Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Επιπλέον ΕΚΤΑΚΤΑ δρομολόγια ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ: 16/08 , 18/08, 21/08, 26/08 & 27/08

Επιπλέον ΕΚΤΑΚΤΑ δρομολόγια ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ: 16/08 , 18/08, 21/08, 26/08 & 27/08

                                             Αναχώρηση       ‘Αφιξη
Νεάπολη Κύθηρα:        06.00                    07.15
Κύθηρα – Νεάπολη        07.45                    09.00

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ !!!

Σάς προσκαλούμε στην Ελαφόνησο στα Νησιά της Παναγίας στις 15 Αυγούστου για μια όμορφη Ελληνική βραδιά, στον χώρο του ξενοδοχείου "Κallimera inn" 
Θα σας διασκεδάσει η μοναδική ορχήστρα εξ Αθηνών με"Λαικό Νησιώτικο και Κρητικό Πρόγραμμα"
*Μπουζούκι Βασίλης Σαγανάς*
*Πλήκτρα Γιώργος Ρόκος*
*Βιολί-λύρα Μανώλης Κοντραφούρης*
*Στο Τραγούδι η Ελίνα Δρακοπούλου και ο Στράτος Βελισσάριος με την υπέροχη φωνή τους*
 Εκλεκτοί μεζέδες στα κάρβουνα !!!
 Καλαμάκια, Κοτόπουλο,χταπόδι,παγωμένες μπύρες,και αναψυκτικα !!! 
Εναρξη 20.30 μέχρι να ξυμερώση και πολλές εκπλήξεις !!!
Τηλ. 6931825621



ΛΑΚΩΝΙΑ- ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΝΑ ΓΥΘΕΙΟΥ

Τέθηκε υπο έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 3 Αυγούστου στην περιοχή Σίνα Γυθείου Λακωνίας.
Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου με 4 οχήματα και 14 πυροσβέστες σε αγροτοδασική έκταση 3 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου προσήχθη άτομο 65 περίπου ετών στα πλαίσια αυτοφώρου διαδικασίας.  
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΛΑΚΩΝΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΝΑ ΓΥΘΕΙΟΥ

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην περιοχη Σίνα, σε αγροτοδασική έκταση.
Στην κατάσβεση επιχειρούν 4 πυροσβεστικά οχήματα και 14 πυροσβέστες...
Αυτη τη στιγμη η πυρκαγιά έιναι υπό μερικό έλεγχο με το ανακριτικό έργο σε εξέλιξη κ πιθανή αιτία εμπρησμός εξ αμελίας ατόμου που εκτελούσε αγροτικές εργασίες (φορητό χορτοκοπτικό)


Σκάφος με 50 λαθρομετανάστες έφτασε ανενόχλητο στα... Κύθηρα! ( βίντεο)

