Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

TO ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Συμβούλιο 25 Ιανουαρίου 2017
Στην προημερησιας ενημέρωση από τον Κο Δήμαρχο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων
Ο υποθαλάσσιος αγωγός του βιολογικού καθαρισμού της Νέαπολης αφού εξασφαλίστηκαν όλες οι άδειες θα αρχίσει να κατασκευάζεται αρχές Μαρτίου , ενώ υπολογίζεται η λειτουργία του βιολογικού της Νέαπολης να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο .
Πρόκειται να προκηρυχθεί το μέτρο ύδρευσης όπου έχει συνταχθεί πρόταση αλλαγής δικτύων και γεωτρήσεων , για την δημοτική ενότητα Μονεμβασιας εχουν συμπεριληφθεί τα δίκτυα στα Κουλεντια και στον Άγιο Δημήτριο (Φλόκα ) τα οποία θα αντιμετωπιστούν και με τον προϋπολογισμό του 2018 όπως έχουμε ενημερώσει παλαιότερα .
Ο Δήμος έχει ζητήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να υπάρχει μέτρο κατασκευής δικτύων άρδευσης ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση νερού για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας .
Ενώ σε ερώτηση της Κας Δουμάνη αναφέρθηκε από τον Κο Δήμαρχο , ότι έχει ασκηθεί προσφυγή κατά της τοποθέτησης πυλώνων από τον ΑΔΜΗΕ .
Επίσης στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Δευτέρας έγινε η έγκριση των πρακτικών δημοπρασίας του Δημοτικού Περιπτέρου Μονεμβασιας , η δημοπρασία του οποίου έγινε ηλεκτρονικά και ανάδειξε μειοδότη της Εταιρεία ΑΠΕΛΑ του Πολιτικού Μηχανικού Σπύρου Κρομμύδα με έκπτωση 57,23 % , είκοσι εταιρείες συμμετείχαν , τα ποσοστά έκπτωσης ήταν από 30 % ως 57,23 % , με επτά εταιρείες να έχουν δώσει έκπτωση πάνω από 50 % . Διευκρινίζεται ότι οι τιμές για την σύνταξη των μελετών είναι προκαθορισμένες από το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ , κοινές για όλους τους Δήμους και γενικά τον δημόσιο τομέα οπότε δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι άλλο από το Δήμο . Η μεγάλη έκπτωση προφανώς είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού αλλά και του ηλεκτρονικού τρόπου δημοπρασίας γεγονός που μηδενίζει κάθε περιθώριο συνεννόησης μεταξύ των συμμετεχόντων .
Σταύρος Χριστάκος

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΪΛΑ;;;;


Το τί περάσαμε το καλοκαίρι του 2017 με την απρόσμενη διακοπή των ακτοπλοϊκών περιφερειακών μας συνδέσεων το γνωρίζουμε. Το πόσο αυτό κόστισε στην τοπική κοινωνία και οικονομία το γνωρίζουμε επίσης. Μετά από πολύ κόπο και αγώνα και σε συνεργασία με όλους τους φορείς και φυσικά με τους πλοιοκτήτες καταφέραμε τη δρομολόγηση του πλοίου ΙΟΝΙΣ απο τις 27/10 το οποίο με ταχύτητα πρωτόγνωρη για τα μέχρι σήμερα δεδομένα του νησιού εξυπηρετεί τη γραμμή μας. Πλοίο γρήγορο, καθαρό και με συνέπεια.
Αρχικά υπογράφτηκε με την εταιρεία του ΙΟΝΙΣ μια σύμβαση διάρκειας τριών (3) μηνών μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού τακτικής δρομολόγησης, καθώς η δρομολόγησή του έγινε μεσούσης της ακτοπλοϊκής περιόδου και έκτακτα. Η σύμβαση αυτή λήγει σήμερα 25/01/2018. Το αρμόδιο Υπουργείο ΟΦΕΙΛΕ να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες προκήρυξης του διαγωνισμού τακτικής δρομολόγησης άμεσα, ώστε να μη λήξει η τρέχουσα σύμβαση και προκειμένου μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης που θα προκύψει από το διαγωνισμό, να υπάρχει νομική δυνατότητα στο ΙΟΝΙΣ να συνεχίσει να εκτελεί τα δρομολόγιά του. Εφόσον η τρέχουσα έκτακτη σύμβαση έληξε και αφού ο διαγωνισμός δεν έχει ακόμα προκηρυχθεί δεν υπάρχει νομική δυνατότητα να συνεχίσει το πλοίο δρομολόγια. Αυτό είναι κάτι που το ΥΕΝ γνώριζε και παρά τούτο η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί αύριο ή τη Δευτέρα!
Η ευθύνη ανήκει ξεκάθαρα στο ΥΕΝ. Το αυτό επιβεβαίωσε σε εμένα τηλεφωνικά από την Ελβετία όπου βρισκόμουν για υπηρεσιακούς λόγους και ο συνεργάτης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, κ. Ρουσσάκης, ο οποίος με διαβεβαίωσε για τα εξής: α) η επιστολή του κ. Κουρουμπλή για την δέσμευση των χρημάτων για τον διαγωνισμό τακτικής δρομολόγησης παρελήφθη από το γραφείο του κ. Χουλιαράκη στις 18/1/2018 (δηλαδή λίγες μέρες πριν λήξει η σύμβαση του ΙΟΝΙΣ!) και β) ότι ΟΥΔΕΙΣ ενημέρωσε το γραφείο και τους συνεργάτες του κ. Χουλιαράκη για το κατεπείγον της διαδικασίας. Αυτά μου επιβεβαιώθηκαν σε τηλεφώνημα του κ. Ρουσσάκη στις 17:05 της 22/01/2018.
Τα γρανάζια κινήθηκαν πολύ αργά. Η διαδικασία του διαγωνισμού έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πολύ πριν το νέο έτος, ώστε σήμερα να μην αναγκαζόμαστε να εφεύρουμε αλχημείες για την εξυπηρέτηση του νησιού μέχρι την υπογραφή νέας σύμβασης με το ΙΟΝΙΣ που αναμένεται μέχρι την Τρίτη. Και ερωτώ: εάν οι πλοιοκτήτες δεν ήταν οι Τουρλομούσης και Τσαϊλάς που δέχθηκαν να πραγματοποιήσουν δρομολόγια με το ΙΟΝΙΣ από/προς τη Νεάπολη ΧΩΡΙΣ επιδότηση, ΤΙ ακριβώς θα γινόταν στα Κύθηρα;; Θα μέναμε 1 εβδομάδα χωρίς καθόλου πλοίο μέσα στο καταχείμωνο;; Τα έχει σκεφτεί κάποιος όλα αυτά;;
Για τις καλές προθέσεις των ανθρώπων και των υπουργών δεν μπορώ να αμφιβάλω. Για τις διαδικασίες, τους χρόνους και το αποτέλεσμα έχω σοβαρές επιφυλάξεις. Για τα δυσκίνητα γρανάζια του Κράτους, για την αδυναμία άμεσης και έγκαιρης συνεννόησης μεταξύ 2 υπουργείων και για την εφαρμογή του "κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν" πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε.
Είναι προφανές πως ούτε η σεζόν κινδυνεύει, ούτε "τα όργανα άρχισαν", ούτε σενάρια συνωμοσίας υπάρχουν , ούτε το νησί θα μείνει χωρίς πλοίο, πέραν των λίγων ημερών που θα εξυπηρετηθεί μόνο από Νεάπολη μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης. Όμως για την κατάσταση αυτή οι ευθύνες βαρύνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και αυτό είναι ΣΙΓΟΥΡΟ.
ΥΓ: πριν λίγο έλαβα μήνυμα στο κινητό μου (αυτοματοποιημένο) που με προσκαλεί να παραβρεθώ στην κοπή της πίτας του κ. Κουρουμπλή στο Baraonda στις 29/01. Είναι προφανές ότι μειδίασα....

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Ερώτηση για τον Ελληνικό Νηογνώμονα


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Ά ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση για τον Ελληνικό Νηογνώμονα κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Βουλευτής, ο Οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε εδώ και περίπου 100 χρόνια, εκπέμπει σήμα κινδύνου καθώς λόγω έλλειψης κονδυλίων οδηγείται σταδιακά σε λειτουργικό και οικονομικό παροπλισμό, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτόν παραμένουν απλήρωτοι.
Στην ερώτησή του, ο κ. Κατσαφάδος τονίζει ότι η φύση των εργασιών του Ελληνικού Νηογνώμονα έχει άμεση σύνδεση με το δημόσιο συμφέρον, τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος και ερωτά τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας τι πρόκειται να πράξει, προκειμένου να ανακόψει τον οικονομικό και λειτουργικό παροπλισμό του Οργανισμού. 
Η ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής: 
«Ο Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε. ιδρύθηκε το 1919 και αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ελληνική Ναυτιλιακή Διοίκηση, αλλά και αργότερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις διάφορες δυσκολίες και προβλήματα που αντιμετώπισε κατόρθωσε να επιβιώσει, να αναπτυχθεί και να αποκτήσει σημαντική εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση στον τομέα της επιθεώρησης και της κατάταξης των πλοίων.
Σήμερα, σχεδόν 100 χρόνια μετά, ο Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε. εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς λόγω έλλειψης κονδυλίων, οδηγείται σταδιακά σε λειτουργικό και οικονομικό παροπλισμό, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτόν παραμένουν απλήρωτοι. 
Επειδή είναι ανεπίτρεπτο η Ελληνική Ναυτιλία να μην έχει δίπλα της, αρωγό έναν Ελληνικό Νηογνώμονα αντάξιό της, που να μπορεί να συνδράμει στο έργο της σε πολλά επίπεδα, 
Επειδή είναι εθνικό καθήκον να κρατήσουμε ζωντανό τον ιστορικό Ελληνικό Νηογνώμονα, καθώς διαθέτει εμπειρία εκατό χρόνων, η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη, 
Επειδή η φύση των εργασιών του Ελληνικού Νηογνώμονα έχει άμεση σύνδεση με το δημόσιο συμφέρον, τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος, 
Επειδή περίπου 4.000 πελάτες του ναυτιλιακού και βιομηχανικού χώρου έχουν εκδώσει σχετικά πιστοποιητικά από τον Ελληνικός Νηογνώμων και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αβεβαιότητα, με δυσμενή διεθνή αντίκτυπο, 
1. Γνωρίζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ελληνικός Νηογνώμων;
2. Τι πρόκειται να πράξει, προκειμένου να ανακόψει τον οικονομικό και λειτουργικό παροπλισμό του Ελληνικού Νηογνώμονα; 
Πειραιάς 25 Ιανουαρίου 2018

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων 

Μητροπολίτης Σπάρτης: «Καλώ το λαό να πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας»


Του Γιώργου Θεοχάρη
Να δώσει δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλεί τον λαό ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, που μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ διατράνωσε τη φωνή του για τα ιδανικά και τις αξίες της Ελλάδας.
Ο Ιεράρχης σε αποκλειστικές του δηλώσεις, καταθέτει την προσωπική του άποψη για τα συλλαλητήρια, αλλά και την στάση της Εκκλησίας για το θέμα.
Παράλληλα όμως, ζητά από τους διοργανωτές να μην επιτρέψουν σε κανέναν να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις μεγάλες αυτές συγκεντρώσεις, που αφορούν ένα εθνικό θέμα και δεν στις οποίες πρέπει να μπουν κομματικές ταμπέλες.
– Σεβασμιώτατε, είδαμε στην Θεσσαλονίκη εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για την Μακεδονία. Πως κρίνετε αυτή τη μαζικότητα της διαδήλωσης;
«Ο Χριστιανικός κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος με εθνικά θέματα και όταν δε φτάνουμε να διαπραγματευόμαστε το όνομα της Μακεδονίας μας πολύ καλά κάνει και βγαίνει στο δρόμο. Αυτό είναι πηγαίο και ξεκινά από την αγάπη του λαού για την πατρίδα μας. Μην απεμπολήσουμε τα δικαιώματα που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Να μη ζημιώσουμε την πατρίδα μας, οφείλουμε να είμαστε πιστοί στα ιδανικά της».
– Στις 4 Φεβρουαρίου θα γίνει ένα νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Τι έχετε να πείτε για το νέο ραντεβού που έχει δοθεί;
«Αρχικά, πρέπει να πως ένα μεγάλο μπράβο στο λαό που συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Εύχομαι το συλλαλητήριο της Αθήνας να είναι μεγαλύτερο και καλώ το λαό να συμμετάσχει σε αυτό».
– Ποια στάση πρέπει να κρατήσει η Εκκλησία;
«Η Εκκλησία είναι μάνα. Η Εκκλησία ως διοικούσα πρέπει να συζητάει με το λαό ώστε και ο λαός να έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Εν τω μεταξύ θα ήθελα να υπογραμμίσω να μην υπάρξει ίχνος πολιτικοποίησης αυτών των συλλαλητηρίων και να σεβαστούμε την αναγκαιότητα και τη σοβαρότητα του μεγάλου αυτού εθνικού θέματος. Κάτω τα χέρια από την πολιτικοποίηση του συλλαλητηρίου καθώς τελευταία υπήρξαν σημάδια πολιτικοποίησης από συγκεκριμένα πρόσωπα που μίλησαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Εύχομαι οι διοργανωτές να λάβουν τα μέτρα τους».

vimaorthodoxias.gr

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΣ ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΥΘΗΡΑ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΑΒΛΕΜΟΝ  ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ                     
ΜΠΟΥΣΓΟΥ 1
30300 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
ΑΦΜ 997485403
ΔΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

