Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρωτοβουλίες του Δημάρχου Ευρώτα για τις καταστροφές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωτοβουλίες του Δημάρχου Ευρώτα για τις καταστροφές
---------------------
Ο Δήμαρχος Ευρώτα κος Ιωάννης Γρυπιώτης, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων -σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου Ευρώτα που βρίσκονται σε επιφυλακή- έλαβε πρωτοβουλίες απευθυνόμενος στα συναρμόδια Υπουργεία και τον ΕΛΓΑ.
Συνεργασία είχε, επίσης, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Αντιπεριφερειάρχη κα Αδαμαντία Τζανετέα για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και εισοδήματα των πολιτών.
Ο κος Γρυπιώτης με κατεπείγοντα έγγραφα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον ΕΛΓΑ ζητά :

> Την κήρυξη του Δήμου Ευρώτα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
> Την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Ευρώτα με το ποσό των 3.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές στο σύνολο των Τ.Κ και Δ.Κ του Δήμου Ευρώτα και επιπρόσθετα στα Τ.Κ Γλυκόβρυσης, Αγ. Ιωάννη, Γουβών – Μακρυνάρας, Απιδέας, Αγ. Δημητρίου, Γερακίου και Ζαραφώνας καθώς και στο Τ.Κ Κροκεών (Δημοτικό Σχολείο).
> Την άμεση καταγραφή και αποζημίωση των πληγέντων αγροτών, για τους οποίους όπως φαίνεται η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, καθώς επίσης και το πάγωμα των εισφορών προς τον ΕΛΓΑ.
> Την αποζημίωση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές.
Σήμερα ο Δήμαρχος Ευρώτα συναντήθηκε στην Τ.Κ Γλυκόβρυσης (την πλέον πληγείσα περιοχή) με τον βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρο Αραχωβίτη, όπου συμφωνήθηκε το πλαίσιο συντονισμού των δράσεων για την άμεση επιστροφή του Δήμου Ευρώτα στην κανονικότητα.
Ο Δήμος Ευρώτα είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που πλήττεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες απώλειες στο εισόδημα των πολιτών και ανεπανόρθωτες ζημιές στις υποδομές του οδικού και του αγροτικού δικτύου.
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται, ήδη, στο Δήμο Ευρώτα για τη διαπίστωση των ζημιών, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν οι σχετικές αναγγελίες για την υποβολή δηλώσεων των αγροτών.
Ο Δήμος Ευρώτα, από την αρχή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων βρίσκεται σε επιφυλακή και με επικεφαλής την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, επιχειρεί με όλα τα μέσα για την αποκατάσταση των ζημιών σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό του Δήμου μας και τη συνδρομή του Α.Τ Ευρώτα.
Είναι μια δύσκολη φάση κατά την οποία ο Δήμος Ευρώτα δοκιμάζεται κι ελπίζουμε η Κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα και να κάνει το καθήκον της.
Σε ότι μας αφορά, ως Δήμος Ευρώτα, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας προς τους συμπολίτες μας.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ.για τρίτη συνεχή χρονιά η θεομηνία ολοκληρώνει την καταστροφή σε υποδομές και εισόδημα.


H νέα πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει τον Δήμο Ευρώτα για τρίτη συνεχή χρονιά ολοκληρώνει την καταστροφή σε υποδομές και εισόδημα.
Ήδη ο Δήμαρχος Ευρώτα εκδηλώνει πρωτοβουλίες προς την Κυβέρνηση και ειδικότερα στα συναρμόδια Υπουργεία για άμεση ενίσχυση των πληγέντων και των υποδομών.Επίσης προς τον ΕΛΓΑ για άμεση πιστοποίηση των ζημιών και αποζημιώσεις του ύψους της απώλειας του εισοδήματος.

Δήμος Ευρώτα - Municipality of Evrota











ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Τροποποίηση δρομολογιων αύριο Σάββατο 18/11/2017

Σας ενημερώνουμε πως λόγω του ανεκτέλεστου δρομολογίου Κύθηρα – Αντικύθηρα την Πέμπτη, το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 18/11/2017.
Ως εκ τούτου η Διαδρομή Κύθηρα – Νεάπολη αύριο θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 αντί για 14.00 που ήταν η προγραμματισμένη ώρα.

Τα αυριανά δρομολόγια του Πορφυρούσα διαμορφώνονται ως εξής:

                                                Αναχ.                Αφιξη
Νεάπολη – Κύθηρα            10.00                 11.15
Κύθηρα – Αντικύθηρα       11.30                 14.00
Αντικύθηρα – Κύθηρα       14.05                 16.35
Κύθηρα – Νεάπολη            17.00                 18.15


ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σκάλα, 17 Νοεμβρίου 2017

Από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ευρώτα ανακοινώνεται ότι οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων Γλυκόβρυσης, Αγίου Ιωάννη και Απιδιάς, των οποίων οι οικίες και οι οικοσκευές επλήγησαν από την πλημμύρα της 16ης Νοεμβρίου 2017, μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις για την καταγραφή κι εκτίμηση των ζημιών στο κοινοτικό γραφείο το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 από τις 10:00π.μ. έως τις 12:00π.μ.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
• Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία, με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία ήταν η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη ) όπως π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ
• Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2016
• Ε1 φορολογικού έτους 2016
• Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ
• Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Άδεια Οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας σε φωτοτυπία
• IBAN σε φωτοτυπία
• Πιστοποιητικό αναπηρίας (εφόσον υπάρχει)
Παρακαλούνται οι πληγέντες, μέχρι να καταγραφούν οι ζημιές από τις αρμόδιες επιτροπές, να έχουν βγάλει φωτογραφίες (εάν είναι εφικτό), και να μην απομακρύνουν τις κατεστραμμένες οικοσκευές.
Πληροφορίες: Λίτσα Χαραλάμπους 2735091296

Δήμος Ευρώτα - Municipality of Evrota

ΛΑΚΩΝΙΑ ΜΑΚΡΥΝΑΡΑ (ΦΩΤΟ)

 ΜΑΚΡΥΝΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ....
Φωτο:ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΛΟΜΙΤΗΣ


ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ Α.Τ ΕΥΡΩΤΑ.
Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!!!
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ...
ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΡΞΕΙ ΩΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ .....


Δήμος Ευρώτα - Municipality of Evrota

Στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ευρώτα ο ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ευρώτα που πλήττονται από καταστροφικές πλημμύρες και έντονη χαλαζόπτωση βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ. Ήδη, από χθες, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς ατόμων από οχήματα, αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, κοπές δέντρων και διασώσεις ζώων.
Ο κ. Αραχωβίτης επικοινώνησε από νωρίς το πρωί με τον Δήμαρχο Ευρώτα και την Αντιπεριφερειάρχη κ.Τζανετέα, προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο οι διαδικασίες κήρυξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη.




ΛΑΚΩΝΙΑ.Γλυκόβρυση,ανάσυρση αυτοκινήτου από το ρέμα (ΦΩΤΟ)