Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Καλά Ταξίδια ΙΟΝΙΣ

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έληξε στις 15:30 σήμερα το χρονικό περιθώριο προσφορών για την ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι-Γύθειο.

Εκτός της μοναδικής προσφοράς η οποία υπήρχε εκ μέρους της εταιρείας ΑΥΛΑΙΜΩΝ των κ.κ. Τουρλουμούση-Τσαϊλά, ουδείς έτερος έδειξε ενδιαφέρον για την διεκδίκηση της γραμμής.



Εκ των γεγονότων λοιπόν προκύπτει ότι το πολύμηνο παζλ της αναμονής συμπληρώθηκε και το φρεσκοεπισκευασμένο ΙΟΝΙΣ θα εξυπηρετήσει από εδώ και πέρα την μακροχρόνια ορφανή δρομολογιακή γραμμή.

Επειδή είναι εύλογο ότι θα αρχίσει πάλι μια σειρά ερωτημάτων καλό είναι να γνωρίζει το επιβατικό κοινό ότι πάντα χρειάζεται ένα μικρό διάστημα για απόλυτη τακτοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών-πιστοποιητικών-κ.λ.π. Καθώς επίσης και την αναγγελία των δρομολογίων για το επόμενο διάστημα.

Ελπίζουμε οι μέχρι σήμερα απόλυτα συνεπείς πλοιοκτήτες να μεριμνήσουν άρδην για την εκκίνηση των δρομολογίων αλλά και για την πλήρη ψηφιοποίηση τους έτσι ώστε πλέον να είναι εφικτή η διαδικτυακή λειτουργία και κρατήσεις για όλα τα πλοία της εταιρείας.

Καλά Ταξίδια ΙΟΝΙΣ
------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------------

ΑΝΟΙΑ και ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, Σαββάτο 7/10 στις 19:30, Πνευματικό Κέντρο Ποταμού


ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΟΥ ΛΥΚΟΔΗΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΦΤΕΡΑ....


ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΟΥ ΛΥΚΟΔΗΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΦΤΕΡΑ.... Σύμφωνα με πληροφορίες του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λογθετιανίκων κυρίου Μηνά Φαρδούλη ,το κανόνι που δέσποζε εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο πανέμορφο λιμανάκι της παραλίας του Λυκοδήμου ,βρέθηκε κάτω από το τοιχείο. Αποκλείετεαι το ενδεχόμενο να το σήκωσε ο άνεμος αλλά μάλλον πήγαν να το σηκώσουν κ'αποιοι αλλά δεν πρόλαβαν. Ήδη για το συμβάν ενημερώθηκε το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ADELIN 107,3 FM

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 3/10/2017 - Ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι της Δευτέρας 2/10 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. 
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν 11 και υπήρχαν και 2 θέματα προ ημερησίας διατάξεως. 
Κυριάρχησε το τα οποία η Κυβέρνηση ζητεί να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με την γνωστή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015. Η σχετική εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν είχε περιέλθει στο Δήμο μας μέχρι την ώρα συνεδρίασης του Δ.Σ. σύμφωνα και με σχετική βεβαίωση του Τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών. 


Επί του θέματος αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η ταύτιση του Δήμου με τις σχετικές αποφάσεις της ΚΕΔΕ (ο κ. Φατσέας ψήφισε "παρών"). Ο Δήμος Κυθήρων δεν θα καταθέσει τα ταμειακά του διαθέσιμα στην ΤτΕ για τους εξής λόγους:

1. Η σύμβαση του Δήμου με συστημική τράπεζα είναι ενεργή και δεν μπορεί να ακυρωθεί μονομερώς καθώς περιέχει ποινικές και άλλες ρήτρες
2. Ο Δήμος δεν διαθέτει πλεονάζον ταμειακό υπόλοιπο, αλλά όλα τα χρήματα του Δήμου είναι κατανεμημένα σε δαπάνες του δημοτικού προϋπολογισμού ο οποίος έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είναι εκτελεστέος υποχρεωτικά
3. Στο νησί δεν υπάρχει υποκατάστημα της ΤτΕ 
4. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια και αυτονομία, ενώ οι πόροι της θα πρέπει αποκλειστικά να διατίθενται για την τοπική ανάπτυξη και όχι για την κάλυψη της μαύρης τρύπας του δημοσίου χρέους της Χώρας
Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα τις δράσεις τουριστικής προβολής μέχρι το τέλος του 2018, καθώς αποτελεί στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής η πολιτική εξωστρέφειας και προβολής σε αγορές που τα χαρακτηριστικά τους αντανακλούν στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του νησιού μας. Έτσι, ο Δήμος μας θα συμμετάσχει στις εξής εκθέσεις τουρισμού:

