της απεργίας των ταχυδρομικών διανομέων από 4 έως και 7 Απριλίου ενδέχεται να παρουσιασθεί καθυστέρηση στην παραλαβή των φύλλων της εφημερίδας, η ταχυδρόμηση της οποίας έγινε κανονικά στις 3 Απριλίου.
Εφημερίδα ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ

Τι προβλέπει νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τους δασικούς χάρτες

Τη δυνατότητα να εξαγοράσουν σε 100 δόσεις τα παράνομα εκχερσωμένα αγροτεμάχια δίνει στους αγρότες το σχέδιο νόμου για τους δασικούς χάρτες που βρίσκεται έτοιμο στα συρτάρια του υπουργείου Περιβάλλοντος. Παράλληλα, προβλέπεται γενναία αναπροσαρμογή του ανταλλάγματος χρήσης, δηλαδή του ενοικίου της γης σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόθεση εξαγοράς, ενώ επιτρέπεται πλέον και η κατασκευή μικρών υποδομών, όπως γεωτρήσεις, που εξυπηρετούν την υπουργική δραστηριότητα.
Με το νομοσχέδιο, που έφερε στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος» και η δημοσιογράφος Μ. Ξυπνητού, τακτοποιείται και το αίτημα των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ για ατέλεια στην υποβολή αντιρρήσεων για δημοτικές εκτάσεις, ενώ καθορίζονται με σαφήνεια τα πρόδηλα λάθη, δίδονται οδηγίες στη διοίκηση για τις πράξεις που πρέπει να γίνουν και εξαιρούνται οι πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις από τις προστατευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
Πρόκειται για απαραίτητες τροποποιήσεις που καθορίζονται με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ και τις υπουργικές αποφάσεις που θα ακολουθήσουν, οι οποίες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν έστω και λίγο το αλαλούμ που έχει προκληθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να σημειωθεί πως τα περισσότερα από αυτά τα είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος κατά τις συναντήσεις του με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί από μέρα σε μέρα στη Βουλή.
Οι βασικότερες από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν:
– Αντιμετώπιση προφανών σφαλμάτων των δασικών χαρτών.
– Ενημέρωση χαρτών με τις νόμιμες πράξεις της διοίκησης.
– Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου και συγκρότηση επιτροπών αντιρρήσεων.
– Ατέλεια των ΟΤΑ στην υποβολή αντιρρήσεων για δημοτικές εκτάσεις.
– Προώθηση διαδικασίας αιτήσεων εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων, οι οποίες θα αναστέλλουν την κύρωση του δασικού χάρτη.
– Μείωση του κόστους εξαγοράς ή/και χρήσης της έκτασης με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των δόσεων.
– Επιτρέπεται η ύπαρξη κατασκευών που εξυπηρετούν τη γεωργική δραστηριότητα σε παραχωρηθείσες εκτάσεις όπως δεξαμενές νερού, γεωτρήσεις, μετρητές ΔΕΗ και υπόστεγα.
– Δεν απαιτείται η υποχρέωση υποβολής οικονομοτεχνικής μελέτης για τις εκχερσωμένες εκτάσεις μεταξύ 1975-2007.
– Ρυθμίσεις για τις δόσεις και κατασκευές.
Όπως διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο, δάση, δασικές εκτάσεις, καθώς και εκτάσεις που εκχερσώθηκαν για γεωργική εκμετάλλευση χωρίς άδεια μετά την 11η Ιουνίου 1975 και έως την 7η Μαρτίου 2007, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούν τη χρήση αυτή μέχρι σήμερα και εφόσον πληρούνται για τις εκτάσεις αυτές οι προϋποθέσεις δύναται να λάβουν έγκριση επέμβασης, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον ενδιαφερόμενο.
Να τονισθεί πως στις διατάξεις του παρόντος υπάγονται και εκτάσεις κηρυγμένες ως αναδασωτέες από οποιαδήποτε αιτία. Η έγκριση επέμβασης χορηγείται αποκλειστικά για γεωργική και δενδροκομική καλλιέργεια. Εντός των άνω εκτάσεων επιτρέπονται οι κατασκευές που εξυπηρετούν τη γεωργική εκμετάλλευση, όπως δεξαμενές νερού, γεωτρήσεις, μετρητές ΔΕΗ και υπόστεγα.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι, επίσης, ότι πλέον θα αρκούν οι ένορκες βεβαιώσεις για να αποδείξουν κατοχή ακινήτου. Οι ένορκες βεβαιώσεις εντάσσονται στα επώνυμα αποδεικτικά μέσα που προβλέπονται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και κατά συνέπεια δεν μπορούν να αποκλειστούν από τη χρήση τους ως αποδεικτικών της κατοχής ακινήτου στοιχείων. Εξάλλου, σύμφωνα με τους εθιμικούς κανόνες που εφαρμόζονταν στις χρήσεις της γης και στα ζητήματα γαιοκτησίας, το δικαίωμα καλλιέργειας της γης προέκυπτε συνήθως από τη χρόνια χρήση της χωρίς να συντάσσονται τίτλοι.
Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους κατόχους εκτάσεων χωρίς άδεια για εξαγορά και έκδοση τίτλου κυριότητας επί αυτών υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να καλλιεργούν. Επίσης, το τίμημα εξαγοράς ισούται με το ¼ της αντικειμενικής αξίας και οι μηνιαίες δόσεις δεν θα μπορούν να υπερβούν τις 100 αλλά και το ύψος των χρημάτων δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 100 ευρώ.
Η καταβολή του ανταλλάγματος αυτού αποτελεί προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση της αλλαγής χρήσης της έκτασης. Στόχος της διάταξης είναι να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες το εργαλείο που τους παρέχεται από τον νόμο και να αποκτήσουν την κυριότητα της έκτασης που καλλιεργούν προ του 1975 με ένα εύλογο τίμημα το οποίο θα μπορέσουν να αποπληρώσουν με την καταβολή έως 100 δόσεων.
Πηγή: portal.tee.gr

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων εμπνέει τη NASA

Ταξίδι στο διάστημα με τεχνολογία του παρελθόντος. Μηχανικοί της NASA έχουν σχεδιάσει ένα ρόβερ που προορίζεται για τον πλανήτη Αφροδίτη και το οποίο αντλεί εμπνεύσεις από τον μηχανισμό των Αντικυθήρων και από τις μηχανές του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

 Το ρόβερ διαθέτει ένα όχι ηλεκτρονικό αλλά πλήρως μηχανικό υπολογιστή-ρολόι, που θυμίζει εκείνον των Αντικυθήρων που προέβλεπε αστρονομικά συμβάντα προ 2.300 ετών. Περιλαμβάνει επίσης ένα είδος φωνογράφου, που θα καταγράφει στοιχεία.Είναι γνωστό ότι η καυτή Αφροδίτη είναι ένας πολύ δύσκολος πλανήτης, ένα από τα πιο εχθρικά περιβάλλοντα στο ηλιακό μας σύστημα, με πολύ πιο ακραίες συνθήκες από ό,τι ο Άρης, μία «κόλαση» για οποιοδήποτε μηχάνημα στέλνει ο άνθρωπος εκεί.
Καμία σοβιετική ή αμερικανική διαστημοσυσκευή δεν έχει επιζήσει στην επιφάνειά της για πάνω από 127 λεπτά, καθώς η θερμοκρασία των 460 βαθμών Κελσίου που λιώνει μέταλλα, η πίεση των 92 μπαρ και τα νέφη θειϊκού οξέος μπορούν να «ψήσουν» γρήγορα τα ηλεκτρονικά κυκλώματα.
Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, ο μηχανικός Τζόναθαν Σόντερ και η ομάδα του στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης (JPL) της NASA σχεδίασαν ένα -φουτουριστικό και ταυτόχρονα ρετρό- ρόβερ, με την ονομασία "Automaton Rover for Extreme Environments" (AREE) ή «Αυτόματο Ρόβερ για Ακραία Περιβάλλοντα». Το ρόβερ δεν χρειάζεται καθόλου τα ευάλωτα ηλεκτρονικά, αλλά χρησιμοποιεί μόνο ενισχυμένα μηχανικά συστήματα από ανθεκτικά μεταλλικά κράματα, αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 Τα στοιχεία αυτά θα υψώνονται στην ατμόσφαιρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσω ενός μπαλονιού γεμάτου με αέριο και θα καταλήγουν σε ένα drone-αναμεταδότη που θα βρίσκεται δεκάδες χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια και θα κινείται με ηλιακή ενέργεια. Το drone, με τη σειρά του, θα μεταδίδει τα στοιχεία σε δορυφόρο που θα κινείται σε τροχιά γύρω από την Αφροδίτη και από εκεί θα στέλνονται τελικά στη Γη.
Το ρόβερ, το οποίο θα συλλέγει κλιματικά, σεισμικά και γεωλογικά δεδομένα, θα κινείται με ένα σύστημα ποδιών που θα τροφοδοτούνται μόνο με αιολική ενέργεια από τους ανέμους, η οποία θα συλλέγεται από μια τουρμπίνα στην κορυφή του. Στόχος είναι η διαστημοσυσκευή να επιβιώσει πάνω στην Αφροδίτη για εβδομάδες ή και μήνες.
Το ρόβερ είχε αρχικά προταθεί πέρυσι και πρόσφατα έλαβε επιχορήγηση στο πλαίσιο του προγράμματος της NASA για τη στήριξη καινοτόμων διαστημικών ιδεών (Innovative Advanced Concepts Program). Αν και δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι η NASA θα χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο ρόβερ χαμηλής τεχνολογίας, εφόσον όντως το κάνει, τότε θα είναι η πρώτη εφαρμογή της αρχαίας τεχνολογίας για την εξερεύνηση του διαστήματος.
ΠΗΓΗ http://www.cnn.gr/tech/story/

