Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Απάντηση της ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ Θεοδούλης, Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Μονεμβασίας, Λακωνίας, στην ανακοίνωση διαγραφής της από την παράταξη Ενότητα-Δημιουργία


O ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ ΟΣΙΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

O ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ ΟΣΙΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Ο Όσιος Άνθιμος Κουρούκλης από το Ληξούρι της Κεφαλληνίας (1727-1782) είναι ο τυφλός ιεραπόστολος του Αιγαίου, που έδρασε κατά το 18ο αι. παράλληλα με το μεγάλο δάσκαλο του Γένους, Κοσμά τον Αιτωλό. Ο Όσιος Άνθιμος πραγματοποίησε 3 ιεραποστολικές περιοδείες στα νησιά του Αιγαίου, όπου ίδρυσε, η ανακαίνισε και αναδιοργάνωσε μονές. Στα Κύθηρα ήρθε το 1773, όπου μόνασε για κάποιο διάστημα στον Άγιο Γιάννη στις Αγριολίες, ένα παλιό ανδρικό μοναστηράκι, το οποίο μαρτυρείται στη διαθήκη του Κοσμά Λευθέρη το 1586. Πιθανόν να οδηγήθηκε εκεί, διότι υπήρχε βήμα του Αγίου Γερασίμου, προστάτη της Κεφαλληνίας και μεγάλη εικόνα του Αγίου, αφιέρωμα του ιερομονάχου Γερασίμου Δαρμάρου κατά το 1753. Φαίνεται ότι ο Άνθιμος αναδιοργάνωσε και ανακαίνισε τη μονή, της οποίας θεωρείται ο νέος κτήτωρ και κάθε χρόνο γιορτάζεται η μνήμη του εκεί στις 4 Σεπτεμβρίου. Το 1783 ηγούμενος αναφέρεται ο παπα Αντώνιος Λευθέρης και τo 1827 μένει εκεί κοντά ο παπα Ιωάννης Λευθέρης ποτέ Μανώλη Κοντό, ο οποίος στη διαθήκη του αφήνει την εκκλησία στο γιο του Παναγιώτη. Μέχρι σήμερα το όνομα της οικογένειας Λευθέρη είναι συνδεδεμένο με το μοναστηράκι αυτό, στο οποίο απόψε θα γίνει πανηγυρικός εσπερινός και αύριο θεία λειτουργία.


Eleni Harou

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου 03-09-2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ



   1.  Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες των νησιών μας η πυροπροστασία του περιβάλλοντος  είναι υπόθεση όλων μας.
   2. Για αύριο  04-09-2017 σύμφωνα με τον χάρτη Γ.Γ.Π.Π., ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τρία (3) και η Υπηρεσία μας βρίσκεται στο πρώτο στάδιο ετοιμότητας.
        Παρ’ όλα αυτά απαιτείτε να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ανέμων εντάσεως   4  μποφόρ περίπου, που θα επικρατήσουν και των ιδιαίτερων συνθηκών των νησιών μας.
   3.  Για αναγγελία πυρκαγιάς μπορείτε να καλέσετε στο   199 (Πανελλαδικός αριθμός ) όπως επίσης και το 27360-33199 το τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Π.Κ. Κυθήρων.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.


                                                          Κοντολιάνικα 03-09-2017
                                                         Ο  Προϊστάμενος   



                                                           Λάζαρος  Π. Κωνσταντίνου                                                                   
                                                           Επιπυραγός

  

ΒΑΤΙΚΑ.Συνελήφθη η οδηγός που εγκατέλειψε δικυκλιστή μετά από τρακάρισμα στη Νεάπολη

Συνελήφθη χθες το πρωί στη Νεάπολη 38χρονη που σύμφωνα με την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών προχθές το μεσημέρι είχε εγκαταλείψει τραυματισμένο 52χρονο στον τόπο σύγκρουσης του ΙΧ της με τη μοτοσικλέτα του.
http://laconialive.gr