Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Την Κυριακή οι εκλογές στην Κεντροαριστερά - Που θα στηθούν κάλπες στη Λακωνία


Την Κυριακή οι εκλογές για την Κεντροαριστερά
Την  Κυριακή  12  Νοεμβρίου θα διεξαχθούν σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 8.00  πμ έως τις 8.00 μμ.
Στη  Λακωνία  οι εκλογές  θα  γίνουν  στα  παρακάτω  εκλογικά  τμήματα:
- Σπάρτη (δημαρχείο - κεντρική  πλατεία)
- Ξηροκάμπι (ΚΕΠ Ξηροκαμπίου)
- Σκάλα (γραφείο κινήσεως Δήμου Ευρώτα)
- Βλαχιώτη (δημαρχείο  Βλαχιώτη)
- Γεράκι (ΚΕΠ Γερακίου)
- Μολάοι (ΚΑΠΗ  Μολάων)
- Νεάπολη (δημοτικό κατάστημα)
- Ελαφόνησος (ΚΕΠ  Ελαφονήσου)
- Γύθειο (δημαρχείο)
Αρεόπολη (δημοτικό  κατάστημα)
Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λακωνίας αναφέρει: 
Οι  Δημοκρατικοί  Προοδευτικοί Πολίτες συμμετέχουμε  στις  διαδικασίες για  την  εκλογή  του  επικεφαλής  της  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Αποδεχόμαστε  την  ευθύνη  που  μας  υποχρεώνει  η σύγχρονη εποχή, έχοντας  συνείδηση της  ιστορικής  μας  διαδρομής, της  ποιότητας  του  ανθρώπινου  δυναμικού μας  αλλά και  του  φορτίου  αξιών που  σηματοδοτούν  την  μεγάλη  Κεντροαριστερά.
Την  Κυριακή  12  Νοεμβρίου στέλνουμε  με  την  ψήφο  μας το δυνατό ελπιδοφόρο  μήνυμα,  για  ένα  νέο μεταρρυθμιστικό πολιτικό φορέα, για  μια  νέα  πραγματικότητα.

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου, για την εκδημία του Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου


Με θλίψη, πληροφορήθηκα σήμερα 8 Νοεμβρίου 2017, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την εκδημία του πολυσεβάστου Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου.
Η αιφνίδια απώλεια του Μητροπολίτη προκάλεσε βαθιά συγκίνηση σε όλους μας, σε εμένα προσωπικά, στους Λάκωνες και τους Μανιάτες.
Ο αείμνηστος ποιμενάρχης από το 1996 που ανέλαβε το πηδάλιο της Μητρόπολης Γυθείου και Οιτύλου, η οποία το 2010 με δικές του ενέργειες  μετονομάστηκε σε Μητρόπολη Μάνης, επιτέλεσε σπουδαίο ιερατικό και φιλανθρωπικό έργο και υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός, καθώς σε όλη τη διάρκεια της ποιμαντορίας του, απέδειξε την αγάπη του προς την Λακωνία και την πατρίδα μας.
Με την εκδημία του αειμνήστου Μητροπολίτη το ποίμνιο της Μάνης στερείται έναν επιφανή Ιεράρχη, που υπήρξε ιδιαίτερα γνωστός σε όλους μας για το εκκλησιαστικό του ήθος, την ευλάβεια και την στήριξή του προς τους πιστούς και τους αναξιοπαθούντες.
Για όλα αυτά, του είμαστε βαθιά ευγνώμονες και πιστεύω ότι η παρακαταθήκη που καταλείπει θα γραφεί στις σελίδες της εκκλησιαστικής ιστορίας με λαμπρά γράμματα.
https://tzanetosfilippakos.com

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος. Την Παρασκευή η εξόδιος ακολουθία

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Μεταφέρθηκε άμεσα το Κ.Υ. Αρεόπολης όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του διευθυντή και όλου του προσωπικού του Κ.Υ. ο σεβασμιότατος κατέληξε.Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου
Η Ιερά Μητρόπολις Μάνης, εν συγκινήσει ψυχής, αναγγέλει την προς Κύριος εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κυρού Χρυσοστόμου.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14:00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Η ταφή θα γίνει στη Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων.
Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 θα γίνει η υποδοχή του σκηνώματος στο Ηρώον Γυθείου και εν συνεχεία με πομπή θα κατευθυνθεί προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Μάνης ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος. 

Βιογραφικό Μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος) Κορακίτης εγεννήθη εις Αθήνας τω 1933. 
Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το πτυχίον τω 1957.
Διάκονος εχειροτονήθη τω 1960 και Πρεσβύτερος τω 1966. Από του έτους 1958 έως του 1963 διετέλεσε καθηγητής εις την Μέσην Εκπαίδευσιν, από δε του έτους 1969 Γραμματεύς και Κωδικογράφος παρά τη Ιερά Συνόδω. 
Από του έτους 1966 έως και της εκλογής του διηκόνησεν ως προϊστάμενος εις τον εν Αθήναις ιστορικόν Ιερόν Ναόν της Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου, δια την ανακαίνισιν του οποίου τα μέγιστα συνετέλεσε. Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου εχειροτονήθη εις τας 6-10-1996.
Ύστερα από πρόταση του Σεβασμιωτάτου, η Ιερά Μητρόπολις αποφάσει της Ιεραρχίας και δια του υπ' αριθμ. Φ.Ε.Κ. 156/7/9/10 δημοσιευθείσης, έλαβε τον έκπαλαι τίτλον της, από του 907 έως 1846, Ι. Μητρόπολις Μάνης.
Ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης με την υπ' αριθμ. 273/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 http://www.githio-click.gr

Παμπελοποννησιακή σύσκεψη των αγροτών την Κυριακή

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δημιουργία της, στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες – κτηνοτρόφους και πραγματοποιεί παμπελοποννησιακή σύσκεψη στην Τρίπολη (Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας), στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 12 Νοεμβρίου.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Διανομή τροφίμων από το Δήμο Μονεμβασίας για τους Απόρους

Ο Δήμος Μονεμβασίας πρόκειται να πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».
Συγκεκριμένα θα διανεμηθούν όσπρια και νωπό κρέας. Ωφελούμενοι είναι αποκλειστικά οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ.
Η διανομή στους ωφελούμενους θα γίνει ως εξής:
Οι ωφελούμενοι που κατά την αρχική υποβολή ή τροποποίηση της αίτησης τους στο ΚΕΑ δήλωσαν σημείο διανομής Μολάοι θα προσέλθουν την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, ώρα 8.00– 13.00, στο χώρο της Μαθητικής Εστίας Μολάων (είσοδος υπογείου από οδό Καλλιφατίδη).
Οι ωφελούμενοι που κατά την αρχική υποβολή ή τροποποίηση της αίτησης τους στο ΚΕΑ δήλωσαν σημείο διανομής Νεάπολη θα προσέλθουν την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, ώρα 9.00 – 13.00, στο ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος .
Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά (μέσω sms), στα κινητά τηλέφωνα που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης, για το σημείο διανομής που θα προσέλθει ο καθένας για την παραλαβή των ειδών.
Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του το βιβλιάριο κοινωνικής του ασφάλισης ή την εγκριτική του ΚΕΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο ΑΜΚΑ του.
Όσοι από τους δικαιούχους του ΚΕΑ δεν έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν και στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ μπορούν να τροποποιήσουν την αίτηση τους στο ΚΕΑ.
Πληροφορίες: Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Μονεμβασίας στο τηλέφωνο 2732360570.