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ&ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ


ΒΑΤΙΚΑ :Καθίζηση μέρους του παραλιακού μετώπου στην παραλία της Νεάπολης

 ΒΑΤΙΚΑ :Καθίζηση έχει υποστεί ,μέρος του παραλιακού μετώπου στην παραλία της Νεάπολης Βοιών του Δήμου Μονεμβασιάς 
Προσωρινά έχει τοποθετηθεί πρόχειρη περίφραξη ,έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ορισμός Εντεταλμένων Συμβούλων σε Δόμηση, Παιδεία και Υγεία

Μετά την έκδοση των σχετικών του αποφάσεων, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, προχώρησε στον ορισμό των ακόλουθων δημοτικών συμβούλων ως εντεταλμένους σε αντίστοιχους τομείς.
Συγκεκριμένα:
  • με την Απόφαση Δημάρχου 74/4-4-2017 ορίζει ως Εντεταλμένο Σύμβουλο, το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Γεώργιο Βουνελάκη και του μεταβιβάζει την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Περιβάλλοντος του Δήμου και την εποπτεία των Υπηρεσιών αυτών.
  • με την Απόφαση Δημάρχου 75/4-4-2017 ορίζει ως Εντεταλμένο Σύμβουλο, το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ιωάννη Κολλιάκο και του μεταβιβάζει αρμοδιότητες στους  Τομείς Παιδείας και Αθλητισμού
  • με την Απόφαση Δημάρχου 76/4-4-2017 ορίζει ως Εντεταλμένη Σύμβουλο, τη δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας κα Ζωή Νεραντζουλάκη-Ρεπαπίνου και της μεταβιβάζει αρμοδιότητες για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας.

ΒΑΤΙΚΑ :Σήμερα 4 Απριλίου ,γιορτάζει ο Όσιος Γεώργιος εν Μαλεώ !

ΒΑΤΙΚΑ :Σήμερα 4 Απριλίου ,γιορτάζει ο Όσιος Γεώργιος εν Μαλεώ ! 
Χρόνια Πολλά !!
Ψυχὴν ὁ Γεώργιος ἀσμένως δίδως,
Ψυχῶν γεωργῷ καὶ φυτουργῷ σαρκίων.
Τῇ δὲ τετάρτῃ ἀπῆρε Γεώργιος εἰς πόλον εὐρύν.

