Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ για την 73η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Κυθήρων


ΒΑΤΙΚΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ - 1932 Η αντιπροσωπεία της Τραπέζης Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως.


Για τους φίλους από την Νεάπολη Λακωνίας και μία τελευταία συλλεκτική αλλά και "περίεργη" φωτογραφία... αφού θα διακρίνετε ότι μία νεαρή φιγούρα που στέκεται ακίνητη, ενώ όλες οι άλλες είναι καθαρές, αυτή είναι θολή... μυστήρια πράγματα...
ΝΕΑΠΟΛΗ - 1932
Η αντιπροσωπεία της Τραπέζης Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως.
Πηγή: ΕΛΙΑ - © ΒΑΦΙΑΔΑΚΗΣ
*έγινε μερικό retouch με adobe photoshop

ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΑΠΟΝΤΕ Ποιος επί τέλους θα βοηθήσει αυτό τον τόπο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;???????????????????»

Χθες στη σελίδα μου στο F/b έβαλα το πιο κάτω κείμενο κάτω από μια φωτογραφία (Εξώφυλλο) που παρουσιάζει το Καψάλι με αγκυροβολημένο το «Kosta Clasica» και έγραψα από κάτω το επόμενο κείμενο:
Χωρίς σχόλια, πάμε πάλι στα Κρουαζιερόπλοια (……) Κρίμα.
«Το 'πα και το ξαναλέω , κατ΄ αρχήν εγώ δεν είμαι επαγγελματίας, είμαι όμως Τσιριγώτης, τα χαμένα κρουαζιερόπλοια είχαν ξεπεράσει τα 100 τη σαιζόν και έφερναν 120.000 Ευρωπαίους τουρίστες από Απρίλιο έως Οκτώβρη κάθε χρόνο, Από απαίσιους βλακώδεις χειρισμούς αρμοδίων έφυγαν. Φέτος και με το τεράστιο πρόβλημα του πλοίου από Πειραιά- Κρήτη βουλιάξαμε εντελώς Ποιος επί τέλους θα βοηθήσει αυτό τον τόπο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;???????????????????»


Πήρα αυτή την απάντηση:
Stratos Charchalakis Προτείνω κ. Μανώλη να προτρέψετε ορισμένους δωματιάδες να κάνουν και κανένα βαψιματάκι στα δωματιάκια τους γιατί το να ζητάει κάποιος 100 Ευρώ τη βραδιά και το a/c ( αν υπάρχει) είναι δεκαετίας 90, είναι το λιγότερο αστείο. Επίσης να προτρέψετε ορισμένα καταστήματα είτε να κόβουν αποδείξεις, είτε εφόσον δεν κόβουν, να μην χρεώνουν το ΦΠΑ στον πελάτη! Εκτός αν εσείς ζείτε στο Λονδίνο και δεν έχετε γνώση των φαινομένων αυτών. Ζητάτε κρουαζιερόπλοια έχοντας το μυαλό σας στο 1990. Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων πλέον απαιτούν ΥΠΟΔΟΜΕΣ (facilities αγγλιστί) που το νησί ΔΕΝ έχει... ή λοιπόν θα αποκτήσουμε σταδιακά υποδομές και θα αναπτύξουμε σταθερά και ποιοτικά τον τουρισμό μας, ή θα την πατήσουμε όπως άλλα νησιά που στο βωμό του εύκολου και άμεσου κέρδους έφεραν χιλιάδες κόσμο χωρίς όμως να μπορούν να διαχειριστούν απορρίμματα, λήμματα, νερά, καθημερινότητα, δρόμους και υπηρεσίες. Η εποχή που οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων κατέβαιναν και έσκαγαν πεντοχίλιαρα με το καλημέρα πέρασαν. Πλέον είναι όλοι με βραχιολάκι, ξοδεύουν ΕΛΆΧΙΣΤΑ και εντυπωσιάζονται δύσκολα... ρωτήστε τους ειδικούς του χώρου και μετά συζητάμε... διαβάστε τί γίνεται με τα κρουαζιερόπλοια σε δημοφιλέστατους προορισμούς... τι γίνεται ΣΉΜΕΡΑ και όχι τι γινόταν πριν 25 χρόνια... ζούμε στο 2017 και όχι στο 1990...
Από μένα (Μαν. Δαπόντε) μόνο δυο λόγια: Το πεντακάταρτο του “clumb Mediterane” επιμένει και έρχεται κάθε 10-12 μέρες με 600 τουρίστες- επιβάτες. Δεν ακούστηκε κανένα παράπονο.

Γκαλά στη μνήμη της κόρης του για την αγορά κινητής μονάδας από τον Κώστα Γρίμπιλα


Φιλανθρωπικό γκαλά στη μνήμη της μικρής Κωνσταντίνας, η οποία πριν από τέσσερα χρόνια έφυγε από τη ζωή, διοργανώνει στην Αυστραλία, όπου ζει μόνιμα, ο πατέρας της και δημοσιογράφος Κώστας Γρίμπιλας, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά κινητής μονάδας θεραπείας για το Χαμόγελο του Παιδιού.
Από το 2008 εκείνος και η σύζυγός του Πόπη ζουν μόνιμα στην Αυστραλία. Ομως κατά την άφιξή του εκεί το ζευγάρι «έχασε» την κορούλα του, Κωνσταντίνα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Στη μνήμη της οι δυο γονείς ίδρυσαν το Konstantina Angelique Gribilas Foundation, που βρίσκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Espresso, διοργανώνουν στις 6 Οκτωβρίου από κοινού με το Χαμόγελο του Παιδιού φιλανθρωπική εκδήλωση στο Σίδνεϊ. Στόχος είναι η συγκέντρωση 500.000 δολαρίων για τη χρηματοδότηση παιδικής ιατρικής μονάδας επειγόντων περιστατικών.
Στελεχωμένη με ομάδα εθελοντών, έμπειρων παιδιάτρων και καρδιολόγων, αυτή η κινητή μονάδα πρόκειται να «ταξιδεύει» σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, κάνοντας ιατρικές εξετάσεις και παρέχοντας θεραπεία σε παιδιά που έχουν ανάγκη.


Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/503002/gkala-sti-mnimi-tis-koris-toy-gia-tin-agora-kinitis-monadas-apo-ton-kosta-grimpila#ixzz4sSzWDcpZ

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ Αγιασμός στο 28ο και 32ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Ά ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον αγιασμό του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά παραβρέθηκε ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Μετά τον αγιασμό, ο κ. Κατσαφάδος σε μία σύντομη ομιλία απευθυνόμενος στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ευχήθηκε να έχουν καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη.
«Με τη νέα σχολική χρονιά είναι ευκαιρία να θέσετε καινούριους στόχους. Το σχολείο σας παρέχει πολλές ευκαιρίες για να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, που αποτελούν εχέγγυα για το μέλλον σας. Εύχομαι καλή πρόοδο στα παιδιά και δύναμη στους εκπαιδευτικούς που θα δώσουν τα εφόδια στα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο,» είπε ο κ. Κατσαφάδος. 




ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - δεκαετία 1920

Για τους φίλους από την Νεάπολη Λακωνίας, συλλεκτικές φωτογραφίες
ΝΕΑΠΟΛΗ - δεκαετία 1920
Καφενείο "Η Ποταμιά".
Πηγή: ΕΛΙΑ - © ΒΑΦΙΑΔΑΚΗΣ
*έγινε μερικό retouch με adobe photoshop

Πρόγραµµα Καταπολέµησης Κουνουπιών 2016-2017

Φέτος στην Πελοπόννησο
Όλοι µαζί κερδίζουµε τη µάχη!

Φέτος στην Πελοπόννησο αναλαμβάνουμε όλοι δράση μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία µε τους Δήµους υλοποιεί ένα ενιαίο έργο καταπολέµησης κουνουπιών στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Το έργο βασίζεται στη µέθοδο της προνυµφοκτονίας και περιλαµβάνει δειγµατοληψίες και ψεκασµούς σε υδάτινες επιφάνειες.

Για την επιτυχία του έργου είναι απαραίτητη η συµβολή όλων µας.

Πολλά από τα κουνούπια που µας ταλαιπωρούν προέρχονται από ιδιόκτητους χώρους, όπως είναι οι αυλές και οι βεράντες των σπιτιών µας. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν δύο πράγµατα που µπορούµε και πρέπει να κάνουµε, ώστε να προστατέψουµε τα παιδιά, τον εαυτό µας και τους συνανθρώπους γύρω µας:
  • Περιορίζουµε στο χώρο µας όλες εκείνες τις επιφάνειες όπου λιµνάζουν νερά.
  • Λαµβάνουµε µέτρα για να αποφύγουµε τα τσιµπήµατά τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ 2016-2017
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ, ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ, ΝΕΜΕΑΣ, ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ, ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΟΙΧΑΛΙΑΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Θωράκισε το σπίτι σου!
Χρησιμοποίησε:
  • Σήτες σε πόρτες και παράθυρα, φεγγίτες αεραγωγούς τζακιού
  • Ανεμιστήρες ή κλιματιστικά
  • Εντομοκτόνα (φιδάκια, ταμπλέτες, αεροζόλ κ.λπ.)
  • Κουνουπιέρες
  • Εντομοαπωθητικά (και στο ακάλυπτο δέρμα, αλλά και πάνω από τα ρούχα)
  • Κατάλληλα ρούχα ανοιχτόχρωμα και φαρδιά, με μακριά μανίκια και παντελόνια
  • Συχνά το ντους για την προσωπική σου καθαριότητα
Θωράκισε τον τόπο σου!
  • Φύλαξε τα δοχεία νερού που δεν χρησιμοποιείς γυρισμένα ανάποδα ή διατήρησέ τα καλυμμένα
  • Ανανέωσε και καθάριζε τακτικά το νερό στις ποτίστρες των ζώων (τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα)
  • Απομάκρυνε το νερό που μαζεύεται στα πιατάκια από τις γλάστρες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα
  • Κάλυψε ή απομάκρυνε παλιά λάστιχα που συσσωρεύουν βρόχινο νερό
  • Καθάριζε τα φύλλα που μαζεύονται στα λούκια της βροχής
  • Κάλυψε με σίτες τους αγωγούς εξαερισμού των βόθρων
  • Κάλυψε τις βάρκες ώστε να μη μαζεύουν νερό της βροχής
  • Επιδιόρθωσε σπασμένους σωλήνες νερού που τρέχουν
  • Καθάριζε συχνά τους σταύλους των ζώων
  • Αν έχεις πισίνα, καλό είναι να θέτεις σε λειτουργία κάθε μέρα το φίλτρο καθαρισμού ώστε να απομακρύνονται αυγά και προνύμφες κουνουπιών
  • Να κουρεύεις τακτικά το γρασίδι, τους θάμνους και τις φυλλωσιές (είναι καταφύγια κουνουπιών)
  • Να ποτίζεις κατα προτίμηση το πρωί
  • Να χρησιμοποιείς λαμπτήρες κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων
 https://www.peloponnisosae.gr/

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας Γεωργικά φάρμακα μόνο με συνταγή

