Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

AUSTRALIAN AMBASSADOR TO GREECE VISITS KYTHERA AS HIS LAST OFFICIAL COMMITMENT BEFORE RETURNING TO AUSTRALIA

Australian Ambassador to Greece, Mr. John Griffin, and his partner, Pakapat Thipayaprapai, visited Kythera on 2-5 July 2017 at the invitation of the island's Mayor, Efstratios Charhalakis to attend "1st Australia Week in Kythera" events.
The Ambassador and Mr Thipayaprapai visited the open market of Potamos and the City Hall of Kythera, where they met Mr Charhalakis, the President of the Kytheran Association of Australia, Mr Kepriotis and other officials and Australians of Kytherian descent. The Ambassador and the Mayor exchanged gifts, and discussed issues of common interest including the large Australian community of Kytherian descent.
The Ambassador opened a photo exhibition of ‘Kytherians Down Under’, watched the second Friendship Soccer Match between teams from Kythera and Australia at the ‘Panagiotis Magiros’ Soccer Field, and visited a project in northern Kythera being undertaken by a team from the Australian Archaeological Institute of Athens.
The Ambassador also attended the launch of a renovation project in the village of Mitata. Hundreds of Australians of Kytherian descent were born here and migrated to Australia years ago. There is no family or house in Mitata that does have relatives in Australia.
The tens of thousands of Australians who trace their ancestral connections to Kythera have contributed positively to Australia’s economy, society, business, culture and politics.
One of their descendants is film director George Miller, whose father was born in Mitata.
Legend has it the goddess Aphrodite was born off Kythera's shores.
This visit was the last official commitment in Greece for Mr. Griffin whose term of office comes to an end in a few days.


Stratos Charchalakis 
















ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Ανακοίνωση πρόσληψης εργατοτεχνικού προσωπικού για το μήνα Ιούλιο

Ο Δήμος Μονεμβασίας πρόκειται να προσλάβει μέχρι και δέκα (10) άτομα εργατοτεχνικό προσωπικό (έως και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο) το μήνα Ιούλιο στη Δ.Ε. Μονεμβασίας.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου Μονεμβασίας μέχρι και την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Άγνωστοι» φυσικοί θησαυροί - οι υγρότοποι των Κυθήρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αθήνα, 05 Ιουλίου 2015





«Άγνωστοι» φυσικοί θησαυροί: οι υγρότοποι των Κυθήρων

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) ολοκλήρωσε με επιτυχία την απογραφή και τεκμηρίωση τεσσάρων σημαντικών υγροτοπικών οικοσυστημάτων στα Κύθηρα.




Λαμβάνοντας υπόψη ότι, στις δύο κύριες εθνικές απογραφές υγροτόπων, τα Κύθηρα δεν μελετήθηκαν, η επιστημονική ομάδα του MedINAπροχώρησε στην ολοκληρωμένη καταγραφή των υγροτόπων, η οποία αποτέλεσε μέρος της γενικότερης ταχείας καταγραφής του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού. Στο πλαίσιο των εργασιών αυτών, εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν τέσσερις υγροτοπικές περιοχές, στις θέσεις Παραλία Κακιάς Λαγκάδας, Λίμνη Παλαιόπολης, Άγιος Νικόλαος και Σκαφίδι, που στη συνέχεια εντάχθηκαν και στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του WWF Ελλάδος «Υγροτόπιο νήσων».


 


Όπως σε όλα τα νησιά της Μεσογείου, έτσι και στα Κύθηρα, κάθε χερσαίο σώμα νερού, ανεξαρτήτως μεγέθους, αποτελεί έναν σημαντικό τόπο για τη βιοποικιλότητα, αλλά και για πολλές από τις ανθρώπινες δραστηριότητες που αναπτύσσονται γύρω από αυτό. Παρότι τα Κύθηρα δεν έχουν σημαντικούς, από άποψη μεγέθους, υγρότοπους, περιλαμβάνουν ωστόσο χερσαίες περιοχές όπου το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στη μορφή και στα χαρακτηριστικά τους αλλά και στις γύρω δραστηριότητες και χρήσεις. Επιπρόσθετα, οι τέσσερεις υγρότοποι του νησιού έχουν σημαντικότατες αξίες για τον άνθρωπο αφού, μεταξύ άλλων, προσφέρουν αντιπλημμυρική προστασία, τροφοδοτούν και ενισχύουν με τις αποθέσεις τους τις αγροτικές γαίες και τις όμορφες παραλίες που υπάρχουν γύρω και μπροστά από αυτούς, λειτουργούν ως φράγματα ανάσχεσης της εισροής θαλασσινού νερού στους υδροφορείς, ενώ παράλληλα προσφέρουν αισθητικές αξίες, οι οποίες ενισχύουν, τόσο την ευημερία των κατοίκων, όσο και το γενικότερο τουριστικό προϊόν του νησιού. Όσον αφορά την πανίδα και ειδικότερα την ορνιθοπανίδα και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα Κύθηρα αποτελούν ενδιάμεσο σταθμό ξεκούρασης και τροφής πολλών μεταναστευτικών πουλιών, η απογραφή και η προστασία κάθε σώματος νερού είναι ιδιαίτερης σημασίας. 


Η έκταση των υγροτόπων των Κυθήρων κυμαίνεται από 1,7 ως 45 στρέμματα, ενώ συνολικά καταλαμβάνουν έκταση 58 στρεμμάτων, δηλαδή μόλις το 0,02% της συνολικής έκτασης του νησιού, που είναι 277,28 χλμ2. Με εξαίρεση τον υγρότοπο Εκβολή Σκαφίδι (KTH004), ο οποίος έχει υποστεί κάποιες αλλοιώσεις, όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται σε καλή κατάσταση με το αρχικό φυσικό περιβάλλον/τοπίο να είναι σχεδόν αδιατάραχτο. Οι υγρότοποι των Κυθήρων πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρο 13, παρ. 3 του Ν. 3937/2011 (διατήρηση της βιοποικιλότητας) και άρα προστατεύονται από αυτόν. Επιπρόσθετα, οι υγρότοποι Λίμνη Κακιάς Λαγκάδας (ΚΤΗ001) και Εκβολή Αγίου Νικολάου (ΚΤΗ003) βρίσκονται εντός των ορίων της Ζώνης Ειδικής Προστασίας GR3000013 (Κύθηρα και γύρω νησίδες), ενώ ο πρώτος βρίσκεται και εντός των ορίων του μοναδικού Καταφύγιου Άγριας Ζωής στο νησί (κωδικός: Κ924) αλλά και εντός περιοχής χαρακτηρισμένης ως Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους (ΤΙΦΚ) (κωδικός: AT1011005).


Η εργασία απογραφής των τεσσάρων υγροτοπικών οικοσυστημάτων καθώς και η συνολική έκθεση για το φυσικό περιβάλλον του νησιού, πραγματοποιήθηκαν ως μέρος του προγράμματος του MedINAγια τα Κύθηρα. Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο ολοκληρώθηκε και μια έκθεση για το πολιτιστικό περιβάλλον του νησιού - οι δυο αυτές εκθέσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του MedINA (www.med-ina.org). 



 



Σημειώσεις για συντάκτες
Ορισμός νησιωτικού υγρότοπου όπως ορίστηκε από το WWF Ελλάς στο πλαίσιο του προγράμματος «Απογραφή και προστασία των νησιωτικών υγροτόπων της Ελλάδος»: 
Υγρότοπος θεωρείται κάθε σώμα νερού πάνω από ένα στρέμμα που όμως δεν είναι γραμμικό σύστημα (χείμαρροι, ρύακες, ποτάμια), στο οποίο οι υδρολογικές συνθήκες οδηγούν είτε σε κατάκλυση, είτε σε κορεσμό των εδαφών με επιφανειακά ή υπόγεια ύδατα, σε συχνότητα και διάρκεια ικανή να στηρίζει υγροτοπική κυρίως βλάστηση αλλά και εκτάσεις μη υγροτοπικές που όμως γειτνιάζουν με υγρότοπους και είναι καθοριστικές για την ύπαρξη αυτών (π.χ. αμμοθίνες, τμήματα παραλιών ή μεταβατικής βλάστησης).