                                                                                                      Πειραιάς, 25 -01-2018




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε  ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω καθυστέρησης στην διαδικασία ολοκλήρωσης  της σύμβασης με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  το πλοίο ΕΓ/ΟΓ ΙΟΝΙΣ Ν.Π 8775 δεν θα εκτελέσει προσωρινά δρομολόγια από και προς τους λιμένες του Πειραιά, Γυθείου, Κίσσαμου και Αντικυθήρων. Προς εξυπηρέτηση των Κυθήρων από την Παρασκευή 26/01/2018 έως και την Τρίτη 30/01/2018 το πλοίο θα εκτελέσει τα δρομολόγια από Νεάπολη – Κύθηρα και επιστροφή ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/1/18
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/1/18
ΚΥΡΙΑΚΗ 28/1/18
ΔΕΥΤΕΡΑ 29/1/18
ΤΡΙΤΗ 30/1/18
ΛΙΜΑΝΙ
ΑΦ
ΑΝ
ΑΦ
ΑΝ
ΑΦ
ΑΝ
ΑΦ
ΑΝ
ΑΦ
ΑΝ
ΝΕΑΠΟΛΗ

14:30

10:00

11:00

09:OO

12:30
ΚΥΘΗΡΑ
15:30
16:15
11:00
14:00
12:00
14:00
10:00
16:00
13:30
16:00
ΝΕΑΠΟΛΗ
17:15

15:00

15:00

17:00

17:00

Θα επανέλθουμε με νέο δελτίο τύπου.


ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε







ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου το τμήμα του δρόμου από διασταύρωση Επαρχιακού δρόμου Χώρας – Ποταμού στα Δόκανα έως τον Μυλοπόταμο θα παραμείνει κλειστό από 9:00’πμ μέχρι 13:30’μμ λόγω κοπής καμένων δέντρων.

Δελτίο Τύπου Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες


Βρεθήκαμε χτες 24/01/2018 στο Τριφύλλειο Ίδρυμα για τη καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση των σωματείων Αττικής από το Δήμο Κυθήρων και Αντικυθήρων. Η παρουσίαση από το Δήμαρχο Στράτο Χαρχαλάκη και το υπόλοιπο επιτελείο υπήρξε σαφής ακόμα και στις λεπτομέρειες που δυστυχώς έχουν να κάνουν με τη γραφειοκρατία που αυτή αλλάζει κάθε φορά που οι νόμοι αλλάζουν με εντυπωσιακή συχνότητα, καθώς και με τους φορείς από τους οποίους ασκούνται έλεγχοι στη Τ.Α. Συνοπτικά αναφέρθηκαν οι τομείς όπου έγιναν έργα καθώς και έργα υπό υλοποίηση και τέλος έργα υπό μελέτη. Απολογισμός του Δήμου για το 2017 όσον αφορά στη διαχείριση, στον έλεγχο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που διήρκεσε όλο το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εκδοθούν λογαριασμοί ύδρευσης, αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του Δήμου με αποτελέσματα εσόδων εξόδων, και στον «εγκληματικά» ελάχιστο αριθμό προσωπικό απασχολουμένων στο Δήμο κατάσταση που δεν επιτρέπει κυρίως στην Οικονομική Υπηρεσία τα περιθώρια για την εύρυθμη λειτουργία εν συνόλω. Η ενημέρωση και οι ερωτήσεις των παρευρισκομένων μας έδωσαν τον αριθμό τόσο των μεγάλων έργων που υλοποιούνται όσο και μικρότερων που χρήζουν άμεσης ενεργοποίησης: Διαχείριση απορριμμάτων στο Λαχνό και στα Αντικύθηρα, Δημοτικό Σχολείο Ποταμού στο παλιό Νοσοκομείο Κυθήρων που εκχωρείται από την Εγχώριο Περιουσία ώστε να στεγαστεί εκεί και το Νηπιαγωγείο και ταυτόχρονη λύση του θέματος λυμάτων του Ποταμού , δρομολόγηση και πορεία της μελέτης για τον Αερολιμένα Κυθήρων, Δημότικό Κατάστημα Ποταμού, Νεό Δίκτυο Ύδρευσης Αγίας Πελαγίας, επιπλέον έργα στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού σε συνδυασμό με το έργο Αποστολή Νερού στα Κύθηρα με την Global Partnership καθώς και συνέχεια στο κυνήγι της “by pass” κλοπής νερού από ιδιώτες και νέο προσωπικό που θα ασχολείται με τις μετρήσεις. Για τον τουρισμό προβλέπονται φωτισμός στο Καψάλι, ανακαίνιση των λιμενικών κτιρίων σε Καψάλι και Διακόφτι, επισκευή της γέφυρας στο Διακόφτι, υποδομές ασφάλισης λιμενικής εγκατάστασης για κρουαζιερόπλοια σε πρώτο χρόνο στο Καψάλι και σε δεύτερο χρόνο στο Διακόφτι. Για κάλυψη των αναγκών σε νερό, κυρίως τους τουριστικούς μήνες, ξεκινά η υλοποίηση της εγκατάστασης αφαλάτωσης στο Διακόφτι, συνεχίζεται η χρήση των γεωτρήσεων και έργο στις Όχελλες. Τα έργα οδοποιίας όπως ο δρόμος για Μελιδόνι, Καμαρέλα, Κακιά Λαγκάδα θα γίνουν άμεσα. Επίσης θα υλοποιηθούν έργα ανάπλασης της πλατείας Φρατσίων, γεφύρι του Μάκρωνα, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο στα Φράτσια διάρκειας 3 ετών και σύμβασης εργασίας 4 ατόμων, εκσυγχρονισμού του Βιολογικού στο Καψάλι ώστε να δέχεται και πάλι λύματα, παιδικών χαρών σε Αβλέμονα, Χώρα, Κοντολιάνικα, Αγία Πελαγία, εξοπλισμός υπαίθριων γυμναστηρίων στα σχολεία της Χώρας, μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Χώρας στο πρώην Επαρχείο, ενίσχυση του προγράμματος Μονοπάτια των Κυθήρων. Η πυροσβεστική υπηρεσία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ακόμα και σε βασικές ανάγκες και γίνονται κινήσεις για τη λειτουργία της, όπως επίσης και για τη στελέχωση και κατάρτιση του σώματος των εθελοντών. Τα έργα για την αποκατάσταση των ζημιών από τη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού θα γίνουν άμεσα. Οι κινήσεις για το τουρισμό συνεχίζονται με την παρουσία του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις και δράσεις. Το 2018 θα προστεθούν δυο Charters ένα από Τσεχία και ένα από Κύπρο. Υπάρχει δε στα υπ όψιν δρομολόγηση εγκατάστασης μεγάλων τροχόσπιτων με τουρίστες Campers που διασχίζουν Πελοπόννησο και καταλήγουν στη Κρήτη, ώστε να σταματούν στα Κύθηρα. Η εγκατάστασή τους προϋποθέτει παροχή νερού και ρεύματος. Σχετικά με το θέμα του ΙΟΝΙΣ η καθυστέρηση στη τακτοποίηση της σύμβασής του οφείλεται σε καθαρή αμέλεια του υπουργού Ναυτιλίας πράγμα που συνεπάγεται να μην πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της Παρασκευής 26/01/2018. Τέλος μετά το συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Κύθηρα σχετικά με τη νησιωτικότητα θα γίνουν κινήσεις και δράσεις για την εξωστρέφεια και προβολή των νησιών καθώς και για να δοθεί λύση στην ελλιπέστατη στελέχωση του Δήμου σε άτομα και πόρους. Η παράταξή μας παραμένει κατ αρχήν αρωγός σε κάθε κίνηση που προσβλέπει τόσο στην επίλυση ουσιωδών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας στη καθημερινότητά τους, όσο και σε κινήσεις, δράσεις και έργα που θα δώσουν την ώθηση στην ανάπτυξη των επιχειρηματιών στο τουρισμό άμεσα και έμμεσα, καθώς και ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού τομέων ποιότητας ζωής. Χαιρετίζουμε και επιβραβεύουμε τα πλάνα του Δήμου γιατί στη πλειονότητά τους υπήρξαν επίσης στόχοι και οράματα της δικής μας παράταξης υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Μανώλη Στάθη και στη συνέχεια με την αρχηγεία του αείμνηστου Δημήτρη Λουράντου υλοποιήθηκαν με την έμπρακτη αρωγή και συμπαράστασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Αντώνης Πρωτοψάλτης ως νέος αρχηγός της παράταξής μας και η Ελένη Στάθη στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν με θέρμη την υποστήριξη σε έργα που χρειάζονται τα νησιά μας, δεδομένου ότι και οι δύο είναι πρόσωπα με δραστήρια παρουσία στα Κύθηρα τόσο σε επιχειρηματική όσο και σε εθελοντική δράση. Η παράταξη μας εκπροσωπήθηκε στην εν λόγω ενημέρωση από τις κκ Αγγελική Κασιμάτη και Ελίνα Γαλανοπούλου. Υπεύθυνη τύπου Ελίνα Γαλανοπούλου

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ -ΕΓΚΑΙΝΙΑ 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