Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ TOY ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

Η Εκκλησία μας στα πλαίσια του σωτηριολογικού και φιλανθρωπικού της έργου δραστηριοποιείται πάντοτε και στο πεδίο υλικής στήριξης των ανθρώπων. Με αυτό τον τρόπο η Ενορία μας, μέσω του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της εργάζεται για την ανακούφιση και την στήριξη των εμπεριστάτων αδελφών μας. Χωρίς καμία διάκριση παρέχει σίτιση, ένδυση, βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ όποιον χρειάζεται, ενισχύει οικονομικά λόγω τη περιρρέουσας οικονομικής κατάστασης. 
Είναι απαραίτητη αυτή η δράση της τοπικής μας εκκλησίας, διότι αποτελεί κρίσιμη συνεισφορά στο σύνολο της κοινωνίας μας καθώς με αυτό τον τρόπο εκτός από την επούλωση των πληγών, εξασφαλίζεται η ισορροπία και η συνοχή της. 
Το Ενοριακό μας Φιλόπτωχο, με προμετωπίδα στην άσκηση της φιλανθρωπίας την προτροπή του Κυρίου μας «ἕκαστος καθὼς προῄρηται τῇ καρδίᾳ, μὴ ἐκ λύπης ἢ ἐξ ἀνάγκης• ἱλαρὸν γὰρ δότην ἀγαπᾷ ὁ θεός» και τον λόγο του Αγίου Γρηγορίου «Δανείζει Θεώ ο ελεών πτωχόν» προσπαθεί ……στον βαθμό που μπορεί… Έτσι η παρουσία του φτάνει ως το κρεβάτι του πόνου του ασθενούς, στο ενδιαίτημα του εμπερίστατου, του φοιτητού, στο φροντιστήριο του μαθητού, στους απόρους, στα Ευαγή μας Ιδρύματα κ.ά. 
Για την συμμετοχή μας αλλά και την εξασφάλιση πόρων, πραγματοποιήσαμε το ετήσιο κάλεσμα αγάπης την Κυριακή 2 Απριλίου στην αίθουσα του ξενοδοχείου Limira Mare. Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας! Ευγνωμόνως όλους σας ευχαριστούμε! 
Ευχαριστίες στην εκπαιδευτικό κυρία Αλιφέρη Παναγιώτα που συγκίνησε και καθήλωσε με την ομιλία της «ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ».
Στη συνέχεια μετά τον απολογισμό των πεπραγμένων από την ταμία του ΕΦΤ Νεαπόλεως κυρία Αννέτα Κουρκούλη, η παιδική μας χορωδία παρουσίασε δροσερό πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια. 
Κατά την εκδήλωση, έκπληξη ήταν η πρώτη παρουσία της χορωδίας των ενηλίκων της ενορίας μας, η οποία προ τριμήνου συνεστήθη και υπό την καθοδήγηση της κυρίας Φανής Φεριανάκη πράγματι εντυπωσίασε. 
Ο πρωτοψάλτης του Αγίου Νικολάου και χοράρχης κύριος Χρήστος Πετράκης με τους Χαράλαμπο Μηνόγιαννη, Εμμανουήλ Γεωργακάκο, Ιωάννα Πετράκη και Ευάγγελο Φαρμακόρη πρωτοψάλτη της ενορίας των Παπαδιανίκων, ανέλαβαν τους Βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδος τους οποίους με κατάνυξη και τέχνη απέδωσαν. 