Καθορισμός μικρών υγροτόπων όπως ορίζεται από τον Ν. 3937/2011 (διατήρηση της βιοποικιλότητας): 
…Η ύπαρξη των (μικρών) υγροτόπων … πιστοποιείται με βάση τα ακόλουθα ιδίως κριτήρια:
αα) τις υδρολογικές συνθήκες, εφόσον οδηγούν είτε σε κατάκλυση είτε σε κορεσμό των εδαφών με επιφανειακά ή υπόγεια ύδατα, σε συχνότητα και διάρκεια ικανή να στηρίζει υγροτοπική κυρίως βλάστηση προσαρμοσμένη σε συνθήκες κορεσμένου εδάφους ή,
αβ) την παρουσία υδρομορφικών εδαφών ή,
αγ) την ύπαρξη αλοφυτικής ή υδροφυτικής ή υπερυδατικής ή παρυδάτιας βλάστησης.



 


Εθνικές απογραφές υγροτόπων: 
H πρώτη συστηματική προσπάθεια απογραφής των υγροτόπων της χώρας, πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) και αφορούσε σε μια πιο λεπτομερή απογραφή των μεγάλων –ηπειρωτικών και νησιωτικών– υγροτόπων της χώρας. Η δεύτερη προσπάθεια, που πραγματοποιήθηκε από το WWF Ελλάς και αφορούσε μόνο στην απογραφή των νησιωτικών υγροτόπων της Ελλάδας, περιέλαβε πολλούς μικρούς υγρότοπους με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως αυτών των Κυθήρων. Ωστόσο, τόσο στη βάση δεδομένων του προγράμματος, όσο και στον κατάλογο των μικρών νησιωτικών υγροτόπων, που στηρίχθηκε στην παραπάνω απογραφή και θεωρήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (τότε ΥΠΕΚΑ) το 2012, δεν περιλαμβάνεται κανένας εκ των τεσσάρων υγροτόπων των Κυθήρων.



 


Χρήσιμοι σύνδεσμοι: 
Ιστοσελίδα του MedINAhttp://www.med-ina.org/


Έκθεση για το φυσικό περιβάλλον των Κυθήρων και Αντικυθήρων http://bit.ly/2tQumMO


Έκθεση για το πολιτιστικό περιβάλλον των Κυθήρων και Αντικυθήρων http://bit.ly/2upohnL


Ηλεκτρονική βάση δεδομένων της WWF Ελλάδος «Υγροτόπιο νήσων» 
http://www.oikoskopio.gr/ygrotopio/


ΦΕΚ για τον Ν. 3937/2011 
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvS oClrL8MFAMkmC8uPjtIl9LGdkF53UIxsx942CdyqxSQYNuqAGC F0IfB9HI6qSYtMQEkEHLwnFqmgJSA5WIsluV-nRwO1oKqSe4BlOTSpEWYhszF8P8UqWb_zFijBnq9npGcZXT0A7 yxNzYzoX_qsoBKm6CJHMEnkEICVu7

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΣΙΚΑΛΙΩΝ ΜΑΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΥΡΓΚΑΓΙΕΣ

Με αφορμή την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Κότρωνα της Προσηλιακής Μάνης, που έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων ανάλογων καταστροφών που έχουν πλήξει όλη τη Μάνη, θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις εκφράζοντας ταυτόχρονα και τις ανησυχίες μας για όσα συντελούνται στη χερσόνησο της Μάνης. Μια περιοχή, που σχεδόν στο σύνολο της είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura-2000, η οποία απειλείται με αφανισμό, τόσο από τέτοιου είδους φαινόμενα, όσο και από την επιχειρούμενη εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών. Δύο θέματα τα οποία εκτιμάμε ότι σχετίζονται μεταξύ τους.
Η ανησυχία μας εντείνεται από το γεγονός ότι οι πληγείσες περιοχές, τόσο από την τελευταία πυρκαγιά, όσο και από προηγούμενες, που έχουν λάβει χώρα την τελευταία δεκαετία, σε πολλές περιπτώσεις ταυτίζονται με τις περιοχές που έχουν οριοθετηθεί για την εγκατάσταση «αιολικών πάρκων» και έχουν διανοιχθεί δρόμοι προσπέλασης.
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι, οι λεγόμενοι «δασικοί» δρόμοι, μήκους δεκάδων χιλιομέτρων, που έχουν διανοιχθεί στο εσωτερικό ολόκληρης της χερσονήσου της Μάνης, δρόμοι οι οποίοι όλως τυχαίως καταλήγουν στα υπό αδειοδότηση «αιολικά πάρκα», καμία υπηρεσία δεν πρόσφεραν στην προσπέλαση πυροσβεστικών οχημάτων στις περιοχές που κινήθηκε η πυρκαγιά, ούτε σε άλλες προηγούμενες πυρκαγιές. Άλλωστε οι δρόμοι αυτοί, που σχεδόν στο σύνολό τους είναι παράνομοι, διασχίζουν στο εσωτερικό της χερσονήσου πετρώδεις περιοχές που δεν φυτρώνει ούτε μικρό αγκάθι, ωστόσο προσφέρουν προσπέλαση σε παρθένες περιοχές με σπάνια ορνιθοπανίδα και πολλά μνημεία και κτίσματα άλλων εποχών.
Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στους χάρτες, όπου κατά καιρούς έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές και στους χάρτες της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) με τις αντίστοιχες περιοχές, όπου χωροθετούνται τα «αιολικά πάρκα» για τα οποία έχει εκδοθεί η αρχική άδεια παραγωγής. Η σύγκριση των δύο χαρτών πράγματι προκαλεί έκπληξη.
Πιστεύουμε ότι δεν είναι πειστικό το επιχείρημα ότι οι περιοχές που χωροθετούνται για εγκατάσταση ανεμογεννητριών είναι οι πλέον εκτεθειμένες σε ισχυρούς ανέμους. Είναι σαφές ότι από μόνη της αυτή η σύγκριση χαρτών δεν αρκεί για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να τα διερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές.
Παρόλα αυτά, το γεγονός της παράνομης διάνοιξης δρόμων στα βουνά της Μάνης με σκοπό την προσπέλαση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και από μόνο του αυξάνει τους κινδύνους για εκδήλωση πυρκαγιών, καθώς μεταφέρει ανθρώπινη δραστηριότητα σε απάτητες και παρθένες περιοχές. Επίσης οι ανεμογεννήτριες από μόνες τους είναι αιτία πρόκλησης πυρκαγιών. Τα αιολικά πάρκα συνιστούν εν δυνάμει εμπρηστές και το ίδιο ισχύει και για το δίκτυο μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας.
Αναμένουμε από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, όπως και από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, το Δασαρχεία, τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές αλλά το Δήμο και την Περιφέρεια, να πάψουν να λειτουργούν σαν εντολοδόχοι και επισπεύδοντες των εταιρειών της «αιολικής» καταστροφής, που θέλουν στο όνομα του πρόσκαιρου κέρδους να καταστρέψουν έναν ιστορικό τόπο.
Τους καλούμε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάψουν να είναι παράγοντες καταστρατήγησης της νομιμότητας και των συνταγματικών επιταγών για προστασία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.
Τους διαβεβαιώνουμε ότι αυτό που δεν πράττουν αυτοί θα το κάνουμε εμείς. Με κάθε νόμιμο μέσο θα αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα και θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Το δίκιο μας αυτό έχει ιδιαίτερο ιστορικό βάρος και δεν θα το αφήσουμε να το πάρει ο άνεμος κι η οργή.
ΤΣΙΚΑΛΙΑ 4/7/2017

Προκήρυξη Μόνιμης Θέσης, Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγου, Επιμ Β', κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ, στο Νοσοκομείο Κυθήρων


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 1906-1975


Πυρκαγιά Μάνης 2017- Άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση ζητά ο Δαβάκης

Την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ανακούφιση των κατοίκων που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.

