Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


ΒΑΤΙΚΑ. Ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη γιορτή του Βατικιώτικου κρεμμυδιού!!

 Ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη γιορτή του Βατικιώτικου κρεμμυδιού!! Το Σάββατο 19 & 20 Αυγούστου στην πλατεία της Νεάπολης !! 
Η καλλιέργεια αυτού του παραδοσιακού προιόντος κρύβει πολλά! Παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας,παραδοσιακές συνταγές που μας έρχονται από βάθος ετών ,μαγειρέματα από τις κυρίες των Βατίκων ,το μοναδικό στιφάδο και φυσικά η αξεπέραστη κρεμμυδόσουπα όπως εμείς την φτιάχνουμε στον τόπο μας !!
Όλα αυτά και άλλα πολλά με πολύ μουσική, παραδοσιακούς χορούς ,σας υποσχόμαστε ότι θα κλάψουμε από χαρά και όχι από το καθάρισμα των κρεμμυδιών !!! !!!!
Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί!!!!

Δεσποινα Βαγγελόγλου 



ΛΑΚΩΝΙΑ Εξοπλίστηκαν οι εθελοντές πυροσβέστες των Κροκεων [φωτο-βιντεο]

Στα πλαίσια της ενημέρωσης πολιτών για θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης λόγω των υπαίθριων πυρκαγιών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής , πραγματοποιησε ανοικτη συναντηση με θέμα :
 «Υπάρχει λύση στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών» 
Η συνάντηση εγινε χθες 9 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Κροκεών.
Κατά την διάρκεια της εσπερίδας  εγινε και παραδοση στολων πυροσβεσης στην ομάδα των 22  Κροκεατών νέων Εθελοντών Πυροσβεστών που έλαβαν την πιστοποίησή τους το 2017,  προερχόμενες από δωρεές  φορέων και επαγγελματιών των Κροκεών.
[Αγροτικος Συνεταιρισμος Κροκεων-Εταιρεια εμποριαε ελαιοκαρπου Π.Δρουσια- Δημοτικη Αγορα Λακωνιας-Ελαιοτριβειο και τυποποιητηριο Αδελφων Πολυμενακου και Λογιστικο Γραφειο Αντωνη Παυλακου.]
Σύντομο χαιρετισμό προς τους νέους εθελοντές απηύθυναν ο διοικητής και ο υποδιοικητης της Π.Υ. Γυθείου Αντιπυραρχος κ.Παπαμιχαηλ  και Επιπυραγός κ. Κ. Γραφάκος ,  ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση των εθελοντών Υποπυραγος Κοντακος Ευθυμιος, ο π.Βουλευτης του ΚΚΕ Χαλβατζης Σπυρος, ο Αντιδημαρχος Ευρωτα Βερδος Δημος, ο Περιφερειακος Συμβουλος Τζεφερακος Ιωαννης, ο Εκπροσωπος του Α.Τ.Ευρωτα κ Μανουσαριδης Α ,η προεδρος του Συλλογου Κροκεατων Αμερικης-Καναδα κ Ειρηνη Γορανιτη ,ο προεδρος του Συνεταιρισμου Κροκεων Δανασκος Ν.κ.α
Όλοι τους έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στους νέους εθελοντές τονίζοντας τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού στις ημέρες μας.
ΕΔΩ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ https://krokeai.gr

Παναγία Έλωνα: Ανοικτή για τρία βράδια η πύλη της μονής

Προς διευκόλυνση των προσκυνητών, από την ιερά μονή Ελώνης ανακοινώθηκε πως η πύλη του μαναστηριού θα παραμείνει ανοικτή και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 11, 12 και 13 Αυγούστου.

