Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΡΥΓΧΩΤΟ ΣΚΑΘΑΡΙ "ΙΠΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ"

Σας πληροφορούμε ότι στα Κύθηρα εμφανίστηκε το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι που προσβάλει τα φοινικοειδή. Συγκεκριμένα έχουμε 2 προσβεβλημένους φοίνικες στην πλατεία της Χώρας. Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Οδηγία και λαμβάνοντας υπόψη το υπ΄αριθμ. 99059/27-7-2011 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων πρόκειται να οριοθετηθεί η περιοχή και να καταρτιστεί και εφαρμοστεί Σχέδιο Δράσης.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΕΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΨΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΥΛΛΩΝ (ΟΨΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ), ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ (27360 31755 κα ΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΝΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Το δεντρό αρχικά χάνει τα κλαδιά με τα φύλλα, αφού αυτά μαραίνονται και πέφτουν κάνοντας το να μοιάζει περισσότερο με ομπρέλα παρά με φοίνικα και μετά το δέντρο μαραίνεται από ρίζα. Όταν τα φύλλα γείρουν είναι ήδη αργά και το δεντρό θα πεθάνει.
Αυτό σημαίνει ότι αν δεν παρακολουθείς τον φοίνικα συχνά, όταν θα σου πει μονός του με την εικόνα του ότι είναι άρρωστος, είναι αργά. Η καταστροφή των δέντρων είναι πλέον αισθητή στους άπειρους φοίνικες στη χώρα μας. (30.000 υπολογίζονται τα φοινικόδεντρα της Χαλκιδικής)
http://www.bees.gr/
Rhynchophorus ferrugineus (Olivier)

Rhynchophorus ferrugineus (Olivier)




ΠΠρογραμμα Λειτουργιας Αγροτικων Ιατρειων ΦΕΒ 2018


ΚΥΘΗΡΑ.ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΒΑΡΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ


Πωλείται στην Αγία Πελαγία Κυθήρων ταχύπλοη βάρκα (Nikita) με τρέιλερ,μηχανή εξωλέμβια "Mercury" 30 ιππων και με δεύτερη μηχανή εφεδρική 6 ιππων.
Η βάρκα είναι καλοσυντηρημένη και πλήρως εξοπλισμένη για ψάρεμα... Για πληροφορίες στα τηλέφωνα.2736 0 34212 & 6973405219


Γύθειο: Ο εορτασμός της Υπαπαντής

Η ιερά μητρόπολη Μάνης προσκαλεί όλους στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου του Γυθείου Υπαπαντής του Κυρίου.
Αύριο Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου και ώρα 7.00′ πμ θα τελεστούν η ακολουθία του Όρθρου και θεία λειτουργία στον ιερό ναό Υπαπαντής στο Επισκοπείο Μάνης. Το απόγευμα στις 6.00′, θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στον μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, χοροστατούντος του τοποτηρητού της ΙΜ Μάνης, σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.
Την Παρασκευή 2/12 η έναρξη του όρθρου θα πραγματοποιηθεί στις 7.00′ το πρωί και θα ακολουθήσει αρχιερατική θεία λειτουργία στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου, ιερουργούντος του κ. Ευσταθίου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας θα γίνει η λιτάνευση της σεπτής εικόνας της Υπαπαντής.
http://laconialive.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: Υποχρέωση τοποθέτησης υδρομετρητών από τους χρήστες των δημοτικών δικτύων άρδευσης

Ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου και σε εφαρμογή του Κανονισμού Άρδευσης, ενημερώνονται οι χρήστες των δημοτικών δικτύων άρδευσης από τις υδροληψίες «Λαγκάδι 1 & 2» της Τ.Κ. Βελιών, «Μαρτέκα» της Τ.Κ. Ταλάντων, «Αγ. Παρασκευής» της Τ.Κ. Νομίων και «Κρισά» της Τ.Κ. Φοινικίου, ότι προκειμένου να συνεχίσουν τη χρήση, θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες έως 15 Μαρτίου 2018, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους διατεθεί νερό για άρδευση των καλλιεργειών τους:
α) Να προμηθευτούν και να τοποθετήσουν υδρόμετρα στα αρδευόμενα αγροτεμάχια σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
β) Να προσέλθουν στο γραφείο Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας στο Δημοτικό Κατάστημα Μολάων και να υποβάλουν την «Αίτηση – Δήλωση καταγραφής υφιστάμενου χρήστη άρδευσης» συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1) Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
2) Αντίγραφο πρόσφατου εντύπου Ε9 ή μισθωτηρίου (αναλόγως)
3) Αντίγραφο αποσπάσματος χάρτη από Ο.Σ.Δ.Ε., ή αποσπάσματος του Εθνικού Κτηματολογίου ή τοπογραφικού διαγράμματος με γεωγραφικές συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ 87 για κάθε δηλούμενο αγροτεμάχιο.
Η Αίτηση, οι Τεχνικές προδιαγραφές υδρομετρητών και ο Κανονισμός Άρδευσης είναι διαθέσιμα παρακάτω, καθώς και στις Δημοτικές Ενότητες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2732360 525, 541, 576.
Από το Δήμο Μονεμβασίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ


ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