Ακολούθησε η βράβευση με τιμητική απόδοση επαίνου σε ενορίτες που επέδειξαν πνεύμα θυσίας και προσφοράς για συγκεκριμένη περίπτωση εμπερίστατου αδελφού μας…
Η εκδήλωση έκλεισε με την κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου. 
Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι ιερείς π. Διονύσιος Μιχαλέτος, π. Μιχαήλ Χαραμής και ο π. Χρήστος Γεωργακάκος. Επίσης η κ. Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αλιφέρη Παναγιώτα οποία ήταν και η ομιλήτρια, η κυρία Πρόεδρος της Κοινωφελούς Αλεξάνδρα Χαραμή, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Νεαπόλεως Ιωάννης Γεωργουδής, Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπυριδάκου Θεοδούλη, Γεωργακάκου Αικατερίνη, Δουμάνη Σοφία, Βελιώτης Ευστάθιος. Θα σταθώ για να ευχαριστήσω την Δημοτική μας Σύμβουλο κυρία Δέσποινα Βαγγελόγλου για την πολύτιμη βοήθειά της, για την με κάθε τρόπο συμπαράσταση στο έργο της εκκλησία μας αλλά και την προβολή του. Ενεργεί σύμφωνα με τον όμοφο ψυχικό της κόσμο και μας προσφέρει από αυτόν! Μας τίμησαν επίσης ο Πρόεδρος του Αγίου Γεωργίου Μάρκος Παναγιώτης, , εκπρόσωποι των φορέων και πλήθος κόσμου. Ευχαριστίες προς τους χορηγούς της εκδήλωσης, τα καταστήματα αφοι Παναγιωτόπουλοι, Καραγιάννη, Παπούλης Άγγελος, Μάρθα Ανδρεσάκη, Κοτσώνη Νίκου, Γεωργίου Βάνια, τα καφέ Σταβέντο και της Χαρίκλειας Πανάγου, την κάβα Αθανασάκου, το Στέκι, τα αρτοποιεία Κωνσταντινάκος, Δρακάκης και Μέντης, τον Αντώνη Κοντραφούρη, τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο. Τις κυρίες που παρασκεύασαν τα νηστήσιμα Χέλη Βιβή, Μαρία Μέντη, Κατσώλη Κρυσταλλία, Τσίρου Κατίγκω, Καλαβρυτινού Ευγενία και Ματούλα, Οικονόμου Ποτούλα, Καλογράνη Ευγενία, Ψαρράκη Άννα, Ρέτζικα Αρετή. Τις κυρίες για την κατασκευή των πασχαλινών λαμπάδων Κουτσουράκη Βασιλική, Ζαχαράκη Νατάσα, Μπιλλίνη Αρετή και Νικηφόρου Σταματική. Τους χ. επικοινωνίας Μουσικός Παλμός, adelin, τον Κώστα Ζουμπουλάκη. Τις κυρίες Μαρία και Έφη Τσαλαβούτα για την ευγενική τους παραχώρηση της αίθουσας του ξενοδοχείου αλλά και τους εργαζόμενούς του για την βοήθειά τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ τέλος στις κυρίες και τα παιδιά των χορωδιών μας που με την καθοδήγηση της κυρίας Φανής μας εντυπωσίασαν αλλά και προς όλους τους ενορίτες μας για την συμμετοχή τους.

π.Παναγιώτης Αρώνης 

ΧΑΡΧΛΑΚΗΣ.Η ανάπλαση των Μητάτων που προχωρά ταχύτατα!

Είναι πολύ σημαντικό μέσα σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης, έλλειψης προσωπικού και διαρκών βολών κατά της Αυτοδιοίκησης, να μπορούμε να εκτελούμε τόσο μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο νησί μας όπως η ανάπλαση των Μητάτων που προχωρά ταχύτατα!
It is very important for us to plan and complete such a major development project (Mitata) despite the crisis and the problems that the local government authorities are facing in Greece during the last years!



Επικίνδυνη παγίδα στους κεντρικούς δρόμους στα Κύθηρα

Απευθυνόμενος προς κάθε υπεύθυνο-αρμόδιο εκ των αρχών του νησιού, θα ήθελα να καταγγείλω ότι η αποκατάσταση του οδοστρώματος μετά τη διάνοιξη του χαντακιού για τη τοποθέτηση της οπτικής ίνας από τον εργολάβο του ΟΤΕ, γίνεται με πολύ πρόχειρο τρόπο. 
Σκορπίζεται σε όλο σχεδόν το οδόστρωμα ψιλή "ψηφίδα" χωρίς να σκουπίζεται στη συνέχεια με αποτέλεσμα όλοι οι κεντρικοί δρόμοι να έχουν γίνει καρμανιόλα, ιδιαίτερα για τα δίκυκλα.


