Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Λάκωνες Εθελοντές Πυροσβέστες στο Merate της Ιταλίας

Λάκωνες Εθελοντές Πυροσβέστες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην ετήσια εκδήλωση του  Εθελοντικού Πυροσβεστικού σταθμού στο Merate  της Ιταλίας
Με Ελληνικά χρώματα μουσικές και γεύσεις χαρακτηριστικέ  η φετινή  ετήσια εκδήλωση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού στο Merate της βόρειας Ιταλίας. Οι άριστες σχέσεις του Εθελοντικού Σταθμού με την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος και η Ελληνική κοινότητα του Μιλάνο ήταν οι βασικού συντελεστές μιας ξεχωριστής νότας  στο Fire Party 2017.
Ο Διοικητής Pier Castelli, οι Εθελοντές Πυροσβέστες και οι φίλοι του τοπικού Πυροσβεστικού Σταθμού στο Merate μήνες τώρα ετοίμαζαν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή τους που για τον Σταθμό με τα 170 και πλέων χρόνια ζωής αποτελεί κεντρικό βραχίονα της εξωστρέφειας και της οικονομικής  ενίσχυσής του. Εδώ και μερικά χρόνια ο σκοπός πολύ σημαντικός.  Η Επέκταση των εγκαταστάσεων του Σταθμού!
Η πρόσκληση στην Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ήταν δεδομένη λόγο της εξαιρετικής σχέσης και επικοινωνίας των δύο Εθελοντικών φορέων, μόνο που αυτή τη φορά η συμμετοχή της Ελληνικής Κοινότητας του Μιλάνο γέμισε με Ελληνικές γεύσεις και νότες την όμορφη πόλη της βόρειας  Ιταλίας.
Την Ελληνική αποστολή στελέχωσαν ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε.Ε.Π.Σ. Εθελοντής Πυρονόμος Δημήτρης Ζέρβας με Εθελοντές Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες από την Αθήνα, το Γύθειο και τις Κροκεές Λακωνίας τους οποίους συνόδεψε ανταποκρινόμενος την πρόσκληση και ο Επιπυραγός Κωνσταντίνος Γραφάκος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του αποστολές από την Ιρλανδία, το Βέλγιο και την Αμερικάνική Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στο επταήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ασκήσεις ετοιμότητας, αναζήτησης εγκλωβισμένου ατόμου  μετά από σεισμό, διαδραστικά παιχνίδια και ασκήσεις για τους μικρούς εθελοντές ηλικίας από 4 έως 12 ετών και κάθε μέρα η εκδήλωση συμπληρώνονταν από  μουσικές βραδιές.
Η έκπληξη τις τους επισκέπτες και η ανάταση της διάθεσης της Ελληνικής αποστολής ήταν η βραδιά αφιερωμένη στην Ελληνική μουσική και στις Ελληνικές γεύσεις. Μια βραδιά που  θα την ζήλευε κάθε Έλληνας, με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα  και μουσική χορό και τραγούδι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με την καθοδήγηση της Προέδρου της Ελληνικής κοινότητας κυρίας Σοφίας Ζαφειροπούλου,  που ξεσήκωσαν τους επισκέπτες του Fire Party 2017.
Προσωπικότητες της Ιταλικής Κυβέρνησης, την Περιφέρειας του Μιλάνο  και του επιχειρηματικού κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους τον Εθελοντικό Σταθμό του Merate.  Μεταξύ των επισήμων ξεχώρισε ο Έλληνας Πρόξενος στο Μιλάνο κύριος Νικόλαος Σάκκαρης ο οποίος τιμήθηκε από τον Διοικητή του Εθελοντικού Σταθμού για την πολυετή και ισχυρή στήριξη του.
Πηγή: youknow.gr




ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ



   1.  Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες των νησιών μας η πυροπροστασία του περιβάλλοντος  είναι υπόθεση όλων μας.
   2. Για αύριο  21-09-2017 σύμφωνα με τον χάρτη της Γ.Γ.Π.Π., ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τέσσερα (4) και η Υπηρεσία μας βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο ετοιμότητας.
        Απαιτείτε να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ανέμων εντάσεως  7  μποφόρ περίπου, που θα επικρατήσουν και των ιδιαίτερων συνθηκών των νησιών μας.
   3.  Για αναγγελία πυρκαγιάς μπορείτε να καλέσετε στο  199 (Πανελλαδικός αριθμός) όπως επίσης και στο 27360-33199 το τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Π.Κ. Κυθήρων.
   Ευχαριστούμε για το χρόνο  σας.




                                                            Κοντολιάνικα 20-09-2017
                                                         Ο  Προϊστάμενος   



                                                           Λάζαρος  Π. Κωνσταντίνου                                                                    

                                                           Επιπυραγός

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Σας προσκαλούμε στη Μητρόπολη Αθηνών για τον εορτασμό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 08.30. Η αρτοκλασία θα γίνει στις 11.00 .

ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών ανακοινώνει ότι από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 αρχίζει τη δωρεάν διδασκαλία των παραδοσιακών χορών στη λέσχη του Τριφυλλείου Ιδρύματος (Θεμιστοκλέους 5, Αθήνα).
Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα : 18.00-19.00 για τα μικρά παιδιά & 19.00-20.00 για τα μεγαλύτερα. Επιπλέον, δύναται να δημιουργηθεί και τμήμα αρχαρίων αν υπάρξει ενδιαφέρον από μικρά παιδιά που θα ξεκινήσουν φέτος για πρώτη φορά.
Τα τμήματα θα διδαχθούν, όπως πάντα, κυθηραϊκούς χορούς και επιπλέον χορούς από όλη την Ελλάδα.
Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:
·        Κα Τούλα Ξηνταράκου 6973 699953
·        Κα Κυριακή Κασιμάτη 6944640404
·        Γραφεία Κυθηραϊκού Συνδέσμου 210.3832806 (πρωινές ώρες).
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη μας και τα παιδιά για τη στήριξη του χορευτικού, όλα αυτά τα χρόνια.



Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών

Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ. ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ 22/23/24/09/΄17.

   EKTAKTA ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ



             
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   22/09/’17


ΝΕΑΠΟΛΗ - ΚΥΘΗΡΑ     11:00

ΚΥΘΗΡΑ - ΝΕΑΠΟΛΗ     12:30

ΝΕΑΠΟΛΗ - ΚΥΘΗΡΑ     14:30

ΚΥΘΗΡΑ - ΝΕΑΠΟΛΗ     16:15

       Σάββατο 23/09:              
Νεάπολη – Κύθηρα:        10.00 – 11.15
Κύθηρα – Νεάπολη:        14.00 – 15.15
Νεάπολη – Κύθηρα:        16.00 – 17.15
Κύθηρα  Νεάπολη:        17.30 – 18.45    



ΚΥΡΙΑΚΗ   24/09/’17


ΝΕΑΠΟΛΗ - ΚΥΘΗΡΑ     11:00

ΚΥΘΗΡΑ - ΝΕΑΠΟΛΗ     13:00

ΝΕΑΠΟΛΗ - ΚΥΘΗΡΑ     14:30

ΚΥΘΗΡΑ - ΝΕΑΠΟΛΗ     16:00     
             

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ : 2734024004


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ  :  2736031390              

Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος - Ακύρωση Επίσκεψης

Το Μουσικό Σύνολο "Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος" σε απόλυτη συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων, το Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τους εξαιρετικούς μας φίλους στο νησί όπως την κα. Ελένη Χάρου, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να συντονίσουμε τα διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα προκειμένου να πραγματοποιηθούν στα Κύθηρα οι προγραμματισμένες παρουσίες μας, μία στον Ποταμό και μία στη Χώρα, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κυθήρων "3ο Ταξίδι στα Κύθηρα 2017". 

Δυστυχώς, όμως, η προσωρινή έλλειψη του περιφερειακού πλοίου από Πειραιά και Γύθειο, το δύσκολο χρονικά και μοναδικό ημερήσιο δρομολόγιο του πλοίου από Νεάπολη, σε συνδυασμό με τις ώρες των δρομολογίων από και προς Κυλλήνη και Ζάκυνθο, καθιστούν αδύνατη τη μετάβασή μας στα Κύθηρα για τις προγραμματισμένες ημερομηνίες των εκδηλώσεων.

Το κόστος μετακίνησης και σίτισης αυξάνεται δραματικά και απαιτείται να διανυκτερεύσουμε στην Πελοπόννησο, τόσο κατά τη μετάβαση, όσο και κατά την επιστροφή μας. 

Σε συνεργασία με το Δήμο και τον Δήμαρχο Κυθήρων θα οργανώσουμε τις εκδηλώσεις αυτές για το ερχόμενο καλοκαίρι, ευελπιστώντας σε επαναφορά της ακτοπλοϊκής ομαλότητας στο νησί σας, που φέτος ταλαιπωρήθηκε. Ενας λόγος παραπάνω και η φωτιά. 

Δυστυχώς και στη Ζάκυνθο δοκιμαζόμαστε ακόμα από τα πύρινα μέτωπα.

Πιστεύουμε όμως ότι ο πολιτισμός τον οποίο προβάλλουμε, αποτελεί μια διέξοδο από τη "μαυρίλα" που βίωσαν φέτος τα νησιά μας. 

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχό σας καθώς και όλους τους Κυθήριους για τη θέλησή τους να μεταβούμε στο νησί και διαβεβαιώνουμε ότι το καλοκαίρι του 2018, θα είμαστε στο Τσιρίγο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Επτανησιακής μας ψυχής!