Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ 95 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
95 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή



«Η Μικρασιατική Καταστροφή - 95 χρόνια μετά - παραμένει ζωντανή ως ημέρα μνήμης της τραγωδίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού, όχι μόνο ως αίσθημα πόνου και νοσταλγίας, αλλά και ως κιβωτός διάσωσης της ιστορικής μας διαδρομής».
Αυτό δήλωσε η βουλευτής Α΄Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, με αφορμή τη 14η Σεπτεμβρίου, που μόλις το 1998 η ελληνική Βουλή καθιέρωσε ως «Ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος».
«Ο ξεριζωμός των Μικρασιατών δεν ήταν ένα απλό πολεμικό συμβάν. Σημάδεψε καταλυτικά την ιστορία μας, καταχώρησε τη Μικρασιατική Καταστροφή στη συλλογική μνήμη του νεότερου ελληνισμού και ανέδειξε τη συμβολή του προσφυγικού κόσμου στην ανασύσταση του ελληνικού κράτους, που στις ημέρες μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία», πρόσθεσε η κ. Γεννιά και κατέληξε:
«Η σημερινή ημέρα δε “γέρασε” ως ημέρα μνήμης. Αντίθετα, ενηλικιώθηκε σε πείσμα όσων, για περίπου εβδομήντα χρόνια, επιχείρησαν να την καλύψουν με σιωπή και να την εξοντώσουν. Η μέρα αυτή ζει μέσα μας, ειδικά σε όσους εξ ημών έλκουμε την καταγωγή μας από τις Χαμένες Πατρίδες και νιώθουμε την ανάγκη να τιμήσουμε τους προγόνους μας που τόσο βάναυσα ξεριζώθηκαν από τα πάτρια εδάφη».

ΒΑΤΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΗ - 1932 Αγόρια κολυμπούν και ψαρεύουν σε παραλία της Νεάπολης.


Για τους φίλους από την Νεάπολη Λακωνίας, συλλεκτικές φωτογραφίες
ΝΕΑΠΟΛΗ - 1932
Αγόρια κολυμπούν και ψαρεύουν σε παραλία της Νεάπολης.
Πηγή: ΕΛΙΑ - © ΒΑΦΙΑΔΑΚΗΣ
*έγινε μερικό retouch με adobe photoshop

ΒΑΤΙΚΑ Συνελήφθη ένα άτομο για καταδικαστικό έγγραφο στην Ελαφόνησο!

Συνελήφθη, χθες στις 13.9.2017 το βράδυ, στην Ελαφόνησο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ελαφονήσου, 73χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Πρόσφατες πληροφορίες για την πορεία εργασιών του ΙΟΝΙΣ

Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα της σελίδας μας, οι επισκευαστικές εργασίες στο πλοίο ΙΟΝΙΣ των κ. κ. Τουρλομούση και Τσαϊλά συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και αφορούν τόσο τα μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά μέρη του πλοίου, όσο και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό (καθίσματα, καρέκλες, κρεβάτια, καμπίνες). 




Μια ολιγοήμερη καθυστέρηση στην παραλαβή ανταλλακτικών από το εξωτερικό, οδηγεί αναπόφευκτα σε συνολική μετάθεση της ημερομηνίας ανάθεσης πλόων, για μετά το τέλος Σεπτέμβρη.


Πηγές του αρμόδιου Υπουργείου αναφέρουν ότι το Σ.Α.Σ. θα συγκληθεί περί τις 20 του μηνός με αντικείμενο την αύξηση των μισθωμάτων για τις γραμμές των Κυθήρων, εφόσον στις 2 έως σήμερα προκηρύξεις που έγιναν δεν υπήρξε ενδιαφέρον ανάθεσης των γραμμών με τα σημερινά μισθώματα. 


Μετά το Σ.Α.Σ. το ΥΝΝΠ θα καλέσει την πλοιοκτήτρια εταιρεία του ΙΟΝΙΣ για την υπογραφή σύμβασης ανάθεσης τριών μηνών, προκειμένου μέσα στο διάστημα αυτό να προκηρυχθεί και ο νέος διαγωνισμός των γραμμών μέχρι τη λήξη της νέας δρομολογιακής περιόδου (31 Οκτωβρίου 2018). 


Πάντως θεωρούμε ότι η προς τα πίσω μετάθεση της όλης διαδικασίας μάλλον βρίσκει σύμφωνους και τους πλοιοκτήτες του ΙΟΝΙΣ που ως αξιόπιστοι και φερέγγυοι επιχειρηματίες επιθυμούν να ολοκληρώσουν στο 100% όλες τις επισκευαστικές εργασίες στο πλοίο, προκειμένου αυτό να μην δέσει ξανά για συντήρηση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2018. 
------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------------------

ΛΑΚΩΝΙΑ Πυρκαγιά ξέσπασε στο Σιδηρόκαστρο Αν. Μάνης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 12:05΄ το μεσημέρι της Πέμπτης (14/9) σε αγροτοδασική έκταση στο Σιδηρόκαστρο Αν. Μάνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, ενώ ρίψεις νερού από αέρος, πραγματοποίησαν τρία αεροσκάφη τύπου PZL.
Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.
http://www.lakonikos.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΤΡΙΚΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΣ