Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Αναχώρησαν για Νεάπολη οι διασωθέντες παράτυποι μετανάστες το δουλεμπορικό ρυμουλκείτε στα Κύθηρα

Σε συνέχεια προηγουμένων δημοσιευμάτων μας σας πληροφορούμε ότι η επιχείρηση διάσωσης των υπολοίπων παράτυπων μεταναστών διεξήχθη επιτυχώς.

Έτσι τελικά οι εναπομείναντες στην απόκρημνη νότια παραλία μετεφέρθησαν οδικώς στον Ποταμό Aντιθήρων. Το σύνολο των διασωθέντων είναι τελικά 47 άτομα εκ των οποίων 5 είναι παιδιά και 2 είναι οι διακινητές, Ουκρανικής καταγωγής.



Οι παράτυποι μετανάστες είναι όλοι Ιρανικής και Πακιστανικής υπηκοότητας.

Το συλληφθέν και κατασχεθέν σκάφος  παρελήφθη και ρυμουλκήθηκε προς τα Κύθηρα, όπου και θα παραμείνει προς το παρόν, από το σκάφος του Θεόδωρου Φαρδούλη.

Τέλος στις 19.00 το απόγευμα, της Τρίτης 16-5-17, τα 47 άτομα επιβιβάστηκαν από τον προβλήτα του Ποταμού Αντικυθήρων στα σκάφη της Ακτοφυλακής οδηγούμενα προς το Λιμεναρχείο της Νεάπολης Βοιών για τις περαιτέρω διαδικασίες.



------------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Ανδρέας Χαρχαλάκης
------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ-Συνελήφθη ένας εκ των διακινητών του σκάφους των μεταναστών

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες για την περισυλογή και διάσωση μεταναστών στα Αντικύθηρα, συνελήφθη ένας εκ των διακινητών - δουλεμπόρων, ουκρανικής υπηκοότητας, από τις αρχές.

Εξ άλλου αυτή την ώρα επιχειρείται περισυλλογή μέσω στεριάς, εν μέρει οδικώς με οχήματα και εν μέρει με τα πόδια, των εναπομεινάντων μεταναστατών στα απόκρημνα παράλια της νότιας πλευράς του νησιού. Αυτών δηλαδή που είχαν κολυμπήσει μέχρι τα παράλια και βγήκαν στα απόκρημνα βράχια.

Μεταξύ τους βρίσκεται και ένα δεκάχρονο παιδί. Οπωσδήποτε η επιχείρηση είναι αρκετά δύσκολη λόγω της κακοτράχαλης μορφολογίας του εδάφους στην συγκεκριμένη περιοχή.

 

------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------

ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑ 16-5-2017 Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο πλήγμα για τα μικρά τουριστικά καταλύματα από τις τροποποιήσεις του νόμου για τις αστικές μισθώσεις«Γροθιά στο στομάχι» το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις», το οποίο, μεταξύ άλλων, οδηγεί σε πλήρη απελευθέρωση της αγοράς της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου Airbnb).Δυστυχώς, η κυβέρνηση, με το νέο σχέδιο νόμου και παρά τις εκκλήσεις της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες κατοικιών να μπορούν να «βαπτίζουν» τις ιδιοκτησίες τους «τουριστικά καταλύματα» και τους εαυτούς τους «τουριστικούς επιχειρηματίες», εύκολα και απλά, χωρίς να πληρούνται ούτε οι ελάχιστες, βασικές προϋποθέσεις.Χωρίς καμία πρόβλεψη για θεσμοθέτηση, έστω απλοποιημένης άδειαςλειτουργίας για τις συγκεκριμένες «επιχειρήσεις» και φορολόγηση αντίστοιχη με εκείνη που ισχύει για τους επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων.Αντίθετα, η φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτώνται από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτου είναι σημαντικά ευνοϊκότερη, σε σχέση με εκείνη των ενοικιαζομένων δωματίων, καθώς προβλέπεται ηεφαρμογή κλιμακωτών συντελεστών που ξεκινάνε από 15%, την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων φορολογούνται με συντελεστή 29%.Και το χειρότερο, οι νόμιμοι επιχειρηματίες σύμφωνα με το άρθρο 84 καλούνται να καταβάλουν νέο χαράτσι «ενιαίο τέλος διανυκτέρευσης», το οποίο θα ανέρχεται σε €0,5 (ανά δωμάτιο τη βραδιά), ανεξάρτητα από τον αριθμό των «κλειδιών» τους. Η διάταξηη οποία αντικαθίσταται προέβλεπε τέλος διανυκτέρευσης €0,25 για τουριστικά καταλύματα ενός – δύο κλειδιών, €0,50 τριών κλειδιών 
και €1,00 τεσσάρων κλειδιών. Με την τροποποίηση αυτή, σημαίνει ότιαπό την 1η Ιανουαρίου 2018, οπότε και θα εφαρμοστεί το τέλος διανυκτέρευσης, το 70% των ενοικιαζομένων δωματίων - διαμερισμάτων με «χαμηλό αριθμό κλειδιών» θα επιβαρυνθούν με το διπλάσιο τέλος.Ο ν. 4446/2016 όπως και η προτεινόμενη εντός του νομοσχεδίου τροποποίηση του έχουν δημιουργήσει ένα νέο είδος τουριστικών καταλυμάτων και παράλληλα αθέμιτο ανταγωνισμό εναντίον μας, εφόσον δίνουν το δικαίωμα σ’ αυτά τα «παράνομα» καταλύματα να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες με τις επιχειρήσεις του κλάδου μας, χωρίς όμως να επωμίζονται τα ίδια λειτουργικά βάρη, όπως Φ.Π.Α., 100% προκαταβολή φόρου, ασφαλιστικές εισφορές, τέλος επιτηδεύματος, Φ.Μ.Υ., τέλος διανυκτέρευσης, δημοτικά τέλη, λογιστή κλπ. κλπ.Τελικά, η κυβέρνηση για κάποιον ανεξήγητο λόγο έχει βαλθεί να εξοντώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων στον «βωμό» της απελευθέρωσης της αγοράς και ενός «σκιώδους» εκσυγχρονισμού. Ενός εκσυγχρονισμού, που θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και το κύρος της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού.Εδώ και μήνες έχουμε επιδοθεί σε έναν συνεχή αγώνα απέναντι σε μιακατάφορη αδικία, σε μια ανισότητα, σε μία αμφίβολη, νέα πραγματικότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων. Όμως, παρά τις οχλήσεις μας προς τους αρμόδιους υπουργούς, την κατάθεση προτάσεων και τη διεκδίκηση των κατάλληλων προϋποθέσεων για τη δημιουργία του ρυθμιστικού εκείνου πλαισίου, που θα ασκεί ουσιαστικό και ποιοτικό έλεγχο της αγοράς των αστικών μισθώσεων, σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο «γκρίζα» περίοδο για τον κλάδο των μικρομεσαίων τουριστικών καταλυμάτων. Έναν κλάδο ο οποίος αριθμεί 30.000 και πλέον μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Έναν κλάδο, ο οποίος δίνοντας«ανάσα» στην απασχόληση, συνεισφέρει όσο κανένας άλλος στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας. Στο σημείο αυτό, καλούμε επίσης τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρότης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος, αφού τόσο ο ίδιος όσο και ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με δηλώσεις τους στηρίζουν εμφανώς τις «παράνομες» αστικές μισθώσεις και τίθενται υπέρ της «νομιμοποίησης» τους. Ζητούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις που «νομιμοποιούν τις παράνομες μισθώσεις» ειδάλλως θα αναγκαστούμενα καταθέσουμε τις άδειές λειτουργιές μας και να ενταχθούμε στο νέο πλαίσιο αστικών μισθώσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα του κράτους αλλά και την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος

LANE SEA LINES-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ 02.06.17 ΕΩΣ 30.09.17


ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Αναχωρούν με το πλωτό του Λ/Σ Νεάπολης για την Νεάπολη τα 47 άτομα απο Ιράν και Πακιστάν μεταξί αυτών και  5 μικρά παιδιά 'ολοι καλά στην υγεία τους.Το δουλεμπορικό σκάφος θα ρυμουλκηθεί στα Κύθηρα




ΛΑΚΩΝΙΑ-Διοργάνωση 1ου Αγώνα Δρόμου Μαθητών Δημοτικών Σχολείων Λακωνίας ΠΑΝΓΥΘΕΙΑΔΑ 2017.


ΛΑΚΩΝΙΑ.Πρόσληψη 5 ναυαγοσωστών από το ΔΗΜΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ.

Την πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβεί κατ εξαίρεση τους τρεις (3) συνολικά μήνες, μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών), συνολικού αριθμού πέντε (5) ατόμων, για την κάλυψη κατεπειγουσών εποχιακών και πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για την παρακάτω, ανά υπηρεσία και έδρα, ειδικότητα , με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά, κύρια και τυχόν πρόσθετα προσόντα)

ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ-153 ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«153 ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Με αφορμή την 153η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, στη Βουλή των Ελλήνων, παραβρέθηκε, χτες, 15 Μαΐου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου.
Στην εν λόγω εορταστική εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο αξιότιμος Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρος Κοντονής, ο Περιφερειάρχης Νήσων, κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, η Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας (Ε.Ε.Ε.), κ. Ελένη Κονοφάου, καθώς και Επτανήσιοι βουλευτές και λοιποί εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Επίσης, ακολούθησε ομιλία από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Νικόλαο Καραπιδάκη, με θέμα: «Οι τελευταίοι ριζοσπάστες».
Ο κ. Χατζηπέρος μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου και συνεχάρη τους διοργανωτές της Ένωσης. Αναφέρθηκε στην περισσή ευαισθησία που έχει για τα Επτάνησα λόγω της καταγωγής της μητέρας του από τα Αντικύθηρα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη, φυσικά, μνεία για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τα 2 μοναδικά νησιά στα οποία διατηρείται, ο θεσμός της Εγχωρίου Περιουσίας, ο οποίος έχει τις ρίζες του στην Ενετοκρατία, αναδιοργανώθηκε από την Αγγλοκρατία, διατηρήθηκε με τη νομοθεσία της Ένωσης κι εκσυγχρονίστηκε νομοθετικά από την Ελληνική Βουλή τη δεκαετία του 1980.
Κλείνοντας, υπογράμμισε με έμφαση ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να εμπνευστούμε και να παραδειγματιστούμε ΚΑΙ από τους αγώνες των Επτανησίων ώστε να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας μας, των περιστάσεων και αλληλέγγυα να καταφέρουμε να βαθύνουμε και να πλατύνουμε την Δημοκρατία μας. Εκείνο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ένα καλύτερο αύριο θέλει θυσίες, κόπους, μόχθο, εθνική συνοχή και ομοψυχία. Άλλωστε, «Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν», όπως έλεγε και ο Γέρος του Μωριά.

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ! ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες, από άποψη ποιότητας θαλασσίων υδάτων και προσφοράς υπηρεσιών στους λουόμενους.
Δήμος Μονεμβασιάς

Νεάπολη

Αρχάγγελος

Πλύτρα/Παχιάμμος

Τηγάνια

Μονεμβασιά

Πορί

Μεγάλη Άμμος

Νεώτερα για τους μετανάστες στα Αντικύθηρα

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από τον Πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Αντικυθήρων κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη, στην περιοχή νότια των Αντικυθήρων βρίσκεται έτερο ιστιοφόρο πλοίο που έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου και στο οποίο έχει σπεύσει το σκάφος της ακτοφυλακής της Νεάπολης.

Το πρώτο σκάφος, με τουρική σημαία, τελικά που μετέφερε τους 50~60 μετανάστες {το πλείστον πακιστανικής καταγωγής συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού} είχε αράξει και είχε ρίξει άγκυρα στην νότια απόκρημνη περιοχή των Αντικυθήρων λόγω βλάβης και πιθανής εισροής υδάτων.


Αρκετοί από τους μετανάστες έπεσαν στην θάλασσα και βρήκαν στις απόκρημνες ακτές ενώ στο σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει ανταποκρίθηκε το αλιευτικό "Καπετάν Νικόλας" του Κώστα Κελεπούρη και πλησιάζοντας το κινδυνεύον σκάφος έκοψε την αλυσίδα του "σίδερου" {άγκυρας}που είχε ποντίσει, και άρχισε την περισυλλογή των ναυαγών.

Ταυτόχρονα έφθασαν στην περιοχή ένα μεγάλο σκάφος της ακτοφυλακής από το λιμεναρχείο Χανίων και το σκάφος της ακτοφυλακής από την Νεάπολη {το οποίο αργότερα αναχώρησε για έτερο σήμα κινδύνου όπως αναφέρουμε στην αρχή ου ρεπορτάζ}.












Οι παραληφθέντες με το σκάφος "Καπετάν Νικόλας" μετεφέρθησαν στον Ποταμό Αντικυθήρων όπου και αποβιβάστηκαν, μεταξύ τους και ένα μικρό παιδί.

Ακόμη παραμένει ασαφές εάν υπάρχουν ακόμη μη διασωθέντες παραμένοντες στις απόκρημνες ακτές, καθώς και εάν στους μη επιβιβασθέντες βρίσκονται και οι Τούρκοι διακινητές.

Επί τόπου παραμένει το σκάφος και οι άνδρες της ακτοφυλακής από το λιμεναρχείο Χανίων.

Η όλη επιχείρηση όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη δημοσίευση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα σας ενημερώσουμε σύντομα και πάλι.











---------------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Ανδρέας Χαρχαλάκης
---------------------------------------------------------------------------------

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΩΣ στο "ΜΕΤΩΠΟ ΝΙΚΗΣ" του πολιτευτη Μιχάλη Μηνόγιαννη

Δ Η Λ Ω Σ Η           Π Ρ Ο Σ Χ Ω Ρ Η Σ Ε Ω Σ
Αξιολογοντας την πολιτικη κατασταση της χωρας στην περιοδο των μνημονιων, τις παλλινδρομησεις των κατα καιρους Κυβερνησάντων απο την εναρξη της οικονομικης κρισης και παραμενοντας αταλαντευτος στις αντιμνημονιακες μου αποψεις αποχωρησα απο τους ΑΝ ΕΛ  των οποιων υπηρξα πολιτευτης Λακωνιας, αϊδιασμενος απο την μεταστροφη (κωλοτουμπα λεγεται απλα) των ιδεων και αποψεων του κινηματος, την υπεροψια, τα ψευδη και την ιδιοτελεια του επιτελειου αλλα περισσοτερο του αρχηγου αυτων Πανου Καμμενου ο οποιος προκειμενου να στρογγυλοκαθησει σε Υπουργικο θωκο δεν δυστασε και μνημονια να υπογραψει και κοκκινες γραμμες να ξεθωριασει αλλα και ορκους και υποσχεσεις να καταπατησει.
Μετα απο αδρανοποιηση δυο σχεδον ετων και βλεποντας την συνεχιζομενη μνημονιακη πολιτικη που καταδυναστευει και εξαθλιωνει τον Ελληνικο λαο χωρις ιχνος ντροπης (τσιπα θα ελεγα καλυτερα) ή εστω καποιον ενδιασμο, συσσωμης της συμπολιτευσεως και το πλείστον της αντιπολιτευσεως, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ να ενεργοποιηθω και να ενωσω τον αγωνα μου με ολους εκεινους που θελουν να ζουν ελευθεροι χωρις" τσατσους" και "πατρωνους"  σε μια ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ σε μια ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ σε μια ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ
Π Ρ Ο Σ Χ Ω Ρ Ω   στο κινημα "ΜΕΤΩΠΟ  ΝΙΚΗΣ" υπο την σταθερη, αταλαντευτη, ανυποχωρητη τιμια και καθαρη ηγεσια της ΡΑΧΗΛ  ΜΑΚΡΗ, ενος ανθρωπου που ζει και αναπνεει σε ενα διαρκη αγωνα κατα της διαπλοκης και του κατεστημενου, ενος ανθρωπου που δεν εχει μαθει να χαϊδευει αυτια,  αλλα που λεει "τα συκα, συκα και την σκαφη, σκαφη, ενος ανθρωπου  που σεβεται ολους τους Ελληνες ενος ανθρωπου που: "ΟΤΙ  ΛΕΕΙ  ΙΣΧΥΕΙ  ΓΙΑ  ΠΑΝΤΑ". 
ΚΑΛΩ τους Ελευθερους Ελληνες να πλαισιωσουν τις ταξεις του "ΜΕΤΩΠΟΥ  ΝΙΚΗΣ", να δωσουμε τον αγωνα μας εναντια στις μνημονιακες μεθοδευσεις φτωχοποιησεως και εξαθληοσεως του υπερηφανου Ελληνικου Λαου..
Σημερα ειμαστε λιγοι, αυριο θα ειμαστε πολλοι, μεθ΄αυριο περισσοτεροι.
ΕΜΠΡΟΣ λοιπον για τον αγωνα ΕΜΠΡΟΣ για την νικη.

ΕΚΤΑΚΤΟ !ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ





Tαχύπλοο σκάφος με σημαία Τουρκίας στην περιοχή των Αντικηθύρων με παράτυπους μετανάστες
Στο σκάφος επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 50 παράτυποι μετανάστες, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε επιχείρηση του λιμενικού σώματος με ένα ελικόπτερο του πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων.

Οι παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν με ασφάλεια και μεταφέρονται στο λιμάνι των Αντικυθήρων αυτή την ώρα.
 Για οτιδήποτε νεότερο θα σας κρατάμε  ενήμερους ! 



ΛΑΚΩΝΙΑ.ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΛΟΠΗΣ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες ημεδαπών, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 27.10.2015 έως την 22.4.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 36χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει και ένα (1) 58χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.3η Γιορτή νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.


 Με τη συμμετοχή περισσότερων των 400 παιδιών από όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε η 3η γιορτή νεολαίας στο Βλαχιώτη.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 5 με αγώνες ποδοσφαίρου ,μπάσκετ και στίβου όπου όλα τα παιδιά συμμετείχαν με διάθεση και χαρά.
Στις 19:30 η εκδήλωση μεταφέρθηκε στο κλειστό γυμναστήριο όπου ο χορευτικός όμιλος Σκάλας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.
Εν συνεχεία ο Εν αποστρατεία στρατηγός της Ελληνικής αστυνομίας στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κύριος Μανώλης Σφακιανάκης μίλησε στα παιδιά και στους γονείς για τους κινδύνους του Διαδικτύου.
Την εκδήλωση έκλεισε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Αφού Ευχαρίστησε θερμά τον κ.Σφακιανάκη και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης του προσέφερε τιμητικό δίπλωμα,απέμεινε αναμνηστικά μετάλλια σε όλα τα παιδιά,και ανανέωσε τη συνάντηση μαζί τους στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως.
ΠΗΓΗ http://krokees.gr





Ανακοινωση για αγροτικούς ιατρούς