Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Aναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 7/12 ενημέρωση των Κυθηραϊκών Σωματείων λόγω Ερντογάν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου για την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ερντογάν, η προγραμματισμένη για τις 7/12 ενημέρωση των Κυθηραϊκών Σωματείων αναβάλλεται, καθώς η ευρύτερη περιοχή θα είναι αποκλεισμένη και θα υπάρχει διακοπή λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας καθώς και των σταθμών του Μετρό.
Η νέα ημερομηνία θα είναι μετά το Νέο Έτος και θα ανακοινωθεί.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Επιστημονικό συνέδριο με θέμα "Νικηφόρος Βρεττάκος από την Πλούμιτσα στην αιωνιότητα"


ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΚΥΘΗΡΑ 1947

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την εκλογική διαδικασία, η οποία διεξήχθη στις 26 Νοεμβρίου 2017 και την απόφαση των νεοεκλεγμένων μελών του Δ.Σ. κατά την  1η συνεδρίαση του, έχει ως εξής:


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ε.Ε.Ε.

Πρόεδρος:  Δημήτριος Πολλάτος (Κεφαλονιά)
Διευθύνων Σύμβουλος: Ελένη Κονοφάου (Κέρκυρα)
Α΄ Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Γιαννουλάτος (Λευκάδα)
Β΄ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Πομόνης (Ζάκυνθος)
Γεν. Γραμματέας: Μαρία Γραμματικού (Παξοί)
Βοηθός Γραμματέα: Αναστασία Κολοκοτσά (Ζάκυνθος)
Ταμίας: Νικόλαος Γλυτσός (Κύθηρα)
Βοηθός Ταμία: Γεράσιμος Ροσόλυμος (Ιθάκη)
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Φώτης Σώλος (Μικρά Νησιά)
Σύμβουλοι: Ανδριώτης Γεώργιος(Κέρκυρα), Βλαχοπούλου Αλεξάνδρα (Παξοί),
Γαζή Ευαγγελία (Λευκάδα), Κοκκόλης Γεώργιος (Κεφαλονιά),
Καραβίας Κωνσταντίνος (Ιθάκη), Κασιμάτης Εμμανουήλ (Κύθηρα)

Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προγραμμα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ιατρειων Χωρας-Καρβουναδων (Ορθη Επαναληψη)


ΛΑΚΩΝΙΑ. Πολιτική συζήτηση κατοίκων με τη νομαρχιακή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Μονεμβάσια

Χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκε στη Μονεμβάσια ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση της νομαρχιακής επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη με πολίτες της περιοχής. Η συζήτηση κινήθηκε προς δύο κατευθύνσεις: αρχικά έγινε ενημέρωση για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και κατόπιν ο διάλογος επικεντρώθηκε σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.
Ενδεικτικά, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για ενημέρωση σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, τον τρόπο διαχείρισης επικοινωνίας του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου, τη λειτουργία των ΜΜΕ, το συνταξιοδοτικό, όπως και λεπτομέρειες σχετικά με το φορολογικό των ελευθέρων επαγγελματιών.
Στα τοπικά ζητήματα, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους τρόπους τουριστικής ανάδειξης και προβολής της Μονεμβάσιας και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, όπως ο φωτισμός του Κάστρου, η σύνδεση Μονεμβάσιας – Μήλου, η αδυναμία ελλιμενισμού μεγάλων σκαφών, η εύρεση χώρου για δημοτικό παρκινγκ κλπ.
Παρόμοιες εκδηλώσεις είχαν γίνει μέσα στο Νοέμβριο σε Βρονταμά και Ξηροκάμπι, ενώ για το άμεσο μέλλον προγραμματίζονται στις Κροκεές και σε άλλες περιοχές του νομού.
http://laconialive.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Γέφυρα Στραβόρεμα: Ένα μνημείο που χρήζει ανάγκη άμεσης επέμβασης

Ταυτισμένη με τη νεώτερη ιστορία του τόπου, η Γέφυρα στο Στραβόρεμα, λίγα χιλιόμετρα πριν τη Μονεμβασία, παραμένει σε πείσμα των καιρών αγέρωχη στη θέση της, γεφυρώνοντας τις εκατέρωθεν πλευρές του ρέματος.

Με πάνω από έναν αιώνα ζωής και έχοντας δεχθεί τα χτυπήματα του χρόνου, απευθύνει κραυγή αγωνίας σε καθένα που μπορεί να βοηθήσει.

 

Ένα σημαντικό μνημείο της νεότερης ελληνικής ιστορίας αποτελεί τούτη η γέφυρα, προκειμένου να μας ξυπνά μνήμες, γεγονότα και καταστάσεις.

Πόσοι και πόσοι δεν πέρασαν από αυτή, κάνοντας ευκολότερη και συντομότερη την πρόσβαση στα άλλα μέρη, αλλά και πόσοι δεν αισθάνθηκαν δέος καθώς περνώντας την, ένοιωθαν σχεδόν να αιωρούνται στο κενό.

Όλοι μας έχουμε χρέος να σκύψουμε, με όποιο τρόπο ο καθένας μπορεί, στην ανάγκη επεμβάσεων προκειμένου να αποκατασταθεί η στατική επάρκεια της γέφυρας. Να κάνουμε εκείνα που πρέπει απέναντι στο χρέος διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν περίεργα και που όλα μεταβάλλονται με γοργούς ρυθμούς, η Γέφυρα στο Στραβόρεμα είναι ίσως η καλύτερη πρόκληση για κάθε Νεοέλληνα, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ζωντανή την επαφή του με το χθες και τις αξίες αυτής της χώρας.

Λίγα λόγια για τη Γέφυρα




Η μεταλλική γέφυρα, ευρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν τη Μονεμβασία και τα παλαιότερα χρόνια, προτού να γίνει η διάνοιξη του υφισταμένου δρόμου, εξυπηρετούσε τη οδική σύνδεση της Μονεμβασίας με τα άλλα μέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής, η γέφυρα κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από Ιταλούς μηχανικούς.

Είναι μια μεταλλική κατασκευή των αρχών της βιομηχανικής ανάπτυξης, στην οποία η συνεργασία των υλικών κατασκευής της πέτρας και του μετάλλου είναι άμεσα συνδεδεμένα μεταξύ τους.
Η μεταλλική γέφυρα έχει μήκος 41 μέτρα και πλάτος 4 μέτρα, στηρίζεται σε δύο λιθόκτιστες τοξωτές βάσεις στα άκρα του ρέματος, που έχουν μήκος 9 μέτρα και πλάτος 4 μέτρα η καθεμία. Το ύψος της γέφυρας από το δάπεδο του ρέματος είναι 20 μέτρα περίπου.

Στο πρανές του εδάφους, στα δύο άκρα των βάσεων, έχει γίνει διαμόρφωση του εδάφους, με κωνική ανάπτυξη λιθοδομής για τη συγκράτηση του εδάφους. 

Ο μεταλλικός φορέας της γέφυρας είναι αμφιέριστος, εδράζεται σε διαμορφωμένη προεξοχή των λιθόκτιστων βάσεων, αποτελείται από σιδηροδοκούς σε διατομή διπλού Τ, τα οποία ενώνονται με ήλους δημιουργώντας ένα ορθογώνιο πλαίσιο. Το χωροδικτύωμα συνδέεται οριζόντια και κάθετα με χιαστό δικτύωμα και το άνω μεταλλικό υπόστρωμα φέρει ασφαλτοτάπητα, πάνω στο οποίο στηρίζεται μεταλλικό κάγκελο.
--------------------------------------------------------------------------
Πηγή: monemvasianews.gr-Γιώργος Η. Βουνελάκης
--------------------------------------------------------------------------