Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΒΑΤΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

Ανακοίνωση 
Παρακαλούνται τα μέλη της χορωδίας της Ενορίας της Αγίας Τριάδος να προσέλθουν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στον χώρο της αίθουσας της Φιλαρμονικής στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ Για το νομοσχέδιο σχετικά με την αλλαγή φύλου

Του Αντώνη Αντωνόπουλου
Επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, εξέφρασε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», στο Κανάλι της Βουλής.
«Θεωρώ ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση», είπε η κ. Γεννιά και πρόσθεσε ότι έχει πολλά ερωτήματα για τα οποία περιμένει απαντήσεις από την αρμόδια Επιτροπής της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης.
«Ακόμη είναι σε εκκρεμότητα το θέμα της ηλικίας και για εμένα το 15οέτος είναι κόκκινη γραμμή» τόνισε η βουλευτής.
Πρόσθεσε ότι, ως εκπαιδευτικός, μπορεί να πει με βεβαιότητα, πως «το θέμα της προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το bullying στο σχολείο ή στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα Παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα».
« Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, bullying δε δέχονται μόνο τα διεμφυλικά παιδιά, αλλά και πολλά άλλα, για διαφορετικούς λόγους. Εδώ λοιπόν, έχει μεγάλη ευθύνη η Πολιτεία, που πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συμβουλευτικές δομές, αλλά και ο εκπαιδευτικός, ο οποίος πρέπει να σπάσει τα στεγανά μέσα στην τάξη και να αναδείξει αυτή την “ιδιαιτερότητα” σε κάτι όχι αρνητικό, αλλά σε κάτι που αξίζει σεβασμού», πρόσθεσε η βουλευτής.
Εξέφρασε δε τον φόβο μήπως αυτό το νομοσχέδιο λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, λέγοντας ότι «εκεί που θέλουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το βασανιστήριο που λέγεται χειρουργείο για την αλλαγή φύλου, τελικά τα σπρώχνουμε περισσότερο σε μία τέτοια απόφαση».
Πηγή: real.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ-Δ/Τ


Δελτίο Τύπου - 2/10/2017

Την 29/09/2017 κατόπιν δικαστικού συμβιβασμού, ο οποίος επιτεύχθηκε μετά από μεθοδικές και αποτελεσματικές ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής, έκλεισε, επωφελώς για το Δήμο, μία ακόμη πολυετής οικονομική και δικαστική εκκρεμότητα, που αφορούσε οφειλές του Δήμου προς τον ΕΔΕ Αλέξιο Μαρινόπουλο, οι οποίες παρέμεναν ανεξόφλητες από το έτος 2014, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή, υπό το βάρος των πορισμάτων της έκθεσης ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οδηγήθηκε μετά από διαφωνίες στη μη πληρωμή τους. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η πληρωμή χρηματικών ενταλμάτων των εξής ολοκληρωμένων και σε χρήση έργων:
1. Διαμόρφωση και Ασφαλτόστρωση Πάρκινγκ Χώρας (1ος Λογαριασμός): 63.087,03€
2. Οδοποιία Τ.Κ. Μητάτων (2ος Λογαριασμός): 31.866,83€
3. Διάνοιξη Παρακαμπτηρίου Δρόμου Μυρτιδίων (6ος Λογαριασμός): 50.119,58€
Ο Δήμος παρακράτησε ποσόν 36.185,46€ ως ποινική ρήτρα για την εκπρόθεσμη εκτέλεση των έργων καθώς και ποσόν 3.621,52€ υπέρ του Δημοσίου.
Για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών απαιτήθηκε πάρα πολύς χρόνος και μεθοδικά συγκροτημένη προσπάθεια εκ μέρους του Δημάρχου, της Δημοτικής Αρχής και του Νομικού Συμβούλου του Δήμου κ. Αντώνη Σεμιτέκολου, δεδομένου ότι τηρήθηκαν στο ακέραιο όλες οι προβλεπόμενες αναγκαίες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου μας και την οριστική επίλυση ακόμα μίας από τις πολυετείς εκκρεμότητες που απασχολούσαν την υπηρεσία του Δήμου.

ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέσα σε ένα ζεστό, θρησκευτικό, κυθηραϊκό κλίμα και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Κυθηρίων γιορτάσαμε στη Μητρόπολη Αθηνών, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 τη χάρη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, παράλληλα με τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις στα Κύθηρα, στον Άλιμο και στον Πειραιά.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε:
Προς τη Μεταφορική Κυθήρων « Αφοι Γλυτσού» για τη δωρεάν μεταφορά των άρτων και των μυρτιών από τα Κύθηρα.
Προς τον κ. Ανδρέα Δευτερέβο, μέλος του Δ.Σ του Κ.Σ.Α για την αποστολή μυρτιών από τα Κύθηρα εις μνήμη των γονέων του.
Προς τον συμπατριώτη μας κ. Κώστα Χαρατζά για την βοήθεια του στη μεταφορά των άρτων και των μυρτιών στην εκκλησία.
Προς την κ. Τούλα Ξηνταράκου, μέλος του Δ.Σ του Κ.Σ.Α για τον στολισμό της εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στη Μητρόπολη Αθηνών.
Προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών που κουράστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη μας και σε όλους τους Κυθήριους Χρόνια Πολλά και του Χρόνου με τη βοήθεια της Παναγίας.


Για τον Κυθηραϊκό Συνδέσμο Αθηνών


Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ K.ΛΟΥΝΤΡΟΥΔΗ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017


O Kος ΛΟΥΝΤΡΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΑΠΟ 06/10/ΕΩΣ 07/10/2017
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.00-21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ       10.00-14.00&18.00-21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ       10.00-13.00

ΛΑΚΩΝΙΑ Συνεδρίαση Σχολικού Συμβουλίου Γυμνασίου και Λυκείου Μονεμβασίας


Συνεδρίαση Σχολικού Συμβουλίου Γυμνασίου και Λυκείου Μονεμβασίας

Η δημοτική αρχή συντάσσει κτιριολογικό πρόγραμμα όπως αποφασίστηκε στον Αγιασμό της φετινης περιόδου σε συνεργασία με το Γιάννη Κολιάκο , εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Παιδειας και Αθλητισμού , για την επέκταση του σχολείου και την κατασκευή νέων αιθουσών η οποία θα δώσει λύση στην έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας και άλλων σχολικών χώρων που χρειάζονται για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου . Για την υλοποίηση αυτού του στόχου συλλέγονται τα στοιχεία από την τεχνική υπηρεσία τα οποία θα υποβληθούν στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας . Μετά την έγκριση τους πρέπει να ακολουθήσει μελέτη για την κατασκευή νέων αιθουσών με πιστώσεις του Δήμου Μονεμβασίας η οποία θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ .
Παράλληλα από την εκπαιδευτική κοινότητα ετέθει το θέμα αγοράς του διπλανού οικοπέδου στο σχολείο ένα θέμα που και παλιότερα είχε απασχολήσει τον Δήμο Μονεμβασίας και την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για το οποίο θα γίνει διερεύνηση σχετικά με την δυνατότητα αγοράς του .
Επίσης θα γίνει προσπάθεια συνεννόησης με το ΚΤΕΛ ώστε τα λεωφορεία να αφήνουν τους μαθητές στο σχολείο τουλάχιστον τις ημέρες με δυσμενείς καιρικές συνθήκες .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μολάοι 2 Οκτωβρίου 2017
 ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
​Ο Δήμος Μονεμβασίας στο πλαίσιο υλοποίησης της κοινωνικής του πολιτικής ανακοινώνει ότι θα χορηγήσει κουπόνια αγορών, τα οποία θα εξαργυρώνονται με τυποποιημένα τρόφιμα,(συμπεριλαμβανομένων νωπών και κατεψυγμένων ειδών), είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, είδη βρεφανάπτυξης στις συνεργαζόμενες για το σκοπό αυτό επιχειρήσεις.
​Η χορήγηση κουπονιών αγορών θα αφορά σε :
Α) σε οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς οικογένειες και
Β) σε οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς οικογένειες των οποίων τουλάχιστον ένα μέλος φοιτά σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή
Δικαιούχοι :
1.Έλληνες πολίτες κάτοικοι του Δήμου μας
 2. Ομογενείς κάτοικοι του Δήμου μας
3. Αλλοδαποί που κατοικούν στο Δήμο μας και διαθέτουν άδεια παραμονής
Κριτήρια ένταξης :
​Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες, η συμμετοχή ή όχι σε άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα.
Τα οικονομικά κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή είναι τα εξής :
1. ατομικό εισόδημα μέχρι 6.000,00 €
2. προσαυξανόμενο κατά 1.200.00 € για κάθε προστατευόμενο μέλος (σύζυγο ή τέκνα)
3. άτομα με αναπηρία (ποσοστό αναπηρίας 67 % και άνω) εισόδημα μέχρι 9.000,00 €
Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι μισθώνουν πρώτη κατοικία (χωρίς να έχουν άλλη κατοικία) τότε θα αφαιρείται από το εισόδημά τους το ποσό που καταβάλλουν ως ενοίκιο της κατοικίας τους.
Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα πρέπει να καταθέσετε αίτηση στο γραφείο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με τα εξής (κατά περίπτωση) δικαιολογητικά:
• Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα)
• Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος φορ. έτους 2016 (εισοδήματα 2016)
• Φωτοτυπία Ε9 ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι υπόχρεος/η σε δήλωση Ε9
• Πιστοποιητικό ΚΕΠΑ ή Υγειονομικής Επιτροπής εφόσον είναι εφόρου ζωής και έχει εκδοθεί πριν την έναρξή λειτουργίας των ΚΕΠΑ
• Πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας
 • Μισθωτήριο Συμβόλαιο μέσω του οποίου θα αφαιρείται από το εισόδημα τους το ποσό που καταβάλλουν ως ενοίκιο κύριας κατοικίας
• Άδεια παραμονής
Οι οικογένειες με μέλος φοιτητή καταθέτουν επιπλέον των ανωτέρω και βεβαίωση σπουδών.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ένταξη των αιτούντων στο πρόγραμμα, θα παραδίδεται σε αυτούς σχετική βεβαίωση της υπηρεσίας και στις προβλεπόμενες κάθε φορά ημερομηνίες θα αποστέλλονται ταχυδρομικά τα ανάλογης αξίας κουπόνια αγορών.
Προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής κατά την περίοδο της πρώτης εφαρμογής του προγράμματος από ημέρα Δευτέρα 2/10/2017 έως και την Τετάρτη 25/10/2017.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Δήμου: 2732360570 (Τζάκα Ελένη)

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