Α) Στην Ελλάδα:
«Greek Travel Show 2018» που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ – ΗELEXPO από 4 έως 6 Μαΐου 2017 στην Αθήνα.
«Philoxenia 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από 9 – 11 Νοεμβρίου 2018.
Β) Στο Εξωτερικό:
«World Travel Market 2017» που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο της Αγγλίας από 6 – 8 Νοεμβρίου 2017 με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο χώρο που θα παραχωρήσει ο ΕΟΤ.
«ITS TT Warsaw 2017» που θα πραγματοποιηθεί στην Βαρσοβία της Πολωνίας από 23 – 25 Νοεμβρίου 2017 με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο χώρο που θα παραχωρήσει ο ΕΟΤ.
«Ferien Messe Wien 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη της Αυστρίας από 11 - 14 Ιανουαρίου 2018. με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο χώρο που θα παραχωρήσει ο ΕΟΤ.
«FERIENMESSE ST. GALLEN 2018» που θα πραγματοποιηθεί στο Σεντ Γκαλεν της Ελβετίας από 19 – 21 Ιανουαρίου 2018 με αυτόνομο περίπτερο.
«BIT MILANO 2018» που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο της Ιταλίας από 11 - 13 Φεβρουαρίου 2018 με αυτόνομο σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ.
«SALON DESTINATIONS NATURE 2018», (έκθεση για την πεζοπορία), που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι της Γαλλίας από 15 - 18 Μαρτίου 2018 με αυτόνομο περίπτερο.«TAXIDI 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία της Κύπρου από 20 – 22 Απριλίου 2018 με αυτόνομοπερίπτερο.
Επισημαίνεται ότι η δωρεάν συμμετοχή του Δήμου μας στα περίπτερα του ΕΟΤ στις εκθέσεις του Λονδίνου, της Βαρσοβίας και της Βιέννης επετεύχθη μετά από αίτημα του Δημάρχου προς την Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του Δήμου και του νησιού μας μετά τα προβλήματα του φετινού καλοκαιριού με το ζήτημα του πλοίου και της φωτιάς. 




 

Επίσης το Δ.Σ. αποδέχθηκε τη μελέτη για τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Μανιτοχώρι, που θα κατασκευαστούν με δαπάνη της Περιφέρειας Αττικής με προϋπολογισμό 510.000€Η μελέτη για το έργο αυτό εκπονήθηκε την περίοδο 2002-2003 από τη Δημοτική Αρχή Αρτεμίου Καλλίγερου. Το έργο είχε αρχικά χρηματοδοτηθεί το 2002 από τη Γ.Γ. Αθλητισμού μέσω του Προγράμματος "Ελλάδα 2004-Δίκτυο Προπονητηρίων" και η σχετική μελέτη έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. με την απόφαση 278/2004, ωστόσο το έργο δεν υλοποιήθηκε ποτέ (παρά το γεγονός ότι είχε δημοπρατηθεί) με αποτέλεσμα μια πλήρως ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη μελέτη να παραμείνει αναξιοποίητη επί σειρά ετών. 






Το 2015 η παρούσα Δημοτική Αρχή αποφάσισε την επικαιροποίηση των μελετών και τη λήψη όλων των αδειοδοτήσεων με τη συνδρομή τεχνικού συμβούλου εξασφαλίζοντας παράλληλα το ποσό για την εκτέλεση του έργου με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Έτσι, με σοβαρή τεχνοκρατική δουλειά και υποστήριξη, ένα έργο μεγάλης σημασίας για όλο το νησί παίρνει το δρόμο της δημοπράτησης αποδεικνύοντας ότι η Δημοτική Αρχή εργάζεται μεθοδικά και σταθερά αξιοποιώντας μελέτες ξεχασμένες για πολλά χρόνια. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χώρου άθλησης στον οικισμό «Μανιτοχώρι» Κυθήρων και περιλαμβάνουν:


  • Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ
  • Κατασκευή χώρου υπαίθριας άθλησης με όργανα εκγύμνασης (gym park)
  • Κατασκευή εγκαταστάσεων για άλμα εις ύψος
  • Κατασκευή εγκαταστάσεων για άλμα εις μήκος
  • Κατασκευή εγκαταστάσεων για σφαιροβολία
  • Κτίριο αποδυτηρίων με ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξυπηρέτησης Ατόμων Με Αναπηρία (ΑΜΕΑ)
  • Κτίριο με χρήση ως αναψυκτήριο
  • Περίφραξη
  • Ηλεκτροφωτισμός
  • ‘Ο,τι γενικά κριθεί απαραίτητο ως συνοδό έργο της δραστηριότητας.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις όπως έχουν προταθεί, πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (γήπεδο καλαθοσφαίρισης). Ο σχεδιασμός των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων έγινε βάσει των οδηγιών του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) για τα έτη 2016-2017. 

Η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση θα είναι η πρώτη πλήρως αδειοδοτημένη αθλητική υποδομή στο νησί μας και για πρώτη φορά θα κατασκευαστούν στο νησί χώροι προπόνησης και άθλησης για τα υποχρεωτικά αθλήματα όσων επιθυμούν να εισαχθούν στις γυμναστικές ακαδημίες και τις στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές σχολές αίροντας μια χρόνια εκκρεμότητα που ταλαιπωρούσε τη νεολαία του νησιού. 
Το Δ.Σ. αποδέχθηκε επίσης τη μελέτη για 3 νέες γεωτρήσεις ύδρευσης προϋπολογισμού 80.000€Ο προγραμματισμός, η μελέτη και η αδειοδότηση των γεωτρήσεων αυτών έγινε εξολοκλήρου από την παρούσα Δημοτική Αρχή σύμφωνα με την υπ΄ αριθμό 3215/4-7-2016 σύμβαση του Δήμου με τον Γεωλόγο κ. Μάρκο Μεγαλοοικονόμο. 

Προβλέπεται η ανόρυξη αρχικά τριών νέων υδρευτικών γεωτρήσεων, ενώ συνολικά ο Δήμος μας έχει λάβει άδεια για ακόμα δύο νέες γεωτρήσεις (συνολικά 5). Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Τέλος το Δ.Σ. ενέκρινε τους απολογισμούς του Δήμου για τα έτη 2011 και 2012 καθώς και τους τριμηνιαίους πίνακες εσόδων και εξόδων μέχρι και το Β΄ τρίμηνο του 2017. 
-----------------------------
Πηγή: kythirα.gr
----------------------------- 

ΤΟ ΙΟΝΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ! ( ΦΩΤΟ )

 ΤΟ ΙΟΝΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ!
Το πλοίο ΙΟΝΙΣ της Ν.Ε. "ΑΒΛΕΜΩΝ" των κ.κ. Τουρλομούση και Τσαϊλά θα βρίσκεται για τις επόμενες 4 ημέρες στη δεξαμενή για τις τελικές εργασίες επισκευών, χρωματισμών και συντηρήσεων κάτω από την ίσαλο γραμμή του πλοίου. Προηγήθηκε γενική επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση του καραβιού από τη νέα του πλοιοκτησία, που διήρκεσε πάνω από 1 μήνα. Έγιναν γενικές επισκευές στις μηχανές, τις ηλεκτρογεννήτριες, τη γέφυρα, τοποθετήθηκαν νέα συστήματα, έγιναν αντικαταστάσεις μηχανικών μερών καθώς και ανακαίνιση στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό του πλοίου.
Οι Κυθήριοι και Αντικυθήριοι, που φέτος το καλοκαίρι ταλαιπωρήθηκαν από τις παλινωδίες της ΛΑΝΕ, αναμένουν την ΑΜΕΣΗ ανάθεση εκτέλεσης πλόων στο ΙΟΝΙΣ, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του οποίου έχει ήδη καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάληψη των γραμμών των Κυθήρων μετά και τις τελευταίες θετικές αποφάσεις του Σ.Α.Σ.
Αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει αυτό που πρέπει επαναφέροντας την ακτοπλοϊκή ομαλότητα στην περιοχή, με όρους φερεγγυότητας, αξιοπιστίας και αξιοπλοϊας.