Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 44ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Ο.Κ) ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 44ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ
Ο Δήμος Ευρώτα ως Ευρωπαϊκή Πόλη των Σπορ για το έτος 2017, αποδέχθηκε με χαρά και τιμή να υποδεχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη την τελική φάση του 44ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων Καλαθοσφαίρισης.
Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ) , ο Δήμος Ευρώτα ανέλαβε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, τόσο για την διοργάνωση και ασφάλεια των αγώνων, όσο και για την παραμονή και διαμονή των Ομάδων.
Στην Τελική Φάση οι συμμετέχουσες Ομάδες που προκρίθηκαν είναι ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΑΣ ΠΑΟΚ.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ) και ο Πρόεδρος της, που σημειωτέον στήριξαν την υποψηφιότητα του Δήμου Ευρώτα για την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης του Σπορ 2017, γνώριζαν το πλήρες πρόγραμμα καθώς και ότι η τελική φάση το 44ου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Εφήβων θα συνέπιπτε με το επίσημο πρόγραμμα του Δήμου Ευρώτα, ως Ευρωπαϊκή Πόλη των Σπορ.
Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης ο Δήμος Ευρώτα αποφάσισε και έγινε γνωστό στην Ε.Ο.Κ, να βραβεύσει Σωματεία, Συλλόγους και Προσωπικότητες που τίμησαν και διακρίθηκαν στον Αθλητισμό. Μεταξύ των άλλων ο Δήμος Ευρώτα θα απένειμε τιμητική διάκριση στους αδερφούς Πετρόπουλου και στον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης, κ. Παναγιώτη Γιαννάκη, με την ευκαιρία συμπλήρωσης τριάντα (30) χρονών από το μεγάλο άθλο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου και ξεκινήματος ενός ονείρου που συνεχίζεται και σήμερα με τις νεότερες γενιές. Αυτή ήταν η απόφαση του Δήμου Ευρώτα ως Ευρωπαϊκή Πόλη των Σπορ 2017 ως ελάχιστη ένδειξη τιμής απέναντι σε μια μεγάλη Εθνική Ομάδα που μας χάρισε ελπίδες και αισιοδοξία!
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ) και ο Πρόεδρος της με εντελώς αδιανόητο και απαράδεκτο τρόπο και κατά παράβαση του Αθλητικού Ιδεώδους θέλησαν να απαγορεύσουν την τελετή βράβευσης για τους δικούς τους προφανώς λόγους, που καλούνται να εξηγήσουν στη Φίλαθλη Ελλάδα.
Είναι πρωτοφανές στον οικοδεσπότη που επιχορηγεί την τελική φάση του 44ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Εφήβων να επιβάλλεις με αυταρχικό και τελεσίδικο τρόπο, απαγορευτικούς όρους για το εάν και ποιους ο Δήμος Ευρώτα θα βραβεύσει και μάλιστα εντός των χρονικών ορίων του τελετουργικού προγράμματος.
Αν υπάρχουν αντιπαραθέσεις και διαφωνίες στον χώρο της Καλαθοσφαίρισης αυτό δεν αφορά τον Δήμο Ευρώτα, που έχει ως στόχο να τιμά και να εκτιμά Συλλόγους και Προσωπικότητες που προωθούν τον Αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθε, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ !!!
Συνεπώς, ο Δήμος Ευρώτα δεν μπορεί να αποδεχθεί τελεσίγραφα, που με αυταρχικό τρόπο η Ελληνική Ομοσπονδία και ο Πρόεδρος της κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, επιχείρησαν να επιβάλλουν για εμάς ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ.
Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να συνδιοργανώσουμε το 44ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Εφήβων με μια Ομοσπονδία που επιχειρεί να θέσει – για τους δικούς της λόγους – απαγορευτικούς όρους (μη βραβεύσεις) στην Ευρωπαϊκή Πόλη των Σπορ, που είναι ο Δήμος Ευρώτα για το έτος 2017.
Ευχαριστούμε τις έξι Ομάδες φιναλίστ του 44ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, καθώς και τους φιλάθλους που ήθελαν να παρακολουθήσουν τους ενδιαφέροντες αγώνες και ας αναζητήσουν από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ) τους πραγματικούς λόγους ακύρωσης των αγώνων από το Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη και ελπίζουμε να είναι ειλικρινείς(!).
Ο Δήμος Ευρώτα πάντα είναι έτοιμος, όπως τώρα, σ’ αυτό το 44ο Πρωτάθλημα να τιμά την υπογραφή του και τις υποχρεώσεις του στο ΑΚΕΡΑΙΟ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Παροχή εξουσιοδότησης για άσκηση παρέμβασης του Δήμου Κυθήρων και εκπροσώπησης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.



