Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Το Μήνυμα της Κυριακής 28-1-18

Τό Μήνυμα της Κυριακής (ηχητικό μήνυμα)
Από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων
κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΣΤ' ΛΟΥΚΑ 
ΤΕΛΩΝΟΥ & ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ
(28-01-2018)


-------------------------------
Πηγή: imkythiron.gr
-------------------------------

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018


ΛΑΚΩΝΙΑ.Νεκρός στην Τραπεζοντη απο τα χερια φιλου του

Χθές το βράδυ στο χωριό Τραπεζοντή του Δ.Σπάρτης έχασε την ζωή ένας Πολωνός από τα χερια του φίλου του που έμεναν μαζί , μετά από μεθύσι όπως λέει ο μάρτυρας οποίος τους φιλοξενούσε και έμενε ακριβώς δίπλα.
Οι δύο φίλοι έμενα πολλά χρονια μαζί και εργαζόντουσαν στην περιοχή, αλλα όπως λεέι και ο μάρτυρας «έπιναν αρκετά» τον τελευταίο καιρό.
Δείτε σε λίγο αποκλειστικό video… όλου του τραγικού συμβάντος από τον άνθρωπο που έργαζονταν γι αυτόν αλλά και τον φιλοξενούσε, αλλά και το χώρο που έγινε το έγκλημα.
Ρεπορτάζ Τάκης Κούρος


ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Ο «ΣΑΜΨΩΝ» Ο ΜΑΣΙΣΤΑΣ

Προπολεμικά αλλά και μεταπολεμικά έρχονταν στα Κύθηρα κατά διαστήματα διάφοροι γυρολόγοι εμπορευόμενοι, θίασοι μπουλούκια, θαυματοποιοί, γύφτοι με αρκούδες, ή μαϊμούδες, πλανόδιοι αθλητές που έβγαζαν το ψωμί τους κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων τους κ.α. Θυμάμαι γύρω στο ΄60 ήρθε στα Κύθηρα ο γνωστός αθλητής μασίστας Σαμψών. Γραφικός τύπος, μυώδης,κοντός, Ανατολίτης, έδινε υπαίθριες παραστάσεις σε πλατείες στα χωριά, όπου μαζευόταν το φιλοθεάμον κοινό με πρώτη και καλύτερη τη λιανομαρίδα για να απολαύσει τα κατορθώματά του. Είχε προηγηθεί, θυμάμαι, η ενημέρωση του κοινού με μια αφίσα και μαζευτήκαμε περιμένοντας την εμφάνισή του. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε με μια ρόμπα και απόθεσε χάμω τα σύνεργα της τέχνης του. Μια μεγάλη βαλίτσα, μια σιδερόβεργα, μια κοτρόνα, μια βαριοπούλα, αλυσίδες, λουκέτα, τράπουλες, ένα τηλεφωνικό κατάλογο κ.α. Στην αρχή αυτοπαρουσιάστηκε στο κοινό και έκανε ένα πρόλογο για τη σημασία της σωματικής αγωγής. Στη συνέχεια αφαιρώντας τη ρόμπα έμεινε με ένα σόρτ με ζώνη στη μέση, με πέτσινα περικάρπια και χαμηλά αρβυλάκια. Η παράσταση άρχισε με το καθιερωμένο σχίσιμο της τράπουλας στα 4, και του τηλεφωνικού καταλόγου στα 2. Στη συνέχεια λύγισε τη σιδερόβεργα στο μπράτσο του και κατόπιν κάλεσε ένα παιδί, το κάθισε σε μια καρέκλα και το διέταξε να μετρήσει τ’ αστέρια. Άρχισε το παιδί να μετράει, του γύριζε την καρέκλα από την άλλη μεριά, ξανάρχιζε το μέτρημα «θα βγάλει μερμηγκίες!!"ακούστηκε μια φωνή από τους πιτσιρικάδες. Έπειτα άρπαξε δύο εθελοντές από το κοινό και κρατώντας τους από τα μπράτσα, τους στριφογύρισε με ταχύτητα στον αέρα. Τους ίδιους, αφού τους άφησε κάτω κοτόπουλα, τους προκάλεσε να τον δέσουν με αλυσίδες και λουκέτα. Με 5-6 τινάγματα λύθηκε και άρχισε η πρώτη περιφορά του δίσκου. «Για μία φασολάδα ρε παιδιά!» Μετά τα πρώτα πενιχρά αποτελέσματα του δίσκου, άρχιζε το δεύτερο μέρος της παράστασης, που είχε μεγαλύτερες συγκινήσεις. Έβαζε ένα μαξιλαράκι στο κεφάλι, καλούσε δύο από το κοινό και του κρατούσαν την κοτρόνα πάνω στο κεφάλι, ενώ ένας τρίτος ανεβασμένος σε μια καρέκλα, χτυπούσε με τη βαριοπούλα την κοτρόνα, ώσπου την έκανε δύο κομμάτια. Κατόπιν έδενε ένα αυτοκίνητο με σκοινί και το έσερνε με τα δόντια και στο φινάλε ξάπλωνε κάτω και έβαζε κάποιον όρθιο σε μια καρέκλα να του ρίξει στο στήθος ένα μυτερό στιλέτο. Εκεί πια το κοινό δεν άντεχε στο ρωμαϊκό θέαμα και απέστρεφε το βλέμμα. Δεύτερη περιφορά του δίσκου με καλύτερα αποτελέσματα από την πρώτη. Αυτός ο Σαμψών νομίζω είναι ο τελευταίος από αυτούς τους περιφερόμενους αθλητές που προσέφεραν λαϊκό θέαμα στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων και στη επαρχία.
Eleni Harou

