Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ-ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ
Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία προκήρυξης υποβολής προσφορών για τις ακτοπλοϊκές γραμμές δημόσιας υπηρεσίας που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούνταν από τη ΛΑΝΕ. Ουδεμία εταιρεία προσήλθε προκειμένου να υποβάλει δικαιολογητικά, συνεπώς ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος. Εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) το οποίο θα λάβει απόφαση για τροποποίηση των δρομολογιακών γραμμών επί τη βάσει των προτάσεων του Δήμου μας. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης πλόων μέχρι τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου (31/10).
Μοναδική ενδιαφερόμενη εταιρεία είναι η νεοσύστατη ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ Ν.Ε. με έδρα των Αβλέμωνα Κυθήρων, η οποία από έχει ήδη εφοπλίσει το Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ. Η Εταιρεία ανήκει στους πλοιοκτήτες του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ.
Αύριο οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες θα έχουν συναντήσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την συζήτηση σειράς γραφειοκρατικών και διοικητικών ζητημάτων που πρέπει να επιλυθούν πριν την διαδικασία απευθείας ανάθεσης και έναρξης εκτέλεσης πλόων, που λόγω των πολλών απαιτήσεων της νομοθεσίας και των γραφειοκρατικών διαδικασιών ενδέχεται να διαρκέσει έως μερικές εβδομάδες.

Stratos Charchalakis

Ανακοίνωση ετοιμότητας της Π.Υ. Γυθείου λόγω των καιρικών συνθηκών

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου  εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Με βάση την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για το 24ωρο που ακολουθεί, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε δραστηριότητά μας στην ύπαιθρο ώστε να μην υπάρξει πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς από αμέλεια.



Η πολύ υψηλή θερμοκρασία και οι άνεμοι που θα πνέουν στην περιοχή, δημιουργούν συνθήκες αυξημένης επικινδυνότητας.
Σύμφωνα με τα σχέδια αντιμετώπισης τέτοιων συνθηκών, κάθε Τοπική Κοινότητα θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς.  

Απαγορεύεται η χρήση κάθε μορφής πυρός στην ύπαιθρο και κάθε θερμή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε έναρξη πυρκαγιάς 
ενημερώστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου
στα τηλέφωνα 199 ή 2733 0 22199 
προκειμένου να αντιμετωπιστεί 
η εξάπλωσή της στον συντομότερο χρόνο.


http://www.draseispoliton.gr/

Παρατείνεται έως τις 7 Σεπτεμβρίου η ανάρτηση των δασικών χαρτών

Με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη στην ολομέλεια της βουλής, παρατείνεται η διάρκεια της ανάρτησης των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών, έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2017.
Η παράταση σκοπεύει να δώσει επαρκή χρόνο σε όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να εξαντλήσουν εντός του Αυγούστου και μέχρι τις 7/9 όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός που υπάρχει στις αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού.
Ταυτόχρονα, δίνει επιπλέον χρόνο στους αγρότες και τους καλλιεργητές που επιδοτούνται να μαζέψουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποβολή των αιτήσεων (παύει να ισχύει η 31/8/2017 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων και μετατίθεται στις 7/9/2017), ενώ διευκολύνει και τους κατοίκους εξωτερικού που θα βρίσκονται αυτή την περίοδο στη χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές να ρυθμίσουν τυχόν εκκρεμότητές τους με τους δασικούς χάρτες.
Και, βέβαια, η νέα παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών παρέχει ένα τελευταίο προς αξιοποίηση περιθώριο στους δήμους, προκειμένου να υποβάλουν τα όρια των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, αποφεύγοντας τη δημιουργία προβλημάτων στους πολίτες των περιφερειών τους (μέχρι και σήμερα, δύο μέρες πριν την λήξη της προηγούμενης πια καταληκτικής ημερομηνίας, υπάρχουν ακόμα 20 δήμοι που δεν έχουν διασφαλίσει τα συμφέροντα των πολιτών τους. Ανάμεσά και εκείνος της Ανατολικής Μάνης).
Από πλευράς υπουργείου τονίζεται πάντως η 7η Σεπτεμβρίου είναι καταληκτική ημερομηνία, τόσο για τους κατοίκους της Ελλάδας όσο και για εκείνους του εξωτερικού.
Ειδικότερα, έως τη λήξη της παράτασης, δίνεται το περιθώριο χρόνου για τη χρησιμοποίηση των παρακάτω εργαλείων:
· Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη.
· Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στο χάρτη.
· Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ.
· Οριοθέτηση επί του χάρτη από τους δήμους των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων.

Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ-ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ


ΤΟ «ΙΟΝΙΣ» ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ»

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη.
Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. σχετικά με την διαδικασία προκήρυξης των περιφερειακών ακτοπλοϊκών γραμμών, η οποία λήγει την Τρίτη 25/7, τελευταία ημέρα κατά την οποία η μοναδική εταιρεία που εξεδήλωσε ενδιαφέρον να αντικαταστήσει το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ υποχρεούται να προσκομίσει τα νομιμοποιητικά της έγγραφα και στοιχεία. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνίων θα συνέλθει εκτάκτως προκειμένου να τροποποιήσει τις γραμμές και να προβεί σε διαδικασίες απευθείας ανάθεσης. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι οι πλοιοκτήτες του τοπικού πλοίου προχώρησαν στην αγορά του Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ, το οποίο προτίθενται να δρομολογήσουν στις γραμμές μας, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εφοπλισμού του και όλες οι γραφειοκρατικές απαιτήσεις που πρέπει να τηρηθούν για την αγορά του πλοίου. Τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η Αντιπολίτευση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους αφενός για την αποχώρηση της ΛΑΝΕ από τις γραμμές των Κυθήρων, η οποία φέτος υπερέβη κάθε ανεκτό όριο ασυνέπειας προς τους Κυθήριους, όσο και για την αγορά νέου πλοίου από τους πλοιοκτήτες του τοπικού πλοίου, το οποίο δύναται να εξυπηρετήσει με σταθερότητα και συνέπεια τις γραμμές μας μετά τη νέα προκήρυξη που θα γίνει από το ΥΝΝΠ με βάση τις σχετικές προτάσεις διαχωρισμού των γραμμών που έχουν διατυπωθεί από το Δήμο μας. Η Δημοτική Αρχή, στηρίζει και θα στηρίζει κάθε εταιρεία που εξυπηρετεί και θα εξυπηρετεί την περιοχή μας, υπό όρους συνέπειας και σταθερότητας, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα στα οποία ανήκει.
πηγή:http://www.arxipelagos.com

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 2015!

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)
για αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), γιααύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:


·         Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φωκίδα, Βοιωτία)
·         Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Λακωνία)
·         Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα)
·         Περιφέρεια Αττικής

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΚΥΘΗΡΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ "ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΒΗΝΕΙΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυκλοφόρησε επίσημα την Κυριακή 23 Ιουλίου το Official Videoclip του τραγουδιού «Θα γράφεις και θα σβήνεις (ReissCrew Mix», του νεαρού Κυθήριου τραγουδιστή Σπύρου Γιαννιώτη.
Τα γυρίσματα του video clip υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Άρη Αντιβάχη πραγματοποιήθηκαν στα Κύθηρα, το νησί απ’ όπου κατάγεται ο τραγουδιστής Σπύρος Γιαννιώτης, με έντονη παρουσία του Ελληνικού χρώματος. Το videoclip που προβάλλει τις ομορφιές  των Κυθήρων μπορείτε να δείτε στο youtube και σε μουσικά τηλεοπτικά κανάλια.
Τη μουσική έχει γράψει η ομάδα παραγωγής ReissCrew και ο Κωνσταντίνος Παντελλάδης, τους στίχους ο Στέλιος Ρεϊσόπουλος, ενώ την επιμέλεια της μουσικής παραγωγής έχει αναλάβει ο Γιώργος Ρεϊσόπουλος.
Το τραγούδι που κυκλοφόρησε στις 17/7/2017 από την δισκογραφική εταιρία Sound Blue στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία και την Αμερική, μπήκε στο top100 του επίσημου Ελληνικού Ραδιοφωνικού Airplay σύμφωνα με το Music-Plus.gr μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του !