ΛΑΚΩΝΙΑ.ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ 2017

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μολάων και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας, προκηρύσσουν αγώνα δρόμου «Ο Γύρος της πόλης των Μολάων».
Πληροφορίες Αγώνα
Ημερομηνία
Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Ώρα Διεξαγωγής
11:00π.μ.: Δυναμικό Βάδισμα 1km και Αγώνας Δρόμου 1km.
11:30π.μ.: Αγώνας Δρόμου 4km.
Τόπος Διεξαγωγής
Κεντρική Πλατεία Μολάων
Αγωνίσματα – Κατηγορίες
Δυναμικό Βάδισμα 1km (για το κοινό).
Αγώνας Δρόμου 1km, (μαθητές δημοτικού 4ης - 5ης – 6ης τάξης).
Αγώνας Δρόμου 4km (1η κατηγορία: μαθητές γυμνασίου, 2η κατηγορία: μαθητές λυκείου, 3η κατηγορία: άνδρες – γυναίκες άνω των 18 ετών).
Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι πολίτες επιθυμούν, με εξαίρεση τον Αγώνα Δρόμου του 1km, που αφορά αποκλειστικά τα παιδιά της 4ης, 5ης και 6ης τάξης Δημοτικού.
Δηλώσεις Συμμετοχής
Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 28-4-2017 στα τηλέφωνα: 6947377643 (Ζερβάκος Ιωάννης), 6946958711 (Αρτινιός Παναγιώτης), 6989783350 (Φιφλή Θεοδώρα), καθώς και την ημέρα του Αγώνα, από 8:00π.μ. έως και 10:00π.μ. στη γραμματεία του Αγώνα, στην Κεντρική Πλατεία των Μολάων.
Παραλαβή των Αριθμών Συμμετοχής
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται την ημέρα του Αγώνα από τη γραμματεία (8:00 – 10:00).
Διαδρομή
Δυναμικό Βάδισμα 1km και Αγώνας Δρόμου 1km:
Εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία Μολάων, διαδρομή επί των οδών 25ης Μαρτίου, Βενετσάνου Κολοκούρη, αναστροφή στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου και Διγενή και συνέχεια Βενετσάνου Κολοκούρη, 25ης Μαρτίου, τερματισμός.
Αγώνας Δρόμου 4km:
Εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία Μολάων, διαδρομή επί των οδών 25ης Μαρτίου, Επιδαύρου Λιμηράς, Γεωργίου Ρουμάνη, Ευστρατίου Κουνουπιώτη, Νικολάου Δημάκου, Αγίου Γεωργίου, Καλλιόπης Μάνου, Γεωργίου Βλαχανδρέα, Κυριάκου Βαρδουλάκη, Στρατηγού Διονυσίου Αρμπούζη, Βασιλείου Παναρίτη, 28ης Οκτωβρίου, Χρίστου Σπανιώλου, Παπαμιχαλοπούλου, 25ης Μαρτίου, Βενετσάνου Κολοκούρη, αναστροφή στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου και Διγενή, και εν συνέχεια Βενετσάνου Κολοκούρη, 25ης Μαρτίου, τερματισμός.
Σταθμοί Τροφοδοσίας αθλητών
Κεντρική Πλατεία Μολάων και Νοσοκομείο Μολάων (για τον Αγώνα των 4κμ)

Ιατρικές Εξετάσεις
Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό με δική τους φροντίδα.
Απονομές Επάθλων
Στον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν από τους διοργανωτές κύπελλο και μετάλλιο, ενώ στο δεύτερο και τρίτο, μετάλλιο. Αναμνηστικό δίπλωμα θα λάβουν όλοι όσοι τερματίσουν.
Ιατρική Κάλυψη
Οι διοργανωτές έχουν διασφαλίσει την παρουσία ιατρού και ασθενοφόρου καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 13/4/2017

