Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Πρόσκληση Εγκαινίων Έργου Διαμόρφωσης Κοινοχρήστων Χώρων Μητάτων"


ΑΚΑΡΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ

'Ακαρπες δυστυχώς  παραμένουν μέχρι στιγμής  οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου άνδρα στην ευρύτερη περιοχή του Ποταμού, που αγνοείται κάτω από αδιευκρίνιστες  συνθήκες απο χθές Πέμπτη 22 Ιουνίου  τις απογευματινές ώρες.
Στίς 'ερευνες  συμμετέχει  η Ομάδα Διάσωσης Κυθήρων και περιπολικό του Α/Τ Κυθήρων με  άνδρες.
Παρακαλείται ο οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι η δει τον ηλικιωμένο να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
(REPORTAZ ADELIN 107,3 FM)

Αρχαιότητες, κατά τον συγγραφέα, από τα ιερά της Αφροδίτης στα Κυθήρα... 1800

Αρχαιότητες, κατά τον συγγραφέα, από τα ιερά της Αφροδίτης στα Κυθήρα... 1800
Φωτό από Ελληνική Βιβλιοθήκη - Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης

ΠΗΓΗ Tasos Sakellariou

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι πανελλήνοι αγώνες Παίδων των Τοπικών Επιτροπών της Ε.Ο.Κ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελική φάση των πανελληνίων αγώνων Παίδων των Τοπικών Επιτροπών της Ε.Ο.Κ. στο κλειστό Γυμναστήριο Μολάων.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας τίμησε τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Πολίτη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ ευχαριστίες και συγχαρητήρια δόθηκαν στο Δήμο από την Ε.Ο.Κ. για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση των αγώνων.

Το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να χτίζει το μέλλον του στην ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα σε Δήμους, όπως ο Δήμος Μονεμβασίας που στηρίζει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο την ανάπτυξη και προβολή της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.
Η καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, αναδείχθηκε:
1. Κολοβέρος Ιωσήφ (Ολυμπιακός)
2. Βουκσεβιτς Χριστιάν (Ολυμπιακός)



3. Πράππας Στέργιος (Άρης)
4. Καλογήρου Ανδρέας (Μαντουλίδης)
5. Τσάμης Παναγιώτης (Αστέρας Καβάλας)
Πολυτιμότερος παίκτης: Περρής Ανδρέας (Εύοσμος Θεσσαλονίκης)
Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Μίσθωση θαλάσσιας έκτασης για την εγκατάσταση θυννείου στη θέση «Κάβος Αρχαγγέλου»

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε πενταετή (5) μίσθωση το αποκλειστικό δικαίωμα εγκατάστασης θυννείου (σταθερού ημιμόνιμου συλληπτικού εργαλείου) με σκοπό την αλιευτική εκμετάλλευσή του, στη θαλάσσια περιοχή «Κάβος Αρχαγγέλου» της Τ.Κ. Δαιμονιάς Δήμου Μονεμβασίας.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στα γραφεία του Τμήματος Αλιείας στο Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 και από ώρα 09:00 π.μ. έως 12:00 μ.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Κανονισμός διενέργειας & λειτουργίας εμποροπανηγύρεων στην Τ.Κ. Μεταμόρφωσης

Ο Δήμος Μονεμβασίας με αφορμή την διοργάνωση εμποροπανηγύρεων στην Τ.Κ. Μεταμόρφωσης επ’ ευκαιρία των θρησκευτικών εορτών της Αγ. Μαρίνας και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος γνωστοποιεί στους κατοίκους τον παρόντα Κανονισμό διενέργειας και λειτουργίας.
Ο κανονισμός αυτός έχει σαν στόχο την εναρμόνηση της διενέργειας των εμποροπανηγύρεων στην Τ.Κ. Μεταμόρφωσης με την ισχύουσα Νομοθεσία και την διευθέτηση της λειτουργίας τους .
Εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 157/13-6-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
  1. Αίτηση καταστηματάρχη για παραχώρηση απλής χρήσης Εξομοιούμενης Ζώνης Λ.Ε. Μονεμβασίας, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
  2. Διάθεση πιστώσεων-Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών Προμηθειών.
  3. Αιτήσεις καταστηματάρχη Μονεμβασίας σχετικά με χρήση Εξομοιούμενης Ζώνης Λ.Ε. Μονεμβασίας.
  4. Έγκριση εργασιών για κατασκευή στεγάστρου αλιέων στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βελανιδίων.
  5. Αιτήσεις καταστηματάρχη Νεάπολης για τροποποίηση παραχώρησης στη ΧΖΛ Νεάπολης-έγκριση άδειας με εκτέλεση έργου.
  6. Αίτημα Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Νικολάου Βοιών για παραχώρηση χώρου εντός Εξομ. Ζώνης Αλιευτ. Καταφυγίου Προφ. Ηλία για πραγματοποίηση εκδηλώσεων (παραδοσιακό πανηγύρι).
  7. Περί πρότασης νέας θέσης εγκατάστασης περιπτέρων στο χώρο ΧΖΛ Νεάπολης και ψήφιση όρων και προϋποθέσεων.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Δευτέρα  26 Ιουνίου 2017 και ώρα 13:30 συνεδριάζει το Δ.Σ. της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για  λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω επτά (7) θεμάτων:
1. Περί χορήγησης ή μη παράταση ωραρίου λειτουργιάς μουσικών οργάνων για το κατάστημα «ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ (παραδοσιακού) – ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ» ιδιοκτησίας της κ. Μέντη Αργυρώς του Παναγιώτη , στην Τοπική Κοινότητα Αγίων Αποστόλων της Δ.Ε. Βοιών , του Δήμου Μονεμβασίας.
2. Περί χορήγησης ή μη παράταση ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων για το κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΠΙΤΣΑΡΙΑ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ με ανάπτυξη τεσσάρων (4) ηλεκτρικών υπολογιστών» ιδιοκτησίας της εταιρίας ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ Δ. & ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ Ε. Ο.Ε. , στην Τοπική Κοινότητα Παπαδιανίκων της Δ.Ε. Ασωπού, του Δήμου Μονεμβασίας.
3. Περί χορήγησης ή μη παράταση ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων για το κατάστημα «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ» ιδιοκτησίας της κ. Ρουκουνιώτη Αγγελικής του Πέτρου, στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας της Δ.Ε. Μολάων , του Δήμου Μονεμβασίας.
4. Σχετικά με το αριθ. 186289/119895/2442/22-5-2017 έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας(ΘΕΜΑ: Σχετικά με άδεια λειτουργίας του καταστήματος με την επωνυμία «ΕΝΕΤΙΚΟ» , φερόμενης ιδιοκτησίας Άννας Τραιφόρου στην Κάτω Πόλη Μονεμβασίας).
5. Περί διοργάνωση καλοκαιρινής αγοράς στην περιοχή «ΒΑΡΚΑ» της Δ.Κ. Νεάπολης από το Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδος.
6. Περί χορήγησης ή μη παράταση ωραρίου λειτουργιάς μουσικών οργάνων για το κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΜΠΑΡ» ιδιοκτησίας της κ. Κοντραφούρη Αναστασίας του Λεωνίδα , στην Τοπική Κοινότητα Κάμπου της Δ.Ε. Βοιών , του Δήμου Μονεμβασίας.
7. Περί χορήγησης ή μη παράταση ωραρίου λειτουργιάς μουσικών οργάνων για το κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ» ιδιοκτησίας του κ. Γεωργούλα Νικολάου του Σταύρου , στην Τοπική Κοινότητα Μονεμβασίας , οικισμός Κάστρο , της Δ.Ε. Μονεμβασίας , του Δήμου Μονεμβασίας.

Έγκριση σκοπιμότητας για την ίδρυση αιμοδοσίας στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυθήρων







ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


















ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΤΚ. 80200
ΤΗΛ. 27360 33476
FAX. 2736033404
FOR AGRICULTURAL CO-OPERATIVE OF POTAMOS KYTHIRON
POTAMOS KYTHIRA 80200

THL.27360 33476
FAX 2736033404

Αναχώρησε για Τσεχία η Ελληνική αποστολή Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading στην Πράγα

 Δελτίο Τύπου Νο 32
Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Αναχώρησε για Τσεχία η Ελληνική αποστολή
Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading στην Πράγα

Για την Πράγα αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2017, η Ελληνική αποστολή του Cheerleading που θα συμμετάσχει στο 7ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται το Σάββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου 2017 στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.
Την αποστολή απαρτίζουν 57 αθλήτριες, συνοδευόμενες από τρεις προπονήτριες της Ελληνικής Ομοσπονδίας, τις Βάσια Τσουλαρίδη, Μπέτυ Σακελάρη και Ευαγγελία Κρητικού.
Μέρος στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αναμένεται να λάβουν περισσότεροι από 3.500 αθλητές από 25 χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί σε 6 κατηγορίες, ανάλογα με το είδος του αθλήματος  και την ηλικία των συμμετεχόντων. Οι τρεις ομάδες που θα βρεθούν στην Tipsport Arena της Πράγας είναι οι Ελληνικές Σταγόνες (Greek Drops), οι  Αμαζόνες (Βάρης) και ο ΑΓΟΠ Μυρτάλη.

Οι  Ελληνικές συμμετοχές
Team Senior Free Style Pom – Ελληνικές Σταγόνες (Greek Drops)
Team Senior Free Style Pom - ΑΓΟΠ Μυρτάλη
Team Junior Free Style Pom – Αμαζόνες (Βάρης)
Team Senior Cheer Hip Hop - Ελληνικές Σταγόνες (Greek Drops)
Τeam Senior Cheer Hip Hop - ΑΓΟΠ Μυρτάλη
Team Junior Cheer Jazz – Αμαζόνες (Βάρης)



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σημ.1: Για οποιαδήποτε πληροφορία, 6974556145
Σημ.2: Επισυνάπτονται φωτογραφίες
Σημ.3: Το
video της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας: https://we.tl/dFmHJiey4l




Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων,πανηγύρι, το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017


«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων,  θα οργανώσει πανηγύρι, το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, στη πλατεία του Χωριού μας, με εκλεκτούς μεζέδες, τα παγωμένα ποτά και  τη διάθεση να σας εξυπηρετήσουμε, με τις πιο προσιτές τιμές.

Θα μας διασκεδάσει η γνωστή ορχήστρα, «ΤΟΥ ΤΕΛΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ».

Σας υποσχόμαστε μια αξέχαστη βραδιά και  σας περιμένουμε,
 το Σάββατο βράδυ 8 Ιουλίου 2017,  στους Αγίους Αποστόλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο».

100.000 ευρώ στον Δήμο Ελαφονήσου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δήμου Ελαφονήσου, Ν. Λακωνίαςενέκρινε την επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων ενεργειών αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.
https://left.gr/news

EKTAKTO ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΆΝΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Αγνοείται κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ηλικιωμένος στην περιοχή του Ποταμού Κυθήρων. Από χθες Πέμπτη 22 Ιουνίου κατά τις απογευματινές ώρες διαπιστώθηκε η εξαφάνιση του.Άμεσα ενημερώθηκε το Α.Τ.Κυθήρων που ξεκίνησε έρευνες εντοπισμού ,με επικεφαλής της επιχείρησης τον Διοικητή κύριο Τιακούδα Δημήτριο. Στις έρευνες συμμετέχει και η Ομάδα Διάσωσης Κυθήρων και πιθανότατα να ζητηθεί και η συνδρομή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων.
Δυστυχώς μέχρι στιγμής οι έρευνες απέβησαν άκαρπες. Παρακαλείται ο οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι η δει τον ηλικιωμένο να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
(REPORTAZ ADELIN 107,3 FM)