Αμείλικτα ερωτηματικά για την επιτήρηση και την ασφάλεια στο Αιγαίο προκαλεί  ο σημερινός πλους τουρκικού λαθρεμπορικού πλοίου το οποίο μετέφερε άνω των 50 λαθρομεταναστών και έφτασε ανενόχλητο ανοικτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, αφού πρώτα είχε αγκυροβολήσει στα Κύθηρα!
Το τουρκικό πλοίο ξεκίνησε από τα παράλια της Μικράς Ασίας με 50 λαθρομεταναστές και ουδείς ασχολήθηκε μαζί του κατά τον πλου του στο Αιγαίο.
Το τουρκικό δουλεμπορικό πλέοντας στα διεθνή ύδατα  κατάφερε να διασχίσει το Αιγαίο από ανατολή προς δύση, χωρίς να εντοπιστεί από το σύστημα επιτήρησης του Λιμενικού και της Frontex.
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο ένα ολόκληρο τουρκικό πλοίο γεμάτο με λαθρομετανάστες κατάφερε να περάσει απαρατήρητο μέσα από τις Κυκλάδες και να αγκυροβολήσει στα Κύθηρα, πριν καταλήξει στον Μεσσηνιακό Κόλπο και αυτό λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Αν αυτό το περιστατικό δεν αποδεικνύει πόσο «σουρωτήρι» έχει καταντήσει το σύστημα επιτήρησης στο Αιγαίο, τότε τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε.
Με τα περιπολικά σκάφη του ΛΣ να μην πραγματοποιούν περιπολίες στο Αιγαίο, λόγω έλλειψης καυσίμων και ανταλλακτικών και τα περισσότερα σκάφη του να είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, το ερώτημα είναι πώς δεν τους αποβίβασαν στην...Πάτρα!
Ουσιαστικά οι Τούρκοι διέσχισαν το Αιγαίο χωρίς να υποψιαστεί κανείς τίποτα.  Αν αυτό δεν θεωρείται διάλυση του μηχανισμού ασφάλειας και επιτήρησης στο Αιγαίο, τότε τι άλλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Εδώ όμως τίθενται σειρά σοβαρών ερωτημάτων.
Τι θα γινόταν το τουρκικό πλοίο δεν μετέφερε λαθρομετανάστες, αλλά Τούρκους καταδρομείς ή πράκτορες με σκοπό την μυστική διείσδυση στην χώρα;
Αν ένα ολόκληρο σκάφος με 50 παράνομους μετανάστες φτάνει μέχρι τα Κύθηρα, ποιος θα εμπόδιζε τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις υπονόμευσης στην ηπειρωτική Ελλάδα όπως αυτές που πραγματοποίησαν στα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου με τις φωτιές που είχαν κατακλέψει τα ελληνικά νησιά στην δεκαετία του 1990.
Ποιοι σε τελικοί ανάλυση είναι υπεύθυνοι για την ανυπαρξία του συστήματος επιτήρησης στο Αιγαίο; Ποιοι αδιαφορούν για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη στερώντας από το ΛΣ τα επαρκή μέσα για να φέρει σε πέρας την αποστολή του και πως θα αντιμετωπίσει η ηγεσία του ΛΣ τις νέες περικοπές που ζητά η τρόϊκα για να πληρώσουμε τους δανειστές μας;
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:
http://www.pronews.gr/

Κύθηρα: Ιστιοφόρο με 50 λαθρομετανάστες εντόπισε η Frontex

Στην Καλαμάτα βρίσκονται τώρα οι επιβαίνοντες

Ιστιοφόρο εντοπίστηκε από περιπολικό της Frontex νοτιοδυτικά των Κυθήρων και, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι πάνω σε αυτό βρίσκονται πενήντα λαθρομετανάστες, αγνώστου εθνικότητας. 

Στη συνέχεια, η Frontex οδήγησε το ιστιοφόρο στο λιμάνι της Καλαμάτας, από όπου και οι σχετικές φωτογραφίες. 






Πηγή: www.eleftheriaonline.gr

Νέο έκτακτο δρομολόγιο Πορφυρούσα 14/08/2017

Αγαπητοί επιβάτες,

Σας ενημερώνουμε πως το Πορφυρούσα θα πραγματοποιήσει έκτακτο δρομολόγιο την Δευτέρα 14/08/2017 ως ακολούθως:

Νεάπολη – Κύθηρα: 19.00
Κύθηρα – Νεάπολη: 20:30

ΛΑΚΩΝΙΑ Θρήνος στην κηδεία του Βασίλη που «χάθηκε» στο δυστύχημα της Σκάλας (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα οδύνης τελέστηκε την Τετάρτη (2/8) στη Γράμμουσα Λακωνίας, η κηδεία του 37χρονου Βασίλη Αλεξανδρή, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τραγικό εργατικό δυστύχημα της Σκάλας, στη γενναία -όσο και μοιραία- προσπάθειά του να σώσει δύο εργάτες που είχαν εγκλωβιστεί σε φρεάτιο αποχέτευσης.
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να πουν το ύστατο «χαίρε», ενώ συγκλονισμένη όλη η τοπική κοινωνία συνόδευσε το -ιδιαίτερα αγαπητό- Βασίλη στην τελευταία του κατοικία. Τραγική φιγούρα η μητέρα του, που δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί, ενώ ο εκλιπών άφησε πίσω του και δύο  αδερφούς και μία αδερφή.
aleksandris2 1501696167
aleksandris3 1501696167
Ο συγκινητικός επικήδειος 
του Δ. Διαμαντάκου
Συγκινητικό επικήδειο λόγο για το Βασίλη Αλεξανδρή εκφώνησε ο πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, κ. Δημήτρης Διαμαντάκος. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:
«Όταν λέμε φιλικός άνθρωπος θα εννοούμε Βασίλης. Όταν λέμε παροχή βοήθειας προς τον καθένα θα εννοούμε Βασίλης. Όταν λέμε χαμόγελο θα εννοούμε Βασίλης. Όταν εννοούμε προσφορά ανιδιοτελή θα εννοούμε Βασίλης. Όταν εννοούμε εθελοντής θα εννοούμε Βασίλης.
Ο Βασίλης ήταν ένα παιδί που μεγάλωσε ανάμεσα μας, με στέρηση με φτώχεια, με δύσκολες ώρες στη ζωή του.
Δύσκολες ώρες, μόνο, που τις ήξερε ο ίδιος και όχι άλλος, για τους άλλους το πρόσωπο του ήταν χαμογελαστό και ευχάριστο.
Τον γνωρίσαμε να κάνει όλες τις δουλειές, να σερβίρει στο καφενείο με τον Δημήτρη και τη Χρυσούλα, να βρίσκεται πίσω από την ψησταριά της Γιωργίας, να είναι παρόν και να βοηθάει όλα τα καταστήματα της γειτονιάς, να κουβαλά φορτία στο σουπερ μάρκετ για να μην κουράζει τις συναδέλφους του, να δουλεύει μεροκάματο όταν του τύχαινε, να δουλεύει συμβασιούχος στο Δήμο, πάντα χωρίς να κοιτά τι ώρα είναι αν έχει περάσει το ωράριο του.
Δεν είχε κάποια ιδιότητα ή κάποιο αξίωμα που να ξεχωρίζει, ξεχώριζε όμως για την παρουσία του και την προσφορά όπου τον χρειάζονταν.
Δεν πήγαινε τακτικά στην εκκλησία αλλά εκκλησία ήταν η ψυχή του, που με τη βοήθεια του χάριζε αισιοδοξία σε όποιον καταλάβαινε ότι μπορεί να του δώσει μια ανάσα.
Το χέρι του δεν έκανε μεγάλους σταυρούς, σταυρός ήταν η ζωή του και μάλιστα πολλές φορές φορτωνόταν το σταυρό των συνανθρώπων του.
Δεν χρειάστηκε να ακούσει δεύτερη φορά ότι άνθρωποι έχουν πέσει στο φρεάτιο, αμέσως έτρεξε να βοηθήσει παρότι όλοι του φώναζαν Βασίλη μην πηγαίνεις εκεί είναι επικίνδυνα, τα αυτιά του Βασίλη ήταν κλειστά.
Έτσι τα μάτια και την καρδιά σου και η ζωή σου κλείστηκαν από την  αγάπη της προσφοράς.
Μια ζωή, που θα λείπει από την μάνα σου τα αδέρφια σου και όλους εμάς που καθημερινά σε βλέπαμε και σε ακούγαμε ανακατεμένο με τους φίλους σου και τους συνανθρώπους σου.
Πλέον δεν θα ακούσουμε τη φωνή σου, δεν θα δούμε το πρόσωπο σου και την φιγούρα σου να τρέχει, όπως δεν θα ζήσουμε άλλο  τα αθώα πειράγματα σου.
Το όνομα σου Βασίλη το βάζουμε ψηλά ως ιδανικό, όπως είναι η αγάπη, ο εθελοντισμός και η προσφορά.
Εύχομαι να συνεχίσουμε το δρόμο της προσφοράς και του εθελοντισμού που άνοιξες.
Η χαροκαμένη μάνα σου, τα αδέλφια σου να παίρνουν από το Θεό κουράγιο και δύναμη.
Ο Θεός γνωρίζει που θα σε κατατάξει. Αιωνία σου η μνήμη».
97bec0453a71d5779807671aaa61443f XL
aleksandris4 1501696167
http://www.lakonikos.grΜε πληροφορίες και φωτό από www.star.gr

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/8/2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ



   1.  Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες των νησιών μας η πυροπροστασία του περιβάλλοντος  είναι υπόθεση όλων μας.
   2. Για αύριο  04-08-2017 σύμφωνα με τον χάρτη Γ.Γ.Π.Π., ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τρία (3) και η Υπηρεσία μας βρίσκεται στο πρώτο στάδιο ετοιμότητας.
        Παρ’ όλα αυτά απαιτείτε να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ανέμων εντάσεως   4  μποφόρ περίπου, που θα επικρατήσουν και των ιδιαίτερων συνθηκών των νησιών μας.
   3.  Για αναγγελία πυρκαγιάς μπορείτε να καλέσετε στο   199 (Πανελλαδικός αριθμός ) όπως επίσης και το 27360-33199 το τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Π.Κ. Κυθήρων.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.


                                                          Κοντολιάνικα 03-08-2017
                                                         Ο  Προϊστάμενος   



                                                           Λάζαρος  Π. Κωνσταντίνου                                                                   

                                                           Επιπυραγός

ΑΣ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΒΑΤΤΩ

ΑΣ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΒΑΤΤΩ
Η φετεινη ταλαιπωρία με το πλοίο της άγονης γραμμής μας οδηγεί κατευθείαν στο θέμα της ουτοπίας και της χιμαιρικης ευτυχίας, που τόσο συνδέθηκε με το ταξίδι στα Κύθηρα! Πόσοι άνθρωποι δεν ονειρεύτηκαν για φέτος ενα ταξίδι στα Κύθηρα, που δεν μπόρεσαν τελικά να πραγματοποιήσουν! Καλοι μου φίλοι, κι αν χάςατε το πλοίο της γραμμής, το πλοίο του Βαττώ σας περιμένει! Ο Γάλλος Αντουάν Βαττώ, ο ζωγράφος των υπαίθριων θεαμάτων και των ερωτικών εορτών, το 1717 παρουσίασε τον περίφημο πίνακά του «Επιβίβαση για τα Κύθηρα» στην Ακαδημία του Παρισιού και κατέκτησε την κορυφή της καλλιτεχνικής δόξας του. Σ’ αυτό τον πίνακα το υπέροχο, σεμνό, αγνό τοπίο με τα φυλλώματα εξευγενίζει την ερωτική ατμόσφαιρα, η οποία φαίνεται διάχυτη ανάμεσα στις συντροφιές των ιπποτών και των ωραίων κυριών. Μας μαγεύει η πανδαισία των χρωμάτων και η μόδα στις ενδυμασίες των προσώπων. Τα ζευγάρια των εραστών ετοιμάζονται να επιβιβασθούν στο πλοίο για το ταξίδι στα Κύθηρα, στη γη της ιδεώδους ερωτικής γιορτής με συντροφιά ένα πλήθος από χαρούμενους έρωτες. Στον πίνακα διαφαίνεται η ψυχική ένταση και όλη η κλίμακα των συναισθημάτων των ερωτευμένων.

Eleni Harou

ΛΑΚΩΝΙΑ Εγκαινιάστηκε το νέο λιμάνι του Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Λιμάνι Γυθείου/ Χρόνης Παρασκευάς, βίντεο: kalimera-arkadia.gr
Χθές βράδυ, Τετάρτη 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε μια ειδική τελετή τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου λιμανιού της πόλης μας, παρουσία πολιτικών αρχών και πλήθος κόσμου.
Το νέο λιμάνι του Γυθείου φιλοδοξεί να αποτελέσει την πύλη ανάπτυξης όχι μόνο της Λακωνίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Η έναρξη της τελετής δόθηκε από τη χορωδία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση της κα Δαρμή, που για ακόμα μια φορά εντυπωσίασε με την παρουσία της. Ακολούθησε η ακολουθία του Αγιασμού που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ στη συνέχεια εκφωνήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Λαμπρίδη, τους Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αραχωβίτη και Δαβάκη, το Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκο, την πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας κα Δερτιλή, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Στρατηγάκο και τέλος τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη. Όλοι στις ομιλίες τους τόνισαν την αξία του έργου και ευχαρίστησαν όσους συνετέλεσαν ώστε να ολοκληρωθεί το νέο λιμάνι.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας και τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν οι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής από τα σκάφη τους. Την παράσταση έκλεψαν ο Ηλίας Καπάκος και ο π. Ιώβ που με τραγουδούσαν μέσα από τη βάρκα δίνοντας νησιώτικο τόνο στην εκδήλωση.
Στα εγκαίνια του νέου λιμανιού της πόλης μας έδωσαν το παρόν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αραχωβίτης (ΣΥΡΙΖΑ) και Δαβάκης (Ν.Δ.), ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Στρατηγάκος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Λαμπρίδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας κα Δερτιλή, Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, ταξίαρχος κ. Μαρουδάς, ο Λιμενάρχης Γυθείου, πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, αντιπύραρχος κ. Παπαμιχαήλ, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, αστυνόμος Α' κ. Κρητικός, αντιπεριφερειάρχες από Π.Ε. της Πελοποννήσου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας, πρώην υπουργοί, βουλευτές και πολιτευτές του νομού και της Μάνης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.
Σύμφωνα με την εταιρεία μελετών CNWAY, η δαπάνη κατασκευής έργου ανήλθε σε 22.320.000 ευρώ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού ακτοπλοΐας με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης δύο πρυμνοδετούμενων πλοίων, καθώς και μία θέση πλαγιοδέτησης ενός εμπορικού. Το συνολικό μήκος των νέων κρηπιδωμάτων ανέρχεται σε 153,5 μέτρα με χερσαίο χώρο 5.600 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης, έγινε επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου κατά 110 μέτρα με παράλληλη κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την εξωτερική παραβολή κρουαζιερόπλοιων.
Το νέο λιμάνι Γυθείου μπορεί να φιλοξενήσει: Ένα κρουαζιερόπλοιο (Κ/Ρ) μήκους 200 μ. στην εξωτερική πλευρά του προσήνεμου μώλου, δύο επιβατικά – οχηματαγωγά (Ε/Γ–Ο/Γ) πλοία μήκους 100 μ., και ένα φορτηγό (Φ/Ρ) πλοίο μήκους 80 

http://www.githio-click.gr/

















ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ Η επιμονή στο τίποτα είναι ανοησία!

Αφού άφησα τον κ. Φατσέα να χαρεί λίγο με τη μεγάλη του αποκάλυψη, ότι δήθεν φιμώσαμε τον πολιτικό του λόγο, επανέρχομαι και δημοσιεύω το μικρό απόσπασμα από την επίμαχη ημέρα, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι όταν ο κ. Φατσέας ζητάει το λόγο η απάντησή μου είναι ξεκάθαρα καταφατική με τη λέξη "βεβαίως" την οποία λέγω (όχι τόσο δυνατά όσο θα ήθελε ίσως ο πάντα βροντόφωνος κ. Φατσέας) πριν σηκωθώ να απαντήσω στο τηλέφωνο και να ζητήσω από τη συνεργάτιδά μου να ρωτήσει τους παρευρισκόμενους αν ήθελαν καφέ.



Δεν σηκώθηκα να φύγω από το νησί ούτε από τη Χώρα, πήγα για πολύ λίγο στο γραφείο μου όπως σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ., χωρίς να απαιτώ από κανέναν να αναμένει την επιστροφή μου για να μιλήσει, και χωρίς φυσικά να πρέπει όποιος μιλάει ή θέλει να μιλήσει να με αναμένει να επιστρέψω για να συνεχίσει.

 

Αν ο κ. Φατσέας ήθελε πράγματι να μιλήσει όφειλε να ξεκινήσει αμέσως να μιλάει, μετά και τη δική μου καταφατική απάντηση στο αίτημά του που φαίνεται και στο βίντεο. Εκτός αν ήθελε να τον αναγγείλουμε ιδιαιτέρως όπως γίνεται στους βασιλικούς χορούς της Ευρώπης με τους Πρίγκηπες άνευ χαρτοφυλακίου.