Δελτίο Τύπου - 13/4/2017
Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Κυθήρων με τον Διεθνή μη κερδοσκοπικό Οργανισμό "Global Water Partnership-Mediterranean" (GWP-Med) που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα της Coca - Cola στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Σύμφωνο (Memorandum of Understanding - MoU) υπεγράφη από το Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού GWP-Med Καθηγητή κ. Μιχαήλ Σκούλλο.
Με το Σύμφωνο, ο Δήμος και το νησί μας ωφελούνται σε μια σειρά άμεσων παρεμβάσεων στον τομέα της ύδρευσης και της εξοικονόμησης πόσιμου ύδατος. Συγκεκριμένα:

- Θα εγκατασταθούν 3 καινούργιες μεταλλικές δεξαμενές αποθήκευσης πόσιμου ύδατος στις θέσεις "Μαραθέας" και "Κάλαμος" Κυθήρων καθώς και στη θέση "Μύλοι" Αντικυθήρων και θα συνδεθούν με το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης με δαπάνες του προγράμματος. Στόχος είναι η ενίσχυση με σημαντικές ποσότητες νερού περιοχών που είτε αντιμετωπίζουν διαρκή προβλήματα λόγω μικρής χωρητικότητας δεξαμενών (Κάλαμος, Αντικύθηρα), είτε υδροδοτούν ευρύτερες περιοχες (Μαραθέας). Η κάθε καινούργια δεξαμένη θα έχει χωρητικότητα 150 κυβικών. Αντίστοιχες δεξαμενές έχουν τοποθετηθεί σχεδόν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.
- Θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις σε δασκάλους, καθηγητές και μαθητές, με στόχο την ευαισθητοποίηση στην ορθή χρήση των υδάτινων πόρων.
- Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια επιμόρφωσης στο τεχνικό προσωπικό του Δήμου αλλά και στους ιδιώτες υδραυλικούς των Κυθήρων.- Θα διανεμηθούν ειδικά ακροφύσια εξοικονόμησης νερού σε επιλεγμένους οικισμούς, προκειμένου να καταγραφεί το ποσοστό εξοικονόμησης νερού πριν και μετά την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ο Δήμος θα αναλάβει την προετοιμασία των βάσεων για την εγκατάσταση των δεξαμενών, που στόχος είναι να έχουν τοποθετηθεί και συνδεθεί στο δίκτυο μέχρι το καλοκαίρι.
Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία εναλλακτικής χρηματοδότησης απαραίτητων έργων ύδρευσης, που αποδεικνύει την εξωστρέφεια του Δήμου μας και τη δυνατότητα συμμετοχής σε μεγάλα ιδιωτικά χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουν ωφελήσει πολλά νησιά εδώ και αρκετά χρόνια.
Ο Οργανισμός Global Water Partnership έχει μέχρι σήμερα υλοποιήσει έργα και δράσεις συλλογής και εξοικονόμησης υδάτων σε 19 νησιά των Κυκλάδων: Σύρο, Νάξο, Τήνο, Ίο, Σαντορίνη, Ανάφη, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σίκινο, Φολέγανδρο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Άνδρο, Κέα, Κύθνο, Πάρο, Αντίπαρο, Αμοργό.

Η Κυθηραϊκή ομάδα Kenpo Karate εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας

Η Κυθηραϊκή ομάδα Kenpo Karate εκπροσώπησε την Ελλάδα, κρατώντας την Ελληνική σημαία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας 6-9 Απριλίου.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου οι αθλητές Παναγιώτης Χασάπης και Θεόδωρος Πρωτοψάλτης πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις για τον 1ο βαθμό Μαύρης Ζώνης, από την επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IKKA KENPO INTERNATIONAL.



Την Παρασκευή 7 Απριλίου οι αθλητές παρακολούθησαν σεμινάρια από υψηλόβαθμους εκπαιδευτές της ομοσπονδίας IKKA KENPO INTERNATIONAL. 

Το Σαββάτο 8 Απριλίου η 9μελής ομάδα μας κατάφερε να αποσπάσει 17 μετάλλια, ανάμεσα σε 21 χώρες και 650 αθλητές συμμετέχοντες. 9 χρυσά, 6 αργυρά και 2 χάλκινα. Αναλυτικά:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ κατηγορία 8-9 ετών 
1η θέση Φόρμες, 1η θέση Αγωνιστικό( Fight), 2η θέση Τεχνικές Αυτοάμυνας 
ΜΥΡΤΩ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ κατηγορία 10-11 ετών
1η θέση Φόρμες, 1η θέση Τεχνικές Αυτοάμυνας, 2η θέση Αγωνιστικό( Fight)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΜΠΕΡΗΣ κατηγορία 12-13 ετών
1η θέση Φόρμες, 1η θέση Τεχνικές Αυτοάμυνας
ΝΤΟΡΙΑΝ ΚΑΤΑΡΟ κατηγορία 12-13 ετών
2η θέση Τεχνικές Αυτοάμυνας, 3η θέση Αγωνιστικό( Fight)
ΝΑΤΑΛΙΑ ΦΑΤΣΕΑ κατηγορία 16-17 ετών
1η θέση Φόρμες, 1η θέση Τεχνικές Αυτοάμυνας, 2η θέση Αγωνιστικό( Fight)
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ κατηγορία 16-17 ετών μαύρες ζώνες
2η θέση Τεχνικές Αυτοάμυνας, 3η θέση Φόρμες
ΝΤΕΣΤΑΝ ΚΑΤΑΡΟ κατηγορία ανδρών 29-40 ετών
1η θέση Τεχνικές Αυτοάμυνας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΕΡΗΣ κατηγορία ανδρών +50 ετών μαύρες ζώνες
2η θέση Αγωνιστικό( Fight)









Εκτός από τα μετάλλια η ομάδα απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και συγχαρητήρια από υψηλόβαθμους εκπροσώπους άλλων χωρών, για την άριστη προετοιμασία και απόδοση των αθλητών.

Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τους γονείς των μαθητών, για την ηθική και οικονομική στήριξη που παρείχαν στα παιδιά τους, ώστε να συμμετάσχουν σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Καταδεύτερον θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που με την οικονομική τους χορηγία συνέβαλλαν στο να καλυφθούν κάποια έξοδα από τις συμμετοχές των παιδιών.

SUPER MARKET ΛΕΟΝΤΣΙΝΗ
ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΕΡΕ
ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΦΟΙ ΧΛΑΜΠΕΑ ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΙΤΣΙΟ CAFÉ-PIZZA ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ
ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΔΑΣ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΞΟΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΒΟΥΣΑΝΟΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΒΛΑΧΟΥ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΑΝΟΣ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ
ΧΡΩΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
SUPER MARKET ΑΦΟΙ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ
ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΣ

Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στα Κύθηρα το 2ο Κυθηραϊκό Summer Kenpo Camp, με συμμετοχές και από άλλες σχολές της Ελλάδας όπου θα βραβευτούν αθλητές και οι χορηγοί της ομάδας.

Με εκτίμηση
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΕΡΗΣ
4rd degree black belt
Member of IKKA KENPO INTERNATIONAL and IKKA EUROPE

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Όλοι εμείς της παράταξης ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες ευχόμαστε στα νησιά μας και στους ανθρώπους τους σ όλο το κόσμο Καλή Ανάσταση και Όμορφο Πάσχα. Μακάρι το Καλοκαίρι που έρχεται να μας ενώσει στο τόπο μας για υπέροχες διακοπές και επιτυχημένη τουριστική σαιζόν.

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ:ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - 2017.

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ:ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - 2017.
Με την λάμψη των Εφήβων του Μπάσκετ της τελικής φάσης του 44ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος από το Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη ξεκινάει το επίσημο Πρόγραμμα του Δήμου μας.
(Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα από 19 /4/2017 έως 23/4/2017)

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ
44ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ
2016-2017
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
*****************************************************************************
1. ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
2. ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
3. ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
4. ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
6. ΑΣ ΠΑΟΚ
==================================================
ΗΜ/ΝΙΕΣ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
---------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΤΑΡΤΗ
19/04/2017 ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΑΣ ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ 16.00
ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 18.00
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 19.30
ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧ.20.00
-------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ
20/04/2017 ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΑΣ ΠΑΟΚ - ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16.00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 18.00
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧ.- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 20.00
-------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
21/04/2017 ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΣ ΠΑΟΚ 15.00
ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧ. 17.00
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ 19.00 


