Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:00, συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας με δεκαέξι (16) θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. «Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών  καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2018».
Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος & κ. Χριστάκος Σταύρος.
2. «Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών ύδρευσης-άρδευσης και αποχέτευσης για το έτος 2018 και επιβολής τελών αποχέτευσης για την Δ.Κ. Μολάων και τον οικισμό Πλύτρας της Τ.Κ. Παπαδιανίκων».
Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος & κ. Χριστάκος Σταύρος.
3. «Περί αναμορφώσεως προϋπολογισμού και τροποποίησης τεχνικού προγράμματος έργων οικ. έτους 2017».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
4. «Περί αποδοχής χρηματοδότησης ποσού 900.000,00 €, για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Δ.Κ. Μολάων», αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2017 , έγκριση εκτέλεσης του έργου και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
5. «Περί αποδοχής και κατανομής χρηματοδότησης για Κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολείων».
Εισηγητής: κ. Κολλιάκος Ιωάννης Εντεταλμένος Δ.Σ. για θέματα Παιδείας & Αθλητισμού.
6. «Επιστροφή ποσού 104,94 € στον Περλετζή Παναγιώτη του Σπυρίδωνος ως αχρεωστήτως καταβληθέν».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
7. «Περί διαγραφής οφειλών από χρηματικούς καταλόγους του Δήμου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκος Σταύρος.
8. «Περί εγκρίσεως του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και 2ου  Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου με τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρων και δημοτικού οδικού δικτύου περιοχής Νεάπολης Βοιών Δήμου Μονεμβασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
9. «Περί εγκρίσεως του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και 1ου  Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου με τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρων Δ.Δ. Λαχίου Δήμου Μονεμβασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
10. «Περί εγκρίσεως του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) – Τακτοποιητικού   του έργου με τίτλο «Επισκευή –Συντήρηση πρώην δημοτικού σχολείου Τ.Κ. Λαχίου Δ.Ε. Βοιών».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
11. «Περί εγκρίσεως του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) – Τακτοποιητικού   του έργου με τίτλο «Ανάπλαση πλατείας Δαιμονιάς Δ.Ε. Ασωπού».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σουρλάς Ιωάννης.
12. «Περί εγκρίσεως του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις Δήμου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
13. «Περί υποδείξεως μελών του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συμμετέχουν στην συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής του έργου «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Μολάων» (εξ αναβολής).
Εισηγητής: κ. Βουνελάκης Γεώργιος Εντεταλμένος Δ.Σ.
14. «Περί εγκρίσεως της αριθ. 45/2017 Απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας», η οποία αφορά  την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017».
Εισηγήτρια: κ. Αλειφέρη Παναγιώτα, Πρόεδρος του Ν.Π.
15. «Περί έγκρισης της αριθ. 33/2017 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας «Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.», η οποία αφορά  την Κατάρτιση και ψήφιση  του προϋπολογισμού οικ. έτους 2018».
Εισηγήτρια: κ. Χαραμή Αλεξάνδρα Πρόεδρος Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.
16. «Περί εγκρίσεως των αριθ. 79/2017 – σε ορθή επανάληψη και  αριθ.  86/2017 Αποφάσεων του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας, οι οποίες αφορούν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017».
Εισηγητής:  κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου».

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους 118 εκτελεσθέντες του Μονοδενδρίου

Ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος διοργανώνουν την Κυριακή 26/11 εκδηλώσεις μνήμης για τους 118 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943 στο Μονοδένδρι.
Στις 17.00′ στο πάρκο του οσίου Νίκωνος (μνημείο πεσόντων) θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού συγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Μία ώρα αργότερα, στις 18.00′, οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο πνευματικό κέντρο δήμου Σπάρτης “Ευάγγελος Φιλιππόπουλος”. Εκεί, μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, η βυζαντινολόγος κ. Ασπασία Λούβη – Κίζη θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Μονοδένδρι 2017: Μετά τη σιωπή της δεύτερης γενιάς η ιστορία γράφεται ακόμη”. Θα ακολουθήσουν τραγούδια της εθνικής αντίστασης από τη φιλαρμονική του δήμου.
Εξάλλου, στην είσοδο του πνευματικού κέντρου θα λειτουργεί έκθεση με θέμα “Τύπος και λογοτεχνία στα χρόνια της κατοχής και της αντίστασης 1941-1944”. Η έκθεση αποτελεί τμήμα του έργου ζωής του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών Γιώργου Δολιανίτη, που φιλότιμα συνέλεξε 230 τίτλους εφημερίδων και 470 λογοτεχνικές εκδόσεις της εποχής.
http://laconialive.gr/

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ -ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 22/11/2017



Δελτίο Τύπου - 22/11/2017

Την παρουσία του για πρώτη φορά έκανε ο Δήμος Κυθήρων στο μεγάλο διεθνές ραντεβού της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην διεθνή τουριστική έκθεση «World Travel Market-WTM 2017», η οποία  βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος, από 6-8 Νοεμβρίου 2017.
Φιλοξενώντας περισσότερες από 180 χώρες και 5.000 εκθέτες, η WTM αποτελεί ιδανικό πεδίο επαγγελματικών συνεργασιών αλλά και καταγραφής των τάσεων για την τρέχουσα τουριστική χρονιά.
Ο Δήμος Κυθήρων συμμετείχε με δικό του σταντ στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. παρουσιάζοντας τις εμπλουτισμένες τουριστικές υπηρεσίες που παρέχει το νησί, το οποίο αποτελεί ένα νέο ποιοτικό και ταυτόχρονα δυναμικό τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς.
Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και προβολή στα μονοπάτια των Κυθήρων, τα οποία προτιμούν τα τελευταία χρόνια αρκετοί επισκέπτες από την Αγγλία, καθώς και στις άλλες υπηρεσίες των ειδικών μορφών τουρισμού όπως το scuba diving, ο αγροτουρισμός κλπ. που προσφέρει το νησί.
Το Δήμο εκπροσώπησαν η Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Μαρία Κασιμάτη και το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Νικόλ Χριστοφόρου.
Το σταντ του Δήμου Κυθήρων επισκέφθηκε μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού κα  Έλενα Κουντουρά.
Η 33η διεθνής έκθεση τουρισμού “Philoxenia”, η σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας, υποδέχτηκε επαγγελματίες και κοινό από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμος Κυθήρων έδωσε δυναμικό παρών και φέτος στην έκθεση αυτή που γίνεται στην Θεσσαλονίκη, μια πόλη η οποία αποτελεί σημαντική πηγή εισερχόμενου τουρισμού για τα Κύθηρα, κυρίως λόγω της απ’ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης με αυτήν τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στις 20.000 ανήλθαν οι επισκέπτες του τουριστικού εκθεσιακού «διδύμου» Philoxenia – Hotelia, κατά τη διάρκεια του τριημέρου διεξαγωγής της.
Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 4.000 «ραντεβού» μεταξύ των εκθετών και μεγάλων τουριστικών «παικτών» από 36 αγορές – στόχους για την Ελλάδα, τα οποία προετοίμασαν το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες.
Οι εκθέτες στην Philoxenia ήταν 400, (άμεσοι και έμμεσοι), από 18 χώρες, ενώ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για επαγγελματικές συναντήσεις βρέθηκαν περίπου 180 ξένοι μεμονωμένοι hosted buyers.
Ο Δήμος Κυθήρων που συμμετείχε με δικό του περίπτερο σε κομβικό σημείο της αίθουσας, διένειμε το τουριστικό υλικό του καθώς και ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου Καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας και των επαγγελματικών συλλόγων Καψαλίου, Αυλαίμωνα και Διακοφτίου.
Το Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάζαρος Βέζος, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, Μηνάς Κορώνης και Μαρία Κασιμάτη και ο υπεύθυνος υπάλληλος για την τουριστική προβολή Παναγιώτης Γιαννιώτης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις με hosted buyers από την Αυστρία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Αγγλία, την Κύπρο και την Πολωνία, παρουσιάζοντας το τουριστικό προϊόν των Κυθήρων.
Το περίπτερο του Δήμου Κυθήρων επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα  Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helepxo κ. Tάσος Τζήκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και πολύς κόσμος.