Βιογραφία
Από νεαρή ηλικία αγάπησε ολόψυχα τον Κύριο. Επειδή όμως οι γονείς του, παρά τη θέληση του, θέλησαν να τον παντρέψουν, ο Γεώργιος έγινε μοναχός και επιδόθηκε με όλη του τη δύναμη σε κάθε είδους άσκηση, δηλαδή νηστεία, σκληραγωγία, προσευχή, μελέτη των θείων Γραφών και άλλα. Πολλοί που προσέτρεχαν στον Όσιο, φωτίζονταν και επέστρεφαν δια της μετανοίας στον Χριστό. Αλλά επειδή ήταν πολλοί αυτοί πού τον επισκέπτονταν, δεν τον άφηναν ήσυχο να προσευχηθεί και ο Όσιος αποσύρθηκε στο όρος Μαλαιό όπου ησύχαζε. Αλλά και εκεί μαζεύτηκε πλήθος Μοναχών, τους οποίους ο όσιος καθοδηγούσε με προσευχή και άσκηση. Τόσο δε πρόκοψε στην αρετή, ώστε έγινε ξακουστός και θαυμαστός και στους άρχοντες, ακόμα και στους βασιλείς, στους οποίους είχε γράψει πολλές και αξιόλογες συμβουλευτικές επιστολές για διάφορα ζητήματα. Το τέλος της επίγειας ζωής του, προείπε ο Όσιος πρίν τρία χρόνια. Έτσι αφού ασθένησε για λίγο, μάζεψε τους μοναχούς του όρους Μαλαιό και αφού τους έδωσε θείες συμβουλές παρέδωσε τη δίκαια ψυχή του στον Θεό, πού τόσο αγάπησε από βρέφος.
Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα)
Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ὡς θεῖον Γεώργιον, δικαιοσύνης καρπούς, πλουσίως ἐξήνεγκας, δι’ ἐνάρετου ζωῆς, Γεώργιε Ὅσιε, σὺ γὰρ καθάπερ φοῖνιξ, ἐν ἀσκήσει βλαστήσας, τρέφεις τὴ δωρεά σου, τὴν Χριστοῦ Ἐκκλησίαν ὅθεν ἀεὶ εὐχαρίστως, τιμᾷ τὴν μνήμη σου.





Η ΜΑΝΗ ΚΑΙ Η ΓΥΡΑ ΤΗΣ, ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ!!!!

Η ΜΑΝΗ ΚΑΙ Η ΓΥΡΑ ΤΗΣ, ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ!!!!
Μία πολύ μεγάλη και θεαματική έκπληξη, περίμενε τους 120 περίπου δρομείς, που συμμετείχαν στην 1η ΓΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, αγώνα υπεραπόστασης 80,5 χλμ.! Η εν λόγω έκπληξη είχε να κάνει κυρίως με τα τοπία που αντίκρισαν οι ανυποψίαστοι δρομείς, και που δεν φανταζόντουσαν τις ομορφιές που τα περιέβαλαν!
Η 1η ΓΥΡΑ ΜΑΝΗΣ λοιπόν, στέφτηκε με ανέλπιστη επιτυχία και ενθουσιασμό, από τα λεγόμενα των δρομέων που έτρεξαν, και δεν σταμάτησαν να προσφωνούν με ενθουσιασμό, τον θαυμασμό τους, για τα πανέμορφα και συνάμα άγρια τοπία που αντίκρισαν
Η 1η ΓΥΡΑ ΜΑΝΗΣ, ξεκίνησε λίγο μετά τις 09.00 το πρωί της 18ης Μαρτίου, αφού έλαβε χώρα και πραγματοποιήθηκε και ένα μικρό τελετουργικό, μπροστά από το επιβλητικό άγαλμα του άρχοντα της Μάνης, του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη! Οι 120 δρομείς κάτω από έναν υπέροχο ήλιο, και με μία ανοιξιάτικη φύση που άρχισε να γεννάται πλέον, ύστερα από έναν βαρύ χειμώνα, ξεχύθηκαν προκειμένου να τρέξουν στην ακτογραμμή της Μάνης, και ανάμεσα από τους αγέρωχους και επιβλητικούς Μανιάτικους Πύργους!
Οι εθελοντές είχαν πιάσει από νωρίς τους σταθμούς που είχαν προβλεφθεί από την διοργάνωση, και υπήρχε διαρκής και μεγάλη υποστήριξη εκ μέρους τους προς τους δρομείς! Συνάμα οι κάτοικοι στα χωριά από όπου περνούσε ο αγώνας είχαν βγει έξω προκειμένου να υποδεχτούν τους δρομείς, που είχαν να διανύσουν κάτι λίγο περισσότερο από 80 χλμ.! Ο καιρός ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αν εξαιρεθούν κάποια σημεία, ειδικά όταν έπεσε η νύχτα όπου υπήρχε πολύς και δυνατός αέρας!
Νικητές στον αγώνα αναδείχτηκαν οι συνήθεις ύποπτοι Βασίλης Μίχος από την γειτονική Καλαμάτα στους άνδρες και η Ζήνια Σανούδου στις γυναίκες!
Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κο Πέτρο Ανδρεάκο για την στήριξή του εξ’αρχής στον αγώνα μας, καθώς και για την χορηγία του σε νερά και αναψυκτικά! Επίσης τον Αντιδήμαρχο κο Παναγιώτη Τσιριγώτη για την καθολική του βοήθεια στον αγώνα μας! Σπουδαία ήταν η συνεισφορά της κας Δήμητρας Δημακόγιαννη, που κανόνισε την στελέχωση των σταθμών με εθελοντές καθώς και τον αδερφό της, κο Γιώργο Δημακόγιαννη, για την παραχώρηση του βιβλιοπωλείου του ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ, ως χρήση του, για χρέη γραμματείας! Τέλος ευχαριστούμε τα SUPER MARKET ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ, για την ευγενική τους χορηγία σε πράγματα για τους σταθμούς!
Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι η ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ που συμμετείχαν στην 1η ΓΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, έβαλε σπουδαία θεμέλια προκειμένου ο αγώνας να γίνει θεσμός και στις επόμενες χρονιές!
Έτσι με αίσθημα ευθύνης, σας προσκαλούμε στην 2η ΓΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2018 ημέρα Κυριακή, με προοπτική ενός δεύτερου παράλληλου μικρότερου αγώνα!
ΩΣ ΤΟΤΕ....
.....ΝΙΚΗ Η΄ΘΑΝΑΤΟΣ
Η Οργανωτική Επιτροπή

«Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών- Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη Λευχαιμία παρελθόν» πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Ημερίδα με θέμα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών- Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη Λευχαιμία παρελθόν» πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας
Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος»
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», συνδιοργάνωσαν χθες (03-04-2017) στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ημερίδα με θέμα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών- Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν».
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, στο Διοικητήριο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Διευθυντή Αιματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρό Ιωάννη Αδαμόπουλο και από τον Διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του Κέντρου (ενημέρωσης & προσέλκυσης) Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή», καθηγητή Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη, για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών και την θεραπεία της λευχαιμίας και άλλων παθήσεων του αίματος.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε δημότες της περιοχής αλλά και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευαίσθητο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.
Στην ημερίδα παρευρέθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας, ιατρός-χειρούργος, Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος σε θέματα υγείας του Δήμου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και Συλλόγων και Ενώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, τιμήθηκε ο Αρχιφύλακας Νικόλαος Ζωγράφος, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, ως εθελοντής δότης Αστυνομικός, που έχει προχωρήσει στη δωρεά μυελού των οστών.
Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών, συμμετείχε και συνδιοργάνωσε την ημερίδα, με στόχο την ενημέρωση και αφύπνιση πολιτών και αστυνομικών, για να ενισχυθεί ο εθελοντισμός για δότες μυελού των οστών.
Δεκάδες ήταν οι αστυνομικοί και λοιποί παρευρισκόμενοι, που άμεσα ανταποκρίθηκαν και αφού συμπλήρωσαν το έντυπο με τα απαραίτητα στοιχεία, ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου για να ενταχθούν στη λίστα των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
ΠΗΓΗ http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 3/4/2017 - Συμμετοχή Δημάρχου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στις 3/4 στην Αθήνα συμμετείχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης πραγματοποιώντας επαφές και ανταλλαγή απόψεων με δεκάδες Δημάρχους της Χώρας. Η Γ.Σ. αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων αναφορικά με τις προτάσεις της επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη μετεξέλιξη του Καλλικράτη.