Δείτε το VideoClip εδώ:  https://youtu.be/piEbVH_FkeQ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 25/7/2017

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη.
Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. σχετικά με την διαδικασία προκήρυξης των περιφερειακών ακτοπλοϊκών γραμμών, η οποία λήγει την Τρίτη 25/7, τελευταία ημέρα κατά την οποία η μοναδική εταιρεία που εξεδήλωσε ενδιαφέρον να αντικαταστήσει το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ υποχρεούται να προσκομίσει τα νομιμοποιητικά της έγγραφα και στοιχεία. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνίων θα συνέλθει εκτάκτως προκειμένου να τροποποιήσει τις γραμμές και να προβεί σε διαδικασίες απευθείας ανάθεσης. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι οι πλοιοκτήτες του τοπικού πλοίου προχώρησαν στην αγορά του Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ, το οποίο προτίθενται να δρομολογήσουν στις γραμμές μας, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εφοπλισμού του και όλες οι γραφειοκρατικές απαιτήσεις που πρέπει να τηρηθούν για την αγορά του πλοίου. Τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η Αντιπολίτευση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους αφενός για την αποχώρηση της ΛΑΝΕ από τις γραμμές των Κυθήρων, η οποία φέτος υπερέβη κάθε ανεκτό όριο ασυνέπειας προς τους Κυθήριους, όσο και για την αγορά νέου πλοίου από τους πλοιοκτήτες του τοπικού πλοίου, το οποίο δύναται να εξυπηρετήσει με σταθερότητα και συνέπεια τις γραμμές μας μετά τη νέα προκήρυξη που θα γίνει από το ΥΝΝΠ με βάση τις σχετικές προτάσεις διαχωρισμού των γραμμών που έχουν διατυπωθεί από το Δήμο μας. Η Δημοτική Αρχή, στηρίζει και θα στηρίζει κάθε εταιρεία που εξυπηρετεί και θα εξυπηρετεί την περιοχή μας, υπό όρους συνέπειας και σταθερότητας, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα στα οποία ανήκει.
Επιπλέον, ο κ. Δήμαρχος έκανε αναφορά στις μέχρι σήμερα διενεργηθείσες δημοπρασίες έργων, που έχουν αναλυτικά εκτεθεί στο Δελτίο Τύπου του Δήμου στις 11/7, τονίζοντας ότι η μέση έκπτωση που έχει επιτευχθεί στα έργα υπερβαίνει το 36%, γεγονός άκρως σημαντικό για το Δήμο μας καθώς εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι που θα διοχετευθούν σε άλλες απαραίτητες δαπάνες και έργα. Επίσης αναφέρθηκε στον καθημερινό τιτάνιο αγώνα των αιρετών και υπαλλήλων του Δήμου στον τομέα της καθαριότητας και της ύδρευσης, που παρά τα προβλήματα, οι όποιες δυσχέρειες υπάρχουν αντιμετωπίζονται άμεσα, λαμβανομένου υπόψη και του ελάχιστου προσωπικού του Δήμου που δεν επαρκεί για το μέγεθος και τη διασπορά των οικισμών του νησιού.
Ανέφερε, παράλληλα, ότι από 1 μέχρι 10 Αυγούστου θα διενεργηθεί στο Δήμο έκτακτος έλεγχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για συγκεκριμένα έργα και αναθέσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, για τον σκοπό και τις ανάγκες του οποίου ζητήθηκε από την ελέγχουσα αρχή η ανάκληση των αδειών όλου του προσωπικού κατά τις ημέρες αυτές. Πρόκειται για μια εξέλιξη ουδόλως θετική, καθώς μεσούντος του Αυγούστου, θα υπάρξει τεράστια διοικητική επιβάρυνση του Δήμου μας, που προέρχεται από πρακτικές προηγούμενων περιόδων και οι οποίες εξακολουθούν να ταλαιπωρούν δικαστικά το Δήμο, ο οποίος έχει μέχρι σήμερα δαπανήσει μεγάλα ποσά σε νομικά έξοδα και δικηγορικές αμοιβές για την υποχρεωτική από το Νόμο υπεράσπιση των αιρετών.
Το Δ.Σ. ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Αγίας Πελαγίας, ενός έργου πολύ μεγάλης σημασίας για τον τόπο μας, και κυρίως για τον παραλιακό οικισμό της Αγ. Πελαγίας, ο οποίος λόγω των πολλών ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων που διαθέτει, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και σχεδιασμό στις υποδομές του. Το έργο περιλαμβάνει 28 χιλιόμετρα νέου σύγχρονου δικτύου ύδρευσης με βάση το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής, 4 καινούργιες δεξαμενές μεγάλης χωρητικότητας (200 κυβικών εκάστη), αγωγούς, 177 φρεάτια και 16 φρεάτια καθαρισμού, 54 πυροσβεστικούς κρούνους και πλήρες δίκτυο πυρασφάλειας του οικισμού και σειρά ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και τελευταίας τεχνολογίας αυτοματισμούς.
Το έργο έχει υπολογιστεί να καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης του οικισμού τουλάχιστον μέχρι το 2050 με μέγιστο αριθμό 5.000 κατοίκων ανά ημέρα (στην τουριστική περίοδο). Σε συνδυασμό με την υπό αδειοδότηση μονάδα αφαλάτωσης (που έχει επίσης χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής) αλλά και τις 3 καινούργιες γεωτρήσεις που έχουν αδειοδοτηθεί στην ευρύτερη περιοχή (για τις οποίες ο Δήμος μας έχει λάβει έκτακτη χρηματοδότηση 80.000€ από το Υπουργείο Εσωτερικών), δημιουργείται ένα πλήρως λειτουργικό δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό της Αγίας Πελαγίας, με στόχο να εξαλειφθούν μετά την ολοκλήρωση των έργων τα προβλήματα υδροδότησης που παρατηρούνται επί πολλά χρόνια. Το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του 2017 από το Δήμο Κυθήρων. Σημειώνεται ότι η έλλειψη νερού, σε συνδυασμό με την υπερκατανάλωση, την σπατάλη και την αλόγιστη χρήση, αλλά και τα παλαιά δίκτυα που διαρκώς φράζουν σε δύσκολα σημεία, αποτελούν παράγοντες που δημιουργούν συχνά προβλήματα στην υδροδότηση του οικισμού, τα οποία για να εξαλειφθούν απαιτούν συγκεκριμένα έργα όπως τα παραπάνω, έργα που η Δημοτική Αρχή κατορθώνει να χρηματοδοτήσει εν μέσω κρίσης. Ζητείται ως εκ τούτου η υπομονή των κατοίκων της περιοχής, καθώς η Δημοτική Αρχή επιλέγει να επιλύσει τα προβλήματα αυτά όχι με ημίμετρα και εύκολα λόγια, αλλά με λύσεις ουσιαστικές και μόνιμες που όμως απαιτούν χρόνο για την ολοκλήρωσή τους.
Τέλος, το Δ.Σ. ασχολήθηκε και με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.
Πηγή: www.kythira.gr

