Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ---Διορισμός Μόνιμου Ορθοπεδικού

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
---Διορισμός Μόνιμου Ορθοπεδικού, του κ Δεδούκου Νικ.---
Έκτος (6ος] νέος Ιατρός, από την ανάληψη της Διοίκησης, τον Αύγουστο του 2016, δηλ διπλασιασμός των ιατρών τους τελευταίους 18 μήνες
---Σύντομα προκήρυξη θέσης Διευθυντή Παθολογίας.


Επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας σχετικά με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία ...


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΞΑΝΑ Η ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Η κοπή των καμένων δέντρων πλησίον οδών συχνής κυκλοφορίας σταμάτησε και θα πραγματοποιηθεί ξανά την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν οπωσδήποτε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Κομηνό πριν προβούν σε κοπή, προκειμένου να τους υποδείξει κατόπιν έγκρισης της Δασικής Υπηρεσίας τα δέντρα που πρέπει να κοπούν.
ΠΗΓΗ https://www.kythira.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 23/1/2018


Με μια ιδιαίτερα καλή παρουσία, συμμετείχε ο Δήμος Κυθήρων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του St. Gallen στη βορειοανατολική Ελβετία, από 19 μέχρι 21 Ιανουαρίου. 

Η έκθεση αυτή έχει πάνω από 380 συμμετοχές εκθετών και προσελκύει περίπου 35.000 επισκέπτες, ενώ διοργανώνεται παράλληλα με την έκθεση για camping/campers καθώς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι λάτρεις των οδικών εκδρομών με campers. Κύριο χαρακτηριστικό των επισκεπτών της έκθεσης είναι ότι αποτελούν ένα κοινό με ιδιαίτερη ποιότητα και εξαιρετικά υψηλό εισόδημα. 
Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ιωάννα Φατσέα πραγματοποίησαν συναντήσεις με tour operators της Ελβετίας που δραστηριοποιούνται και στα Κύθηρα, με στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας.
 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης σημαντική ήταν η βοήθεια του Κυθήριου Γιώργου Ριζομάρκου, που διαμένει μόνιμα στη Ελβετία και για πολλοστή φορά παρέχει αφιλοκερδώς τις σημαντικές του υπηρεσίες στο περίπτερο του Δήμου μας. 

Τη Δευτέρα 22/1 ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης μετέβη στη Γενεύη, προσκεκλημένος του Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης κ. Lorenz Baumer, και πραγματοποίησε ομιλία στην ημερίδα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο με θέμα τις τελευταίες έρευνες για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολύ κόσμου καθώς και φοιτητών και επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των Ελβετών αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για τις έρευνες που διεξάγονται στη θάλασσα των Αντικυθήρων. 

Με τη συμμετοχή σε στοχευμένες εκθέσεις τουρισμού και σε σημαντικές πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, ο Δήμος μας επιβεβαιώνει την εξωστρεφή του πολιτική που δημιουργεί υπεραξία για τον τόπο μας.
Δείτε την ομιλία του κ. Δημάρχου στο Πανεπιστήμιο της Γενεύηςεδώ.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 22/1/2018


Δελτίο Τύπου - 22/1/2018

Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Δήμος Κυθήρων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ferien Messe 2018» της Βιέννης, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-14 Ιανουαρίου 2018 στην αυστριακή πρωτεύουσα.
Η έκθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς σε αυτή συμμετέχουν πάνω από 850 εκθέτες από 80 χώρες, ενώ στη διάρκειά της την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες.
Τα μηνύματα που ήρθαν από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης ήταν εξαιρετικά ευοίωνα για τη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών ομίλων και των μεγαλύτερων αλυσίδων τουριστικών γραφείων της Αυστρίας η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των πλέον δημοφιλών θερινών τουριστικών προορισμών για τους Αυστριακούς, παρουσιάζοντας αύξηση στις κρατήσεις της τάξης του 32,2% .
Η παρουσία του Δήμου Κυθήρων ως συνεκθέτη στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. ξεχώρισε και συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ενώ ο Δήμος μας συμμετείχε αδαπάνως μετά από αίτημα του Δημάρχου προς την Υπουργό Τουρισμού. Εκπρόσωπος του Δήμου Κυθήρων στην έκθεση ήταν η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Μαρία Κασιμάτη.
Το περίπτερο των Κυθήρων επισκέφθηκαν η Κυθήρια διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Αυστρίας κα. Ελένη Μελιτά, η πρέσβειρα της Ελλάδος στην Αυστρία κα. Χρυσούλα Αλιφέρη, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και φορέων τουρισμού της Αυστρίας καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι μερικοί εκ των οποίων έχουν ήδη επισκεφθεί τα Κύθηρα στα δύο fam trips που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν ο Δήμος μας.
Ο Δήμος Κυθήρων στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με μεμονωμένους κυρίως επισκέπτες από την Αυστρία και τις γειτονικές της χώρες, αλλά και στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στο νησί. Η επιμήκυνση της περιόδου μπορεί να γίνει μόνο με τη συστράτευση όλων των επαγγελματιών, η ανάγκη συλλογικής εκπροσώπησης των οποίων στις εκθέσεις τουρισμού είναι πλέον αδήριτη.
Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να συμμετέχει σε εκθέσεις τουρισμού σε χώρες με ποιοτικό κοινό, τις απαιτήσεις του οποίου μπορεί να καλύψει το νησί μας, ενώ παράλληλα προετοιμάζει και μια σειρά άλλων ενεργειών προβολής (workshops, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, events κ.λπ.) καθώς η πολιτική τουριστικής προβολής για ένα νησί που ζει κυρίως από το τουριστικό εισόδημα βρίσκεται στην κορυφή των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής.

ΒΑΤΙΚΑ.Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην στις ακτές της Νεάπολης

Ασθενής σεισμική δόνηση στην Λακωνία
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (23/1), στις 04:31, κοντά στις ακτές της Νεάπολης Βοιών στη Λακωνία.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 14χλμ. νοτιοανατολικά Ελαφονήσου και 8χλμ. νότια της Νεάπολης.
Δείτε  το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στις Βελιές Λακωνίας.
http://www.githio-click.gr

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ


ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνεχίζει τη λειτουργία του το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μονεμβασία

Αλώβητο φαίνεται να βγαίνει το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στη Μονεμβασία, από τη γενικότερη τάση που επικρατεί στην ελληνική πραγματικότητα, για συγχώνευση και με αυτό τον τρόπο κατάργηση υποκαταστημάτων διαφόρων υπηρεσιών.
Υστερα από τις προσπάθειες παραγόντων, αλλά και έπειτα από τη γενναία παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ  στη Μονεμβασία, όχι μόνο δεν θα σταματήσει την λειτουργία του, αλλά θα αναβαθμιστεί και θα ενισχυθεί με προσωπικό, καθόσον έγιναν πλήρως αποδεκτοί οι λόγοι και τα επιχειρήματα που επιτάσσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του.
http://www.monemvasianews.gr/