Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ.Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα.


Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών, εορτάσθηκε την Τετάρτη 8 και τη Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στο ομώνυμο Ιερό προσκύνημα στη Συκέα  Λακωνίας, όπου Ιερό απότμημα του Ιερού Λειψάνου Του ως δώρο πολύτιμο και μεγάλη ευλογία, φυλάσσει με ευλάβεια η ενορία της Συκέας.
Ουρά ατέλειωτη που κράτησε από την προηγούμενη και μέχρι το μεσημέρι της ημέρας της εορτής από ευσεβείς προσκυνητές, περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανο και την εικόνα του Αγίου και να ζητήσουν τη Χάρη και την Ευλογία Του.

Οι προσκυνητές προσήλθαν να λάβουν τη χάρη του Τριαδικού Θεού με τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου, να τιμήσουν την μνήμη Του και να αποθέσουν στα Ιερά λείψανά Του τα φορτία των προβλημάτων της ζωής. Πλήθη πιστών ανθρώπων, ιδιαιτέρως νέων, με συγκλονιστική θερμότητα πίστεως και αγάπης, περπάτησαν και πάλι απόσταση πολλών χιλιομέτρων από τα διάφορα χωριά της επαρχίας ως το Ιερό προσκύνημα στη Συκέα, εκπληρώνοντας το τάμα τους και δείχνοντας παράλληλα την μεγάλη πίστη τους στον Τριαδικό Θεό και στον Άγιο Νεκτάριο.

Στην κατάμεστη αυλή του Ιερού Προσκυνήματος, άνθρωποι κάθε ηλικίας με υπομονή περίμεναν να φθάσουν να αγγίξουν τα χείλη τους και να καταθέσουν τα αιτήματά τους μπροστά στο Ιερό Λείψανο και στην εικόνα του Μεγάλου Θαυματουργού Αγίου.Την παραμονή τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις προεξάρχοντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Γερασίμου Πετρολέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Μολάων, ο οποίος κήρυξε τον Θείον Λόγον. Την νύκτα ετελέσθη η Θεία Λειτουργία από τον Εφημέριο του Ιερού Προσκυνήματος Πρωτοπρεσβύτερο π. Σταύρο Βαρρά, για τους αγρυπνούντες προσκυνητές.
Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής στην ακολουθία του όρθρου και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, πλαισιούμενος  από πλειάδα Ιερέων. Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς,  ο οποίος με την διακρίνουσαν αυτόν γλυκύτητα ομίλησε για τον Άγιο Νεκτάριο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου και ακολούθησε η Ιερά λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς εικόνας του θαυματουργού Αγίου γύρωθεν του Ιερού Ναού  με την μελωδική συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Μονεμβασίας .Συμμετείχαν πολλοί ιερείς, τοπικοί άρχοντες μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Βουλευτής κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, η πρ. Βουλευτής κα Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αβδούλος, ο Αντιδήμαρχος Μολάων κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Γιώργος Βουνελάκης και θεοδούλη Σπυριδάκου και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ματούλα Μπελεγρή,
Επίσης παρέστησαν ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος Ιορδάνης Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μολάων κ. Παναγιώτης Γιάννου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων-Νέαπολης κ. Χρήστος Νικολέτος, οι Πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων Συκέας, Μολάων, Αγγελώνας και Πακίων κ.κ. Γεώργιος Σαργκάνης, Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, Σωτήριος Γεώργας και Μιχάλης Καρούνης και πλήθος κόσμου.
Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Συκέα έκλεισε με δεξίωση που παρέθεσε η Διοικούσα επιτροπή στην αίθουσα τελετών του Ιερού Προσκυνήματος.

ΦΩΤΟ: Λίτσα Ποδάρα – Αβδούλου
http://www.monemvasianews.gr

Αγία Πελαγία 1958

Αγία Πελαγία 1958 
Βάρκα Έλενα του Ρουλη πραπα 
Στην μηχανή ο μπαρμπα θοδωρας μανεας 
Και Στην λαγουδερα ο Κωσταντινος Ζαντιωτης

Κωσταντινος Ζαντιωτης

Διοργάνωση Σεμιναρίων, στο Νοσοκομείο Κυθήρων, με θέμα: Δηλητηρίαση Νηπίων, Παιδιών, Ηλικιωμέμων -Συμπτώματα και Αντιμετωπιση


ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Α"ΠΕΙΡΑΙΑ&ΝΗΣΩΝ (ΗΧΗΤΙΚΟ) ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ


ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Α"ΠΕΙΡΑΙΑ&ΝΗΣΩΝ (ΗΧΗΤΙΚΟ) ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ...ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κ.ΘΕΟΔΩΡΟ.ΛΑΡΕΖΟ(VIDEO)


ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ...ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ 
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κ.ΘΕΟΔΩΡΟ.ΛΑΡΕΖΟ(VIDEO)

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΗΛ Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Κ.ΣΤΕΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟ ΤΗΛ 6972927123