Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

TO ΣΑΒΒΑΤΟ 02/12/2017 ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ "ΙΟΝΙΣ" 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ "ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
Με αφορμή την πτώση δέντρου, εξ αιτίας του ανέμου στον προαύλιο χώρο, του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού Κυθήρων την ώρα που τα παιδιά μας βρισκόταν στο σχολείο και με έντονη την ανησυχία σαν γονιός ότι εκτέθηκαν σε κίνδυνο,παίρνω την πρωτοβουλία και καλώ όλους τους γονείς σε συγκέντρωση την Δευτέρα το πρωί 4 Δεκεμβρίου για να συζητήσουμε το θέμα αυτό που προέκυψε σήμερα . Πρέπει να ληφθούν μέτρα πρόληψης για την προστασία των παιδιών μας .

Γιώργος Πετρόχειλος

ΛΑΚΩΝΙΑ.45 χρόνια από το στρατιωτικό δυστύχημα στον Καραβά! [φωτο]


Ανήμερα της εορτής του πολιούχου του Καστορείου Αγίου Θεοκλήτου του Λακεδαιμόνιου, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που βρίσκεται στον Καραβά το ετήσιο τρισάγιο εις μνήμην των δώδεκα οπλιτών του ΚΕΕΜ.
Οι δώδεκα αδικοχαμένοι οπλίτες ήσαν μέλη της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος που το 1972 κατευθύνονταν στην πρωτεύουσα των «Βορείων Δήμων» για να αποδώσουν τις δέουσες τιμές στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του Αγίου Θεοκλήτου. Η εκτροπή του στρατιωτικού οχήματος στην παλαιά Ε.Ο. Σπάρτης-Μεγαλόπολης, βόρεια του οικισμού Καραβά Σπάρτης, και ο θανάσιμος τραυματισμός δώδεκα εκ των επιβαινόντων οπλιτών έδωσαν πένθιμο τόνο στην θρησκευτική πανηγυρική ημέρα. Ένα χρόνο αργότερα το ΚΕΕΜ ανήγειρε μνημείο στον τόπο του δυστυχήματος και καθιέρωσε το ετήσιο τρισάγιο αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Καστόρειο.
Σήμερα, 45 χρόνια μετά, τοπικές Αρχές και κάτοικοι βρέθηκαν ξανά μπροστά στο μνημείο για να τιμήσουν τη μνήμη των οπλιτών που «έπεσαν» κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ενώ στεφάνι κατέθεσε ο Διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου. Παράλληλα, στρατιωτικό άγημα του ΚΕΕΜ απέδωσε τις δέουσες τιμές στους πεσόντες οπλίτες.

Στη λιτή τελετή παρευρέθησαν, τιμώντας με την παρουσία τους τη μνήμη των πεσόντων οπλιτών, οι στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές Αρχές, εκπρόσωποι πρώτου και δεύτερου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λιγοστοί κάτοικοι του Καραβά. Το παρόν έδωσε και αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, που από το 2011 συμμετέχει ανελλιπώς στο τρισάγιο, αποτίοντας με τον τρόπο αυτό φόρο τιμής στους δώδεκα οπλίτες που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του οικισμού.
φωτογραφίες: e-karavas.gr
https://krokeai.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΝΑΟΝ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΜΗΤΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ 
 
Τήν Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 καί ὥρα 12 μ. ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Σεραφείμ θά τελέση τήν Ἱερή Ἀκολουθία τοῦ Ἁγιασμοῦ εἰς τόν σεισμόπληκτο Ἐνοριακό μας Ναό Ἁγίας Τριάδος Μητάτων γιά τήν ἔναρξη τῶν ἐργασιῶν κατασκευῆς – στερέωσης ἐσωτερικά τῆς θεμελίωσης τοῦ πληγέντος κατά τόν σεισμό τοῦ 2006 Ἱεροῦ μας Ναοῦ.
Αὐτή εἶναι ἡ πρώτη φάση τῶν ἐργασιῶν ἀποκατάστασης τοῦ Ἐνοριακοῦ μας Ναοῦ καί πιστεύουμε μέ τήν συμπαράσταση τῶν συμπατριωτῶν μας, καί μάλιστα τῶν ὁμογενῶν μας στήν Αὐστραλία, πού ἀνυπόμονα περιμένουν τό ξεκίνημά μας, θά συνεχισθοῦν καί θά ὁλοκληρωθοῦν σύντομα ὅλα τά ἔργα ἀποκατάστασης τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ.
Καλοῦμε τούς Ἐνορίτες καί τούς συμπολίτες μας νά παρευρεθοῦν στό ξεκίνημά μας αὐτό.
 
 
Ἀπό Τό Ἐκκλησιαστικό Συμβούλιο Μητάτων

ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ


ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ
Η ένταση των δυνατών ανέμων προκάλεσε πτώση δέντρου στον προαύλιο χώρο
του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού ,κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου 2017 ,εν ώρα μαθημάτων.
Η Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Κεκκάτου προέβη σε αίτημα απομάκρυνσης του δέντρου προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων, το οποίο άμεσα ανταποκρίθηκε και 1 όχημα με 3 άντρες μετέβησαν στο χώρο ,όπου με την χρήση αλυσοπριόνου έκοψαν και απομάκρυναν τα κλαδιά από τον χώρο του Σχολείου.






Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Πορφυρούσα σήμερα 1/12/2017 δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια.

Σας ενημερώνουμε πως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Πορφυρούσα σήμερα 1/12/2017 δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια.

Δήμος Ανατολικής Μάνης: Παράταση ημερομηνίας χορήγησης Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017.

Παρατείνεται  η ημερομηνία λήξης, όπως ορίζεται στην ανωτέρω σχετική  Διευκρινιστική Εγκύκλιο, για την ανανέωση και την έκδοση των νέων Δελτίων και κουπονιών έως την 29η Δεκεμβρίου  2017  σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε ΑΛΛΑΓΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ "ΙΟΝΙΣ"ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν το σημερινό δρομολόγιο του ΕΓ/ΟΓ ΙΟΝΙΣ ΝΠ 8775 από Πειραιά θα εκτελεστεί αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 02/12/2017 ως ακολούθως :



ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ :11.00 ΚΥΘΗΡΑ: 18.10

ΚΥΘΗΡΑ: 18.30 ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ: 20.15

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ: 20.20 ΚΙΣΣΑΜΟΣ: 10.35

«ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ»

«ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ»
«Ο δρόμος για τα Κύθηρα» ένας δίσκος σταθμός με μουσική του Γιώργου Κατσαρού κυκλοφόρησε το 1973. Ένα από τα τραγούδια του δίσκου είναι «τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε» σε στίχους του Ηλία Λυμπερόπουλου, που έγινε μεγάλη επιτυχία με τη μοναδική ερμηνεία του Μητροπάνου.
Κάτσε στην πέτρα του γιαλού
βάλε το χέρι αντήλιο
πάρε μια χούφτα θάλασσα
πάρε μια χούφτα ήλιο
και πλύνε μου το πρόσωπο
και πλύνε μου το πρόσωπο.
Τα Κύθηρα ποτέ δε θα τα βρούμε,
το χάσαμε το πλοίο της γραμμής
Στα κύματα του Αιγαίου θα χαθούμε,
δυο κύματα που σβήσανε κι εμείς.
Αυτό το υπέροχο τραγούδι κάποιοι το θεωρούν αισιόδοξα μελαγχολικό. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν το στίχο, αλλά σίγουρα όλοι γοητεύονται και από το στίχο και από τη μουσική. Τα συμβολικά Κύθηρα που είναι το όνειρο του κάθε ανθρώπου για ευτυχία και υπόσχεση για τη γλύκα της ζωής, εδώ για το στιχουργό είναι ο χαμένος παράδεισος, είναι το σύμβολο μιας ουτοπικής αναζήτησης. Όμως κάποιος είπε ότι τα Κύθηρα είναι υπαρκτά ακριβώς επειδή είναι μυθικά!
Οι Κυθήριοι ετίμησαν το συνθέτη και στα Κύθηρα, όπου αποθεώθηκε κατά την επίσκεψή του και στην Αθήνα. Στο γραφείο του συνθέτη υπάρχει το τιμητικό δίπλωμα που του απένειμε η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Αθηνών Πειραιώς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017