 
-----------------------------------------------
Ανδρέας Λουράντος-Κονταράτος.
-----------------------------------------------

ΠΗΓΗ http://kithiraikanea.com

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κατάργηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΙΚΑ Πειραιά, κατέθεσε ο Βουλευτής Α΄Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Στην ερώτηση ο κ. Κατσαφάδος τονίζει ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΙΚΑ Πειραιά αντικαθίσταται με δύο τοπικά γραφεία τα οποία θα έχουν μόνο διεκπαιραιωτικό ρόλο, ενώ όλες οι υπόλοιπες αρμοδιότητες, όπως είναι η χορήγηση συντάξεων και οι έλεγχοι επιχειρήσεις θα γίνονται από τα κεντρικά γραφεία του νέου φορέα στην Αθήνα.
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι με την κατάργηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΙΚΑ Πειραιά, που εξυπηρετεί τους Δήμους της Α’ και Β’ Περιφέρειας Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού την Τροιζηνία, τη Σαλαμίνα, αλλά και τις δυτικές Kυκλάδες, θα δημιουργηθεί μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στο κέντρο της Αθήνας για να εξυπηρετηθούν.
Παράλληλα, ο κ. Κατσαφάδος υπογραμμίζει ότι  υπάρχει κίνδυνος να φουντώσει η φοροδιαφυγή, δεδομένου ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΙΚΑ στον Πειραιά είχε αρμόδια τμήματα σε όλες τις περιοχές της ευθύνης της και έκανε συνεχείς ελέγχους για εισφοροδιαφυγή, μαύρη εργασία κ.α.
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα που καταρτίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας και το οποίο προβλέπει τη συγχώνευση των ταμείων κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κ.λπ.) στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) καταργείται η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΙΚΑ Πειραιά και αντικαθίστανται με δυο τοπικά γραφεία, τα οποία θα έχουν μόνο διεκπεραιωτικό ρόλο. Όλες οι υπόλοιπες αρμοδιότητες (χορήγηση συντάξεων, έλεγχοι επιχειρήσεων κ.α.) μεταφέρονται και θα γίνονται από τα κεντρικά γραφεία του νέου φορέα στην Αθήνα.
Προφανώς οι λόγοι μιας τέτοιας συγχώνευσης είναι κατά κύριο λόγο οικονομικοί, ωστόσο ο ‘’αθηνοκεντρικός’’ χαρακτήρας του νέου φορέα γεννά μια σειρά επιπτώσεων και προβλημάτων. Υπολογίζεται ότι μια τέτοια συγχώνευση πρόκειται να διπλασιάσει τον χρόνο απονομής συντάξεων, υποβαθμίζοντας τελικά τον ρόλο και τη λειτουργία του ΕΦΚΑ στις τοπικές κοινωνίες και να δημιουργήσει πρόσθετη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους. Παράλληλα υπάρχει κίνδυνος να φουντώσει η φοροδιαφυγή, δεδομένου ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΙΚΑ στον Πειραιά είχε αρμόδια τμήματα σε όλες τις περιοχές της ευθύνης της και έκανε συνεχείς ελέγχους για εισφοροδιαφυγή, μαύρη εργασία κ.α.
Επιπλέον, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΙΚΑ Πειραιά εξυπηρετούν έναν τεράστιο αριθμό ασφαλισμένων και συνταξιούχων που αφορούν τους Δήμους της Α’ και Β΄ Περιφέρειας Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Τροιζηνία, αλλά και τις Δυτικές Κυκλάδες (Σίφνο, Σέριφο, Μήλο, Κίμωλο), τη Σαλαμίνα και το Πέραμα. Με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στο κέντρο της Αθήνας για να εξυπηρετηθούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς μια τέτοια κατάργηση θα επιβαρύνει σημαντικά τον χρόνο διεκπεραίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.            Ποιος ο λόγος της κατάργησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΙΚΑ Πειραιά, η οποία εξυπηρετεί ένα τεράστιο αριθμό ασφαλισμένων, από περιοχές μεγάλες χιλιομετρικά;
2.            Ποιο είναι το οικονομικό κέρδος που έχει το Δημόσιο από την εν λόγω μεταφορά; Έχει σταθμιστεί με τις επιπτώσεις επιβάρυνσης που θα έχει στο σύστημα, αλλά και στους πολίτες; Και επιπλέον έχει υπολογιστεί το κόστος που θα έχει για το Δημόσιο η έλλειψη τακτικών ελέγχων για τον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας;

  Πειραιάς 5 Απριλίου 2017
Ο Ερωτών Βουλευτής    
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων                                                                          

BATIKA.Εσείς το ξέρατε ότι θα "γυριστεί" Survivor στην Ελαφόνησο του Αγίου Πνεύματος;

«Η μεγαλύτερη Fitness εμπειρία που είχατε ποτέ! 27 αποφασισμένοι διαγωνιζόμενοι και 4 γυμναστές! Μοναδικά εφόδια η φυσική κατάσταση, η αντοχή και η θέληση για να ξεπεράσετε τα όρια σας και να ζήσετε 77 ώρες μακριά από την άνεση σας σε ένα παραδεισένιο νησί στο πιο απολαυστικό παιχνίδι, γεμάτο προκλήσεις και εκπλήξεις!».
Ποιος θα το διαβάσει αυτό και δεν θα… ψαρώσει; Και όμως ό,τι διαβάσατε, θα συμβεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος!
Η… αποστολή, που θυμίζει κάτι από Survivor θα λάβει χώρα δίπλα σε γαλαζοπράσινα νερά, μόνο που δεν θα είναι αυτά του Άγιου Δομίνικου, αλλά στην Ελαφόνησο και ο παραγωγός – εμπνευστής δεν είναι Τούρκος, αλλά Έλληνας. Και ακούει στο όνομα Λίνος Χαραλάμπους.
Ο personal trainer αποφάσισε να χαρίσει 77 ώρες αξέχαστων εμπειριών σε μερικούς από τους «μαθητές» του στο personal trainig studio που διατηρεί στην Αγία Παρασκευή. Πώς θα γίνει όλο αυτό; «Θα χωριστούμε σε 3 ομάδες και με την καθοδήγηση των 4 γυμναστών θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε κάποιες δυσκολίες που θα δημιουργηθούν ανάλογα με την επιτυχία μας σε αγωνίσματα/δοκιμασίες!», περιγράφει στην «ανακοίνωσή» του το νέο event που «έσκασε» στο Facebook και μας κέντρισε το ενδιαφέρον.
«Η ιδέα είχε ξεκινήσει από πέρυσι, πολύ πριν το Survivor. Μέσα σε 2 εβδομάδες είχαν δηλώσει συμμετοχή 16 άτομα, θέλοντας να πάμε σαν ‘οικογένεια’, κάπου να διασκεδάσουμε. Όταν φτάσαμε, τους είπα ότι θα κάνουμε τα μπάνια μας, την ηλιοθεραπεία μας, αλλά θα μπει στο πρόγραμμα και η γυμναστική! Και αυτό το ανοργάνωτο το περσινό, είπαμε φέτος να το στήσουμε πολύ καλύτερα!», δήλωσε μιλώντας στο star.gr ο «επιστήμονας» στο χώρο της εκγύμνασης. «Τότε είχαμε στήσει μερικά trx στο φάρο του ναυαγοσώστη, κάναμε ασκήσεις στην παραλία, τους είχα υποβάλλει σε διάφορες ‘δοκιμασίες’. Ήταν πολύ αυθόρμητο το περσινό», πρόσθεσε.
Όπως μας αποκάλυψε, είχε δεχθεί και ο ίδιος πρόταση να συμμετάσχει στο ριάλιτι επιβίωσης, όμως το «παιδί» του, που δεν είναι άλλο από το γυμναστήριό του, Perfit, ήταν αυτό που του έβαλε φρένο στο να κάνει βαλίτσα. Και κάπως έτσι, όπως έστησε με το δικό του μοναδικό τρόπο το δικό του χώρο, είπε να (ξανα)πρωτοτυπήσει και να «στήσει» το δικό του παιχνίδι!
Το survivor επί ελληνικού εδάφους έχει πολλά κοινά με αυτό που γυρίζεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ωκεανού: οι παίκτες χωρίζονται σε ομάδες, περνάνε καθημερινά από τον «αγωνιστικό στίβο», ξεκινάνε φαγωμένοι, αλλά μπορεί να… καταλήξουν νηστικοί, το φαγητό είναι έπαθλο – επιβράβευση μετά την επιτυχημένη πορεία της ομάδας στα αγωνίσματα και η αδρεναλίνη χτυπάει (και σε αυτή την περίπτωση)… κόκκινο!
«Θα είναι συγκεκριμένα άτομα που θα πρέπει να το θέλουν πολύ όλο αυτό, θέλουμε αν μη τι άλλο να περάσουμε καλά! Θα έχει από ‘σκληρές’ δοκιμασίες μέχρι καραόκε. Ουσιαστικά, θα έχει όλη αυτή την τρέλα τελευταία με τραγούδι καιSurvivor της ελληνικής τηλεόρασης σε ένα 4ήμερο! Ο κύριος ‘κορμός’ των παικτών θα είναι από όσους έρχονται στο γυμναστήριο, αλλά θα επιλεγούν και άτομα από όσους θα δηλώσουν συμμετοχή στο event που έχει αναρτηθεί στο Facebook. Όλοι όμως, θα πρέπει να το θέλουν, γιατί θα είμαστε πολύ αυστηροί στο πρόγραμμα και θα το τηρήσουμε ακριβώς».
Μάλιστα, όπως μας εξήγησε, «το κομμάτι του Survivor επαφίεται στο ότι το φαγητό τους θα το κερδίζουν από τα αγωνίσματα και τις δοκιμασίες».
Μιας και είναι η πρώτη χρονιά αυτού του μοναδικού concept, «είπαμε να μην το χοντρύνουμε πολύ και θα μένουμε σε ξενοδοχείο του νησιού. Αν δούμε όμως ότι αντέχουν, του χρόνου θα το κάνουμε ακόμα πιο σκληρό. Θα τους έχω στην τέντα κάτω από τον ήλιο! Αλλά και τώρα μόνο η διαμονή έχει άνεση, τα υπόλοιπα θα είναι πολύ δυνατά», υπόσχεται ο Λίνος κάτι που επιβεβαιώνεται και από το ίδιο το εκδρομικό πρόγραμμα.