Η ΚΕΔΕ έχει προτείνει στην πολιτική ηγεσία συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο παρατηρείται μια εμμονή μόνο στο ζήτημα της απλής αναλογικής, που με μαθηματική βεβαιότητα θα οδηγήσει τους Δήμους σε ακυβερνησία, οδηγώντας στο διορισμό δοτών "εκτελεστικών γραμματέων" που θα υποσκελίζουν τις εκλεγμένες Δημοτικές Αρχές, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία χώρα της Δύσης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. 

Ο κ. Δήμαρχος έθεσε σειρά ζητημάτων, όπως τα προβλήματα στις δημοπρατήσεις των έργων μετά το Νόμο 4412, που σύμφωνα με τον Υφυπουργό θα λυθούν με τροπολογία, δίνοντας την αυτονόητη δυνατότητα στους μικρούς Δήμους να δημοπρατούν αυτόνομα τα έργα τους. 

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τη διαδικασία νομιμοποίησης των λιμένων των Κυθήρων που ολοκληρώνεται σύντομα και ζήτησε χρηματοδότηση για την εφαρμογή του κώδικα ασφάλειας ISPS στο Καψάλι με στόχο την ασφαλή προσέγγιση κρουαζιεροπλοίων, λαμβάνοντας τη σχετική δέσμευση του Υφυπουργού για χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
----------------------------------
Πηγή: kythira.gr
----------------------------------

ΒΑΤΙΚΑ.Πριν από τριάντα ένα χρόνια στη Νεάπολη Λακωνίας

Πέρασαν ήδη … Τρεις Δεκαετίες.
Τέτοιες ημέρες πριν από τριάντα ένα χρόνια στη Νεάπολη Λακωνίας πραγματοποιούνται τα βασικά γυρίσματα της σειράς από τη Κρατική Τηλεόραση. Στις παραλίες Πούντα και Παυλοπέτρι, στη Λίμνη Στρογγύλη, στο Παλαιόκαστρο και σε άλλα μέρη, οι μετακινήσεις με το λευκό βανάκι της ΕΡΤ έδιναν κι έπαιρναν. Αν και ως μαθητής Λυκείου ο χρόνος ήτανε πάντα πιεστικός εντούτοις για όλα υπήρχε λύση. Σχολείο, προπόνηση, ξεφόρτωμα φορτηγών αυτοκινήτων κάθε Σάββατο και αγώνα ποδόσφαιρου εντός ή εκτός την επόμενη μέρα. Παρόλα αυτά, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο ξενοδοχείο Αϊβαλή. Ωραία χρόνια με ευχάριστες αναμνήσεις για όλους εμάς που πήραμε μέρος στα γυρίσματα και όχι μόνο. Κοιτώντας πίσω θα έλεγα ότι τα Βάτικα εισπράξανε πολλά από αυτό το μυθιστόρημα εκείνης της περιόδου. Επτά επεισόδια που επαναλήφθηκαν διαχρονικά αρκετές φορές. Δεν ήταν μόνο η ωραία φιλία ανάμεσα σε δυο κορίτσια που ζουν την εφηβεία τους σε μια μικρή πόλη της Λακωνίας. Δεν ήταν μόνο η ιστορία της ζωής των κατοίκων του τόπου αυτού, τα όνειρα, οι χαρές, οι στενοχώριες και οι αγωνίες τους. Όπως και σήμερα έτσι και τότε είδαμε τον νέο να αγωνιά, να μην τον χωράει ο τόπος του και να μπαρκάρει για ένα καλύτερο αύριο. Τον οικογενειάρχη να πηγαίνει φυλακή για χρέη του προς τις Τράπεζες. Είδαμε τις καθημερινές περιπέτειες των παιδιών και την ιατρική φροντίδα των κατοίκων της επαρχίας εκείνης της εποχής. Είδαμε Πάσχα στην Νεάπολη και ακούσαμε το Χριστός Ανέστη από το χείλη του μακαριστού παπά Μανώλη. Και τι δεν είδαμε. Αυτά και άλλα πολλά εκτός από εμάς, τα είδε κι όλη η Ελλάδα. Μάλλον κάπως έτσι αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Κυρία Σαραντίτη, Κυρία Δαμάσκου και Κυρία Ραμάκη, σας Ευχαριστούμε.