Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Διάλεξη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη σχετικά με το Ναυάγιο του Μέντωρα


ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ


Θελω να ευχαριστησω δημοσια τους αντιδημαρχους και ολο το προσωπικο της τεχνικης υπηρεσιας και τους ιδιωτες υδραυλικους που δουλευουν ασταματητα και υπο ακραιες συνθηκες (καυσωνας, μεσανυχτα, ξημερωματα κλπ) για να επιλυσουν τα προβληματα της υδρευσης που προκυπτουν απο υπερκαταναλωση και πεπαλαιωμενα δικτυα. Οσο η χρηση του νερου της υδρευσης ειναι αλογιστη και οσο το νερο σπαταλιεται σε αρδευσεις ποτισματα και πλυσιματα τοσο θα εντεινονται οι απροειδοποιητες διακοπες υδροδοτησης. Οι οδηγιες του Δημου για την υδρευση ειναι σαφεστατες και πρεπει να τηρουνται αυστηρα απο ολους. Συνυπευθυνοτητα λοιπον για λιγοτερα προβληματα....

ΒΑΤΙΚΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ


ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΒΟΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  26/07/2017 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΩΛΩΝ.
ΩΡΕΣ 09,00-13.30
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 27340 29200

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΥΘΗΡΑ 2018

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ  
  ΚΥΘΗΡΑ 2018 
ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ»
ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 1991,  ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ Ή ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ:
ΑΝΝΑ Α. ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ: ΤΗΛ. 6974 563670. E-mail: annalouradou@hotmail.com
ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΤΣΟ:          ΤΗΛ. 6945 654794. E-mail: georgekotsos@gmail.com
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ»: ΤΗΛ. 210 9827436, 2736031109 ΚΑΙ 6979 911753.   E-MAIL: editor@kythiraika.gr ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ.


Κύθηρα: Σύλληψη 42χρονου για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια

Στη σύλληψη ενός 42χρονου προχώρησαν σήμερα υπάλληλοι του ανακριτικού τμήματος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, καθώς ο άντρας θεωρείται υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια λόγω καπνίσματος μελισσών. 

Ο άντρας, που συνελήφθη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βενεριάνικα-Κουμάρο Κυθήρων, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα. 

ΠΗΓΗ http://www.zougla.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Στο Γύθειο.


Συνελήφθη, χθες (9.7.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, 43χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,9- γραμμαρίων και τρίφτη κάνναβης. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του, χθες (9.7.2017)  στο Ηράκλειο Κρήτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -12- γραμμαρίων.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Υποβολή δηλώσεων για τις ζημιές στις ελιές από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015 στη Δ.Ε. Βοιών.

Το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου υπολογίζεται να εκδοθεί η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ , για την υποβολή δικαιολογητικών των παραγωγών που έπαθαν ζημιές στη γεωργία (ελαιόδενρα κ.λ.π.) από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015, προκειμένου να κριθούν δικαιούχοι ενίσχυσης για αντιστάθμισμα των ζημιών.
Ο Δήμος παρακολούθησε στενά τη διαδικασία, βοηθώντας στην επίσπευσή της τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, οι οποίες έκαναν το καθήκον τους.
Επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις σε σχέση με το χρόνο που απαιτείται (περίπου 2 έτη), για να ξεκινήσουν οι δηλώσεις, έχοντας εμπειρία από προηγούμενες περιπτώσεις.
                                                                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ !

Χίλια Καλώς που σμίξαμε!!!
Μια πολύ όμορφη εμπειρία βίωσαν τα Μέλη των Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών Παιδιών και Ενηλίκων τού Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Παπαδιανίκων-Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία», το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ελαφονήσου «Παυλοπέτρια».
Σε μία άριστη διοργάνωση και μία απαράμιλλη φιλοξενία από την πρώτη στιγμή της επαφής μας με το Νησί της Λακωνίας, οι συμμετέχοντες του Συλλόγου μας, παρουσίασαν Χορούς από τη Θράκη και το Αιγαίο, ενώ παράλληλα προβλήθηκε επίκαιρο βίντεο με τις ομορφιές των Παπαδιανίκων και της Πλύτρας, δημιουργία του Συντοπίτη μας Αντώνη Αρρώνη, καθηλώνοντας τους επισκέπτες μουσικά, χορευτικά και θεαματικά.
Ο Σύλλογος και τα Μέλη του εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Δήμο Ελαφονήσου και ιδιαιτέρως στην Αντιδήμαρχο κα Έφη Λιάρου, τους Διοργανωτές Γιώργο και Έλενα, τους Μουσικούς, τους Εθελοντές από την Ελαφόνησο πρωτίστως για την ευγένειά τους, τον Αντώνη Αρρώνη και τους Εθελοντές και Γονείς από τα Παπαδιάνικα που μετέφεραν τα παιδιά με προσωπικά τους έξοδα στην Πούντα και επιστροφή.
Ραντεβού στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «…έλα και σύρε τον χορό…», την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, στον Περίπατο της Πλύτρας.
Το Δ.Σ.







Πηγή: Θεοδούλη Σπυριδάκου

ΕΝΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ "ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ"

ΕΝΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ "ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ"
Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Αγγελάκη" που όταν το διαβάσει κάποιος θα βιώσει συγκλονιστικά συναισθήματα.
Ο συγγραφέας Μιχάλης Μέντης γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι 6 ετών στη Νεάπολη Βοιών .
Μετά η ζωή παίζοντας πολλές φορές άσχημα παιχνίδια ,βρέθηκε στο Εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης όπου έμεινε εκεί μέχρι τα εφηβικά του χρόνια.
Κλείνοντας τα 14 μπήκε στη σχολή Ναυτοπαίδων στον Πόρο και μετά την αποφοίτηση του, υπηρέτησε επί 16 χρόνια στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Ένα χρόνο πριν συνταξιοδοτηθεί επισκέφτηκε ξανά την ιδιαίτερη πατρίδα του και αποφάσισε πλέον να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί.
Την 1η Ιουνίου του 2015 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του κάτω από την Ακρόπολη, στην αίθουσα "Αθηναίων Πολιτεία" με τίτλο " Το κάλεσμα του Ποσειδώνα" που το έχει εκδώσει ο εκδοτικός οίκος "Αγγελάκη"
Είναι ένα βιβλίο που θα σας ταξιδέψει και θα σας συγκινήσει .Στην Νεάπολη θα το βρείτε στα τοπικά βιβλιοπωλεία.
Το έχουμε ξαναπεί για τα Βάτικα ότι γεννά άξια τέκνα και ένα είναι και ο Μιχάλης ο Μέντης.



Ημερίδα με θέμα «την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του παχέως εντέρου»

Καλαμάτα 10 Ιουλίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα με θέμα «την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του παχέως εντέρου», που διοργανώνει ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ”, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/7/2017, στις 7:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο “Αλ. Κουμουνδούρος” του Διοικητηρίου, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο Σταύρος Περουκίδης, Ογκολόγος Παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και συντονιστές ο Ιωάννης Αδαμόπουλος, διευθυντής του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, η Ευσταθία Καμπουγιέρη προϊσταμένη της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος και η Πολυτίμη Κυπραίου, πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ”.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΥΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ

Όταν αντιμετωπίζεις το θεριό της φωτιάς και δίνεις μάχη με την φωτιά ,με συνθήκες που υπερβαίνουν τις ανθρώπινες αντοχές ,δεν μπορείς παρά μόνο να νιώθεις ευγνωμοσύνη στον συνάνθρωπο που σε σκέφτεται και σου φέρνει ένα μπουκάλι παγωμένο νερό! Παίρνεις κουράγιο ,αντλείς δύναμη και τα δίνεις όλα ! Ευχαριστούμε την κυρία Ειρήνη Τραβασάρου Δημοτική Σύβουλο που υπό αντίξοες συνθήκες βρέθηκε δίπλα μας και μας το πρόσφερε.
Όταν ο άνθρωπος σκέφτεται τον άνθρωπο η δύναμη μας μεγαλώνει. Ευχαριστούμε Ειρήνη!

ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙTΗΣ
ADELIN 107,3 FM

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΟΥ ΔΡΥΜΩΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ (ΦΩΤΟ)

 ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΟΥ ΔΡΥΜΩΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουλίου 2017 η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή του κάμπου Δρυμώνα στα Κύθηρα,κατάφεραν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις ,οι εθελοντές και κάτοικοι να την κατασβέσουν.
Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3.30 το μεσημέρι και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων που έπνεαν σε εκείνο το σημείο.
Η πυρκαγιά πρόλαβε και κατέκαψε μια μεγάλη περιοχή περίπου 50 στρεμμάτων  με χαμηλή βλάστηση ενώ από τις φλόγες κινδύνεψαν ελαιόδεντρα αμπέλια οικόσιτα ζώα και μελίσσια.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Πυροσβεστικού κλιμακίου με το σύνολο των δυνάμεων,
με επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης τον Προιστάμενο του Κλιμακίου Επιπυραγό  κ.Λάζαρο Κωνσταντίνου, το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου,Εθελοντές και κάτοικοι συνέδραμαν σθεναρά δίνοντας μάχη με τις φλόγες μαζί με τους πυροσβέστες .
Ο Δήμαρχος Κυθήρων από την πρώτη στιγμή έκανε έκκληση στους κατοίκους που διέθεταν βυτία να συνδράμουν και παράλληλα άμεσα κίνησε τις διαδικασίες για να αντιμετωπιστεί η φωτιά και εναέρια.
Πράγματι οι ρίψεις του σύγχρονου ελικοπτέρου ERICKSON που έσπευσε από Χανιά έδωσε το καίριο πλήγμα στη φωτιά και κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο και τέλος να κατασβεστεί αποφεύγοντας τα χειρότερα.Στην κατάσβεση συνέδραμαν προς ενίσχυση και 2 πυροοσβεστικά οχήματα απο Λακωνία με 4 πυροσβέστες ενα απο την το κλιμάκιο Νεάπολης και ενα απο τους Μολάους,που έφτασαν στο Νησί με το τοπικό πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ.
Για πάνω από τρεις ώρες οι πυροσβέστες ,εθελοντές και κάτοικοι έπεσαν στη μάχη με σώμα και ψυχή ,κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και τους αξίζουν συγχαρητήρια .
Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή καθώς σύμφωνα με την δήλωση του Δημάρχου η αιτία της πυρκαγιάς ήταν υπαίθρια εργασία με χρήση πυρός.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζοπύρωσης.
Διαβάστε την δήλωση του Δημάρχου Κυθήρων κ. Στράτου Χαρχαλάκη μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς .
« Ένα μεγάλο μπράβο στη Διοίκηση της Πυροσβεστικής (περιφερειακή και τοπική), στην τοπική εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας και στους κατοίκους και ιδιώτες που επί σχεδόν 3 ώρες έδωσαν αληθινή μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή του Κάμπου Δρυμώνα η οποία ξέσπασε - όπως ενημερώθηκα - από εκτελούμενες εργασίες με χρήση πυρός στην ύπαιθρο γεγονός απαράδεκτο για αντιπυρική περίοδο. Η έγκαιρη επέμβαση των επίγειων δυνάμεων σε συνδυασμό με το τελευταίας τεχνολογίας ελικόπτερο ERICKSON που ήρθε από τα Χανιά απέτρεψαν τα χειρότερα. Περισσότερη προσοχή λοιπόν από όλους μας μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. »
Φωτό : Γιώργος Πολίτης-

Ειρηνη Βενερη-Τραβασαρου Takis Mavroudis
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