Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ» στη Μάνη, Σάββατο 24 Ιουνίου 2017



Αρεόπολη, 26 Ιουνίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
…δύο κόσμοι… σ' αυτούς που μιλούν σιγά για να ακούγονται…
«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ» στη Μάνη, Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Σε μια εποχή σκοτεινή, όπου, με τη σύγχυση που φέρνει το σκοτάδι, έχουν μεγάλη συνεισφορά όσοι εννοούν να μιλούν σιγά για να ακούγονται και να αποκαλύπτουν την πραγματική πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, πιθανώς σκόρπιοι και πιθανόν μόνοι, που κρατούν ζωντανούς τους δεσμούς με τη γοητεία, την ευαισθησία και την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων και δεν βολεύονται στη μοναξιά τους. Είναι πολύ σπουδαία αυτή η δύναμη κι αυτή η ανάγκη, γιατί αλλάζει το βλέμμα που κοιτάζουμε τον άνθρωπο…
Συμμεριζόμενο αυτήν τη βαθιά ριζωμένη ανάγκη, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, διοργάνωσε και φιλοξένησε την έβδομη κατά σειρά Εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής. Το Σάββατο 24 Ιουνίου, οι πόρτες του Κέντρου Υγείας άνοιξαν για να υποδεχθούν τους προσερχόμενους χρήστες υπηρεσιών υγείας από όλα τα σημεία της Μάνης και της ευρύτερης περιοχής των Νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Παραμένοντας σταθεροί, όχι στη βεβαιότητα της νομοτέλειας, αλλά της ανάγκης, εξαρχής θελήσαμε να χαράξουμε το ανέλπιστο σ’ αυτή τη σαγηνευτική γωνιά της γηραιάς ηπείρου, τη Μάνη και το ανέλπιστο συνόδευσε κάθε δράση, σκέψη, ενέργεια, απόφαση.
Και αυτή τη χρονιά, πιστοί στο ραντεβού, εξαίρετοι ιατροί των ειδικοτήτων: Καρδιολογία, Διαβητολογία, Ορθοπαιδική, Πνευμονολογία, Γυναικολογία, Γενική Χειρουργική, Νευρολογία, Χειρουργική Μαστού, Γαστρεντερολογία, Ουρολογία, Αγγειοχειρουργική, Ενδοκρινολογία, Ρευματολογία, Παιδιατρική, Αλλεργιολογία, Δερματολογία, Παθολογία και Γενική/Οικογενειακή Ιατρική, προσέφεραν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε κάθε πολίτη από τη Μάνη και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Λακωνίας.
Η ενθουσιώδης προσέλευση των 1027 εξετασθέντων και η ουσιαστική ιατρική παρέμβαση, προσέδωσαν έναν εορταστικό χαρακτήρα εντός και εκτός των πυλών του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, το οποίο επιλέγει να ανανεώνει και να τηρεί την υπόσχεση για συνεχή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, υπερνικώντας εμπόδια και δυσκολίες.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους καταξιωμένους συναδέλφους που προσήλθαν, στο σύνολο του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και στους απλούς πολίτες – εθελοντές που πρόσφεραν απλόχερα τις υπηρεσίες τους, αποκαλύπτοντας ένα προσωπικό όραμα για τη Μάνη, ο καθένας τους ξεχωριστά. Επτά χρόνια μετά, παλιοί και νέοι, έγιναν κοινωνοί της υψηλής ιδέας του εθελοντισμού.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε προσπάθειά μας.
Θεωρώντας τον εαυτό μου θαυμαστή των πολιτών της Μάνης, οφείλω να τους ευχαριστήσω δημόσια, γιατί σε κάθε κάλεσμά μας, διασχίζουν το παρόν με πίστη.
Σήμερα στην Αρεόπολη κυριάρχησε μια αίσθηση θεϊκού σχεδόν αγγίγματος, που δεν είναι παρά το στοιχείο της διττής σκέψης, της παραβίασης των ορίων… όπως ο διφορούμενος λόγος είναι και μέσο εκλογίκευσης του αλόγου.
Ας κοιτάξουμε με στοργή τον Άνθρωπο, αποκαθιστώντας το όνειρο ως μέρος της πραγματικής ζωής.
Τα σοκάκια της Μάνης μοσχοβολούν, ο ήλιος λάμπει γλυκά και παντού απλώνεται μια γλυκιά ζεστασιά της προσφοράς και της φροντίδας…   
Ο Διευθυντής
του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης
Ανάργυρος Δ. Μαριόλης
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών













Νέος ιατρικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Κυθήρων αξίας 98.000€ με πόρους του ΠΕΠ Αττικής









Ερώτηση στη Βουλή για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων με τον Πειραιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 26 Ιουνίου 2017