BATIKA.Τραυματισμός ναυτικού στη Νεάπολη

Χθες το μεσημέρι η λιμενική αρχή Νεάπολης ενημερώθηκε για τον τραυματισμό ναυτικού, μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ “Πορφυρούσα”, το οποίο βρισκόταν στο εκεί λιμάνι.
Ο ναυτικός τραυματίστηκε στο δεξί ισχίο και στο δεξί χέρι του κατά τη διαδικασία εργασίας επί του πλοίου και διακομίστηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Νεάπολης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Μολάων για περαιτέρω εξετάσεις.
http://laconialive.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΠΥΡΑΓΟΥ Κ.ΚΟΥΓΙΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Διαβάζοντας κανείς οδηγίες κι εγχειρίδια Πολιτικής Προστασίας, είναι εύκολο να αντιληφθεί την αναγκαιότητα σύμπραξης όλων των φορέων, αλλά και των απλών πολιτών για τη διαχείριση καταστροφικών φαινομένων. Και θέλω να σταθώ στους πολίτες, μια και η συμβολή τους αποδεικνύεται συχνά καθοριστική. Πριν από μερικές ημέρες λοιπόν, κληθήκαμε να μεταβούμε ως Πεζοπόρο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας από τη Θεσσαλονίκη στο νησί των Κυθήρων για ενίσχυση των εκεί δυνάμεων με σκοπό την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς που κατέκαιγε το νησί. Μία ομολογουμένως δύσκολη πυρκαγιά με τον άνεμο να αλλάζει διαρκώς διεύθυνση κι ένταση, ιδιαιτέρως εύφλεκτη βλάστηση, πλήθος οικισμών σε μικρές μεταξύ τους αποστάσεις κι άλλους παράγοντες που δυσχαίρεναν περαιτέρω την κατάσταση σε βαθμό που καθιστούσαν επιτακτική τη συνεισφορά όλων, αρχής γενομένης από εμάς τους πυροσβέστες που το καθήκον μας εξάλλου το επιβάλλει, έως τον τελευταίο πολίτη που νοιάζεται για την περιουσία και τον τόπο του. Κι αυτό έγινε πράξη στα Κύθηρα, με τους απλούς πολίτες πρωταγωνιστές. Εκεί οι κάτοικοι ήταν κυριολεκτικά δίπλα μας, αρωγοί στην προσπάθειά μας, τουλάχιστον στα Αλοϊζιάνικα και στους Αραιούς όπου επιχειρήσαμε από το Σάββατο έως την Κυριακή το πρωί. Πλήθος πολιτών προσέτρεξαν εθελοντικά να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Ο Χρήστος κι ο Παναγιώτης στις εγκαταστάσεις προσβολής της πυρκαγιάς, ο Παναγιώτης με όλη του την οικογένεια που φρόντισαν να μας θρέψουν και να μας ξεδιψάσουν, ο Μανόλης που μετέφερε νερό για τα πυροσβεστικά μας οχήματα με το μικρό του βυτίο, η Δέσποινα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το Γιατρό που φρόντισαν μικροτραυματισμούς μας και τόσοι άλλοι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Κι έτσι κατορθώσαμε όλοι μαζί να περιορίσουμε το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Κι όσο για το "ευχαριστώ" που ακούγαμε συνέχεια από πάμπολλους πολίτες μέχρι την αποχώρησή μας την Κυριακή, αυτό συνεχίστηκε μέχρι και στο λιμάνι και ήταν πραγματικά συγκινητικό. Σας ευχαριστούμε κι εμείς για τη βοήθεια και τη φιλοξενία και σας συγχαίρουμε για την ανιδιοτέλεια, την προθυμία και το θάρρος σας. Ελπίζω κάποια μέρα να επισκεφτούμε το όμορφο νησί σας κι ως εκδρομείς!
Κουγιώνης Βασίλειος
Υποπυραγός

ΒΑΤΙΚΑ-ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
Στον όμορφο κήπο του ξενοδοχείου Limira Mare ,έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Γεράρδη με τίτλο "Το καμίνι" .
Είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα που επιλέγει την Νεάπολη να κάνει την παρουσίαση, μετά το πρώτο που ήταν "Τα κομπολόγια"
Με την παρουσία τους τίμησαν την όμορφη βραδιά φίλοι που αγαπάνε το βιβλίο .
Την παρουσία του βιβλίου έκαναν τρεις εξαιρετικοί άνθρωποι Βατικιώτες .Οι κυρίες Σοφία Δουμάνη δικηγόρος ,η Μάρω Χαραμή καθηγήτρια φιλόλογος και ο Λαογράφος κύριος Μηνάς Αναστασάκης εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Αγιονικολαιτών.
Μια όμορφη βραδιά που χάρισε στους παρόντες ταξίδι στη γνώση ,στο μυστήριο ,στην αναζήτηση ,μέσα από τα μονοπάτια της ιστορίας της αγάπης και του έρωτα ,όπως μας την αφηγείται ο συγγραφέας στο βιβλίο του.
Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους και η βραδιά έκλεισε με τον συγγραφέα να κάνει σε κάθε βιβλίο την προσωπική του αφιέρωση.
Ευχόμαστε στον Τάκη Γεράρδη να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του.
(Για τους αναγνώστες που αγαπάνε το βιβλίο σας ενημερώνω ότι μπορείτε να το προμηθευτείτε στα τοπικά βιβλιοπωλεία της Νεάπολης)

Δεσποινα Βαγγελόγλου






ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ.Καλό θα είναι οι πάσης φύσεως Συριζαίοι αξιωματούχοι,κυβερνητικοί,κομματικοί και βουλευτές,να συγκρατήσουν την αλαζονεία και το θράσος τους.

Καλό θα είναι οι πάσης φύσεως Συριζαίοι αξιωματούχοι,κυβερνητικοί,κομματικοί και βουλευτές,να συγκρατήσουν την αλαζονεία και το θράσος τους.
Σε λίγο θα ζητούν να πανηγυρίζουμε,γιατί στα Κυθηρα κάηκαν μόνο 25 χιλιάδες στρέμματα και γιατί με αποκλειστική τους ευθύνη το νησί έμεινε όλο το καλοκαιρι χωρίς καράβι απο τον Πειραια.
Ενώ θα έπρεπε να ζητήσουν μια συγνώμη για το ολοκαύτωμα των Κυθηρων,συνεχίζουν με δηλώσεις τους να προκαλούν την κοινή λογική.
Κατα την προσφιλή τους τακτική ,προπηλακίζουν όποιον τους κανει κριτική και ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα ,μόνο και μόνο για να κουκουλώσουν την ανικανότητα και την ανεπάρκεια τους.
Οι ευθύνες όμως θα τους αποδοθούν πλήρως.

Δημήτρης Καρύδης