Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Δήμαρχος Κυθήρων ΤΩΡΑ όλα τα Πυροσβεστικά Οχήματα να πάνε στην περιοχή Βάνι από το δρόμο στο Ξερουλάκι.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Δήμαρχος Κυθήρων ΤΩΡΑ όλα τα Πυροσβεστικά Οχήματα να πάνε στην περιοχή Βάνι από το δρόμο στο Ξερουλάκι.

Ακύρωση αγώνων Ναυτικού ομίλου Κυθήρων

Οι Αγώνες κολυμβησης του Ν.Ο.Κ. που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Σάββατο 5 /8 ΑΝΑΒΆΛΛΟΝΤΑΙ μέχρι νεοτερας.... λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στις μετακινήσεις όλων εξαιτίας της φωτιάς... 

Η σκέψη μας είναι σε όλους αυτούς που προσπαθουνε να περιορισουνε με οποιοδήποτε μέσο την έκταση της πυρκαϊάς. ....





-------------------------------------
Κώστας Μπέλμπας
------------------------------------- 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩ&ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΥΤΙΑ ΝΕΡΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΜΥΡΤΙΔΙΑ...

ΟΛΑ ΤΑ ΒΥΤΙΑ ΝΕΡΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΜΥΡΤΙΔΙΑ... ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΙΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΒΥΤΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟ Τ Ω Ρ Α ΣΤΑ ΜΥΡΤΙΔΙΑ

Δεν κινδυνεύει το Μοναστήρι ο μέτωπο άλλαξε κατευθυνση και κινείται νοτιοδυτικά και κατευθύνεται προς την κατευθύνεται προς την θάλασσα


Δεν κινδυνεύει το Μοναστήρι της Παναγιάς. Το μέτωπο άλλαξε κατευθυνση και κινείται νοτιοδυτικά και κατευθύνεται προς την κατευθύνεται προς την θάλασσα. Οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες
ADELIN 107,3 FM

EKTAKTO : Εκκενώνεται η Ιερά Μονή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας . ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ : Εκκενώνεται η Ιερά Μονή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας . Η κατάσταση άκρως επικίνδυνη .
Δίνεται μεγάλη μάχη από επίγειες και εναέριες δυνάμεις να μην πλησιάσει το μέτωπο που κινείται στην ευρύτερη περιοχή του μοναστηριού. 
Οι συνθήκες δύσκολες με αποπνιχτική ατμόσφαιρα λόγω καπνού και μεγάλων θερμοκρασιών Η κατάσταση άκρως επικίνδυνη .
Δίνεται μεγάλη μάχη από επίγειες και εναέριες δυνάμεις να μην πλησιάσει το μέτωπο που κινείται στην ευρύτερη περιοχή του μοναστηριού. 
Οι συνθήκες δύσκολες με αποπνιχτική ατμόσφαιρα λόγω καπνού και μεγάλων θερμοκρασιών


ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.... ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Αυτή την στιγμή κάτοικοι στα Αλοϊζιάνικα στους Αραίους αλλά και σε όλα τα σημεία που επιτίθεται με αδηφάγο όρεξη η φωτιά κοιτάνε ανήμποροι τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν.

Εκατοντάδες άλλοι βλέπουν τα λιόδεντρα τους να τα καταπίνει η αμείλικτη φλόγα της πυρκαγιάς ενώ αρκετοί μελισσοκόμοι βλέπουν τα μελίσσια τους να χάνονται και οι μέλισσες να καίγονται.

Αρκετοί κτηνοτρόφοι βλέπουν τα ζώα να θυσιάζονται χωρίς να μπορούν να δραπετεύσουν από την πύρινη κόλαση.

 

Όλοι οι τσιριγώτες κλαίνε για την απώλεια του λίγου πρασίνου και ιδιαίτερα αυτού του πρασίνου που οι ίδιοι μετα χέρια τους δημιούργησαν μόλις πριν λίγα χρόνια.

Σε εποχή ξηρασίας και λειψυδρίας καταναλώνονται τόνοι νερού προκειμένου να καταπολεμηθεί η φωτιά ενώ ταυτόχρονα το νερό αυτό στερείται από τις επείγουσες οικιακές ανάγκες.

Στα υπάρχοντα προβλήματα προστίθεται και η αποψίλωση της ΒΔ περιοχής του νησιού ενά αρχίζει να απειλείται σοβαρά και το νότιο τμήμα του νησιού.

Και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;
Η απάντηση είναι εύκολη και συγχρόνως τραγικά ειρωνική : Επειδή κάποιος με ένα κτήμα ΔΙΠΛΑ στο Νοσοκομείο κόσμημα των Κυθήρων, ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕ....

Διότι είναι:
Υποχρεωτική η αποψίλωση από ξερά χόρτα οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, που βρί*σκονται εντός κωμοπόλεων και οικισμών.
Με την Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012/12 (ΦΕΚ 1346 Β/25-4-2012) οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκο*νται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υπο*χρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Στους χώρους αυτους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.
Ποινές
Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οι- κείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Οι ποινικές κυρώσεις ασκούνται από την Πυρο*σβεστική Αρχή.

Oι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του 
με κράτηση μέχρι και 3 μηνών η με πρόστιμο.

Υπεύθυνος ο δήμος για τις αποψιλώσεις


Η αρμοδιότητα για την εξέταση καταγγελιών περί μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για αποψίλωση και ξκαθαρισμό ανήκει στους Δήμους, ενώ η Πυροσβεστική Αρχή επιλαμβάνεται των περιπτώσεων που ανάματος φωτιάς και απόρριψης αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ο Δήμος θα προβαίνει αυτεπάγγελτα στον καθαρισμό τους, επιβάλλοντας παράλληλα τέλος – πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (αρθ. 94 Ν.3852). Βεβαιούνται δηλαδή εις βάρος των ιδιοκτητών η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου και υποβάλλεται επιπλέον μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.


Η καλοσύνη πρέπει κάποτε να πάρει τέλος σε αυτή την Χώρα και ειδικά σε αυτό τον τόπο. Ο Δήμος και η Πυροσβεστική αρχή να εφαρμόσουν ΑΝΕΚΚΛΗΤΑ τον νόμο και οι παραβάτες να πληρώσουν όπως πρέπει. Δεν μπορεί να υποφέρουν τόσες εκατοντάδες η χιλιάδες άνθρωποι επειδή μερικοί δεν διαθέτουν 50~100 ευρώ να καθαρίσουν τους χώρους τους τουλάχιστον αυτούς που βρίσκονται σε γειτνιάζοντα τμήματα των κεντρικών δρόμων η σε πολυσύχναστες περιοχές. Και ο νόμος να εφαρμοσθεί άμεσα και ΤΩΡΑ χωρίς καμία εξαίρεση σε όποιον και εάν ανήκουν τα κτήματα.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΧΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ... Πιστεύω ο Δήμαρχος και ο Επικεφαλής του Π.Κ. να το διαβάσουν προσεχτικά.....
-------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης

ΚΥΘΗΡΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ...

































ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ Είναι ώρα συντονισμού και ψυχραιμίας






Είναι ώρα συντονισμού και ψυχραιμίας . Είμαι από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς δηλώνω τον απέραντο θαυμασμό μου στους πυροσβεστες μας αλλά και σε όλους τους κατοικους των Κυθήρων και δεν δέχομαι οδηγίες από κανέναν που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα ή στο εξοχικό του . Η κόλαση είναι εδώ ... δύσκολη η κατάσταση πολυ

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Γενική κινητοποίηση για τη φωτιά στα Κύθηρα


Με τα Κύθηρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξελίσσονται οι προσπάθειες των αρχών για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας και η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται ενώ έχει καεί το 1/3 του νησιού.

Με το που ξημέρωσε ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις με εναέρια μέσα καθώς ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, με απόφαση του, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας το νησί, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή.


Xθες το βράδυ ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Τα δύο μεγάλα μέτωπα που υπάρχουν αυτή την ώρα στο νησί είναι στις περιοχές Πιτσινιάνικα και στη Μονή Μυρτιδίων. Το γεγονός που δυσχεραίνει κυρίως τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι οι δυνατοί άνεμοι και η αλλαγή της κατεύθυνσής τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Ευστράτιο Χαρχαλάκη έχουν καεί μέχρι στιγμής 15.000 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, ενώ κάτοικοι του νησιού που οι φλόγες έφτασαν κοντά στο σπίτι τους έχουν απομακρυνθεί.

Επί ποδός οι αρχές
 
Συγκεκριμένα, ρίψεις νερού, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ξεκίνησαν τρία αεροσκάφη τύπου καναντέρ, ενώ αναμένεται και η συμβολή ενός ελικοπτέρου Σινούκ.

Στις επτά το πρωί του Σαββάτου αναχώρησε και ένα πλοίο με οκτώ οχήματα με 32 πυροσβέστες και 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος, ενώ αναμένονται σε λίγο και άλλες δυνάμεις στο νησί.

Στα Κύθηρα και ο Αποστόλου λόγω των καταστροφών σε καλλιέργειες 

Στο νησί μεταβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς έχουν σημειωθεί πολλές καταστροφές σε καλλιέργειες.

Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη κατάσβεση της πυρκαγιάς ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με την κα Δούρου, τον κ Τόσκα και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής. Ρίψεις νερού, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ξεκίνησαν τρία αεροσκάφη τύπου καναντέρ, ενώ αναμένεται και η συμβολή ενός ελικοπτέρου Σινούκ


«Η αρωγή και η στήριξη προς τα Κύθηρα θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα απαιτηθεί σειρά έργων υποδομής» δήλωσε από την πλευρά της η κα Δούρου.

Λόγω του μεγέθους και της έντασης της φωτιάς χρειάστηκε να εκκενωθούν μόνο το Σάββατο τέσσερις οικισμοί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού κανένα σπίτι δεν έχει υποστεί ζημιές καθώς δόθηκε «μάχη στις αυλές των σπιτιών» κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Κυθήρων.

http://www.zougla.gr/

Γιώργος Πατούλης Στα Κύθηρα συντελείται πραγματικά μια βιβλική καταστροφή.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση σύσσωμης της αυτοδιοίκησης στο Δήμαρχο του νησιού Στράτο Χαρχαλάκη και σε όλους τους κατοίκους του. Δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών. Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό προστασίας του Πολίτη να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων.

ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου από χθες βράδυ βρίσκεται στη Νεάπολη και σήμερα το πρωί στις 9:30 μεταβαίνει στα Κύθηρα με το πλοίο Πορφυρούσα συνοδευόμενος από την κυρία Σοφία Δουμάνη .
Ο κύριος Αποστόλου θα έχει μια πρώτη εικόνα των πληγέντων περιοχών του νησιού , για την απώλεια ζωικού κεφαλαίου ,μελισσοκομία και καλλιέργειες από τον Δήμαρχο κύριο Χαρχαλάκη, καθώς και ενημέρωση για τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης από τον Υπαρχηγό του Π.Σ.που βρίσκεται στο νησί . 
Είναι η τρίτη μέρα που η φωτιά συνεχίζει να καίει με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να δίνουν μάχη για να την θέσουν υπό έλεγχο.

ΚΥΘΗΡΑ :ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ

Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί,στην προσπάθεια τους να πλασάρουν τον πόνο μας έλεγαν πως το νησί μας έμεινε χωρίς ρεύμα όλο το βράδυ της Παρασκευής και όλο το Σάββατο,εμείς οι ντόπιοι και αδιάψευστοι μάρτυρες ξέρουμε ότι δεν ήταν έτσι,γιατί υπήρχαν ο Γιάννης και ο Μπάμπης και φυσικά το συνεργείο εργολάβου της ΔΕΗ,ο Χρηστάρας, ο Γιάννης,και τα άλλα παιδιά,πού έφτασαν με το έκτακτο του Πορφυρούσα την Παρασκευή το βράδυ περίπου στις 21.00 στον τόπο της πυρκαγιάς και στις 00.30 περίπου το ρεύμα είχε δοθεί σε όλο το νησί.
Μάγκες σας ευχαριστούμε...
kithiraikanea.com

ΚΥΘΗΡΑ ΜΕ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΥΘΗΡΑ ΜΕ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
Στο φως της ημέρας οι εικόνες καταστροφής που άφησε στο διάβα της η μεγάλη πυρκαγιά στο νησί των Κυθήρων. 
Απερίγραπτες εικόνες ...

Φωτό Dimitris Kiriakopoulos