Για την επείγουσα αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων με τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Με βάση την υπ΄ 2252.1.3.1/1593/2017/10-01-2017 (ΑΔΑ: ΨΚΧΦ4653ΠΩ-102) Σύμβαση Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας η εταιρεία ΛΑΝΕ Α.Ε. ανέλαβε την εξυπηρέτηση των ακτοπλοϊκών γραμμών α) Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος, β) Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος και γ) Καλαμάτα – Κύθηρα – Κίσσαμος με το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ. Περίοδος της ετήσιας ακινησίας του πλοίου για επιθεώρηση αναφερόταν από 2 Μαΐου έως 1η Ιουνίου 2017. Εντούτοις, σύμφωνα με καταγγελίες των επαγγελματιών και κατοίκων των Κυθήρων, το πλοίο παρουσίασε βλάβες από την πρώτη κιόλας ημέρα επιστροφής του στα δρομολόγια και παραμένει ακόμη και σήμερα ακινητοποιημένο, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να μην εκτελούνται.
Οι επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού είναι τεράστιες, καθώς έχουν σημειωθεί μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Κύθηρα, ενώ παράλληλα το νησί δυσφημείται και διεθνώς. Οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και ο Δήμος καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση, και δηλώνουν πως «τα Κύθηρα δεν είναι ούτε και θα γίνουν τόπος εξορίας», καταθέτοντας συγκεκριμένα αιτήματα.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων με τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη;



-- 
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ιατρός Ακτινολόγος
Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 26/6/2017

Το πρωί της Δευτέρας 26/6 ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων κ. Αντώνης Σεμιτέκολος μετέβη στα κεντρικά γραφεία της ΛΑΝΕ στον Πειραιά και συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Χαράλαμπο Σαλβαράκη και με μέλη της διοίκησης της ΑΝΕΚ με αντικείμενο συζήτησης την επανεκκίνηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ. Ο συνεργάτης του Δημάρχου μετέφερε στη διοίκηση της εταιρείας την αγωνία των φορέων και των κατοίκων των Κυθήρων και Αντικυθήρων σχετικά με την παρατεινόμενη ακινησία του πλοίου που όπως διαβεβαίωσαν τα στελέχη της ΛΑΝΕ οφείλεται αποκλειστικά σε σοβαρή μηχανική βλάβη που δεν μπορούσε να προβλεφθεί.
Η διοίκηση της ΛΑΝΕ δήλωσε ότι καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να επιλυθούν τα τεχνικά ζητήματα εντός των επομένων ημέρων, ωστόσο δεν ανοίγει πλάνα κρατήσεων εάν πρώτα δεν επιβεβαιωθεί ρητά από τους τεχνικούς και τον αρμόδιο νηογνώμονα η ολοκλήρωση της επισκευής. Σημειώνεται ότι - όπως είναι εύλογο - για όσο διάστημα το πλοίο παραμένει ακινητοποιημένο δεν καταβάλλεται καμία επιδότηση προς την εταιρεία.
Έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι τα συνεργεία εργάζονται νυχθημερόν ώστε το πλοίο να είναι έτοιμο να επανεκιννήσει το συντομότερο δυνατό, καθώς εν μέσω θέρους δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο πλοίο προς μίσθωση, ούτε τα μεγάλα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς τη Σούδα δύνανται να αγκυροβολήσουν με ασφάλεια στα Κύθηρα κατά δήλωση των ιδίων των πλοιάρχων τους προς τη ΛΑΝΕ κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση της Εταιρείας.
Την προσεχή Πέμπτη ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης θα βρίσκεται εκτάκτως στην Αθήνα καθώς μετά από αίτημά του θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη για το θέμα υπό τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Βουλευτές της Ά Πειραιά, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, οι Δήμαρχοι των τριών Δήμων που θίγονται από το πρόβλημα (Καλαμάτας, Κισσάμου και Ανατ. Μάνης) και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του ΥΕΝ. Θα υπάρξει εκτίμηση της κατάστασης και αναζήτηση των βέλτιστων δυνατών και εφικτών λύσεων για την άμεση σύνδεση του νησιού με Πειραιά, Γύθειο, Καλαμάτα και Κίσσαμο.
Τέλος, προκειμένου να περιοριστούν οι οικονομικές απώλειες του Ιουνίου από την απρόβλεπτη αυτή κατάσταση, η Δημοτική Αρχή προβαίνει άμεσα σε εκτεταμένη τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Αθήνα και τη Θεσ/κη με στόχευση τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο (ο Αύγουστος έχει πάντα πληρότητα), εκτιμώντας βάσιμα ότι παρά το πρόσκαιρο πρόβλημα της περιφερειακής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η σεζόν θα κυλήσει ομαλά με βάση την σταθερότητα της τοπικής γραμμής και τη δέσμευση των πλοιοκτητών του τοπικού πλοίου για έκτακτα δρομολόγια όποτε απαιτηθεί, τα αυξημένα αεροπορικά δρομολόγια (12 εβδομαδιαίες πτήσεις από/προς Αθήνα και 2 εβδομαδιαίες από/προς Θεσσαλονίκη), τα δρομολόγια των λεωφορείων Δ.Χ. από/προς Αθήνα μέσω Νεαπόλεως αλλά και τη δέσμευση της ΛΑΝΕ ότι καταβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την άμεση επανεκκίνηση των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ.

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017



Ερώτηση Κατσαφάδου: Τι συβαίνει με το «Βιτσέντζος Κορνάρος, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα;

Επίκαιρη ερώτηση που θα συζητηθεί στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος αναφορικά με την αναστολή δρομολογίων που εκτελούσε το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» από Πειραιά για Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσσαμο και Γύθειο.
Ο κ. Κατσαφάδος ζητεί από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή να αποκατασταθεί άμεσα το θέμα που έχει δημιουργήσει προβλήματα στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες του νησιού, εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Στην ερώτησή του ο Βουλευτής , επισημαίνει ότι από τον Ιανουάριο του 2017 που η εταιρεία LANE ανέλαβε την εξυπηρέτηση αυτών των γραμμών, υπάρχουν διαρκώς προβλήματα, καθώς το πλοίο ταξιδεύει με μικρότερη ταχύτητα, παρουσιάζει καθυστερήσεις, ενώ δε διαθέτει on line σύστημα κρατήσεων και έκδοσης- πληρωμής εισιτηρίων όπως όλες οι μεταφορικές εταιρείες στην Ευρώπη.
«Όπως καταλαβαίνετε, όλη αυτή η αναστάτωση και μάλιστα μέσα στην τουριστική περίοδο, έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στους επαγγελματίες του νησιού, καθώς υπάρχουν ομαδικές ακυρώσεις κρατήσεων. Κάτοικοι και επαγγελματίες είναι αγανακτισμένοι και έχουν ήδη μαζέψει υπογραφές, διεκδικώντας το αυτονόητο: μια υγιή, λειτουργική, σύγχρονη ακτοπλοϊκή σύνδεση!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.
Η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες στους κατοίκους και τους ταξιδιώτες από και προς τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, η αναστολή από την εταιρεία LANE των δρομολογίων της Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος, Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος και Καλαμάτα –Κύθηρα – Κίσσαμος με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ».
Η εταιρεία ανέλαβε, με την υπ΄ 2252.1.3.1/1593/2017/10-01-2017 (ΑΔΑ: ΨΚΧΦ4653ΠΩ-102) Σύμβαση Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας, την εξυπηρέτηση των παραπάνω ακτοπλοϊκών γραμμών, τον Ιανουάριο του 2017, ωστόσο από τότε παρουσιάζει διαρκώς προβλήματα. Το πλοίο ταξιδεύει με ταχύτητα πολύ χαμηλότερη των 19 κόμβων, παρουσιάζει τεράστιες καθυστερήσεις, οι προκαθορισμένες ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων σπανίως τηρούνται, ενώ εν έτει 2017 δεν διαθέτει online σύστημα κρατήσεων και εκδόσεως-πληρωμής εισιτηρίων, όπως όλες οι μεταφορικές εταιρείες στην Ευρώπη.
Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία έχει αποσύρει τους πίνακες των δρομολογίων της και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα κράτησης ακόμα και για τον Αύγουστο.
Όπως καταλαβαίνετε, όλη αυτή η αναστάτωση και μάλιστα μέσα στην τουριστική περίοδο, έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στους επαγγελματίες του νησιού, καθώς υπάρχουν ομαδικές ακυρώσεις κρατήσεων. Κάτοικοι και επαγγελματίες είναι αγανακτισμένοι και έχουν ήδη μαζέψει υπογραφές, διεκδικώντας το αυτονόητο: μια υγιή, λειτουργική, σύγχρονη ακτοπλοϊκή σύνδεση!
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Τι πρόκειται να πράξει προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα το θέμα και να εξασφαλίσει για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα μια αξιοπρεπή ακτοπλοϊκή σύνδεση;

Εορταστικές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2017» στην Ύδρα

Εορταστικές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2017» στην Ύδρα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου στα «Μιαούλεια» και στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 182 χρόνων από το θάνατο του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και κατέθεσε στεφάνι.
Κατά την παρέμβαση του μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχου Αττικής και ανέφερε ότι τους νησιώτες αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 (ιδιαίτερα τους Υδραίους, τους Σπετσιώτες και τους Ψαριανούς), πρέπει να τους έχουμε οι σύγχρονοι Έλληνες ως φωτεινά παραδείγματα θάρρους, αυταπάρνησης και ενότητας με μόνο σκοπό την απελευθέρωση της Πατρίδα μας από κάθε είδους ξένης επιβουλής. Θα πρέπει να πάρουμε δύναμη, κουράγιο και να μείνουμε ενωμένοι μέχρι να πετύχουμε τον κύριο στόχο μας. Οι Έλληνες ενωμένοι έχουν επιτύχει θαύματα από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, την Επανάσταση του ’21, το ’12-’13 και το ’40-’41. Σε όλες αυτές τις μεγάλες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας της Πατρίδας μας, οι Υδραίοι είχαν αποφασιστική συμμετοχή.
 Η Ύδρα είναι ένα νησί ιδιαίτερου συμβολισμού, γιατί συνδυάζει την ιστορία, την παράδοση, την τέχνη και τον πολιτισμό.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη το Δήμαρχο της Ύδρας και όλους τους συντελεστές των ιδιαίτερα επιτυχημένων φέτος εκδηλώσεων.

3ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ"