Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΒΑΤΙΚΑ.Δημοπρατείται το έργο βελτίωσης της ΕπΟ Νέαπολης-Λαχίου

Τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση βατότητας οδικού άξονα Νεάπολη – Λάχι (Διασταύρωση προς Άγιο Νικόλαο και Βελανιδιά)» στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας υπέγραψε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
http://www.lakonikos.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Νέος Μητροπολίτης Μάνης ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου

του Γιώργου Θεοχάρη- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Ο Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ναού Αθηνών και Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου είναι ο νέος Μητροπολίτης Μάνης.

Στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο, έλαβε 61 ψήφους, ενώ ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος 16. Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη θα γίνει το Σάββατο στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.
Το βιογραφικό
Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κ. Παπαθανασίου (κατά κόσμον Χρήστος), εγεννήθη εν Αθήναις το 1950.
Εφοίτησεν εις την Νομικήν και εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεξεπαιδεύθη εις τα Πανεπιστήμια των Παρισίων (Σορβόννη) και της Γενεύης.
Τυγχάνει Διδάκτωρ του Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής και του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εις τας 20-2-2000 εχειροτονήθη Διάκονος και εις τας 28-5-2000 Πρεσβύτερος υπό του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου και εχειροθετήθη Αρχιμανδρίτης.
Υπηρέτησεν ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ειδικώτερα εις τον Καθεδρικόν Ναόν των Αθηνών επί δεκαπενταετίαν.
Υπήρξε Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ και παραλλήλως διετέλεσε ιερεύς εις τα Αρσάκεια Σχολεία (Π. Ψυχικού).
Συνέγραψε βιβλία και μελέτας και έλαβε μέρος εις πλείστα συνέδρια εις την Ελλάδα και εις το εξωτερικόν.
ΠΗΓΗ https://www.vimaorthodoxias.gr

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 12/02/2018

Δευτέρα 12-2-2018
Θέματα που θα αναπτυχθούν:
-Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
-Αντιμετώπιση Πνιγμού Βρέφους και Παιδιού
-Απεγκλωβισμός και μεταφορά τραυματία
-Τοποθέτηση Κολάρου, Ακινητοποίηση

ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ! ΟΞΥΤΑΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ κ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΤΟΣΚΑ

 Την πλήρως υποβαθμισμένη κατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, τόσο σε έλλειψη προσωπικού όσο και σε λειτουργικότητα μέσων, θέτει με μακροσκελή επιστολή του προς αρμόδιο Υπουργό κ. Νίκο Τόσκα και το νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Τερζούδη, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης. 
Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά και συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία προκύπτουν τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση του τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Παράλληλα, δημοσιεύονται έξι συνολικά επιστολές του κ. Δημάρχου σε τρεις διαφορετικούς Αρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, σχετικά με πολύ σοβαρά ζητήματα πυροπροστασίας του νησιού, επιστολές - θα έλεγε κανείς - "προφητικές" αναφορικά με όσα συνέβησαν στα Κύθηρα τον Αύγουστο του 2017. 
Ο κ. Δήμαρχος - διερμηνεύοντας την απαίτηση όλων των Κυθηρίων - αξιώνει την ικανοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων και ζητά την αναβάθμισή του σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Δ΄ Τάξεως, συγχαίροντας παράλληλα το προσωπικό που ασκεί τα καθήκοντά του σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες.

Δείτε την επιστολή του κ. Δημάρχου




Παναγιώτης Πρωτοψάλτης,Ένας αληθινός ήρωας και θερμός πατριώτης με ψυχή και ιδανικά. Έπεσε στην Μακεδονία το 1917

 Παναγιώτης Πρωτοψάλτης
Ένας αληθινός ήρωας και θερμός πατριώτης με ψυχή και ιδανικά. Έπεσε στην Μακεδονία το 1917. Διαβάστε παρακάτω το συγκλονιστικό γράμμα του και το συνακόλουθο Σημείωμα (προσέξτε τις ημερομηνίες!)