Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟ 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ .(ΦΩΤΟ)

Στις 18 Νοεμβρίου του 2017 η Φιλαρμονική μας επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη για να συμμετέχει στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών και Φιλαρμονικών. Παρέλασε με τις άλλες (πολύ μεγαλύτερες φιλαρμονικές) από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο και έπαιξε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!
Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων - Potamos Philharmonic








Γενικό Λύκειο Κυθήρων Πρόσκληση για ενημέρωση γονέων


ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι έχει γίνει από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Ευρώτα αναγγελία ζημιάς από Χαλάζι -Πλημμύρα-Ισχυρή βροχόπτωση στις 16-11-2017, και αφορά ζημιές στην παραγωγή αλλά και γενικά στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
Οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ
μέχρι και την Παρασκευή 01-12-2017,

προσκομίζοντας Αντίγραφο αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2017
Τα τέλη εκτίμησης για τις δενδρώδεις καλλιέργειες είναι 10 λεπτά το δένδρο, για τα υπαίθρια κηπευτικά ανέρχονται σε 2 € το στρέμμα ενώ για τα κηπευτικά θερμοκηπίου ανέρχονται σε 10 € το στρέμμα.
Ειδικότερα υποβάλλονται ηλεκτρονικά
• αιτήσεις δήλωσης ζημιάς της ηρτημένης παραγωγής.
Οι παραγωγοί εφόσον προτίθενται να συγκομίσουν την παραγωγή τους είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν ασυγκόμιστα δένδρα «μάρτυρες».
• αιτήσεις για ζημιές γενικά στη γεωργική τους εκμετάλλευση όπως σε, φυτικό κεφάλαιο, αρδευτικό δίκτυο, γεωργικό εξοπλισμό, θερμοκήπια, γεωργικές αποθήκες κ.λ.π.
Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται :
• Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Δ.Κ. Σκάλας, Τ.Κ. Λεήμονα Δ.Κ. Βλαχιώτη, Τ.Κ. Γουβών, Τ.Κ. Μυρτιάς, Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου, Τ.Κ. Νιάτων, στο Γραφείο Κίνησης (Απέναντι από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών) στη Σκάλα, τηλ. 2735042254 Ανταποκριτής: Αθηνά Γκορίτσα και Δημήτριος Μπούτσαλης
• Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Τ.Κ. Απιδιάς και Τ.Κ Κρεμαστής, στο ΚΕΠ Αγ. Δημητρίου Νιάτων, τηλ. 2732360612, Ανταποκριτής: Αθανάσιος Μακρής
• Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Τ.Κ. Κροκεών, Τ.Κ. Δαφνίου, Τ.Κ. Βασιλακίου, Τ.Κ. Λαγίου, και Τ.Κ. Στεφανιάς στο Δημαρχείο Κροκεών -ΚΕΠ Ανταποκριτής: Αγγελική Μαγκλάρα τηλ. 2735360220 ή 2735071318 και Γεώργιος Κοκκόλης τηλ. 2735071722.
Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Τ.Κ Βρονταμά, Τ.Κ Γράμμουσας, Τ.Κ Περιστερίου, Τ.Κ. Γλυκόβρυσης, Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη, Τ.Κ. Έλους, Τ.Κ. Αστερίου Τ.Κ. Γερακίου, Τ.Κ. Αλεποχωρίου, Τ.Κ. Καρίτσας, Τ.Κ. Καλλιθέας, στο Δημαρχείο Βλαχιώτη, τηλ. 2735042210, 27353 60221, 2735 3 60222, 2735 3 60225. Ανταποκριτές: Γεωργία Καραχάλιου, Γεωργία Πανοτοπούλου και Ευαγγελία Χαραλάμπους

Πρόσληψη 4 νέων εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Κυθήρων


ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων των Ιονίων Νήσων θα λάβει μέρος στην έκθεση «Εξποτρόφ», η οποία θα διεξαχθεί26-29/1/2018 στο Ελληνικό (Παλαιό Αεροδρόμιο). Για την πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής η Περιφέρεια συνεργάζεται με την Επτανησιακή Συνομοσπονδία, στην οποία ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών είναι μέλος.



Η Περιφέρεια δηλώνει ότι θα είναι χαρά τους να φιλοξενήσουν στην έκθεση αυτή, αλλά και σε επόμενες, κυθηραϊκά προϊόντα.

Παρακαλούμε τους παραγωγούς των Κυθήρων, αν έχουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην έκθεση, να επικοινωνήσουν με τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι έως 25/11/2017.

Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών
Βάσω Σαμίου-Φλωροπούλου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ για τις φυσικές καταστροφές σε περιοχές της νοτιοανατολικής Λακωνίας.

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής  Λακωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 20  Νοεμβρίου 2017

Ο Βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση με αρ. πρωτ. 352/20-11-2017 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με τις φυσικές καταστροφές σε περιοχές της νοτιοανατολικής Λακωνίας.

Στην ερώτησή του, ο κ. Γρηγοράκος εκθέτει το πρόβλημα της ολοκληρωτικής καταστροφής της σοδειάς της ελιάς και των εσπεριδοειδών από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και την έντονη χαλαζόπτωση, λίγο πριν την έναρξη της συγκομιδής τους. Κάνει λόγο, επίσης, για ζημιές στην κτηνοτροφία αλλά και σε περιφερειακά και αγροτικά οδικά δίκτυα και υποδομές.
Τονίζει ότι η πολιτεία οφείλει σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες να στέκεται δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, ως αρωγός και συμπαραστάτης.

Τέλος, απευθυνόμενος στον Υπουργό, θέτει το ερώτημα αν υπάρχει πλάνο για άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών καθώς και για αποζημίωση των πληγέντων, ενώ ρωτά τι είδους μέριμνα έχει ληφθεί για την άμεση ανακούφισή τους.




Από το πολιτικό γραφείο