Η Ερώτηση του κ.Δαβάκη έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών
           την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
           τον Υπουργό Εσωτερικών
           τον Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας
           τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
           τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Η πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε το Δήμο Ανατολικής Μάνης στα τοπικά διαμερίσματα Πυρρίχου, Χειμάρας, Λουκαδίκων, Φλομοχωρίου, Κότρωνα, Παρασυρού και Σκουταρίου, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε καλλιεργήσιμες και δασικές εκτάσεις, σε οικίες, στην κτηνοτροφία και στις υποδομές εξαιτίας της ολιγωρίας, της προχειρότητας και της έλλειψης συντονισμού που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός.

Σε μια περίοδο που οι πολίτες δοκιμάζονται η πολιτεία θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα και να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την στήριξη των κατοίκων της περιοχής.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή-εκτίμηση των ζημιών και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Ανατολικής Μάνης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρώτες και άμεσες ανάγκες, να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών και τα αρμόδια Υπουργεία να συνδράμουν ώστε να γίνει γρήγορη αποκατάσταση των υποδομών.

Ταυτόχρονα, πρέπει να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων για τις πρώτες ανάγκες, για επισκευές και αντικατάσταση οικοσκευών.

Επίσης, πρέπει να ληφθούν μια σειρά από μέτρα όπως: αναστολή είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αναστολή κατασχέσεων, παράταση της πληρωμής της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος, απαλλαγή ή τουλάχιστον παράταση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ,  αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. Επιπρόσθετα πρέπει να δρομολογηθούν διευκολύνσεις από τα Τραπεζικά Ιδρύματα, όπως πάγωμα δανείων, αναστολή πλειστηριασμών και χορήγηση νέων δανείων με ευνοϊκότερους όρους.

Τεράστιο όμως είναι το πλήγμα  στους ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής καθώς και στους κτηνοτρόφους που εκτός από την απώλεια ζωικού κεφαλαίου και των σταβλικών εγκαταστάσεων έχουν να αντιμετωπίσουν κυρίως την έλλειψη τροφής για τα ζώα τους.

Συνεπώς,  πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΛΓΑ), οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να ενισχυθούν άμεσα με ζωοτροφές, να δοθεί προτεραιότητα στις αποζημιώσεις που αφορούν τους πυρόπληκτους και να δρομολογηθεί η διαδικασία για ένταξη σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων αρμοδιότητας ΠΣΕΑ.

Να σημειωθεί ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αποζημιωθούν και οι  αγρότες που έχασαν τις καλλιέργειές τους και οι οποίοι δεν έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ επειδή φοβήθηκαν ότι θα μειωθεί η σύνταξή τους εξαιτίας της τελευταίας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Τέλος, πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιπυρική θωράκιση  του Νομού αφού ακόμα είμαστε στο μέσον του καλοκαιριού και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση ώστε να αποφευχθούν και νέες καταστροφές το προσεχές μέλλον.

