Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ Ένας πνιγμός σήμερα στο Μαυροβούνι - Στο παρά πέντε και δεύτερος

Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα στο Μαυροβούνι, ένας 70χρονος άντρας σήμερα το πρωί. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Κέντρο Υγείας Γυθείου μεταφέρθηκε και μια γυναίκα από την παραλία του Μαυροβουνίου η οποία αισθάνθηκε δυσφορία την ώρα που κολυμπούσε, η οποία όμως λίγο αργότερα συνήλθε και είναι καλά στην υγεία της.
Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα για τα δυο περιστατικά.
http://www.githio-click.gr

Ενδιαφέρον από την European Seaways για την γραμμή Πειραιά-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι

Η εταιρεία European Seaways κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την κάλυψη των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιά - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλι που είναι επιδοτούμενα. 

Η εταιρεία θα πρέπει να καταθέσει μέχρι την Τρίτη το όνομα του πλοίο με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το υπουργείο για την κάλυψη της γραμμής, τα πιστοποιητικά και την εγγυητική επιστολή.

Μέχρι πρόσφατα η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετείτο από την εταιρεία ΛΑΝΕ με το πλοίο «ΒΙΤΣΕΝΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» το οποίο λόγω τεχνικού προβλήματος παραμένει ακινητοποιημένο. 

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τη Δευτέρα 17 Ιουλίου κήρυξε έκπτωτη από τη συγκεκριμένη γραμμή την εταιρεία ΛΑΝΕ.

Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά που θέτει η προκήρυξη για το πλοίο που θα αναλάβει τη γραμμή, είναι να μπορεί να επιβιβάζει τουλάχιστον 300 άτομα το χειμώνα και 450 το καλοκαίρι με ογδόντα κλίνες και επιφάνεια για φόρτωση Ι. Χ. Ε. οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τετραγωνικά μέτρα.

Επίσης τα μισθώματα (επιδότηση) για την κάλυψη των γραμμών προσδιορίζονται ως εξής:

α) ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ - ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (01) δρομολογίου την εβδομάδα, καθ' όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, έναντι μισθώματος  τριάντα οκτώ χιλιάδων (€38.000,00) ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ. Π. Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων

β) ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΥΘΗΡΑ - ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, καθ' όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, έναντι μισθώματος τριάντα δύο χιλιάδων (€32.000,00) ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ. Π. Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων

γ) ΓΥΘΕΙΟ - ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ - ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, καθ' όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, έναντι μισθώματος είκοσι χιλιάδων τριάντα (€20.030,00) ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ. Π. Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων

δ) ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΥΘΗΡΑ - ΚΑΣΤΕΛΙ, με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα έως 30/09/2017, έναντι μισθώματος δεκαέξι χιλιάδων εξήντα έξι (€ 16.066,00) ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ. Π. Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

http://www.tovima.gr

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΝ ΝΕΑΠΟΛΗ


Περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου Κυθήρων με Μόνιμους Ιατρούς



ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το γραφείο του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Νεκτάριου Σαντορινιού και την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, η ακτοπλοϊκή εταιρεία European Sea Ways (www.europeanseaways.com) εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εκτέλεση των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ της ΛΑΝΕ, μετά την έκπτωση της τελευταίας από τις γραμμές των Κυθήρων. Η Εταιρεία αυτή υποχρεούται βάσει της προκήρυξης να γνωστοποιήσει τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό καθώς και τα στοιχεία του πλοίου της το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 25/7. Σε περίπτωση που τα δικαιολογητικά ταυτίζονται με τα ζητούμενα της προκήρυξης και το πλοίο καλύπτει πλήρως τις ζητηθείσες προδιαγραφές, η ανάθεση εκτέλεσης των πλόων θα είναι άμεση.
Σε αντίθετη περίπτωση, ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος και θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) προκειμένου να τροποποιήσει τις επιδοτούμενες γραμμές προς αναζήτηση αναδόχων με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.
Σε όποια εκ των 2 περιπτώσεων υπάρξει αποτέλεσμα, οι συμβάσεις θα ισχύσουν μέχρι τη λήξη της τρέχουσας δρομολογιακής περιόδου (31 Οκτωβρίου).
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τρέχουσας διαδικασίας, πάγια θέση μας παραμένει ο διαχωρισμός και επανασχεδιασμός των επιδοτούμενων γραμμών και η ενίσχυση του ανταγωνισμού στην περιοχή, που συνιστούν προϋποθέσεις ανάπτυξης των νησιών μας και για τις οποίες θα επιμείνουμε.
Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε τη διαφημιστική προβολή του νησιού σε περιοχές που εξυπηρετούνται απρόσκοπτα από τις υπάρχουσες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις, μέχρι νεωτέρας.

Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24-7-2017


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Κυθήρων

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ξεκινάμε τις εγγραφές νέων μελών στην ομάδα μας! Όσοι από εσάς νίωθετε το αίσθημα του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο, είστε ευπρόσδεκτοι να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας που λέγεται Ομάδα Διάσωσης Κυθήρων! Οι εκπαιδεύσεις θα αρχίσουν άμεσα, μετά το πέρας της θερινής σεζόν. Για να δηλώσετε ενδιαφέρον μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο Ελένη Στάθη στο κιν: 6973212532, ή ακόμα και με μύνημα στη σελίδα μας!

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Κυθήρων