ΤΙ ακριβώς λοιπόν τον εμπόδισε να μιλήσει; Ποιός του απηγόρευσε το λόγο; Του είπαμε "όχι"; Γιατί την άποψή του δεν υποστηρίζει ΚΑΝΕΝΑΣ εκ των παρισταμένων; Και ήταν πάρα πολλοί, ήταν εκείνοι που έμειναν μέχρι το τέλος γιατί τους ένοιαζε η ουσία και όχι η κάμερα. Προφανώς και τον κ. Φατσέα δεν νοιάζει η ουσία, που είναι τα 22 εκατομμύρια των έργων της Περιφέρειας στο νησί, για το στάδιο εκτέλεσης και ωριμότητας των οποίων θα είχε λάβει εξαιρετική ενημέρωση αν παρέμενε άλλες 2 ώρες, όσο δηλαδή διήρκεσε η κυρίως σύσκεψη, που ήταν και η ουσία της επίσκεψης της Περιφερειάρχου στο νησί.

Ακόμα όμως και αν κάποιος προσπαθούσε να φιμώσει τον κ. Φατσέα όπως μόνο εκείνος πιστεύει, δεν όφειλε να διεκδικήσει να μιλήσει ως ένας εκ των θεσμικών παραγόντων του τόπου; Αν όντως ήθελε να μιλήσει, θα το έκανε αμέσως μετά την καταφατική μου απάντηση. ΔΕΝ το έκανε γιατί ως συνήθως ήθελε να προκαλέσει ζήτημα εκ του μη όντος και να αμαυρώσει ένα εξαιρετικά παραγωγικό τριήμερο για το νησί μας.

Η φυγή και η εγκατάλειψη δεν είναι ίδιον πολιτικού ανδρισμού κ. Φατσέα. Είναι κρίμα να δίνετε τέτοια παραδείγματα άτακτης φυγής στους νέους ανθρώπους, που κάποτε υπήρξαν μαθήτες σας και οφείλετε - οφείλουμε να τους κάνουμε να αγαπήσουν τα κοινά και όχι να τα αποστρέφονται. Οι Κυθήριοι σας εξέλεξαν για να υπηρετείτε την ουσία και όχι για να θεατρινίζετε όπως δυστυχώς κάνατε στο συγκεκριμένο ανύπαρκτο "θέμα".

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τις εκλογές του 2014, οι Κασσάνδρες διαψεύδονται μέρα με τη μέρα, ο Δήμος μας είναι ο ΠΡΩΤΟΣ σε απορροφητικότητα και δημοπρατήσεις έργων στην Π.Ε. Νήσων (το επιβεβαιώνουν όλες οι υπηρεσίες), οι αιρετοί και οι υπάλληλοι μοχθούν για την καθημερινότητα άνευ ωραρίου και αργιών, οι μάχες μας στην Κεντρική Διοίκηση για τα σοβαρά προβλήματα είναι καθημερινές και διαρκείς, το νησί μας αποκτά την εξωστρέφεια που επί χρόνια είχε χάσει, ο Δήμος ανακτά τη χαμένη του αξιοπιστία παρά τις διαρκείς δικαστικές εμπλοκές που οφείλονται στο παρελθόν, και σε όλα αυτά επιλέγετε το φευγιό.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες όμως, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα καταλάβετε ότι η συνεργασία και η συναίνεση απαιτούν τους πάντες παρόντες και όχι απόντες! Συνεχίστε να επιμένετε και να λέτε ό,τι θέλετε, σε μια προσπάθεια να πλήξετε τη Δημοτική Αρχή, αφού αδυνατείτε να κατανοήσετε πως οι τρικλοποδιές κάνουν κακό στον τόπο και όχι σε εμάς. Ο κόσμος βλέπει, ακούει και κρίνει καθημερινά και έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματά του...

------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
------------------------------------------ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΕΟΡΤΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΣΙΝΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