Συνεπώς ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
1.  Θα ενισχυθεί ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με έκτακτη οικονομική χρηματοδότηση;
2.  Θα προβεί το Υπουργείο Οικονομικών σε αναστολή είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, σε αναστολή κατασχέσεων, σε παράταση της πληρωμής της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος, σε απαλλαγή ή τουλάχιστον παράταση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ;
3.  Θα δοθεί η δυνατότητα  αναστολής της καταβολής των δόσεων όλων των δανείων, δηλ. επιχειρηματικών, καταναλωτικών και αγροτικών, για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά ;
4.   Πρόκειται να δοθεί παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών και ρυθμίσεων ;
5.  Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την άμεση καταγραφή των ζημιών, τόσο στο φυτικό όσο και στο ζωικό κεφάλαιο, ώστε κατά το προσεχές χρονικό διάστημα να δοθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής ;
6.  Θα ληφθεί μέριμνα να αποζημιωθούν και όσοι δεν έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ;
7.  Ποια μέτρα αναμένεται να ληφθούν για την εφαρμογή ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών αντιπλημμυρικών έργων, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων καταστροφών από τις βροχοπτώσεις του χειμώνα ;
8.  Ποιος ο σχεδιασμός για την αποτελεσματική αντιπυρική θωράκιση του Νομού Λακωνίας, ώστε στο μέλλον να αποτραπούν αντίστοιχα καταστροφικά φαινόμενα;
9.  Υπάρχει πρόθεση για την ενίσχυση με προσωπικό και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας;

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΤΡΙΤΗ 11/07/2017


Κλήση της ΛΑΝΕ στο ΥΕΝ για το "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, αύριο 6/7 η Λ.Α.Ν.Ε. έχει κληθεί σε απολογία στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τα ανεκτέλεστα δρομολόγια του πλοίου ΚΟΡΝΑΡΟΣ που  έχει υποστεί μηχανική βλάβη.

 
Η κλήση σε απολογία από τον αρμόδιο Υφυπουργό έγινε μετά από πλήρη συμφωνία του Υπουργείου, του Δήμου και των τοπικών Βουλευτών που ομονόησαν απόλυτα στο ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο αυστηρότητας προς την εταιρεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Υπουργείου, ο Δήμαρχος Κυθήρων έχει ζητήσει με πολύ σκληρή επιστολή του προς τον κ. Σαντορινιό την άμεση αντικατάσταση του ΚΟΡΝΑΡΟΣ και την αποχώρηση της Λ.Α.Ν.Ε. από τη γραμμή εφόσον εντός των επομένων ημερών δεν προβεί σε αντικατάσταση του χαλασμένου πλοίου
----------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης

----------------------------------------

Παντανασσιωτικο γλέντι, Σαββατο 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ώρα 21:00


Παντανασσιωτικο γλέντι, Σαββατο 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ώρα 21:00, εισοδος ΕΛΕΎΘΕΡΗ
Ο Γρηγόρης Αλυσσανδρακη με οκταμελή ορχήστρα,θα σας ταξιδέψουν με κρητικά νησιώτικα κ λαϊκά μέχρι το πρωί,ψητά στα κάρβουνα , νηστίσιμα και παγωμένη μπύρα.
ΛΑΧΕΊΟΦΌΡΟ αγορά με πλούσια δώρα !!!
Παλιά δημόσια Παντάνασσας,σας περιμένουμε όλους.

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ(4) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06/06/2017


ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ 19/8/2017 ΣΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ!!!!

Ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΌΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΤΣΙΩΤΩΝ "ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ",ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΜΑΣ ΕΚΘΕΣΗ,ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ(6974-667488),ΩΣ ΤΙΣ 17/8/2017.




ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ-Ερώτηση για αποστρατευθέντες Αστυνομικούς Διευθυντές

Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικό για τους Αστυνομικούς

Διευθυντές που τέθηκαν εκτός οργανικών θέσεων και οδηγήθηκαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση, κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος. 


Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, αξιωματικοί με απόφαση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου κρίθηκαν αποστρατευτέοι με λιγότερα από 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας και σε ηλικία 53-55 ετών, κι ενώ προσέφυγαν στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο για επανάκριση, η Διοίκηση προχώρησε στην απόλυση και τη διαγραφή τους από το Σώμα, χωρίς να περιμένει την απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου. 


Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος επισημαίνει ότι η αιφνίδια αποστράτευσή τους, οδηγεί τους αξιωματικούς να βγουν γρήγορα στη σύνταξη, η οποία όταν θα τους χορηγηθεί, θα είναι αρκετά μικρότερη από το μισθό τους.


Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής: 


«Κύριε Υπουργέ, 


Κατά τις τακτικές κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας του Ιανουαρίου 2017, κρίθηκαν αποστρατευτέοι και τέθηκαν εκτός οργανικών θέσεων (Π.Δ. αρ. ΦΕΚ Γ΄ 36/23-1-2017), με άμεση συνέπεια την πρόωρη και βίαιη συνταξιοδότησή τους, αξιωματικοί με βαθμό Αστυνομικού Διευθυντή. 


Αυτό είχε ως συνέπεια, όσον αφορά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, την αποστρατεία του συνόλου των Αστυνομικών Δ/ντών της, καθώς και των δυο Ταξιαρχών της Διεύθυνσης. Κατά παράδοξο τρόπο, με απόφαση του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κρίθηκαν αποστρατευτέοι και τέθηκαν εκτός οργανικών θέσεων, αξιωματικοί με λιγότερα από 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας και ηλικιών από 53-55 ετών, ενώ παρέμειναν στην υπηρεσία και προήχθησαν στον βαθμό του Ταξιάρχου, εντός οργανικών θέσεων, Αστυνομικοί Δ/ντές με συνολική υπηρεσία άνω των 35 ετών και ηλικιών 59-60 ετών. 


Οι αξιωματικοί που τέθηκαν εκτός υπηρεσίας άσκησαν προσφυγή, όπως προβλέπει ο νόμος, για επανάκριση ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Συμβουλίου, η Διοίκηση όμως, χωρίς να περιμένει να κριθεί η προσφυγή από το Δευτεροβάθμιο όργανο, εξέδωσε την προσβαλλόμενη πράξη και προχώρησε στην απόλυση και διαγραφή τους από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας!


Οι αξιωματικοί αυτοί, οι οποίοι αποστρατεύτηκαν αιφνιδίως και προτού κριθούν από το Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο, με τον τρόπο αυτό οδηγούνται σε ακούσια συνταξιοδότηση και βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρό βιοτικό πρόβλημα, καθώς, αρκετούς μήνες μετά, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης δεν τους έχει χορηγήσει τη σύνταξή τους, η οποία, όταν θα τους χορηγηθεί, θα είναι αρκετά μικρότερη από το μισθό τους. 


Επιπλέον, τους τελευταίους μήνες, συζητείται η πρόταση εφαρμογής παράλληλης επετηρίδας αξιωματικών στα Σώματα Ασφαλείας, η οποία θα μπορούσε να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος Αστυνομικών Διευθυντών, αλλά είναι αμφίβολο αν θα έχει αναδρομική ισχύ για τις κρίσεις του Ιανουαρίου 2017. 


Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1.Για ποιο λόγο και με ποια κριτήρια αποστρατεύτηκαν οι εν λόγω αξιωματικοί με βαθμό Αστυνομικού Διευθυντή στις κρίσεις του Ιανουαρίου 2017; 
2.Για ποιο λόγο αποστρατεύτηκαν πριν αποφανθεί το δευτεροβάθμιο όργανο, στο οποίο προσέφυγαν;
3.Πότε πρόκειται να θεσπιστεί η παράλληλη επετηρίδα στα Σώματα Ασφαλείας; Πρόκειται να έχει αναδρομική ισχύ, προκειμένου να δύνανται να συμμετέχουν και όσοι αποστρατεύτηκαν πρόωρα κατά τις τελευταίες κρίσεις;
4.Τι πρόκειται να πράξει, προκειμένου να αναθεωρήσει το απαρχαιωμένο, κατά γενική ομολογία, σύστημα αξιολόγησης της ΕΛΑΣ;


Πειραιάς 5 Ιουλίου 2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων 

Διήμερο Ψηφιακών Μαστογραφιών στο Νοσοκομείο Κυθήρων