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας ανακοινώνεται πως, από 18 Σεπτεμβρίου 2017 οπότε θα έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, η πώληση επαγγελματικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων θα διενεργείται μόνο εφόσον έχει εκδοθεί συνταγή, σε κατόχους πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων (κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων) θα πρέπει να γνωρίζουν:
1) Η συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου αποτελεί έγγραφη γνωμάτευση ως προς την αναγκαιότητα της χρήσης του.
2) Η συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι απαραίτητη για όλες τις προσυλλεκτικές και μετασυλλεκτικές χρήσεις και αφορά όλες σχεδόν τις καλλιέργειες. Εξαίρεση αποτελούν τα δασικά και ανθοκομικά είδη, τα αρωματικά φυτά καθώς και καλλιέργειες ήσσονος σημασίας. Για τις εξαιρέσεις αυτές ισχύει η υποχρέωση τήρησης ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
3) Η συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου εκδίδεται από Επιστήμονα που πληροί τις προϋποθέσεις και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων.
4) Στη συνταγή εκτός της συνιστώμενης δραστικής ουσίας και του προτεινόμενου σκευάσματος φαρμάκου αναγράφονται οι δόσεις καθώς και ο χρόνος επέμβασης προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
5) Η συνταγή ισχύει για οποιοδήποτε άλλο σκεύασμα της ίδιας δραστικής ουσίας, περιεκτικότητας και μορφής υπό την προϋπόθεση ότι δεν φέρει πιο επιβαρυντικό σύμβολο κινδύνου στην ετικέτα του (εικονόγραμμα) και ότι η συγκεκριμένη χρήση περιλαμβάνεται στην έγκριση του.
6) Η συνταγή εκδίδεται σε τόσα αντίγραφα όσα ακριβώς χρειάζονται προκειμένου να διατηρείται ένα αντίγραφο από τον εκδότη, τον χρήστη (3ετής υποχρέωση διατήρησης στο αρχείο από την ημερομηνία έκδοσης της) και από το κατάστημα λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων.
Όσον αφορά το Νομικό πλαίσιο, τα παραπάνω ορίζονται αναλυτικά σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 9497/104760/20-08-2014 Υ.Α (ΦΕΚ Β΄2310) όπως αυτή έχει τροποποιηθεί με την υπ΄ αριθμ. 8670/83089/01-08-2017 Υ.Α (ΦΕΚ Β΄2724) και ισχύει μέχρι σήμερα.
Περισσότερες πληροφορίες με σκοπό την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου δίνονται στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: http://www.minagric.gr/…/527-odigies…/879-katefintiriesarxes
H Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας
Αδ. Τζανετέα

Μήνυμα του βουλευτή του Σύριζα Λακωνίας Σταύρου.Αραχωβίτη για τη νέα σχολική χρονιά.

Μήνυμα του βουλευτή του Σύριζα Λακωνίας Σταύρου.Αραχωβίτη για τη νέα σχολική χρονιά.
Η πολύπλευρη γνώση βοηθάει στο να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας και όταν τον κατανοήσουμε, μπορούμε να τον αλλάξουμε. Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία, γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στη δύσκολη αλλά συναρπαστική πορεία των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης αυτής.
Μια πορεία, η οποία, παρόλο που γίνεται σε μια εποχή πολύ δύσκολη, είναι σίγουρο ότι θα σας αναδείξει στο τέλος νικητές. Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.

Η νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά σήμερα, κατέχει μια σημαντική πρωτιά: Τον μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων, 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που γίνεται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ιδιαίτερη επίσης προτεραιότητα δόθηκε φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες.
Σήμερα προσλαμβάνονται στην Ειδική Αγωγή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 8.104 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Αντίστοιχα, στις δομές Ειδικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν 3.489 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων.
Καλή Σχολική Χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς.
Σταύρος Αραχωβίτης.

ΛΑΚΩΝΙΑ Έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Αποχέτευση Δ.Κ. Μολάων και Τ.Κ. Πακίων».

Ο Δήμος Μονεμβασίας πληροφορεί του δημότες του και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Δ.Κ Μολάων και της Τ.Κ. Πακίων, ότι με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ του Υπουργείου  Οικονομίας και Ανάπτυξης, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Μολάων (Β΄ Φάση)» συνολικού προϋπολογισμού 3.657.138,74 ευρώ.
Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της  Δ.Κ. Μολάων  μήκους  5.815,00 μ.,  την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Κ. Πακίων  μέχρι τη σύνδεσή του με τον υφιστάμενο αγωγό προσαρμογής προς την  Εγκατάσταση  και  Επεξεργασία  Λυμάτων Μολάων συνολικού μήκους 4.648,00 μ. και την ολοκλήρωση τμημάτων της Μονάδας Εγκατάστασης και Επεξεργασίας Λυμάτων Μολάων.
Το έργο μελέτησε και υπέβαλε για έγκριση ο Δήμος Μονεμβασίας και με την ολοκλήρωση της κατασκευής του θα αντιμετωπιστούν υπαρκτά προβλήματα ρύπανσης του υπόγειου υδατικού περιβάλλοντος που υφίσταται τις  συνέπειες από την έλλειψη αποχέτευσης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑ Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά στο Γύθειο.

Συνελήφθη, το βράδυ της Κυριακής (10/9/2017), στo Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, 40χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας