Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

BATIKA.Το Έθιμο της Πρωτοχρονιάς στο Λαχι.


Το Έθιμο της Πρωτοχρονιάς στο Λαχι.
Τα παλαιότερα χρόνια, που πόσιμο νερό, είχαμε μόνο από την Βρύση, οι Λαχιωτες την Πρωτοχρονιά, θα είχαν μαζί τους γλυκό , κουραμπιέ, μελομακάρονο για την συνάντηση τους εκεί με άλλον Λαχιωτη που θα είχε πάει για νερό.
Αν δεν συναντούσε κανέναν, θα το άφηνε και θα έπαιρνε μαζί του αυτό που θα είχαν αφήσει. Πολλοί μάλιστα ήταν στην Βρύση πρωί, πριν την καθιερωμένη Εκκλησία .
Στιγμές Καλοσύνης και Αγάπης .
ΚΑΛΗ κ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2018 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΠΗΓΗ Ilias Minogiannis
 

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΣΟΒΑΡΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΑ-ΚΑΣΤΡΙΣΙΑΝΙΚΑ-ΑΛΟΙΖΙΑΝΙΚΑ


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο υδροδότησης της Τ.Κ. Φριλιγκιανίκων οι οικισμοί Φριλιγκιάνικα, Καστρισιάνικα και Αλοϊζιάνικα δεν θα έχουν ύδρευση τις επόμενες ώρες.
Τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται εντατικά προκειμένου να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα που προέκυψε.


Εκ του Δήμου

Δηλώσεις συμμετοχής για τα Θεοφάνεια στο Γύθειο


Ενόψει του εορτασμού των Αγίων Θεοφανείων το Σάββατο 6 Ιανουαρίου και της τελετής ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων, το λιμεναρχείο Γυθείου καλεί τους ενδιαφερόμενους που προτίθενται να συμμετάσχουν στον εορτασμό να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο γραφείο γενικής αστυνομίας του λιμεναρχείου Γυθείου (υπεύθυνοι σημαιοφόρος Αικατερίνη Αναστασοπούλου και σημαιοφόρος Γεωργία Πολυμενάκου, τηλέφωνο επικοινωνίας 27330 22262).
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως το Σάββατο 6/1 και ώρα 10.00′ το πρωί με την επίδειξη του αστυνομικού δελτίου ταυτότητος ή διαβατηρίου των ενδιαφερομένων και σχετικής πρόσφατης ιατρικής βεβαίωσης που να πιστοποιεί ότι είναι υγιείς.
http://laconialive.gr

ΚΥΘΗΡΑ. Άγιος Μάμας 2/9/1958

Πρόγραμμα Λειτουργίας Ιατρείων ΙΑΝ 2018