Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 10 π.μ.-12 μμ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΕ ΑΛΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

ΛΑΚΩΝΙΑ,Το Γύθειο τιμά τους Πεσόντες Λάκωνες Αεροπόρους

Επετειακή εκδήλωση για τους πεσόντες Λάκωνες Αεροπόρους διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Αν. Μάνης, την Τετάρτη 8/11 στο Γύθειο. Ακολουθε'ι το πρόγραμμα των εκδηώσεων
Πρόγραμμα

Ώρα 10.45 π.μ. : Προσέλευση αντιπροσωπειών των σχολείων, συλλόγων, οργανώσεων της πόλεως με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και συγγενών πεσόντων, στον προ του Μνημείου Πεσόντων Λακώνων Αεροπόρων χώρο (δημοτικός κήπος Γυθείου), όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή.
Ώρα 10.55 π.μ. : Πέρας προσέλευσης επισήμων.
Ώρα 11.00 π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση.
- Προσκλητήριο πεσόντων.
- Κατάθεση στεφάνων.
- Σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών.
- Εθνικός Ύμνος.
- Επίσημη ομιλία.
Γύθειο - Click

Εντελώς απρόσμενα έφυγε από την ζωή χθές ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αγαπητούς σε όλους επιχειρηματίες του νησιού μας, ο Νίκος Λουράντος [Σάββας], σε ηλικία 73 ετών, από καρδιακή ανακοπή.

Εντελώς απρόσμενα έφυγε από την ζωή χθές ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αγαπητούς σε όλους επιχειρηματίες του νησιού μας, ο Νίκος Λουράντος [Σάββας], σε ηλικία 73 ετών, από καρδιακή ανακοπή.

Υπήρξε ένας από τους πιο δραστήριους και προοδευτικούς επιχειρηματίες του νησιού μας, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογενείας του για περισσότερα από 50 έτη , βελτίωνοντας και επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του σε όλους τους εμπορικούς τομείς, ενώ συγχρόνως παρέμεινε ο απλός καλός άνθρωπος και φίλος που έδινε την αρωγή του εκεί που υπήρχε κάποια αναγκαία βοήθεια στους συμπατριώτες του.



Ένας άριστος οικογενειάρχης και στοργικός πατέρας που μεγάλωσε τα παιδιά του με άριστες αρχές και τους κληροδότησε την επιχειρηματικότητα του σε αυτά που με την καθοδήγηση του την γιγάντωσαν και την επέκτειναν ακόμη περισσότερο δημιουργώντας ένα μοντέρνο κεφάλαιο στην επιχειρηματικότητα του νησιού.

Παρά την τυπική αποσύρση του από την ενεργό δράση δεν έπαψε ποτέ να κάθεται πίσω από το γραφείο του και να συμμετέχει στην βελτίωση της επιχείρησης ενώ συγχρόνως είχε εξοικειωθεί με τον νέο ψηφιακό κόσμο μένοντας πάντα στην καρδιά και στην ψυχή νέος και αναζητητής του κάθε τι καινούργιου που θα μπορούσε να φέρει το καλύτερο για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Βασικός στύλος στην περιπέτεια της ζωής του υπήρξε η γυναίκα του Άννα πάντοτε αρωγός σε κάθε του προσπάθεια αλλά και σε κάθε του επιτυχία.

Από τις λίγες αυτές αράδες της σελίδας σε αποχαιρετούμε φίλε Νικόλα και ευχόμαστε Καλό Παράδεισο, Καλό σου ταξίδι θα είσαι πάντα στην καρδιά μας.

Στην γυναίκα του Άννα, τα Παιδιά του Γιάννο, Κώστα και Χρυσούλα, στον γαμπρό του Σάββα και την νύφη του Μαρία, στα εγγόνια του που γνώρισε και χάρηκε και σε όλους τους συγγενείς, εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια μας και να είναι καλά να τον θυμούνται.

Η εξώδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 8-11-2017 στις 15:00 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά στα Φατσάδικα.

ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ......
------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------------

Τραγωδία στο Δαφνί Λακωνίας: Νεκρή ανασύρθηκε ηλικιωμένη έπειτα από πυρκαγιά στο σπίτι της

Νεκρή ανασύρθηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονοκατοικία όπου διέμενε στο Δαφνί Λακωνίας στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε στις 5.25 τα ξημερώματα και ήταν μικρής έκτασης. Αμέσως στο σημείο έφτασαν πέντε πυροσβέστες οι οποίοι εντόπισαν νεκρή την 95χρονη γυναίκα. Η ηλικιωμένη, που έφερε ελαφρά εγκαύματα και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, βρέθηκε μέσα στο δωμάτιό της, ενώ ο γιος της πρόλαβε να σωθεί βγαίνοντας από την κατοικία.


Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς θα διεξάγει η Πυροσβεστική, ενώ θα ερευνηθούν και τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την άτυχη γυναίκα.

http://www.zougla.gr/

Στην διεκδίκηση του βραβείου DASA 2017 το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων.


Στον διαγωνισμό της European Museum Academy για την απονομή των βραβείων MICHELETTI 2017 και DASA 2017, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων πέτυχε την διάκριση της κατάταξής του στην τελική βραχεία λίστα των δέκα διαγωνιζόμενων μουσείων. Τα δέκα μουσεία επιλέχτηκαν από ένα σύνολο τριάντα τριών μουσείων που είχαν καταταγεί στην ευρεία λίστα υποψηφιοτήτων μετά το αρχικό στάδιο διαλογής.
Η υποψηφιότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων αφορούσε στην διεκδίκηση του βραβείου DASA 2017. Σύμφωνα με την διακήρυξη του διαγωνισμού το κριτήριο για την απονομή του βραβείου DASA είναι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων μετάδοσης πληροφοριών στον επισκέπτη όπως αυτή επιτυγχάνεται μέσω της μουσειολογικής οργάνωσης, της ποιότητας της αφήγησης, της δημιουργικότητας του μουσειογραφικού σχεδιασμού και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Για το εν λόγω βραβείο δυνατότητα συμμετοχής είχαν όλα τα είδη μουσείων.

Κυριακή Ψαράκη
Αρχαιολόγος
Ακολουθεί το πιστοποιητικό διάκρισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων στο διαγωνισμό.