-----------------------------------------------------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ
22/04/2017 ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 14.00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧ. 16.00
ΑΣ ΠΑΟΚ - ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 18.00
-----------------------------------------------------------------------------
ΚΥΡΙΑΚΗ
23/04/2017 ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 09.00
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 11.00
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧ.- ΑΣ ΠΑΟΚ 13.00
14.30 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Ευχές Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

«Εύχομαι οι Άγιες μέρες του Πάσχα να «αναστήσουν» την ελπίδα και την προσδοκία στις ψυχές των απανταχού της γης Πελοποννησίων.
Οι μέρες που διανύουμε αποδεικνύονται ολοένα και πιο απαιτητικές και τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πολλά και δύσκολα.
Μόνο με σκληρό αγώνα, πίστη στις δυνάμεις μας και την εκδήλωση ουσιαστικής αλληλεγγύης μπορούμε να βρούμε το δρόμο εξόδου από την κρίση.
Ελπίζω το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις ψυχές μας. Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

«Οχι» στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη λέει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Λακωνική Μάνη, τάσσεται με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).
Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, η ΓΣ του ΣΕΑ «εκφράζει τη συμπαράστασή της στην Επιτροπή Αγώνα των Μανιάτικων συλλόγων και των Μανιατών ενάντια στην εγκατάσταση, σε πρώτη φάση, 42 ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου ύψους 120 μ. και των συνοδών έργων, στη χερσόνησο της Λακωνικής Μάνης που εγκρίθηκαν ύστερα από κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση του ΚΑΣ με τις υπ’ αρ. ΥΠΠΟΑ/Γ∆ΑΠΚ/∆ΒΜΑ/ΤΒΜΑΧΜΑΕ/ 33352/19612/803/213 (03/02/17) και ΥΠΠΟΑ/Γ∆ΑΠΚ/∆ΒΜΑ/ΤΒΜΑΧΜΑΕ/ 24122/13998/594/164 (26/01/2017) Υπουργικές Αποφάσεις».
«Η μανιάτικη χερσόνησος είναι γεμάτη από αναρίθμητα αρχαία και νεώτερα μνημεία (πάνω από 30.000 παλαιοντολογικά και προϊστορικά ευρήματα, 269 κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, 1.000 πύργοι, πάνω από 400 παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες), τα μοναδικά παγκοσμίως λιμναία σπήλαια του Δυρού (καθώς και άλλα ανεξερεύνητα ακόμη), συγκεντρώνοντας το 70% του συνόλου των παραδοσιακών οικισμών ολόκληρης της χώρας (96 παραδοσιακοί οικισμοί στον Δήμο Ανατολικής Μάνης επί συνόλου 118 σε όλη την Πελοπόννησο)», αναφέρει το ψήφισμα, που καταλήγει:
«Συντασσόμαστε με τη θέση των συναδέλφων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας σύμφωνα με την οποία “τα ανωτέρω αιολικά πάρκα συνιστούν επέμβαση μείζονος σημασίας από την οποία θα επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη τόσο στα διάσπαρτα στην περιοχή μνημεία, τα οποία χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους νεώτερους χρόνους όσο και στο άμεσο περιβάλλον τους. Θα πληγεί δηλαδή αυτή η ξεχωριστή γεωγραφική, ιστορική, οικιστική και πολιτισμική ενότητα με συνέπεια την απώλεια της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της και της αυθεντικότητας του χαρακτήρα της»».
ΠΗΓΗ http://www.presspublica.gr

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ



ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ


ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ. H Εκκλησία θυμάται τον Μυστικό Δείπνο.

 H Εκκλησία θυμάται τον Μυστικό Δείπνο.
Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και η υμνογραφία της ημέρας είναι σχετική με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του.
Το βράδυ ψάλλεται στις εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής και διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια. Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο Ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς. Στις εκκλησίες της Ζακύνθου, η περιφορά του Εσταυρωμένου γίνεται μετά το 11ο Ευαγγέλιο.
Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...
Σήμερον κρεμάται επί ξύλου,
ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται,
ο των αγγέλων βασιλεύς.
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται
ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.
Ράπισμα κατεδέξατο,
ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ.
Ήλοις προσηλώθη,
ο Νυμφίος της Εκκλησίας.
Λόγχη εκεντήθη, ο Υιός της Παρθένου.
Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ.
Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν.
Τα 12 Ευαγγέλια της Μεγάλης Πέμπτης συγκροτούνται κυρίως από περικοπές των Ευαγγελίων του Ιωάννη και του Ματθαίου. Εν περιλήψει τα 12 Ευαγγέλια: Τελευταίες νουθεσίες του Ιησού στους μαθητές του… «Αγαπάτε Αλλήλους». Ο τελευταίος αποχαιρετισμός. Προσευχή του Ιησού. Προδοσία του από τον Ιούδα. Σύλληψη του Ιησού και μεταφορά του «Από τον Άννα στον Καϊάφα». Δίκη του Ιησού από τους Αρχιερείς. Άρνηση Πέτρου («Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με»). Ο Ιησούς ενώπιον του Πιλάτου, στο Πραιτώριο. Προσπάθεια του Πιλάτου να απελευθερώσει τον Κύριο, αλλά εμπρός στην αποφασιστικότητα των Φαρισαίων υποχωρεί. «Βαραβάν ή Χριστόν;» Ο Πιλάτος «Νίπτει τας χείρας του». Ο Ιούδας μεταμελείται και επιστρέφει τα «τριάκοντα αργύρια» στους Αρχιερείς, οι οποίοι τα έβαλαν στον «Κορβανά» (ταμείο του Ναού). Απαγχονισμός Ιούδα. Πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά και Σταύρωσή του με δύο ληστές. Ο Ιησούς αφήνει το πνεύμα επί του Σταυρού. Μεταμέλεια του ενός ληστή, που ζητά από τον Κύριο να τον θυμηθεί στη βασιλεία των Ουρανών. Ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας ζητά από τον Πιλάτο το Σώμα του για να το θάψει. Ταφή του Ιησού και σφράγιση του Τάφου του από τους Αρχιερείς και Φαρισαίους.

Έθιμα

  • Την ημέρα αυτή ξεκινούν οι προετοιμασίες στα ελληνικά σπίτια για τον εορτασμό της Ανάστασης. Οι νοικοκυρές ζυμώνουν λαμπροκουλούρες, πλάθουν πασχαλιάτικα κουλουράκια και βάφουν κόκκινα αυγά. Το αυγό συμβολίζει από την αρχαιότητα την ανανέωση της ζωής και το κόκκινο χρώμα το αίμα του Χριστού. Σε κάποια μέρη συνηθίζουν να τοποθετούν το πρώτο κόκκινο αυγό στο εικονοστάσιο του σπιτιού για να ξορκίσουν το κακό.
  • Στην Πάτμο γίνεται αναπαράσταση του «Μυστικού Δείπνου» στην κεντρική πλατεία της Χώρας, όπου ο ηγούμενος της ιεράς μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου πλένει τα πόδια 12 μοναχών, όπως έκανε και ο Ιησούς με τους μαθητές του.
  • Στη Σκιάθο, τα παιδιά του νησιού γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι, κρατώντας καλαμένιους σταυρούς στολισμένους με λουλούδια της άνοιξης και τραγουδούν τα κάλαντα της Μεγάλης Παρασκευής.
  • Στο Λιτόχωρο Πιερίας το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στολίζονται οι επιτάφιοι, που φτιάχνονται από ανύπαντρες κοπέλες, οι οποίες όλη τη Σαρακοστή φτιάχνουν λουλούδια από ύφασμα.
  • Στα Κουφονήσια, μετά το τέλος της ακολουθίας των Παθών, οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στην εκκλησία και στολίζουν τον Επιτάφιο με άνθη, ενώ μια γυναίκα ψάλλει το «Μοιρολόι της Παναγίας». Οι γυναίκες της περιοχής παραμένουν στην εκκλησία κοντά στον Επιτάφιο μέχρι το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.
  • Στη Σίφνο, οι νοικοκυρές ετοιμάζουν τα παραδοσιακά «πουλιά της Λαμπρής» (πασχαλινές κουλούρες σε διάφορα σχήματα ζώων και πουλιών) στολισμένα με κόκκινα αυγά. Κατά την εσπερινή ακολουθία, όταν ο ιερέας διαβάσει το Έκτο Ευαγγέλιο, οι νέοι και οι νέες φεύγουν από την εκκλησία για να ανάψουν τα καντήλια των ξωκλησιών. Επιστρέφουν αργότερα για να στολίσουν τον Επιτάφιο.
  • ΠΗΓΗ https://www.sansimera.gr
  • ΦΩΤΟ ADELIN FM