Ανάθεση της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης : "ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ"




Μια ναυτιλιακή εταιρεία αρωγός στο έργο των Εθελοντών Πυροσβεστών

Η HELLENIC SEAWAYS, η ναυτιλιακή εταιρεία που με τα πλοία της οργώνει Κυκλάδες Δωδεκάνησα και Σποράδες, αναγνώρισε την σημαντική προσφορά των Εθελοντών Πυροσβεστών στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, τεχνολογικών και φυσικών καταστροφών.
Μετά από την επικοινωνία και τις συνομιλίες που είχε η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seawaes, με την Πανελληνία Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, κατέληξε στην εξαιρετική ευγενική χειρονομία που η Π.Ε.Ε.Π.Σ. μας κάνει γνωστή με την παρακάτω ανακοίνωση:

Είναι πολλαπλά σημαντικό, κάθε πολίτης που επιλέγει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο ως Εθελοντής Πυροσβέστης, να αισθάνεται ότι η προσφορά του αυτή αναγνωρίζεται!
Είναι σημαντικό επίσης δυνάμεις του κοινωνικού συνόλου να συμμετέχουν με την ευγενική τους παρουσία στην στήριξη των Εθελοντών.
Έτσι δημιουργείτε η κοινωνική συνοχή που πάντα ως αποτέλεσμα έχει την ανάπτυξη και την ευημερία!

Οι "Δράσεις Πολιτών" συγχαίρουν και στηρίζουν αυτές τις πρωτοβουλίες  

ΠΗΓΗ http://www.draseispoliton.gr

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΚΟΦΤΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΚΟΦΤΙΟΥ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

Τετάρτη 26-7-2017  (ΠΑΡΑΜΟΝΗ)
7:30 μ.μ. Εσπερινός με αρτοκλασία.
Θα ακολουθήσει προσφορά χειροποίητων εδεσμάτων και γλυκισμάτων από κυρίες του οικισμού και αναψυκτικών από επιχειρήσεις του Διακοφτίου.

Πέμπτη 27-7-2017
7:30 π.μ.  Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.



Παρασκευή 28-7-2017
Εκδηλώσεις του Συλλόγου στον μικρό μώλο
7:30 Παζάρι

9:00 Μουσική Εκδήλωση 

ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