Πάρτε μια μικρή γεύση:
«Παρασκευή 2/6
* 11:00, Άφιξη στην Ελαφόνησο, τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου, ενημέρωση για τους ορούς του παιχνιδιού και ξενάγηση στους χώρους διεξαγωγής του
* 13:00, Μεσημεριανό φαγητό (Για κάποιους ίσως και το τελευταίο τους!...)
* 15:00, Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στην παραλία της Παναγιάς και γνωριμία των συμμετεχόντων μέσα από ερωτήσεις
* 17:00, Αγωνίσματα/Δοκιμασίες στην παραλία που θα κρίνουν την 1η, 2η και 3η θέση των ομάδων
* 20:00, Επιστροφή στο ξενοδοχείο
* 21:00 Βραδινό φαγητό (Η ομάδα που έφερε 1η θέση, δικαιούται να ξοδέψει 25€/άτομο, η ομάδα που έφερε 2η θέση 20ε/άτομο και η ομάδα που έφερε 3η θέση 15€/άτομο!)
* 23:00 Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διαγωνισμός γνώσεων με έπαθλο την επικοινωνία με οικεία πρόσωπα στην Αθήνα
- Σάββατο 3/6
* 8:30, Ξύπνημα, λίγο μέλι στο στόμα και τρέξιμο 4χλμ
* 10:00, Πρωινό φαγητό στο ξενοδοχείο (Οι μοναδικές ομάδες που θα δικαιούνται να φάνε στον μπουφέ και όχι μόνο ένα χυμό και μια φέτα ψωμί με μέλι είναι αυτές που θα έχουν 5 τουλάχιστον άτομα που τερμάτισαν στον αγώνα τρεξίματος!...)
* 11:00, Διαγωνισμός γνώσεων με έπαθλο το νερό και το μεσημεριανό φαγητό στην παραλία (η 1η ομάδα ξοδεύει 15€/άτομο, η 2η ομάδα 10€/άτομο και η 3η ομάδα 5€/άτομο)
* 12:00, Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στην παραλία του Σίμου
* 14:00, Μεσημεριανό σνακ (ανάλογα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού γνώσεων!)
* 16:00, Αγωνίσματα/Δοκιμασίες στην παραλία που θα κρίνουν την 1η, 2η και 3η θέση των ομάδων
* 19:00, Επιστροφή στο ξενοδοχείο
* 20:00, Βραδινό φαγητό (Η ομάδα που έφερε 1η θέση, δικαιούται να ξοδέψει 25€/άτομο, η ομάδα που έφερε 2η θέση 20ε/άτομο και η ομάδα που έφερε 3η θέση 15€/άτομο!)
* 22:00, Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διαγωνισμός Karaoke night για τις 3 ομάδες»

Αν... αντέξατε μέχρι εδώ, τότε μάλλον αντέχετε όλο το πρόγραμμα, οπότε μήπως ήρθε η ώρα να δηλώσετε τη δική σας συμμετοχή στο Perfit Survivor;

email: k.filippitzi@star.gr
 ΠΗΓΗ http://www.star.gr

ΚΥΘΗΡΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΛΥΡΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΚΥΘΗΡΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΛΥΡΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΡΔΟΥΛΗΣ, διεθνούς φήμης βαρύτονος από τον Ποταμό. Διέπρεψε στην Αμερική στη δεκαετία του ’30 και τραγούδησε στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου. Το 1934 τραγούδησε ΤΟΣΚΑ στο Παλλάς στην Αθήνα παρουσία του πρωθυπουργού υπέρ του πανελληνίου ηρώου των αγωνιστών του 21. Επίσης τραγούδησε ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΫ υπέρ των δυσπραγούντων Ελλήνων συναδέλφων του. Εκλήθη 2 φορές από το Ρούσβελτ να και τραγούδησε στο Λευκό Οίκο. Το 1936 ήρθε στα Κύθηρα και τραγούδησε στον Ποταμό. Παντρεύτηκε τη βαρώνη Έλσα Φλάκ και ήθελε να κάνει το γάμο του στα Κύθηρα, αλλά οι δυσκολίες της εποχής εκείνης ματαίωσαν τα σχέδιά του.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΝΟΣ ο επιλεγόμενος Καρούζο. Ήταν Κυθήριος της Αυστραλίας και η φωνή του θύμιζε τον Ιταλό τενόρο Καρούζο. Κατά το 1938 ήρθε στην Ελλάδα και τραγούδησε στον Ποταμό.
ΡΕΝΑ ΚΑΝΑΚΗ, λυρική υψίφωνος εκ μητρός Κυθηρία το γένος Κορωναίου. Έκανε καριέρα σε λυρικά θέατρα της Ιταλίας. Το 1957 εμφανίστηκε στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιώς με ΤΟΣΚΑ.
ΡΕΝΑ ΓΚΑΡΑΖΙΩΤΗ, το γένος Καλλιγέρου από το Στραπόδι.
Eleni Harou 



ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

25
Τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 και ώρα 17:00, συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας με είκοσι τρία (23) θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. «Περί καθορισμού του τρόπου  εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Δήμου Μονεμβασίας που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016» , προϋπολογισμού 700.000,00 €».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
2. «Περί καθορισμού του τρόπου  εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις Δήμου», προϋπολογισμού 200.000,00 €».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
3. «Περί χορηγήσεως παράτασης για την εκτέλεση του έργου «Ολοκλήρωση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Νεάπολης»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
4. «Περί εγκρίσεως του 2ου Α.Π.Ε. του έργου με τίτλο «Ολοκλήρωση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Νεάπολης».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
5 «Περί χορηγήσεως παράτασης για την εκτέλεση του έργου «Προσθήκη αίθουσας στο 1ο Νηπιαγωγείο Μολάων».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
6. «Περί εγκρίσεως του 1ου Α.Π.Ε. του έργου με τίτλο «Προσθήκη αίθουσας στο 1ο Νηπιαγωγείο Μολάων».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
7. «Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Ανακαίνιση της αίθουσας θεάτρου και πολλαπλών χρήσεων του κτηρίου του Γυμνασίου Μολάων».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
8. «Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση χώρων βρεφονηπιακού σταθμού Δ.Κ.  Νεάπολης».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
9. «Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση κοινοχρήστου χώρου έξωθεν νέου Νηπιαγωγείου Νεάπολης».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
10. «Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση κοινοχρήστου χώρου στη Δ.Κ. Νεάπολης από γέφυρα Βραϊμάκη μέχρι γέφυρα παραλίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
11. «Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση χώρου αντλιοστασίου Αγ. Νικολάου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
12. «Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση έκτακτων βλαβών ηλεκτρολογικών γραμμών και οργάνων που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά της 17,7,2015 στις γεωτρήσεις Κάμπου και Φαρακλού και στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
13. «Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση βλάβης κεντρικού αγωγού ύδρευσης στη θέση Χρανάπα Δ.Ε. Μονεμβασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκος Σταύρος.
14. «Περί απευθείας αγοράς τμήματος αγροτεμαχίου στην Τ.Κ. Νομίων».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκος Σταύρος.
15. «Περί γνωμοδοτήσεως για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, θαλασσίου χώρου για την εκτέλεση του έργου «Ίδρυση μονάδας παραγωγής αλατιού στον Κόρακα Αγίου Νικολάου Δ.Ε. Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας του Ν. Λακωνίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
16. «Περί της Συνδρομής  στο δίκτυο  MetricaNet».
Εισηγητής: κ. Βουνελάκης Γεώργιος Εντεταλμένος Δ.Σ. για την Δ/νση Τεχ. Υπηρ.
17. «Περί χρηματοδοτήσεως των Σχολικών Επιτροπών από το Δήμο Μονεμβασίας».
Εισηγητής: κ. Κολλιάκος Ιωάννης Εντεταλμένος Δ.Σ. για θέματα Παιδείας & Αθλητισμού.
18. «Περί επιχορηγήσεως  Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
19. «Περί ορισμού ενός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, ως προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και καθορισμού μέχρι δύο φορέων παραγωγικών τάξεων, εκπρόσωποι των οποίων θα μετάσχουν στην Επιτροπή αυτή».
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος.
20. «Περί εγκρίσεως της αριθ. 10/2017 Απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας», η οποία αφορά  την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017».
Εισηγήτρια: κ. Αλειφέρη Παναγιώτα, Πρόεδρος του Ν.Π.
21. «Περί έγκρισης της αριθ. 28/2017  απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου», η οποία αφορά  την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
22. «Περί έγκρισης της αριθ. 6/2017, σε ορθή επανάληψη, απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας «Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.», η οποία αφορά  την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017».
Εισηγήτρια: κ. Χαραμή-Νατιώτη Αλεξάνδρα, πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.
23. «Περί ορισμού ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας (Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.) & καθορισμός αμοιβής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 261 του Ν. 3463/2006».
Εισηγήτρια: κ. Χαραμή-Νατιώτη Αλεξάνδρα, πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ανακοινώνεται στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ευρώτα ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 από τις 09:00π.μ. έως τις 12:00μ.μ. στον χώρο του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Σκάλα.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης των φαινομένων ένδειας και κοινωνικού αποκλεισμού συνεχίζει να υποστηρίζει τις ανάγκες σε αγαθά των κοινωνικά ασθενών ομάδων και κατά συνέπεια να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.
Οι ωφελούμενοι κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει να προσκομίσουν κάποιο από τα κάτωθι δικαιολογητικά :
· αστυνομική ταυτότητα
· διαβατήριο
· βιβλιάριο υγείας
· άδεια οδήγησης.
Ø Πληροφορίες : Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ευρώτα στα τηλέφωνα 2735360030, 2735360026.

Δήμος Μονεμβασίας: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ 05/04/2017

Δήμος Μονεμβασίας: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ
Διανομή τροφίμων (είδη παντοπωλείου) πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Μονεμβασίας στους ωφελούμενους του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)», μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η διανομή στους ωφελούμενους θα γίνει ως εξής:
Οι ωφελούμενοι που κατά την υποβολή της αίτησης τους δήλωσαν τόπο κατοικίας τις ΔΕ Μολάων, Ασωπού, Ζάρακα και Μονεμβάσιας θα προσέλθουν στους Μολάους, Πέμπτη 6 Απριλίου, ώρα 8.30 -
13.30, στο χώρο της Μαθητικής Εστίας Μολάων (είσοδος υπογείου από οδό Καλλιφατίδη).
Οι ωφελούμενοι που κατά την υποβολή της αίτησης τους δήλωσαν τόπο κατοικίας την ΔΕ Βοιών θα προσέλθουν στην Νεάπολη, Πέμπτη 6 Απριλίου, ώρα 8.30 - 13.30, οδός Φλέμινγκ 8.
Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά (μέσω sms), στα κινητά τηλέφωνα που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης, για το σημείο διανομής που θα προσέλθει ο καθένας για την παραλαβή των ειδών.
Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του το βιβλιάριο κοινωνικής του ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο ΑΜΚΑ του.
Όπως ορίζει το πρόγραμμα, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται στο τηλέφωνο 2732360570.
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Διορθώθηκαν οι δασικοί χάρτες των Κυθήρων με τα όρια των οικισμών