Η Πίτα..... Η Πίπα..... και η Μπίντα του κ. Κουρουμπλή

Σύμφωνα με δημοσίευση του Δημάρχου, όλως τυχαίως την ημέρα που έληγε η σύμβαση του "ΙΟΝΙΣ" χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως, παρόλο που είχαν εγκριθεί τα αντίστοιχα κονδύλια από το ΥΠΟΙΚ, ουδεμία ενέργεια από το Υ.Ν., οκ. υπουργός έστειλε πρόσκληση στο κινητό του Δημάρχου να πάει σε εκδήλωση κοπής πίτας: [ΔEYTEPA 29/1, ΩPA 7 MM ΣE KAΛΩ ΣTO BARAONDA,TΣOXA 43 AMΠEΛOKHΠOI (METPO AMΠEΛOKHΠΩN),ΣTHN ΠPΩTOXPONIATIKH ΠITA ΓIA ANTAΛΛAΓH EYXΩN K ΣKEΨEΩN
Π.KOYPOYMΠΛHΣ]



 
Βέβαια δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με τι μέσον υπολόγιζε ο κ. Κουρουμπλής να καταφθάσει ο Δήμαρχος στην εκδήλωση, εκτός και εάν τελευταία ασχολείται με την επιστημονική φαντασία, που είναι και το πιθανώτερο.


Πιθανολογούμε ότι ο κ. Κουρουμπλής στην πρωτοχρονιάτικη πίτα δεν θα έψαχνε πια για φλουρί καθόσον είχε καταφέρει να αφήσει άδεια την μπίντα πρόσδεσης του πλοίου και είχε αναπαυθεί στην νιρβάνα του "δεν βαρυέσαι με τους Τσιριγώτες" και πολύ πθανόν αντί φλουριού στην πίτα είχε βάλει μια άδεια μπίντα και μια πίπα ειρήνης με την συνείδηση του, αν διαθέτει φυσικά....


Και δυστυχώς δεν είναι η μόνο αδιαφορία σου και η χοντροπετσιά σου κ. υπουργέ που απομονώνουν τους κατοίκους των νησιών είναι και το ρεζιλίκι απέναντι σε όσους φιλοξενούνται επισκέπτονται η δημιουργούν επάνω στα νησιά.


Στα Αντικύθηρα βρίσκονται 2 Γάλλοι που επισκευάζουν το σπίτι τους... είχαν προγραμματίσει να φύγουν την Κυριακή για Πειραιά καθώς τη Δευτέρα πετάνε για Παρίσι... χάνουν τα εισιτήριά τους και παραμένουν στα Αντικύθηρα λόγω διακοπής του πλοίου... 


ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΓΕΛΟΙΑ, ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ;;;;


Μπορεί κ. Κουρουμπλή πολιτικός να έγινες αλλά αναρωτιόμαστε Έλληνας πολίτης πότε θα γίνεις;;;;


Η καρέκλα είναι γλυκειά αλλά θέλει όπως λένε και επιδέξιο κ*λο να καθίσει επάνω ιδιάλλως βγάζει καρφιά που μπαίνουν βαθειά σε όποιον κάθεται επάνω.


Μήπως λοιπόν είναι πια καιρός να αλλάξει ο ιδιοκτήτης της ;;;;; 
Σκέψου το..!!!
----------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------http://kithiraikanea.com/


Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων Βοιών Αιμοδοσία την Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018



"Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων Βοιών Λακωνίας θα οργανώσει Αιμοδοσία την Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018, από τις 10:00 έως 12:00 το πρωί, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αποστόλων.
Με λίγο αίμα που θα δώσουμε, χωρίς να διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο, μπορούμε να σώσουμε ζωές συνανθρώπων μας, να τους δώσουμε μια <<δεύτερη ευκαιρία>> στη ζωή, αλλά και μια δεύτερη ευκαιρία και στον εαυτό μας, γιατί κάποτε μπορεί κι εμείς να το χρειαστούμε.
Ραντεβού όλοι την Κυριακή 4 Φλεβάρη, από τις 10:00 έως 12:00 στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου στους Αγίους Αποστόλους Βοιών, για να δώσουμε ζωή... από το περίσσευμά μας.

ΜΥΡΙΔΙΩΤΙΣΣΑ (1929)

ΜΥΡΙΔΙΩΤΙΣΣΑ (1929) 
ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1958 ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ 
1963 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΧΑΝΙΑ η ΡΕΘΥΜΝΟ με λαντζες δεν θυμαμαι) - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΔΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

BATIKA-ΠΕΙΡΑΙΑΣ.η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Νεαπολιτών "ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ"(ΦΩΤΟ)

 Βάτικα -Πειραιάς!!!
Με μεγάλη επιτυχία έγινε εχθές η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Νεαπολιτών <<ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ>> στην φιλόξενη αίθουσα του εστιατορίου VAMO"S στο Στάδιο Καραισκάκη!!!Από πολύ νωρίς ο κόσμος άρχισε να γεμίζει την αίθουσα!!!Πολύ συμπατριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήρθαν για να ανταλλάξουμε ευχές και να βρεθούμε όλοι μαζί!!!!Πράγματι εχθές το βράδυ η χαρά της συνάντησης ...το χαμόγελο και η συγκίνηση γέμισαν την αίθουσα!!! Η παρουσία της χορωδίας ενηλίκων της Αγίας Τριάδας στην γιορτή μας ήταν πολύ συγκινητικό για όλους μας και αποδεικνύει ότι τελικά Βάτικα -Πειραιάς είναι ένα τραγούδι δρόμος ....Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!!Στην γιορτή μας εχθές παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Πειραιά κ Κατσαφάδος ο κ Τζαννέτος Φιλιππάκος γγ Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών. Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ Γαβρίλης Γιώργος..Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ Γαιτανάρος Στέλιος. Ο κ Δασκαλάκης Μενέλαος. Η κ Πατριανάκου Φεβρωνία και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Βατικιωτικων Συλλόγων κ Αλιφέρης Νίκος και ο πρόεδρος της ένωσης Βατικιωτών Επιστημόνων κ Χρόνης Περιβολάρης Επίσης ο Σύνδεσμος εφέτος τίμησε δύο διακεκριμένα άτομα που ο κάθε ένας τους έχει προσφέρει με τον τρόπο του στον τόπο μας. Τον γιατρό κ Τάντουλο Αντώνη για τον οποίο μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια και σκιαγράφησε απόλυτα την προσωπικότητά του ο καθηγητής κ Μανάκος Κώστας.Και τον αντιστράτηγο εα κ Χαράλαμπο Μηνόπετρα για τον οποίο μίλησε ο κ Περιβολάρης Χρόνης.Εν συνεχεία βραβεύτηκαν τα παιδιά που είχαν αριστεύσει στο γυμνάσιο και λύκειο και όσα πέτυχαν ή αποφοίτησαν από ανώτερες σχολές. Και ύστερα η χορωδία μας!!!!Τα υπέροχα τραγούδια του με την καθοδήγηση της μαέστρου κας Φανής ξεσήκωσαν τον κόσμο!!!! Και η γιορτή τελείωσε με την ευλογία της πίτας από τον π. Παναγιώτη Αρώνη ο οποίος ταξίδεψε αυθημερόν από Νεάπολη για τον Πειραιά για να παρευρεθεί στην γιορτή μας!!!Τον ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας!!!Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ Δήμαρχο Πειραιά τον αντιεριφεριάρχη Πειραιά κον Γαβρίλη που φρόντισαν να μας δοθεί αυτή η υπέροχη αίθουσα δωρεάν και τον υπεύθυνο της αίθουσας κ Σπύρο Παπά για την άψογη συνεργασία μας Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Δημήτρη Ζουμπουλάκη που μας κάλυψε με τον ήχο..Χρόνια πολλά σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που στηρίζεται τον Σύνδεσμό 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ .ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